Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JessieJ

Neden kaldigini soyliyim sana... Ehliyetsiz olarak 2-3 yil arac kullandim dedigin icin birakildin... Oysa ilk kez kullaniyorum, direksiyon dersinde ogrendom surmeyi vs desen emin ol gecerdin. Benzer durum komsumuzun oglunun basina geldi, cocuk ufakligindan beri babasinin arabasini.kullanir cok iyidir efendi surer ama 2 kez gecemedi direksiyon sinavini, o da senin gibi ne zamandir araba kullaniyorsun sorusina 3-4 yildir babamin arabasini arada kullaniyorum demis... 0 hataya kalmanin baska bir izahi olamaz... Bir tanidigim daha bu soru yuzunden 2. kez girmek zorunda kaldi... Tahminim bu yonde...

aynısını bana sordu bende sürmediğim halde heycandan evet dedim dedikten sonra aklıma geldi de salla dedim ama sorun olmadı geçtim :D
  • Yeniden girecek arkadaşlara öneride bulunayım. Benim sınavımda temel sürüşün haricinde dikkat ettikleri noktalar;

-Geri geri giderken arkanıza döneceksiniz ve arabayı durdurana kadar önünüze dönmeyeceksiniz. Buna çok dikkat ediyorlar.
    -Sinyal verip de yola çıkmak önemli,
    -Dönüşlerde erkenden dönüş şeridine girmelisiniz,
    -Geri park ederken en sonda direksiyonu toplamaya (düz konuma getirmeye) ve yola çıkmadan aynayı düzeltmeye,
    -Tüm sınavı bitidikten sonra el frenini çekmeye,

Bir de yanımdaki görevli bazı durumlarda ayağını debriyajın üzerine koyuyor. Durumunu ölçmek için. Böyle bir duruma karşı panik olmayın.
    Eğer mümkünse aracı kullanırken gözünüzü yoldan ayırmadan sohbet edin. Bu sizi kendinizden emin gösterir.

Umarım tekrar girecek arkadaşlar tek seferde geçebilirler. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende dun senin gibi park eden birini biraktim sinavda düzgün park etsin sinavdan sonra kaldirima ciksin beni ilgilendirmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik olacak ama bende haksız yere kaldım.Aynalar koltuk kemer yokuşta kaldırma park etme geri geri gitme herşey tamam ya kaldım ama inanamıyorum resmen.Arkadaşım 2 defa stop ettirdim geçirdiler diyor şerefsizler açıklamada yapmıyor hata nerde diye.Bu hırsızları nereye nasıl şikayet ederiz yokmu bilgisi olan?

Bir diğer sorum ise 17 18 ocakta kalan arkadaşlar bir dahaki direksiyon sınavı ne zaman?

Not = Hata yapmamama rağmen kıllandığım bir durum var.Bizim direksiyon hocası sınav zamanı hiç susmadı.Oğlum kemerini tak oğlum el firenini indir oğlum az daha gel. Yav sus yapıyorum ben herşeyide diyemedim sınav zamanı.Bunun bir etkisi olabilir mi acaba?Komisyon üyesinde yapamıyor etkisi uyandırdı herhalde anlamadım ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 19 Ocak 2015; 13:57:46 >

• Geçmiş olsun dostum. Aslında masamaa göstermesi gerekiyor ki herzaman göstermişlerdir. Ama özellikle 2015te ehliyet durumları cok zorlaştığı için asla gözünün yaşına bakıyorlar. Haklı buluyorum seni ama durumun böyle olacağı yıl sonundan belliydi.

• Bazı hocalar gerçekten gıcıktır ama bence para kısmını saymazsak iyi yapıyorlar ben bu ülkede bırak yaya olarak trafikte olmayı motosiklet kullanmaktan çekiniyorum çünkü hata karşındakinde bile olsa ölürsün düşünsenize kırmızı ışıkta bekliyorum arkadan bir araba gelip vuruyor motosikletimden uçup ölüyorum bu ülkede oluyor televizyondaki akşam haberlerinin iyi bir yüzdesi trafik kazalarından oluşuyor 10 bin liraya dandik kıytırık bir araba alıp illa arabam olsun evim olsun Türkler böyle işte yapacak bir şey yok

• Ben 3 seferde aldim ,) park yapamiyordum.
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle olmuştur aynısı banada oldu çünkü hatta komisyon parkuru bitirdiğim de eğitmenime "çok fazla yardımcı oluyorsunuz yalnız" dedi. Ben o parkuru tamamen hatasız, eksiksiz tamamlamama rağmen ne yazık ki geçirmediler. 5. Sınavda anca alabildim ehliyeti gerçekten zor arkadaşlar
  • Hayır birde insan sinir oluyor sadece para konusunda değil zamanından da gidiyor. Büyük ihtimal bendede öyle oldu.O hoca dün arayıp dersler başlayınca haber vericem dedi.Görüştüğümüz zaman söyleyeyim bişey demesin ya.park ediyorum gel gel gel çıkıyorum bas gaza basss.

+ Bir sonraki direksiyon sınav tarihleri bilen varsa çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 19 Ocak 2015; 14:16:13 >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Umarım alırsın hocam. 5 defa sınava girmiş biri olarak şunu söyleyeyim ki o sınavda ne kadar rahat olmaya, görünmeye çalışırsanız o kadar iyi olur. Kendinizden emin duruşunuz çok önemli
  • Ben alalı 4 sene oldu şimdiki sistem çok değişmiş. Arabaya bindin emniyet kemerini takmadım, çıkarken sinyal vermedim, ışıklarda biraz sert kalktım başka bi sürücü kursunun arabasına giriyordum, rampada ilkinde stop etti 1.4 getzdi sonra patiyle kalktım gittim heyecandan tabi bunlar. parkuru tamamladım 80le geçmişim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Klasik olacak ama bende haksız yere kaldım.Aynalar koltuk kemer yokuşta kaldırma park etme geri geri gitme herşey tamam ya kaldım ama inanamıyorum resmen.Arkadaşım 2 defa stop ettirdim geçirdiler diyor şerefsizler açıklamada yapmıyor hata nerde diye.Bu hırsızları nereye nasıl şikayet ederiz yokmu bilgisi olan?

Bir diğer sorum ise 17 18 ocakta kalan arkadaşlar bir dahaki direksiyon sınavı ne zaman?

Not = Hata yapmamama rağmen kıllandığım bir durum var.Bizim direksiyon hocası sınav zamanı hiç susmadı.Oğlum kemerini tak oğlum el firenini indir oğlum az daha gel. Yav sus yapıyorum ben herşeyide diyemedim sınav zamanı.Bunun bir etkisi olabilir mi acaba?Komisyon üyesinde yapamıyor etkisi uyandırdı herhalde anlamadım ya

Sınav bu pazar dedıler bana 2.sınav için

• saçmalık yapmışlar
    benden bir önceki aday aracı 2. viteste bırakmıştı kalkışta 3 sıra araba vardı resmen 4 şeritli yolda en sagdaydım biraz sorun yaşamıştım o yüzden
    onun dışında kaldırıma yanastıgımda biraz araç açıkta kalmıştı aynı şekilde arkadaki hocam konuşunca öyle olmuştu
    aracı 1 kerede stop ettirmiştim ama o benim suçum degildi gerçi ters yönden gelen sınav aracı birden bana dogru kırınca bende frene basmıştım hafif yokuşta
    bu 3 sıkıntıya ragmen geçmiştim
    bence ya fark etmediginiz daha büyük problemler var yada harbiden para için yapıyolar
  • Araba sürmek ehliyet almak için pratik sınava hazırlanmakla öğrenilmez. İsterseniz 8 kez girin o sınava, belli bir yerden sonra üstüne bir şey katamazsınız. Arabanız yoksa, günlük kullanımda tecrübenizi artıramazsanız bana göre bu sınavların hiç bir anlamı yok, bu sınavlarda bu kadar zorlamanın da kaliteyi artıracağını sanmıyorum.

Ben pratik sınavda ışıklarda stop ettirdim arabayı, sinyallerde de muhtemelen hata yapmışımdır fakat 8 sene önce bunların bi anlamı yoktu leblebi yer gibi aldık ehliyeti. Sonra gerçekten zorluk çektim trafikte, dar yerlere giremedim, sağa sola dönerken duvarlara sürttüm arabayı, hız limitini aşmadım, yavaş gidiyorum diye yolda çok küfür yemişimdir o çok bilen şoförlerden. Fakat hiç bir zaman kat hiç bir zaman kimsenin kılına zarar vermedim, haddimi aşan hızla gitmedim, giremeyeceğim park edemeyeceğim yerleri zorlamadım. Şimdi tabi hepsi geride kaldı fakat kimseyi sıkıştırmam, yavaş gidene sövmem, herkes bu aşamalardan geçer, geçecektir. Bu bilinçle alakalıdır, sınavda zorlanmakla ilgili değil.

Hala bazen kaldırıma vurdururum tekerleği o güzel günlerin hatrına :) Umarım bir an önce sınavı geçip, ne yapabildiğinizin ve yapamadığınızın farkında olarak tecribe edinmeye başlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedrk -- 19 Ocak 2015; 14:46:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluedrk

Araba sürmek ehliyet almak için pratik sınava hazırlanmakla öğrenilmez. İsterseniz 8 kez girin o sınava, belli bir yerden sonra üstüne bir şey katamazsınız. Arabanız yoksa, günlük kullanımda tecrübenizi artıramazsanız bana göre bu sınavların hiç bir anlamı yok, bu sınavlarda bu kadar zorlamanın da kaliteyi artıracağını sanmıyorum.

Ben pratik sınavda ışıklarda stop ettirdim arabayı, sinyallerde de muhtemelen hata yapmışımdır fakat 8 sene önce bunların bi anlamı yoktu leblebi yer gibi aldık. Sonra gerçekten zoruluk çektim trafikte, dar yerlere giremedim, sağa sola dönerken duvarlara sürttüm arabayı vs. Fakat hiç bir zaman kimsenin kılına zarar vermedim, haddimi aşan hızla gitmedim, giremeyeceğim park edemeyeceğim yerleri zorlamadım. Bu bilinçle alakalıdır, sınavda zorlanmakla ilgili değil.

Hala bazen kaldırıma vurdururum tekerleği o güzel günlerin hatrına :) Umarım bir an önce sınavı geçip, ne yapabildiğinizin ve yapamadığınızın farkında olarak tecribe edinmeye başlarsınız.

inşallah. 25 ocakta sınavımız varmış 2.sınav inşallah geçeriz

• Milli eğitime şikayette bulunup o insanlari görevden aldira bilirsin bu arada 150 istenmesenin sebebide kurs kendi cebinede para atiyor.

• Aslında bende şu ehliyet almanın zorlaştırılmasına öyle yoldan geçen ömrü hayatında araba kullanmamış aldığı 3-4 derste iyi kötü aracı yönlendirmeyi öğrenebilmiş insanların trafiğe çıkması büyük tehlike.

Ama işin kurs boyutu var ki denetlenmeyen istediği gibi at koşturan işi gücü para olan insanların maalesef pek çoğu orada.
    Ehliyeti 2008 de aldım kursla kavga etmiştim söyledikleri dersin neredeyse yarısını verdiler itiraz ettim 1-2 ders daha verip gönderdiler ama parayı tam aldılar.
    Yine büyük ihtimal uygulamalı ders olayı aynı şekildedir.3-5 defa direksiyon koltuğuna oturtulup gönderme sözkonusudur.
    Açıkcası ben ömrü hayatımda otomobil kullanmadığım halde çok rahat bir şekilde sınavı vermiştim.Gerçi uzun zamandır motosiklet kullanıyorum.Trafik bilgim yeterince iyi ayrıca motosiklet kullanmak ekstra dikkat istediği için trafikte olabilecek durumları önceden kestirebiliyorum tedbirimi ona göre alıyorum ama bugün trafiğe otomobil ile çıksam yinede zorlanırım neticede aktif olarak otomobil kullanmıyorum.Hani kim olursa olsun aktif biçimde otomobil kullanmıyorsa ki bu bayanlarda maalesef çok daha fazla. Trafikte kazaya sebebiyet verebiliyorlar ve böylece araç kullanma serüvenleri son buluyor ta ki cesaret bulup tekrar direksiyon başına geçinceye kadar.

Son olarak iş devlet ve onun kurumlarında bitiyor ya bu kurslar adam gibi denetlenecek adam gibi direksiyon eğitimi vericek yada bu işi devlet devralıcak kursları ekarte edicek ki bunu yapmaları çok zor bu işten ekmek yiyen çok insan var...

• memcho kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı kursa gittim geçen hafta aldım B ehliyetini.Evet çok iyi bir kurs değil ama idare eder.
  • arkadaslar gecmiş olsun insallah bian önce veririsiniz sınavıda ehliyetinize kavusursunuz
  • ehliyeti geçen sene aldım..allahtan bizim müfettiş insaflıydı .. parkta felan sorun yaşamadım ama kırmızı ışıkta bir iki defa stop ettirdim arabayı.. bir kezde sinyali unuttum ama ona rağmen aldım ehliyeti... bizim sınavda park yapamayanları direk indirdiler onun dışında parkı ilk seferde hatasız yapan herkese ehliyeti verdiler..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.