Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ben 300 metre sürdüm düz yol , sonra o yolu geri döndüm. Tamam evladım dedi indim. Şimdi işler değişmiş heralde .

Cendere yolundaki tırcılara selamlar .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kental

Dediklerinize katılıyorum ancak böyle bir durumda insanlarımızı yolmak için her şeyi yaparlar. Tamam bazı kurallar katı olmalı ama ufak tefek eksiklikler göz ardı edilmeli.

Sürücü adayına verilecek sürüş eğitiminden çok, ahlak dersi verilmeli bence.

devlet sistemi doğru kurarsa hiçbir şey olmaz. kimse de kimseyi yolamaz.
    bunun dışında araç kullanımı konusunda ufak tefek eksiklikler göz ardı edilmemeli bence. bazen o sinyalin 1 saniye sonra verilmesi, aracın durması gereken yerden 3-5 cm ileride durması, şeridin sağına doğru yanaşarak gitmek yerine sürücünün keyfine göre hareket etmesi gibi basit görünen hatalar geri dönüşü imkansız sonuçlar çıkarıyor ortaya.
    park konusu biraz bunların dışında. park edebilmek önemli. trafiği kesintiye uğratmayacak sürede ve şekilde park etmeyi bilmeli sürücüler. ama yok kaldırıma 50 değil 40cm ya da 60 cm kaldı diye bırakmak çok doğru değil.

bunun haricinde de sadece 1 tane direksiyon sınavında başarılı oldu diye ehliyet vermek de doğru değil. başta kendim için söylüyorum.
    sürücü adaylarına en azında bir kaç kez sınav yapılmalı. başarılı ya da başarısız olduğuna sonra karar verilmeli. mesela bu sınavlardan bi tanesi karlı yolda yapılmalı, yağmurlu havada yapılmalı vs.
    görüyoruz işte yere 3 cm kar düştüğünde sürücülerimiz milli kayakçıya dönüşüyor. kimsenin karlı hava tecrübesi yok. karı gören frene abanıyor. sonuç ortada.

şu sistem bile eksik. tölerans konusunda ise kesinlikle park hariç "sıfır" tölerans uygulanmalı..

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Park etmek ile araba sürmek farklı şeylerdir.Araba sürüşünüzü değerlendirmemişler.Ayrıca 30-40 yıllık şoförler bile park yaparken zorlanıyorlar. Canları fazla para istemiş demek ki.Bu adam nasılsa geçer bir 50 lira sıkıştırsın cebimize diye düşünmüşler.
  • senin kaldırımınla uğraşacaklarına hafriyat kamyon sürücülerini tekrar teste soksunlar, adamlar ehliyeti kendi garajlarında yapmışlar Açık Mert Korkusuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackTheSurvivor

Bende dün girdim sınav bitince hayırlı olsun falan dediler ama belli olmaz bugün öğleden sonra arayıp öğrenicem

Geçmişim.Zaten hiç hata yapmamıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede doğru yapılan hiç birşey yokki,doğru olan şeyi neden doğru diye tartışıyoruz şuan olduğu gibi,adam seni tanımaz etmez günde 50 tane kişiyi sınava sokuyor illaki bir eksiğini gördü ki sınavdan geçememişsin.Kursunu ara eksik olduğun konuyu öğren ve sınava tekrar gir.Bende 2. girişimde almıştım ehliyeti bunlar normal şeyler kimsenin sana kastı olduğunu düşünmüyorum.
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Siz de söylüyorsunuz ya "devlet sistemi doğru kurarsa". İşte çekindiğim konu bu zaten. Açıkçası, etraflıca düşünülmeden yapılıyor yenilikler. Ben de isterim güzel bir sistem. Konumuz olmadığından sade iki cümle söyleyeyim. Bir eğitim sisteminde bile her iki senede bir icat çıkarıyorlar. Bu durumdan olumsuz etkilenenlerdenim.

Bazı şeylerin trafik ortamında öğrenilebileceğini düşünüyorum. Adaya izole bir ortamda ancak temeli öğretebilirsiniz. Birçok şöför eğer ahlaklı olsa zaten yeni olan birine karşı daha tedbirli ve anlayışlı olacaklardır. Aday ise panik olmayacak ve yapacağı şeyleri de unutmayacaktır. Zamanla yaptıkları oturduğundan ahlaklı ve anlayışlı bir birey olacaktır.

Yine de ben böyle düşünüyorum. Saygılar ve hürmetler.

• Umarım bu sistemden vazgeçmezler çok geç başlandı bu sisteme.. Her önüne gelene ehliyet verdiler yıllarca.. Bisiklet süremeyecek adamlar bile ehliyet aldı bu sayede milleti mahvettiler hele bir kısım denyolar var daha sinyalin ne olduğu niçin kullanıldığını bile bilmeden trafikte cirit atan..
    Yada kırmızıda pişkin pişkin geçen u yasak levhası olduğu halde az öne al dönüyüm diyen cahil sürüsü yollarda akşama kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 19 Ocak 2015; 12:35:02 >
  • Direksiyon sınavından ben de çaktım:) Hafta sonu bir daha gireceğim.Buarada sınav için 50 tl harç parası yatırmıştım ben. 100 lira nedir ya
  • Neden kaldigini soyliyim sana... Ehliyetsiz olarak 2-3 yil arac kullandim dedigin icin birakildin... Oysa ilk kez kullaniyorum, direksiyon dersinde ogrendom surmeyi vs desen emin ol gecerdin. Benzer durum komsumuzun oglunun basina geldi, cocuk ufakligindan beri babasinin arabasini.kullanir cok iyidir efendi surer ama 2 kez gecemedi direksiyon sinavini, o da senin gibi ne zamandir araba kullaniyorsun sorusina 3-4 yildir babamin arabasini arada kullaniyorum demis... 0 hataya kalmanin baska bir izahi olamaz... Bir tanidigim daha bu soru yuzunden 2. kez girmek zorunda kaldi... Tahminim bu yonde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_amy

Yazık olmuş sana. Ben 2009'da aldım ehliyeti. Kafam kaynıyo sürüş öncesi kemeri tak aynaları kontrol et sinyal ver vs sonra arabaya bindim bastım gaza gittim hiçbir şey yapmadım o heyecanla. 100m sonra farkettim takmadığımı çaktırmadan takmaya çalıştım tek elle bir türlü deliği tutturamadım hatta bir ara 5sn boyunca iki elimi direksiyondan çekip takmaya çalıştım o heyecanla deliği bir türlü tutturamadım kenara çektim ne oldu dedi arkadakiler, hiçbir şeyden haberleri yok yanımdaki adam kemeri takmadı dedi. Taktım kemeri çıktım yola normal sürdüm 5 puan kırmışlar 95le geçtim

artık yan koltukta komısyon arkada hoca oturuyor insaflı komisyonsa daha başlamadan kemerini aynalarını koltuğunu düzeltte hadi başla der

insafsızsa takmadığını görür kontağa elin gittiği anda kemer yok inder vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Neden kaldigini soyliyim sana... Ehliyetsiz olarak 2-3 yil arac kullandim dedigin icin birakildin... Oysa ilk kez kullaniyorum, direksiyon dersinde ogrendom surmeyi vs desen emin ol gecerdin. Benzer durum komsumuzun oglunun basina geldi, cocuk ufakligindan beri babasinin arabasini.kullanir cok iyidir efendi surer ama 2 kez gecemedi direksiyon sinavini, o da senin gibi ne zamandir araba kullaniyorsun sorusina 3-4 yildir babamin arabasini arada kullaniyorum demis... 0 hataya kalmanin baska bir izahi olamaz... Bir tanidigim daha bu soru yuzunden 2. kez girmek zorunda kaldi... Tahminim bu yonde...

aynen o şekilde... yazıyı okuduğumda bende aynı şekilde düşündüm, ehliyetsiz araç sürmek suçtur, övünülecek bir şey değildir, onun için bu tarz sorulara arkadaşın bahsettiği gibi cevap verin, herşey düzgünse sadece o hataya adam bırakmazlar en fazla 15-20 puan kırarlar yine geçersin...

• Para onlarin isine geliyor. 100 kisiden 2 si gecmis neden? Onemsiz hatadan dolayi bile gecirmiyorlar

• Benim eşim de görevli oluyor o sınavlarda. eğer ki hatayı müfettiş yakalarsa geçirdiğimiz zaman bize bir daha görev vermiyorlar mecburen bırakıyoruz çoğu kişiyi. Ama hatayı müfettişin göremeyeceği yerlerde yaparlarsa göz yumuyoruz diyor. Söylediğine göre her sınavdan yaklaşık kişi başı 60 tl geldiği için en ufak hatada bırakığ tekrar girmelerini istiyorlar. Benim kız kardeşimdr 2 kez girdi kaldı. Sonuna kadar kullandırcaklar haklarını

• Geçmiş olsun hocam bende 5 kere girip anca alabildim. İnanın bir defasında sakallarım ve bir defasında gözümün üstünde kaşım olduğundan bırakıldım samimi söylüyorum. Kesinlikle şikayet etmelisin ayrıca sınav ücreti için oturduğun yerde ki diğer kursları telefonla arayarak bilgi edinebilirsin eğer aynı parayı istiyorlarsa prosedür öyledir. Elazığ da yaşıyorum ve burada her yer 100TL
  • Oha bu nedir lan :D ben 2010 da kemeri takmadan bildiğin trafikte sürücülere adaylarına makas atarak aldım ehliyeti :D Şimdi kardeşim girecek de konu ilgimi çekti yandı yani vay anam vay

• Sınavlarda çok stop ettren oluyor özellikle kısa süreli yanan yeşil ışıkta ne yapacağını bilememek stop ettirtebiliyor insanları.Ben sınavdayken önümde kızın stop ettirmesi (kadın gibi araba kullanmak tarzı bir cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum) yüzünden stop etmiştim kalmıştım,ama kalmam doğruydu çünkü kendimi her türlü koşula alıştıramadığımı gösteriyordu,ikinci sınavda da benzer şey oldu ama bu sefer dikkatli oldum ve geçtim,çok titizdim ikinci sınavda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daedlus -- 19 Ocak 2015; 12:59:19 >
  • Ehliyet sinavinda
    20 madde kadar 1. Bolum
    15 madde kadar 2. Bolum var.

1. Bolumden 1 hata dahi yapsan ehliyeti alamazsin.
    2. Bolumden ise 2 hata yaparsan alamazsin.

On numara arac kullandigini nereden cikardin ? O maddeleri inceledinmi ?

• Baya kötü hocalar denk gelmiş. 2009 da aldığımda yaşlı teyzeyi kaldırıma çıkmasına rağmen geçirmişlerdi. Banada seni bıraktık çok kötüsün dediler kapıyı vurdum indim daha eve gelmeden sürücü kursu aradı 95 aldın dediler tabi o gün bugündür araba kullanmıyorum orası ayrı
  • Bircok sinavda geri gidip park yaptirma yok cok sacma olmus. Ben alirken sinava kendi aracini kullanarak gelen bir kursiyer vardi arac icinde ne olduysa o kisiyi biraktilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 19 Ocak 2015; 13:25:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.