Şimdi Ara

175 70 13R Lastik seçimi alındı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai Accent Admire 1,3 (2004) otomatik aracım var.
    şu anda 50bin'de.

Lastiklerin dişleri iyi. Ama çürüdüler. Potansiyel tehlike durumunda.

4mevsim, yakıt tasarruflu, güvenli bir lastik arıyorum.

CONTİNENTAL markası iyi diyorlar ama bilgim yok...

Michelin E3B1 ENERGY 175/70 R13 82 T aldım. lastik üzerinde Green X işareti de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 9 Mayıs 2011; 14:41:55 >

• Goodyear duragrip ve brigstone b330 ikiside kaliteli lastiklerdir , ben aynı ebatta lastiği dört tanesi 240 liraya aldım CEAT spider marka bi sıkıntısını görmedim aklınızda bulunsun....
  • Ceat ın spideri gerçekten testlere göre iyi bir lasti alabilisin ,ucuz olarak p3000 ler iyidir ve daha fiyatlı ve iyi olarak ta conti ecocontact3 alabilirsin.
  • T 190
    U 200
    H 210 km/s hızlara denk geliyor.

Sanıyorum araba 1250 kg civarı. Daha çabuk ısınması, daha yumuşak kalması bakımından bu durumda bence T daha uygun düşer. Zaten bu ebatta H lastiklere zor rastlanır.

Yakın bir ebatta Sumitomo HTR T4 aldım. Japonya üretimi, çok iyi doğrusal stabilitesi ve direksiyon kararlılığı var. Geometrileri çok düzgün, 3 tanesi ağırlığa ihtiyaç duymadan balanslandı diğeri de küçük bir ağırlık kullandı.

Bu ebatta artık gerçek bir 4 mevsim kolay bulunmuyor, T4'ün 4 mevsim olduğunu Sumitomo yazıyor ama sadece M+S onayı var dört mevsim için DOT onayı yok. Gerçekten sert bir fren yapmadım ama direksiyondan anladığıma göre ıslakta fena değiller. Ucuz fiyata rağmen çok iyi lastikler bence ama biraz gürültülü veya sert gelebilir.
  • bridgestone lassa michelinvs
  • Daha önce GoodYear Vector ve Toyo 330 kullandım. Toyo Japon diğeri de Fransa üretimiydi.

Başlangıçta materyal olarak; veya direksiyon olsun, tutunma olsun Goodyear her bakımdan daha iyiydi. 6 sene içinde lastikte en ufak bir çatlak olmuşmadı. Bence Vector'ün hamurları kaliteli. Toyo daha kısa zamanda diş bölgesinde küçük çatlaklar oluşturdu... Ancak Toyo, Goodyear'dan daha uzun dayandı. Çünkü daha hafifti belki ama geometrisi düzgündü. Goodyear daha ilk günden radyal yönde 1 santime varan kaçıklıklara sahipti, nasıl balans tuttuğuna şaşırırdım. Bir tanesi yüksek hızda hep ses yapardı. Neticede Japon'a göre erkenden yapısı bozuldu, çünkü Goodyear kullanım süresinde geometrik balanssızlığıyla kendi kendisini parçaladı.

Değiştirdiğimde dişler her ikisinde de fazlasıyla vardı. Aracın geometrisi düzgünse dişler de uzun gidiyor. Goodyear'da 60 bin km sonra hala 4 mm dişler vardı. Yumuşak hamurlu 4 mevsimlik bir lastik için fena değil.

Aldığım her iki Japon set de geometrik bakımdan mükemmele yakın doğrulıkta çıktılar. Otoyolda ve yüksek süratte çok kullanılıyorsa eğer, lastiği aslında bizzat kendisi parçalıyor. Geometrik kaçıklık, ağırlıkla dengeleniyor biz de titreşimlerden kurtuluyoruz, ama bu durum lastik içinde sürekli bir çalışmaya neden oluyor. Bu nedenle daha büyük ve daha ağır lastiklerde geometrik doğruluk daha da önemli. Japon lastiklerini bu nedenle beğeniyorum. Toyo yumuşak ama direksiyonda kötü bir lastikti. Sumitomo böyle değil, ama Toyo'ta göre biraz sert ve belki gürültülü.

Linkteki Michelin fiyatı hiç fena değil. Ben olsam o ağırlıkla Michelin'i özellikle terch ederdim. 185/70 R13 için 160 tl gibi liste fiyatı vardı son "resmi" güncellemeyle. Pirelli'nin yağmur lastiği (Aquamile 400) 4-mevsimlik bir tanıma en yakın alternatif gibi ancak sert olduklarını söylüyorlar, bir de sadece Türkiye ve Latin Amerika'da pazarlandığı için tam anlamıyla güvenemedim. Bozuk yollara dayanması sebebiyle sert olan bir lastiği tercih etmedim (az dayansın ama iyi bir sürüş versin).

Goodyear artık 13" ebatlarda çıkarmıyor, Pirelli de getirmiyor beki ama bulabilirseniz gerçekten 4 mevsimlik iki alternatif var: Birisi Pirelli P2500, diğeri de Goodyear Vector serileri.

Araştırdığıma göre Continenetal de Goodyear'a benzeyen bir lastik. Belki yapısal olarak daha iyidir. Bazıları, onlar için de sert der.

• Çok güzel yazmışsınız. Aracı şehir içi kullanıyorum. Yılda 400km şehirdışı anca yapıyorum. Yıllık 2500 km gidiyorum. Zaten araç kullanımım artarsa ya değiştireceğim ya da sağlam bir LPG sistemi taktıracağım. genel olarak bir sorunum yok 2yıldır tık demedi zorlamama rağmen ama son zamanlarda ciddi bir benzin sarfiyatı var. geçende lastik patlamıştı, lastikçi bu lastikler yüksek hıza ve uzun yola gelmez demişti. ama şehir içi kullanırsan yaza çıkarır dedi.

Michelin'e sıcak bakmaya başladım. Eğer 420tl takma+rot bulunduğum şehirde yaparlarsa alabilirim. ama yüksek gelebilirse continental'a yöneleceğim.
    Denizli'deyim ve yollar rezalet durumda.

Michelin'de fiyat yanlış da olabilir çünkü başka sitede 120tlhttp://www.lastikmastik.com/?urun-detay_7089_Michelin_175_70_R13_TL_82T_Energy_E3B_GRNX_Lastik.html
    pazartesi gidip bakacağım artk burada ne kadarlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    205\55 yerine 215\55 lastik
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullanmadım ama yakın zamanda çok araştırdım. Bendeki intibaları güzel markalar. Onlar denk gelseydi onları alırdım.. Yeter ki stoklarında olsun. İstanbul'da Continental bayisine gidince 13" olarak firmada olmadığını söylediler, yan marka Barum önerdiler. Eski tarihli olmadıktan sonra fiyatlar iyi görünüyor.

50bin km'de aracınız daha yeni sayılır. Bizim memleket tozlu memleket. Geçen hafta km.sini beklemeden hava filtresini değiştirdim, ek olarak eski lastikler yuvarlak değildi :) Neticede tüketimde %10-15 iyileşme oldu. Bir de, gerçi Denizli'de nasıl bilmiyorum ama kış benzininden yaz benzinine geçiyorlar, onun da tüketime etkisi olur.
  • Aracımda kullandığım Nokian i3 tavsiye ederim.
    Bana göre fren mesafesi, sessizlik, manevra ve düz gidiş hassasiyeti artıları
    Tavsiye ederim

• Renault 12'mde Bridgestone B 330 var.. Farklı şartlarda deneme imkanım olmadı ama kuru zeminde bi falso göremedim..

Diğer aracım Bridgestone B 250 ile geldi.. Yağmur ve ince kar dahil her koşulda memnundum..
  • ekimde ingiliz malı Michelin almıştımlada samaraya 165/70/r13 takma ve balan dahil tanesi 95 ti.175 de aynı fiyattı
  • @senersongur
    Aradığım kriterler;
    Güvenli, uzun ömürlü, tasarruflu ve tanesi 100ü geçmeyecek.

80Bg araçta 215 kullanmak ne kadar doğru olur? tanesi 150tl...
    Yanakta 70 yerine 60 filan kullanırsam zamanla araç km'si sapacak.
    Rampada 4kişilik bir aileyi anca çekiyor. 215 ile bayılır.

Aylık 60tl benzin alıyorum. son zamdan sonra 2000 deviri geçmemeye çalışıyorum. 20-40 gibi hızlarda gidiyorum. Seri ve spor kullanmaya gelmiyor.

@Karbon 12
    Hava filtresi ve yağ bakımı yıllık 80tl tutuyor zaten. araç masrafsız olduğu için yıllık 80tl gayet iyi.
    Ben de bilmiyorum benzin nasıldır... Tek bildiğim bizim köydeki yollar şehirdekinden daha iyi

@djoz
    Brid. de seçenekler arasında.
    6-7 yıl önce 85model 1,4lt 5vites 12tx vardı. sağ aynası bile yoktu orijinalden. hep tuhafıma giderdi. Sürekli sanayide olurdu araç.

• Bugün lastikleri değiştirttim. Araç bakımında acemi olduğumuzdan 2yıl boyunca farkında olmadan kötü lastiklerle gezmişim.

Üzerinden sökülen lastikler, fabrikadan araçla gelen lastikler. 7yıllık lastiklerle gezmişim .

Michelin E3B1 ENERGY 175/70 R13 82 T aldım. lastik üzerinde Green X işareti de var.
    6Taksit, 450TL'ye aldım. Rot balans, sibob, takma sökme her şey dahil. Hediye olarak da Küçük bir çanta ve havlu verdiler.

Ayrıca Michelin yol yardım varmış. Lastik patlaması durumunda ücretsiz çekici gibi olanaklar sağlıyormuş.
    Anında çekiş farkını, frenleme farkını hissettim. Lastikler çok güzel.
  • Piyasada satılan en ucuz lastik ebatını size 450 liraya satan iş yerini ben tebrik ediyorum , çanta değil plaket verseler olurmuş aslında , genede iyi günlerde kullanın ama bilinki bu ebatta lastiğin kralı 100 lirayı geçmez .......
  • O tarz kucuk sayilabilecek bir arac icin en mantikli tercihlerden birisini yapmissiniz.
    Bir onceki arabamda (Mazda 323 - 1.5 litre 90 beygir) cok memnun kalmistim Michelin ENergy'den
    hatta kar kis ortaminda bile (zorunluluktan) uzmedi.
  • bricstone B330 evo biz kullanıyoruz, karda çamurda her yerde tutunuyor, forever rulezz
  • Biliyorum fiyatları 75e de vardı lastik. Piyasada en kötü lastiği bu fiyata almış olsam neyse. Kaliteli bir seri. ayrıca internette fiyatlar belli. tanesi 120tl

Ayrıca lastik patlaması, inmesi, yırtılması gibi durumlarda Michelin yol yardımı ücretsiz. Gelip lastik şişirme, stepne'yi takma, gerekirse servise çekme hizmetini ücretsiz yapıyor. Annemi aratıp üstüne kaydettirdim. Annem kullanıyor arada şehir dışı bensiz. Lastik değiştirmekten anlamaz, anlasa bile yapamaz. O yüzden güzel bir şey. Şehir içi kullanımda sorun değil 1 aloya bakar. Ustayla beraber giderim yanına ama şehir dışında çok önemli bir destek hizmeti.

quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Piyasada satılan en ucuz lastik ebatını size 450 liraya satan iş yerini ben tebrik ediyorum , çanta değil plaket verseler olurmuş aslında , genede iyi günlerde kullanın ama bilinki bu ebatta lastiğin kralı 100 lirayı geçmez .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 9 Mayıs 2011; 16:24:13 >

• bridgestone b330 evo kral lastiktir.ben 4 yıldır kullanıyorum 5.yıla girdi yaklaşık 50 bin km. hala çok sağlam görünüyor.ama ben yine de değiştirmeyi düşünüyorum.özellikle bozuk yollarda kullanıyorsanız ve 4 mevsim performans ve güvenlik için öneririrm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.