Şimdi Ara

18-19k Arası Araç Alıcaklara Tavsiye Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konumuza kısa bir hikaye ile başlayalım.Yaklaşık 7 ay önce bu fiyat aralığında bir araç almak istiyordum.Önceliğim C sınıfı ve tutulan civic,astra,corolla,focus,golf vb araçlardı.Birsürü bu C sınıfı araçlara baktım fakat bulamadım.Daha doğrusu buldum ama Km'si çekilenler mi dersin,airbag açık daha doğrusu belki içinde airbag bile yok.Artık en son bir astraya baktım ,bana herşey tam dediği arabanın kliması çalışmıyordu ve 1000 Tl masrafı vardı.Belki benim şansıma böyle denk geldi ama öyle boya takıntım veya ufak kaza takıntım falan da yok bunlar o yaş için normal şeyler.Yani bulamadım acil araca da ihtiyacım vardı.Sonra galeride satılık bir araç gördüm.

18 küsüre 2004 model 1.3 sol donanımlı Toyota Yaris.Tampon harici boya-değişen yok yazıyordu.Hemen sorgulattım dediği doğru gibiydi, ufak bir tane kayıt çıkıyordu.Sonra ustama gösterip 18 bine aracı aldım.4 Lastikte daha yeni takılmıştı aldığımda.Aracı 6 ay 14000 km kullandım.7000 km'de Lpg taktırdım.Bir iş kurma sebebiyle sattım.Şuanki lpg fiyatını gördükçe çok pişman oluyorum.Ama seçeneğim yoktu.

Aracı + ve - leriyle değerlendiricek olursam:
    + 'ları:
    -Yakıt tüketimi:Yazın klima açık şehiriçi 6.5-6.8 lt benzin.Lpg taktırdıktan sonra 2.50 Tl litre fiyatıyla şehiriçi klima açık 0,20 TL.İstanbul trafiğine yakın bir trafik.
    Uzun yol yüklü klima açık lpg'de 0,17 TL bizzat test ettim.
    -Donanımı:ABS,klima çift hava yastığı,4 cam oto.,yol bilgisayarı,sis farı,elektirikli ayna,direksiyondan kumanda,orjinal park sensörü.Bana ve fiyatına göre gayet yeterliydi.
    -Performans:1,3 87 beygirlik motoru gayet yeterliydi.2. viteste 120 km de kesiciye giriyordu.1.4 98 beygir cliodan defalarca denememize rağmen daha iyi gidiyordu.
    -Vergisi:100 TL
    -Bakım fiyatları:Standart bakımları özel serviste 150-160 TL tutuyordu.Trigeri zincirliydi değişim masrafı yoktu.
    -Eşya gözleri:Küçük gözüken bu otomobilde fazlasıyla eşya gözü olması beni şaşırtmıştı.Çift torpido gözü,3 adet bardaklık vs.Ayrıca iç hacmi de yeterliydi.
    -Boyutu:Çok pratik, heryere parkedip, heryerden dönebiliyorsunuz.
    - 'leri:
    -Yol tutuş:Vasat bir yol tutuşa sahip.Ama şehirci kullanım için direksiyon güzel.
    -Yol ve rüzgar sesi:Neredeyse herşey içeri geliyor.
    -Motor sesi:Oldukça duyuluyor.

Sonuç Olarak:Eğer çok kalabalık bir aileniz yoksa,öğrenciyseniz veya eşinize alıcaksanız kesinlikle önerdiğim bir araç.Ben de tesadüf eseri aldım ve çok memnun kaldım.Kullandığım süre boyunca extra hiçbir masraf açmadı.Fiyatına göre güzel bir otomobil.

• bilgilendirme için teşekkürler.
    daha önceleri bagajı yüzünden vazgeçtiğim araçtır kendisi. Ama dışına bakarak iç tarafı şaşırtıcı derecede geniş bir araç.

otomatik olanları yine eşim için düşünüyordum ama eşim ben spor araba seviyorum deyince kalakaldık
  • Teyzemden dolayı son ilk iki kasayı deneme ve görme şansım oldu. Teyzemin arabaya çektirdigi iskenceler yüzünden midir nedir her binip kullandigimda araba sanki abi nolur gaza basma diyor Ama bir gün ilk arabami alacaksam sanırım tercihler arasında olacak bu araç :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 12 Kasım 2014; 14:24:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

bilgilendirme için teşekkürler.
    daha önceleri bagajı yüzünden vazgeçtiğim araçtır kendisi. Ama dışına bakarak iç tarafı şaşırtıcı derecede geniş bir araç.

otomatik olanları yine eşim için düşünüyordum ama eşim ben spor araba seviyorum deyince kalakaldık

Zaten aracın eksilerine bagaj hacmini yazmayı unutmuşum.İçinin bu kadar geniş olmasının sebebi bagajın çok küçük olması
  • 19500'e kadar bana sizinki gibi bir Yaris bulun, hemen alayım. 1.3 bulmak çok zor, 1.0 var hep :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.