Şimdi Ara

18 volt giriş 8 volt çıkıs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben belki bir çoğumuz gibi güneş panelinden telefon şarj etmek istiyorum bunun için de max 10 watt bi panel almayı düşünüyorum 10 wattlık panellerin 18 volt cıkıs verdiğini öğrendim ama birkaç tane sıkıntım var bana bunu şarj edebileceğim aküden daha ufak bi depolama aygıtına ihtiyacım var ve bunların arasında condansatör direnc diyot ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum bir devre şeması ve bahsettiğim depolama aygıtına baglayacağım 3 led 3 dirençli bi gösterge paneline ihtiyacım var bunlar hakkında bana yardımcı olursanız cok sevinirim teşekkür ederim.

http://postimg.org/image/6lf1iyu0v/

• 18V panel üretimi ile direk tel. şarj edebilirsiniz.Arada akü vb. hiç gerek yok.Tavsiyem max.1,5A-2A akım sınırlı smps devresidir.Akım sınırı olmazsa tel. şarjı daha hızlı olur ve bu sebeple tel.in pil ömrü kısalır.
    Daha kolay bir devre olsun kayıplar önemli değil derseniz kalite düşer tavsiye etmem.
  •  18 volt giriş 8 volt çıkıs

Hazir devre kullanip istedigin cikisa ayarlayabilirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Hazir devre kullanip istedigin cikisa ayarlayabilirsin..

Bu modellerde akım sınırı yok,akım sınırlamalı olan modelleri tavsiye ederim.

Düzeltme; örneğin linkteki ürün gibi,,,
    Link;http://www.aliexpress.com/item/DC-DC-step-down-converter-5A-constant-current-buck-LED-power-modules-drive-lithium-battery/1985531674.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Şubat 2015; 19:41:05 >

• akım sınırlama olayı ne peki bilmiyorum da ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drydark

akım sınırlama olayı ne peki bilmiyorum da ?

Sonradan düzeltme yaptığım yazımda bir link verdim.İnceleyin bu gibi olmalı demek istiyorum.
    Akım sınırı kısaca;beslenen yüke uygun amper ayarıdır.Yani güç ayarı diyelim.Bu ayar olmazsa yada yüke uygun güçte olmazsa akü pil gibi ürünlerin ömrü kısalır,zararlıdır.
  • evet bana böyle bi şey gerekli peki güvenli alabileceğim bi site vs. yok mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drydark

evet bana böyle bi şey gerekli peki güvenli alabileceğim bi site vs. yok mu

ben aliexpress'ten alıyorum,yine de sizi etkilemek istemem.Araştırın,uygun gördüğünüz bir siteden alın.
  • ama 10 wattlık panelin fiyatı ortalama 50 lira değilmi zaten bu devreye yaklasık 50 lira vermek mantıklı mı sizce ya da daha uygun fiyatlısı bulunamaz mı sizce bi bilginiz var mı
  • Daha uygun fiyatlı olanları da var tabii,ben örnek bir link verdim.Arayacaksınız,en uygun,en hesaplı ve güvenilir bir ürünü alacaksınız.Piyasa bu tutturabildiğine........
  • eyvallah tesekkür ederim
  • drydark D kullanıcısına yanıt
    cep telefonu Araç şarj cihazını kullanabilirsin. araç şarj cihazını aç, 2 tane kondansatör göreceksin, giriş tarafında olan kondansatör 16V ya da 25V ise bunu 50V ile (aynı kapasite) değiştir. giriş tarafını ayırt edemiyorsan, ikisini de değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 21 Şubat 2015; 20:56:06 >
  • bahsettiğin ürünün herhangi bir linkini atabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

18V panel üretimi ile direk tel. şarj edebilirsiniz.Arada akü vb. hiç gerek yok.Tavsiyem max.1,5A-2A akım sınırlı smps devresidir.Akım sınırı olmazsa tel. şarjı daha hızlı olur ve bu sebeple tel.in pil ömrü kısalır.
    Daha kolay bir devre olsun kayıplar önemli değil derseniz kalite düşer tavsiye etmem.

Way üstad nerdeydin sen yaa çoktandır görünmüyodun ceza mı aldın ne oldu

• Evet ceza almıştım şimdide int. erişim sıkıntısı yaşıyorum.

• Resimlerde kondansator 35V gözüküyor. eğer böyle ise değiştirmene gerek olmaz direk kullanabilirsin.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/5588/6d8665ad-01ab-43ec-a2fd-e1faff111045.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/5588/f79045d4-8727-4bb6-8a85-cc5151f21f95.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 22 Şubat 2015; 22:24:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.