Şimdi Ara

%18 yağ oranında ne yapılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bu spora yeni başlıyorum boyum 171cm ve kilom da 72 kg yağ oranım da internette hesapladığım kadarıyla %18 civarlarında, sizce bu durumda bir aceminin yolu ilk önce clean bulk mı olmalı yoksa definasyona mı girmeli? internette baktığımda ideal kilomum 66kg civarı olduğunu 76kg ve üstü de aşırı killolu sınıfına girdiğimi söylüyor ama benim istediğim vücut aslında çok da yağsız ve ince bir vücut değil hafif yağlı bir kaslı vücut bence bir erkeğe daha çok yakışıyor tabi boyumu da hesaba kattığımda devasa bir adam olmak heralde beni bodur gösterir :D deneyimli arkadaşların bana tavsiyesi ne olur kilo mu vereyim? vereceksem kaç kilo vereyim? yoksa kilom sabit mi tutayım ya da kilomu artırmaya mı başlayayım? şimdiden teşekkürler

• Bulk ve definasyoj gibi profesyonel sporcu camiasının terimleri ile kafanı bulandırmana gerek yok. Kas kütlesi kazanmak istiyorsan günlük kalori miktarının 300-600 kalori fazlası, yağ yakım içinde aynı değerlerin eksisi. Bu kadar. Yağ oranın eğer gerçekten bahsettiğin düzeyde ise iyi bir idmanla kas kütlesi kazanabilirsin. Sadece istikrar ve takip gerekiyor. Kolay gelsin

Edit: yazının eksik olmaması adına, sana tavsiyem biraz kalori kısarak idman yapmaya devam etmen. Eğer ki bahsettiğin yağ oranında isen ani kalori düşüşleri yaratıp kendini zorlamana gerek yok. Sadece hakkını vererek idman yap, yeterince kardiyo ve düzgün, planlı beslenme ile birleştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 27 Eylül 2020; 22:1:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce kademeleri olarak kalori açığı uygulayarak yağ oranını 12-13lere indir ondan sonra biraz öyle devam edip ki bu süre içinde zaten kas kazanımın olacak, kalorilerini arttırarak kas kütlesi kazanırsın
  • Bu tamamen senin ne istediğine bağlı. Eğer şuan aynaya baktığında kendini küçük görüyorsan kalori fazlası alıp kas ekle. Eğer aynaya baktığında kendini yağlı görüyorsan definasyona gir. Ama yeni başladım demişsin muhtemelen kas kütlen azdır yani benim tavsiyem ilk önce kas eklemen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.