Şimdi Ara

1993 Model Arac Egzoz Emisyon Periyodu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    5 ay önce aldığım 1993 model lpg li aracımın vize ve egzoz emisyon tarihleri farklı. Vize 2017 mayıs a kadar. Egzoz emisyon 31.12.2014 tarihinde yapılmış. Elle yazmış yapan yer ve bence 2016 Aralık'a kadar sürem var. Ama arkadaşlar beni yılda bir egzoz muaynesi ve yaptırmazsan - yakalanırsan cezası 960₺ dediler. Bu konuda internette binek otomobillerde 2 yılda bir yazıyor fakat 10yaş üstü araçlarda yılda bir diye ibare var kanunun alt kısımlarında. Sizden tecrübe/bilgi rica ediyorum. Kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamanım çok az olduğu için tekrar sormak zorundayım egzo emisyon periyodu nedir 93 model aracta 1 yıl mı 2 yıl mı

• eğer ruhsatta hususise 2 senede bir yapılır ticariyse her sene yapılır. eğer hususise ve yapıldığı tarih 2014 se 2016 ya kadar rahatsınız. cezası 900-1000 lira civarı var tam rakam bilmiyorum. genelde özellikle ticarilere hiç acımadan basarlar cezayı.

tuvturkun kendi sitesinde zaten gerekli bilgi mevcut :http://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-genel-bilgiler.aspx

sizi ilgilendiren kısım "Hususi (binek ) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır."

ek bilgi:
    Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.
    Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

ayrıca bu ölçümü yapan yetkili servisler var illa tüvtürke gitmenize gerek yok geçen sene 35 ti bu sene 40 olmuş geçen ay yaptırdım bende parayı veriyosun hallediyolar aklınızda bulunsun. yok içim rahat etsin derseniz ruhsatınızla egzoz gazı emisyon ölçe yetkisi olan bi servise gidin onlar zamanı geçmişmi geçmemişmi söyler.

• Teşekkürler bilgilendirme için. Takipçiye sordum bu süreçte o da iki yıl dedi. Burada tek problem para degil zaman olmaması yoksa aklıma geldi benimde uğrayıp sormak. Tekrar teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.