Şimdi Ara

***1993 SIFIR OTOMOBİL FİYATLARI*** ... liste eklendi ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
6
Favori
38.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    O zamanlar sıfır bir w124 alıp garajda saklamak o kadar çok isterdim ki anlatamam....

• 93 te tüm memurlar sıfır şahin almıştı.

• Renault clio benzinli başlangıç fiyatı şuan 67 bin. Avrupada başlangıç fiyatı 12 bin. Türkiyede 12.000'e joy paket benzinli clio var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 23 Aralık 2017; 19:23:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

93 te tüm memurlar sıfır şahin almıştı.

ben niye alamadım ...
    92'de tam 5 memur maaşıyla 55 ekran orta halli tüplü bir tv'yi taksitle zor alabiliyorduk, tv taksitleri maaşın üçte ikisiydi ...
    93'te ne oldu ki araba aldılar ?..
    çevremizdeki birçok çift maaşlı memur sıfır beyaz şahin almışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 23 Aralık 2017; 19:29:54 >
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    çift maaşlılar her zaman istediklerini aldılar halen de alıyorlar ... biz o şanslılardan olamadık geç uyandık ...
  • 224 milyon bugunun parasiyla ne yapiyor 22 bin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

224 milyon bugunun parasiyla ne yapiyor 22 bin mi

93 yılının 224 milyonu 2017 itibariyle 100 bin civarı olabilir ...
  • O zamanın 150 milyonu günümüzün 100 bin TL'sine dek gelir yaklaşık olarak. Alım olarak da kredi imkanları şimdiki kadar bol değildi,olan kredilerinde faizi çok yüksekti.

Fakat şu var,o yıllarda küçük esnaf,çiftçi,karı-koca devlet memuru,orta gelir grubu insanlar bu arabaları alabiliyorlardı.100 bin TL çıkartıp peşin verebiliyordu veya 150-200 bin TL kredi ödeyebiliyordu. Günümüzde bu meslek gruplarından kaç kişi peşin 100 bin TL para verip araç alabilir ki?

Araç fiyatlarında sorun yok, enflasyona ve teknolojik yeniliklere göre hatta fiyatları düşmüş durumda bile. Sorun bizim alım gücümüz inanılmaz şekilde eridi.Özellikle son 3 yılda.
  • 1996 da 78 model binek reno 12 için 3 tane dana (80milyona) 1 adet inek (20milyona) toplam 100milyon TL ödemiştik.

Şimdi 3 dana 25bin inekte 5 bin olsa kabaca 30bin tl ödemiş oluyoruz 18 yaşında ki reno 12 ye.

• 2000cc bmw 5 kasa 586milyon lira, dolar kuru 11035tl yani

93 yılı - 53bin usd

2017 yılı - 120bin usd (2bin cc 5 kasa baz model)

Bu kadar yüksek sayıda üretime rağmen.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam 50 aylık memur maaşı ile hangi b sınıfı aracı alıyorsun?

En kötü memur maaşı 3 bin vardır diye düşünüyorum.

Ekonomimiz çok kötü tamam ama 90lı yıllara göre fersah fersah iyi olduğunu da söylemek lazım.

• 1990 da babamlar lada samara hb'ki 23 milyon almışlar. 93 fiyatlarını görünce biraz şaşırdım. tabi araçlar kara borsa hemen bulunmuyor enflasyon ve zamlar da çoktu o dönem.

1999 da ise vw polo ve polo classic arabalar 5.5 milyar liraydı. mitsubishi L300 'DE 5 milyara almıştık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 23 Aralık 2017; 23:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

1990 da babamlar lada samara hb'ki 23 milyara almışlar. 93 fiyatlarını görünce biraz şaşırdım. tabi araçlar kara borsa hemen bulunmuyor enflasyon ve zamlar da çoktu o dönem

23 milyar değil 23 milyon, milyonla milyarı karıştırmışlar ki normaldir ... bizim çocuklar bile "ekmek 1 milyon", "arkadaşım 3 milyara telefon almış" diyor bu zamanda ...
  • Banka müdürü tempra almıştı.ulan ne araba be derdik dönüp dönüp bakardık.

• Sanıyorum 93 de sipariş verdik 96 da elimize ulaşti . Sıfır r12 tsw. Renk seçemezdin gece mavisi gelmiş ankaradan gidip almıştık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

Banka müdürü tempra almıştı.ulan ne araba be derdik dönüp dönüp bakardık.

gösterge dijitalse konusu çok geçmişti forumlarda, millet az uğraşmamış onlarla, "sürekli problem" diyordu eskiler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasir3

Sanıyorum 93 de sipariş verdik 96 da elimize ulaşti . Sıfır r12 tsw. Renk seçemezdin gece mavisi gelmiş ankaradan gidip almıştık.

konuda bahsettiğim durum işte buydu, 90'larda millet arabaya yazılır sıra beklerdi ...
    yıllar önce aldığım 96 spring sahibi de aynı durumu anlatmıştı, "biz broadway için yazılmıştık daha sıramıza çok vardı, üretim bandında spring var dediler, daha fazla beklemek istemedik kabul ettik aldık" demişti ...
    Biz aldık sanırım 1 kez 100 binle sıfırladık sonra devamında halen bir akrabamızda araba. Vay be ne günlerdi . 2000 lere girmeden sanıyorum yada 1-2 . Mersin İstanbul Edirne. Edirne İstanbul Mersin. 7 kişi hem de . Valizler bagaj falan komple doluydu. Ah be o zamanlar . Şimdi istediğin araba olsun bilmiyorum biz mi büyüdük de zevk alamaz olduk o tadı yaşayamıyoruz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.