Şimdi Ara

1994 Renault Fiyat Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Edit : Listenin devamı eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eaglee6 -- 5 Temmuz 2019; 21:16:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 190 milyon TL'ye araba alıyorduk şimdi çok şükür 100 bine alıyoruz.

I saw the big game
  • yine çok pahalı. aşağıdaki siteye göre Temmuz 94 yılında asgari maaş 2.497.500,00 TL ediyor. Yani 86 aylık asgari maaş ile alabiliyorsunuz R-12 Toros Opak'ı. Üzdü.

asgai maaş kaynak:http://www.alomaliye.com/2015/08/30/yillar-itibariyle-asgari-ucretler-1974-yilindan-gunumuze/
  • Reno 11 flash s metalik anahtar teslim fiyatı o gün 1040 gram altın yapıyormuş.

Bilemedim şimdi 🙄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeğenim egonomi eyiy gidi.

• İlgili Renault yetkilisini de konuya çağıralım.
    @Moueson
  • Millet ozaman tarla satıp ev satıp alıyodu. Şimdi 1 yıllık kirasıyla alır. Hey gidi günler hey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt
    Şimdi 83 aylık asgarî ucret 173.720 tl ediyor.
    O zamanin r12 torosu şimdinin hangi segment veya sınıfında bir araca denk gelir ki acaba ?

• Bu liste yayınlandıktan yaklaşık 6 ay sonra babam 2.el 1994 model R9 Fairway almıştı. ( 315 milyon )
    O gün sıfırının fiyatına baktığımda R9 Fairway opak 449 milyondu.
  • Aslında asgari ücret kıyası yanıltır. Bu hükumet mesela aşırı hızlı zam yaptı asgari ücrete. En güzel kıyas altın ile olur.
    Yukarıda bir arkadaş Flash için 1040 gram altın demiş, bugünün parasıyla 263.328 TL yapıyor.
  • Garip bi şekilde çok pahalıymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Garip bi şekilde çok pahalıymış.
    94 ekonomik krizi de çokomelliymiş sanırım.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
  • Ozamanda lux mus şimdide lux

• Yalan yok o zamanda pahalıymış. Hatta daha bir pahalı sanki?

• O zamanlar şimdiki gibi araba kullanılıyor muydu? Hem arza hem talepe bakmak lazım. Dünyada son 20 yılda üretim maliyetleri acayip düştü. Özellikle işçilerin yerini makinelerin ve üretim bantlarının almasıyla. Ayrıca o dönemlerde de kriz olduğunu unutmamak lazım. Ve asgari ücret hesabı her zaman doğru olmaz. Mesela bulunduğumuz dönemde tahminimce çalışan nüfusun rahat yuzde 60-70i asgari ücret veya ona yakın maaş alıyodur. Belki daha bile fazlası. O zamanki orana da bakmak lazım. Demek istediğim asgari ücret hesabi bulunduğumuz yıl içinde diğer ülkelerle kıyaslanabilir ama geçmişe göre kıyaslamak istiyorsak tüm verilere bakmamız lazım.
    Ama işin özü cidden o zaman da lüks şimdi de. Ve baktığımız zaman abd de 10.000 birime alacağın arabayı burada 70-80bin birime alıyorsan ve asgari ucretler arasında dağlar kadar fark yoksa bir durup düşünmek lazım.

• Bide şikayet ediyonuz .bak nerden nereye gelmişik

• 25 yil once gumruk birligi yoktu , 50 marka yoktu 5 tane tr de fabrika yoktu vs vs yani uzaktan kumandali tv o zaman lukstu ama su an en kral tv ulasilabilir oldu cep telefonu da ayni sekilde

• -FoundeR- kullanıcısına yanıt
    hocam değerlendirme dışı tuttuğunuz bir şey var. 25 yılda sanayi ve üretim maliyetleri çok ucuzladı. hala aynı gibi görünmesine rağmen işlerin bu kadar ucuz olan bir malı bizim çok uyguna almalıydık. mesela 10 maaş. ericson telefonlar 1000 lira idi. şu an aynı paraya telefon alabiliyoruz. buradan yola çıkabilirsiniz.

zaten o kadar ötv çıkarılırsa 40 maaşla falan alabiliyoruz. bu bile üretim maliyetlerindeki ucuzlamayı gösteriyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.