malum 1998-2002 arası cd veya elegance serisi araçların tamamına yakınında yol bilgisayarı var. ancak ekranında karakter silinmesi sorunu kronik olarak görülüyor. bu araca sahip olup karakter silinmesi görülmeyen araç sahibi var mı? arızalılardan: yaptıranlar nasıl yaptırdılar? ben sorduğumda 100 ytl onarımdan veya 650 ytl komple değişimden bahsettiler...
quote:
Orjinalden alıntı: bilal55b
malum 1998-2002 arası cd veya elegance serisi araçların tamamına yakınında yol bilgisayarı var. ancak ekranında karakter silinmesi sorunu kronik olarak görülüyor. bu araca sahip olup karakter silinmesi görülmeyen araç sahibi var mı? arızalılardan: yaptıranlar nasıl yaptırdılar? ben sorduğumda 100 ytl onarımdan veya 650 ytl komple değişimden bahsettiler...
BENDE 2003 ELEGANCE VAR YOL BİLGİSAYARINDA HARHANGİ BİR SİLİNME YOK
ben de yo silinme. ayna gibi
anneminki 99 cd gayet bozuk bi ekrana sahip. ama hava durumuna göre düzelmeler bozulmalar olabilior
Aynı problem benim vectrada da vardı 99 cd ama bir zararı yok sadece sinir bozuyor
benim 2001 astra cd aracımdada bir kaç satır silik :(
2000 model astra cd de 2-3 senedir bu silinme var. Hep aynı yerde değil ama. Değişiyor. Bazen azalıyor, bazen artıyor. Çok da sorun etmedim. Ama tabii nasıl düzelttilir bilen varsa düzelttirmek isterim. B.Kerem
bende de 2002 i comfort var hiç bi silinme yok.
sıralı lpg taktırınca bozulma olur diye duymuştum ama
bendede 2004 astra g var njoy onunda ekranın sol tarafındaki 3 satırın parlaklığı daha az çözemedim bi türlü...
arkadaşlar duyduğum kadarıyla ekrana gelen kablolarda ısınmadan dolayı kavlama oluyormuş
yol bilgisayarı açılıp kablo çıkarıtılıp biraz kesildikten sonra uçları az birşey açılıp o şekilde lehimlenince sorun kalmıyormuş
tabi elektronikten anlamıyorsanız yada eliniz havya tutmamışsa siz denemeyin bilen birine danışın
hava sıcakken ekrandaki o silikler azalır... soğukken kaybolan satır ve hücreler artar...
benim de 2001 vectramda aynı şey var. güzel bi konu olmuş. çözüm bulan varsa çok sevaba girecek anlaşılan
kablonun ekrana girdiği noktalardaki lehimlerin (ya da öyle bir şey) oksitlenmesinden olan bir hatadır bu. Elinize güveniyorsanız konsolu ve akabinde ekranı söküp kablonun temas ettiği noktaların oksitlenmesini temizleyebilirsiniz.
iyi günler arkadaşlar belki beni daha öncede duymuşsunuzdur biz firmamız olarak siz opel kullanıcıların digital ekran sorunlarını güvenle ve garantili bir şekilde tamir yapıyoruz yeterki daha önce kurcalanmasın irtibat tel 0312 278 55 13
Ekranın arkasındaki lehimler ve kablolar zamanla sıcak-soğuk farkıyla kendini bırakıyor. KM ekranı tamiri yapan yerler tamir ediyor.100 lira civarı istiyorlar.
Benim de 2006 Astra classic 1.6 Twinport aracım var.Aynı sorun aracımda da var.Ekranda mutlaka bir, iki satır silik.Bazen bu silik satırların yeri değişebiliyor.Geçen yıl servisine sorduğumda 500 TLye değiştirebileceklerini söylediler.İzmir'de baktırabileceğimiz kimse varmıdır?Bilen arkadaşlar varsa, ilgilenirlerse sevinirim.
bende 2001 astra edition da %70 oranında silik ama arkadaşın 2000 astra cd sinde 5-6 tane silik yer gördüm ancak %2 civarında eder şaşırdım bu yaşta bu kadar sağlam kalmış
yaptıramayan arkadaşlara yardımcı olabilirim
Opel astra yol bilgisayarı tamiri - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 86357716