Şimdi Ara

1998 MODEL BROADWAY CAMI AÇINCA BENZİN KOKUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
8.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 1998 model broadway arabanın arka koltuğundan benzin kokusu geliyor. cam kapalıyken sorun yok. yarım kontakta veya tam kontakta araba gitmezkende sorun yok. sadece araba ilerlerken eğer cam açıksa arka koltuğun arasından çok koyu bi benzin kokusu geliyor. arabayı gaz kontrolune götürdük fakat bişey çıkmadı. bilen çıkarsa büyük sevaba girer teşekkürler

• CEVAP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur7878 -- 22 Mart 2014; 16:40:19 >
  • araç karbüratörlüyse normaldir bence karbüratörlü hangi araca bindiysem hep benzin kokusu vardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin deposunun havalandırmasında,bağlantı yerlerinde bir sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 22 Mart 2014; 13:16:02 >
  • Araba karbüratörlüyle normal değildir. Depo tarafında sorun var. Veya karbüratörde şamandıra taşırıyor olabilir, kabin hava çıkışı arkada olduğundan koku araka koltukta birikiyordur.
  • arabada normal giderken veya haraketsiz halde çalışırken yada çalışmazken hiçbir koku yok arka koltukta. Sadece giderken eğer cam açarsam koku geliyor. Bunun dediklernizle alakası var mıdır ?
  • Depodan çıkan bir hortum olması lazım, tamponun içine takılıyor. Koku gelse bile oradan dışarı çıkıyor ve sizi etkilemiyor. O hortum yerinden çıkmış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    clio 3 silecek arızası...
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arka koltuğun minderini kaldırın.Altında yuvarlak bir plastik kapak göreceksiniz.Kapağı açtığınız anda karşınıza benzin pompası çıkar,orayı güzelce kontrol edin.Yanlış hatırlamıyorsam benzin pompası bizim emektar r9 spring te bagajda dip kısımda lpg tankının altında kalıyordu.Zamanla sertleşen plastik aksam özellikle benzin pompasının hortumları,bağlantı kelepçelerinden sızıntı yapıyordur.
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim,

Ayrıca arkadaşlar aracım enjeksiyonlu

Dediğinizi yaptım arka koltuğun tüpün altında dediğin gibi yuvarlak delik var ama ağzı kapalı değil vede içinden 2 tane bilmiyorum kablo veya hortum geliyor. Kokuda oradan geliyor. Tabiki yorumlarınızla baya bilgilendim ama büyük ihtimal tamirciye getirmeden olmayacak. Aslında arabayı alalıdan beri sürekli aynı tamirciye gidiyordum o da bu sorunu çözemedi. Bu sefer karar verdim renault teknik servisine götüreceğim. İnşallah orada çözülür.
  • benim araçtada başıma geldi o arka tarafta şamandıranın kaçagı var muhtemelen
    eğer çatlak vs. varsa kesinlikle tamir / yapıştırma / kapatma yoluna gitme
    ben palioya o parçayı yan sanayi 120 liraya almıştım hocam ve sorunum hallolmuştu,gayette güzel kullandım ondan sonra
    müthiş benzin kokutur , koltugu benzine bular, allah korusun ateş alma ihtimalide var tabiki ,
    bir an önce yaptır sorun nerdeyse
  • jjuuddaass kullanıcısına yanıt
    önce teşekkür ederim

doğru söylüyorsun bu sefer bir daha başımı ağrıtmaması için paraya kıyıcam mecburen.

Aslında bu arabanın yaşına göre sorun çıkarması normal gibi ama sıkıldım

Satacağım ama bu sorunu çözmeden vicdanım rahat satamam

ayrıca bilgilendiren herkesede teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur7878

önce teşekkür ederim

doğru söylüyorsun bu sefer bir daha başımı ağrıtmaması için paraya kıyıcam mecburen.

Ne oldu gittin mi servise?
  • quote:

önce teşekkür ederim

bencede mutlaka çöz yarın öbürgün satarsın allah korusun bi yangın çıkar birinin çolugu çocugu yanar manar ömrün boyu unutamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

quote:

önce teşekkür ederim

Ne oldu gittin mi servise?

hayır daha gitmedim

amcamla gideceğim 2 günlük işim var bekle beraber gideriz dedi.

bende onu bekleyeyim dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

önce teşekkür ederim

bencede mutlaka çöz yarın öbürgün satarsın allah korusun bi yangın çıkar birinin çolugu çocugu yanar manar ömrün boyu unutamazsın.

evet zaten büyük ölçüde işin bu tarafını düşünüyorum

herhangi bir kaza olmasa bile yarın birgün sattığım kişinin başını ağrıtır en azından adamın ahını almamak için sorunu çözmem gerekiyor.

• @ jjuuddaass

Benim 98 clio da da vardı.Şamandıranın üzerindeki plastik hortum çatlamış,azıcıkta olsa benzin sızdırıyordu.Sanayide tamir ettirdim,usta yapıştırdı.Şamandıranın sıfırı 600 tl,çıkması 300 tl parça bulması mesele üst kasa clio 2 lerinde uymuyordu.Sonra benzin ibresi çalışmıyor diye uğraşırken zorlamam yüzünden sağlam olan diğer hortumu ben çatlatmıştım.Onu da tamir ettirdim,sattığımdan sonrasını bilmiyorum

Arabayı çalıştırırken motor tek nokta enjeksiyon arka koltuğu kaldırıp bir elim benzin pompasına elektrik veren kabloda,bir elim kontakta motoru çalıştırıp gaza geçince hemen elektriği kesiyordum.Yoksa araba nah çalışıyordu,patlak su borusu gibi benzin fışkırıyordu.Şimdi hatırladım çok çekmiştim çook

@ozgur7878

Düşük model 10 yaşını devirmiş araba alacaksan hiç satma.R9 u ararsın,200-300 tl ye komple arızalarını tamir ettir ömürlük bin.Tabi aşırı derecede kaportada çürüme olmayıp,motor ve şase sağlamsa.Hele lada,şahin,siena vs. falan aklında varsa bir daha düşün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

@ jjuuddaass

Benim 98 clio da da vardı.Şamandıranın üzerindeki plastik hortum çatlamış,azıcıkta olsa benzin sızdırıyordu.Sanayide tamir ettirdim,usta yapıştırdı.Şamandıranın sıfırı 600 tl,çıkması 300 tl parça bulması mesele üst kasa clio 2 lerinde uymuyordu.Sonra benzin ibresi çalışmıyor diye uğraşırken zorlamam yüzünden sağlam olan diğer hortumu ben çatlatmıştım.Onu da tamir ettirdim,sattığımdan sonrasını bilmiyorum

Arabayı çalıştırırken motor tek nokta enjeksiyon arka koltuğu kaldırıp bir elim benzin pompasına elektrik veren kabloda,bir elim kontakta motoru çalıştırıp gaza geçince hemen elektriği kesiyordum.Yoksa araba nah çalışıyordu,patlak su borusu gibi benzin fışkırıyordu.Şimdi hatırladım çok çekmiştim çook

@ozgur7878

Düşük model 10 yaşını devirmiş araba alacaksan hiç satma.R9 u ararsın,200-300 tl ye komple arızalarını tamir ettir ömürlük bin.Tabi aşırı derecede kaportada çürüme olmayıp,motor ve şase sağlamsa.Hele lada,şahin,siena vs. falan aklında varsa bir daha düşün derim.

sana araba olayını ögreten clio olmuş hacı :)
    o arabayı öyle çalıştırmak maharet ister..
    merak ettigim tarafıda şu onu nası çözdün yani o arabanın öyle çalışcanı nasıl çözdün
    bu arada dayıma b max bkıyoruz ne dersin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

sana araba olayını ögreten clio olmuş hacı :)
    o arabayı öyle çalıştırmak maharet ister..
    merak ettigim tarafıda şu onu nası çözdün yani o arabanın öyle çalışcanı nasıl çözdün
    bu arada dayıma b max bkıyoruz ne dersin ?

Arabayı sana da verecekse alsın derim Şaka bir yana Bmax iyidir de,yakıt olarak üzebilir.Tabi TDİ motorlu yani diesel alabiliyorsa kaçırmasın.Sürgülü kapısı ileride arıza teşkil edebilir gibi görünüyor,kronik sorunlarını araştırmak lazım.Örneğin rönö Grand scenic i ele alalım hayalimdeki arabalardan biri.Hele dci motorlusu,tadından yenmez...Bu tür araçlar hakkında tabiri caizse,cüsseli ve kıçı uzun fazla bilgim yok.Opel zafira,peugeot 5008,woswos touran,citroen c4 picasso... araştırıp,karar vermek lazım.Ankara'da yollarda genel olarak gördüğüm C4 picasso,c-max veya renault grand scenic ağırlıkta.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-hatasiz-boyasiz-2011-grand-scenic-36-000-km-de-158308241/detay

Arızaya gelirsek düz mantık ve teknik bilgi,gerisi teferruat.Bir defasında da benzin pompası sıkıntı yüzünden aracı tüpte çalıştırmamız gerekiyor.Babamın broadway deki anahtarı söküp,kendi aracıma takıp direkt gazda çalıştırmıştım.Benim lpg anahtarında direk gaza alsam bile melet benzin çekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 25 Mart 2014; 3:31:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.