Şimdi Ara

1günde 24 saat yetmiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
10.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapitalist sistemin kölesi olmuşsun hala anlamadın mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- işe yakın eve taşın

2- hazır yemek veya dışarda yemek ye.eve hazır yemek sipariş ver arada

3- bulaşık mak yoksa al kesin

4- 15günde yada ayda 1 temizlikçi tutmayı dene. genç bişey bulursan ... ihtimali de var.

5- ülke değiştir,emeği daha az sömürülen ülkeye geç

6- yıllık iznini dağıtarak kullanmayı dene.ayda 3er gün özellikle pazartesileri izin patlatmak gibi.

ne yaparsan yap ama sakın uykudan çalma.
    en büyük hata olur gece 2-3e kadar oturursan.
    hatta uyku miktarını arttır doyasıya uyu ve spor yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen beni tarif etmişsin
  • Evden çalışın öyleyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayrabey

8 saat uyku nedir? Çocuk musun sen?
    Benim oğlum 10 - 10.30 gibi yatar 6.30 kalkar. Hiç şikayet etmez. Zıpkın gibi...

Bizim köyde bir laf vardır:

"Adam olana 5 saat bile yeter"
    İyi tamam ama ne azarlıyorsun ki ? Çocuk mu var karşında sanki İnsanın alışkanlıkları ,düzeni yapısı farklıdır gün içinde yaptıkları yemek sosyal düzeni bunlar hep etki eder.Adamlık madamlık ölçülmez yani.
  • Herkes yere halat çaksın aynı anda halatı batıya doğru çeksin. Dünyanın dönüş hızını yavaşlatırsak 1 günü 30 saate çıkarabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

bana da fazla geliyor. birgün keşke 3-4 saat olsa. geçmiyor kodumun ömrü.
    nasıl bir derdin var arkadaş.
  • Çalışma saatlerimiz gerçekten çok fazla..
    17 yaşımdan beri aralıksız çalışıyorum. evet üni de öğrenciyken de çalıştım. bu çalışma temposunda o kadar asosyalleşmiştim ki... Geri dönüp baktığımda o güzelim zamanlarımı nasıl kaybettiğime yandım her zaman. He evet bu çok şey değiştirmedi ne yazık. yaş 35 e doğru giderken hala bir yerlere yetişme, sürekli kovalama-kovalanma hissi var içimde. arada öyle içten ofluyormuşum ki iş arkadaşlarım neyin var diye soruyor. düşününce sahi neyimiz var? ömrümüzün belki de en güzel zamanlarını böyle geçirmek ne kadar doğru ne kadar yanlış?
    offf... gece gece dertlendim. gidip uyuyam bari.
  • quote:

Benim oğlum 10 - 10.30 gibi yatar 6.30 kalkar. Hiç şikayet etmez. Zıpkın gibi...

Akşam 10-10:30 gibi yatarsa sabah 6:30 da kalkarsa yanlış hesaplamadıysam 8 - 8 buçuk saat ediyor. 8 saat uyuduktan sonra zıpkın gibi olursun zaten. 5 saat derken?
  • Gün 30 saat olsa sadece çalışma süreniz 6 saat artar hocam düzen böyle malesef modern sömürü.

• Ülkemizde çalışma süresi fazla. Ayrıca iş yerin uzaktaysa ulaşım da en az 2-3 saatini alır gününden.

Amerika da 8 saatten fazla işçi çalıştırmak yasak.

Burada ise işverenler 2-3 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yaptırma peşinde.

Bir de çalışanların maliyetlerini öne sürerek paralarını vermek istemeyen bir işveren kafası var Türkiye de !

• Benim gibi 2 de yat işe geç kal

• Bugun Allah icin ne yaptin onu dusun. gerisi zaten yalan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Yillardir ayni seyi dusunuyorum.
    Mesleğin programlama ve günde 10 saat mi çalışıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 23:27:6 >
  • ya bugün türkiye nin en büyük ihracatçısı olan bir firmaya gittim rezalet ya. Biz pazarları da çalışıyoruz diyor. Sonra hafta içi onun yerine tatil yapıyorsun diyor. E peki biliyor musun pazar çift mesai olduğunu? Peki ekstra ücret? Ne ücreti beyaz yakaya ek mesai vermiyoruz diyor. Valla bu ülke de adam gibi yaşamak çoooooooooooooooooookk uzaklarda sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

İnsanlar buna çözüm olarak 8 saat uyumak yerine 4-5 saat uyuyor.

Saçma ama böyle
    Bu şekilde iş verimi bir yana akıl ve beden sağlığını kaybetme riski ortaya çıkar. Min. 8 saat ideal. Hatta bazılarına 10 saat anca yetiyor uyku.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Reis belli ki sende benim gibi 5-6 saat uyuyorsun ki matematik hesabı birbirine girmiş. İşte bunlar hep az uykudan.
  • Gün 50 saat olsa yine bir şey değişmez. O zaman da günde 30-40 saat mesai yaptırırlar. Köleyiz ve toplum her konuda olduğu gibi bu konuda da bilinçsiz ve eğitimsiz. Ha eğitimli olanlarımız da kendilerinin bu kölelik konusunda eğitildiğinin farkında değil.
  • Hocam hem geri kalmışlığımızdan yakınıp hem de çalışmaktan gocunmak bizim en büyük sorunumuz,8 ideal bir saat çalışmazsak gelişemeyiz.Almanya’da işçiler 8 saatlik mesai saatinde 1 dakika bile durup dinlenmezlermiş.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.