Şimdi Ara

1günde 24 saat yetmiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
10.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • para harcamadan böyle devam et biriktir yatırım yap.

sonra otomatik gelir getirecek işler yapıp gezmeye tozmaya başlarsın.
  • Yalnız değilmişim demekki :) kaç kere düşündüm keşke 1 gün 30 saat filan olsaydı diye ama o zaman da bu düzeni icat edenler fazla olan bu zamanı mesai saatine dahil edip insanlardan daha çok çalışmasını isterdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yetmiyor yıllardır söylerim

• Günümüzde maalesef işler bu hale kadar geldi, Mesela Amerika gibi refah düzeyi yüksek bir ülkede bile ortalama uyku saati 6,7 saate denk geliyormuş. Yani insanlar vakitlerinden tasarruf edebilmek için uyku sürelerini azaltıyorlar. Artık bazı şeylerden kısarak zamandan tasarruf sağlamak için bir dolu ürün kullanılıyor.
    Yukarıda arkadaşlar yazmış,
    1.si işe yakın bir yere taşın, git gel 10 dakika olsa 1saat 50 dakika kazanırsın bir kere bu çok büyük bir rakam 24 saat içerisinde..
    2.si Uyku süresini azaltabilirsin. bünyeye de bağlı olarak uyku düzeni geliştirerek 6-7 saatlere çeksen oradan da 1-2 saat kazancın olur.
    3.sü yemek olayı biraz hazır ürünlere kaçarak yarım saat de oradan kazanabilirsin. Ben mutfakda 10 dk dan fazla durunca içim bayılıyor tamamen vakit kaybı olarak görüyorum :)

Tabi severek yaptığınız bir iş de yok ise işyerinde çalıştığınız tüm saatler de sizi hali ile gerecektir.
    Bir ara Zaman çetelesi tutuyordum kendim için, Ben zamanı verimli kullandığımı düşündüğüm durumlarda bile aslında yaptığım işe oranla boşa geçen zamanları oranladığım zaman %40 gibi bir verim elde ettiğimi gördüm geriye kalan %60 ı da gündelik ihtiyaçların ve gevşek hareket etmelerin sonucunda heba olduğu sonucunu gördüm kendi adıma.
    Orada burada ufak işlere bile gereğinden fazla vakit harcıyoruz o yüzden sen de aslında nelere ne kadar vakit harcadığını planlı bir şekilde yazsan ve 1-2 hafta sonra kontrol yapıp verim hesabı yapsan aslında vaktin nerelerde nasıl kayıp gittiğini anlarsın. Mesela duş almak insan için bir gerekliliktir lakin 10 dakikada alıp çıkabilecekken yarım saat harcamanız sizin 20 dkyı gereksiz yere kaybettiğiniz manasına gelir. bu gibi daha bir çok olay var gün içersinde yapmış olduğumuz. bunları değerlendirirsen ve düzene sokarsan elinde çok daha fazla vakit kaldığını göreceksin. ama dediğim gibi şu yukarıdaki 3 işleme bir çözüm bulsan sana günde kafadan en azından 3 saat daha zaman kazandırır bu durumlar..

• Gün süresi cidden yetmiyor. En az 30 saat olmalı bir gün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaş 39 bu duyguları hiç yaşamadım çünkü hiç çalışmadım. Ha 3 aylık bir dönem vardı onuda ayıp olur saymayalim..

• Birde ben yazım 24 saatin nasıl geçtiğini
    Sabah 9.30 kalkış
    11 kahvaltı
    11.30 dışarı çıkış
    12.30 güzel Bir kahve
    2 öğlen yemeği
    3 çok sevdiğim Bir kafe var orada arkadaşla 6 ya kadar sohbet muhabbet.
    6 kafeden çıkış
    7 Starbucks
    9 evdeydim

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Ne güzel , para nereden geliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Ne güzel , para nereden geliyor ?
    Mevduat geliri.

Hayatında hiç çalışmadıysan o anapara sana bir yerlerden/birilerinden geldi , herkes senin gibi şanslı değil maalesef.
  • Bunun adı modern kölelik maalesef. sana sunulan güzel ambalajlarla süslenmiş ve aslında belki de hiç ihtiyacın bile olmayan ama zorunlu ihtiyacınmış gibi inandırıldığın her şeye sahip olmak için köle olman gerekir. bunu da çok modern yollarla, ünvanlarla ve yaşam tarzları ile yaptırırlar sana. farkına varmadığın gibi zevk bile almanı sağlarlar.

tabi bu işin en önemli silahı paradır. daha çoğu için daha fazla modernleşerek daha iyi bir köle olman gerekir. asla anlayamazsın uzun süre kaybettiklerini. çünkü kazandığın para ile kapanmıştır gözlerin ve düşüncelerin.

• quote:

Hayatında hiç çalışmadıysan o anapara sana bir yerlerden/birilerinden geldi , herkes senin gibi şanslı değil maalesef.
    3 ay çalıştım şu yaşıma kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

3 ay çalıştım şu yaşıma kadar..

Alıntıları Göster
    Aileden zenginsin işte , tek derdim günde 5 tane ekmek yiyip doyamamak olsa keşke , dediğim gibi herkes sizin kadar şanslı değil.
  • quote:

Aileden zenginsin işte , tek derdim günde 5 tane ekmek yiyip doyamamak olsa keşke , dediğim gibi herkes sizin kadar şanslı değil.

Alıntıları Göster
    Şanslı olduğumu nereden çıkardın o senin düşüncen..

• bilmeye, öğrenmeye, merak gidermeye,
    okumaya, yazmaya, hayal kurmaya,
    görmeye, sevmeye, yetmiyor gerçekten 24 saat..

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Şanslı olduğumu nereden çıkardın o senin düşüncen..

Alıntıları Göster
    Para kazanmak gibi bir derdin yok , daha doğrusu derdin var mı oda belirsiz kilo vermek dışında

O parayı alalım , başını koyacağın yer senin olmasın , o zaman görelim seni intihara mı kalkışıyorsun yoksa millete köle derken köleliğe adım mı atıyorsun.

Hayat herkese aynı şartları sunmuyor.

• quote:

Para kazanmak gibi bir derdin yok , daha doğrusu derdin var mı oda belirsiz kilo vermek dışında

O parayı alalım , başını koyacağın yer senin olmasın , o zaman görelim seni intihara mı kalkışıyorsun yoksa millete köle derken köleliğe adım mı atıyorsun.

Hayat herkese aynı şartları sunmuyor.

Alıntıları Göster
    Kimin ne yaşadığını bilemezsin hocam o yüzden yorum yapmak kolay..

Senin sorunların daha rahat aşabileceğin türden , mesela bir kız arkadaş edinmek , daha sosyal olmak , daha az yemek yemek vb. Bolca vaktin ve paran var , paran olduktan sonra çözemeyeceğin sorun yoktur biraz gayret sadece , kolay gelsin.
  • Ogrencilerime hep verdiğim bir nasihati buraya da yazayım: Işini seven insan ömür boyu tatil yapar, sevmeyen insan ise tam tersi. İş olmadan yasayamiyacagimiza göre seveceğiniz işi yapmaktan başka çare yok görünüyor.

Diğer yandan minimal hayat üzerine araştırmalar yapabilirsiniz. Çünkü sistem sizi ihtiyacınız olmayan bir çok şeyi almaya yönlendiriyor. Aslında sizi köleleştiren şey işiniz değil, arzularınız! Ihtiyacnizdan fazla kıyafet, yemek, lüks giderler, büyük evler, hiç kullanmadığınız fonksiyonlara sahip arabalar vs vs uzar gider.

Minimal hayatı seçerek son yıllarda beyaz yakalı yaşamı bırakıp köylere yerleşen çok kişi var. Üstelik 5 haneli maaşlarını bırakıp gidiyor bir çok insan. Bahaneleri de sizinle aynı: hiç bir şeye zaman ayırmamak, sistemin köleleştirmesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 9 Şubat 2019; 9:40:34 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.