Şimdi Ara

1günde 24 saat yetmiyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
10.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hepimiz zincirsiz köleyiz. Eskiden kölelik varmış şimdi bu sistem böyle evrimleşmiş. Verdikleri paraları da ay sonu geri alıyor zaten. Hatta az açılsak üstüne borçlu çıkıyoruz

Evlenip 2çocuk yapmasam bu sistemden çıkıp köye yerleşeceğim ama çocukların okulu filan emekliliği bekliyorum.

Bende senin gibi yetiştiremiyorum zamanı 8saat uyku çok 2den aşşa zor uyuyorum 5saat yetiyor. Gerçi kazandığım 3saat hanımla çocuklarla hemen bitiyor :) Oyun oynayamıyorum bende...

Şirinler köyü gibi kominik yerleşkeler oluştursak. Lay lay lala lay lay diyip yaşayıp gitsek keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Değil işte ayrıca kız arkadaş felan bizden geçti yaş 39 neyse.

Alıntıları Göster
    Bi ara simit satiyodun hocam noldu o iş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşyerindeki zamanın keyifli geçmesi çözüm.

• bende vardiyalı çalışıyorum, 6 gün vardiya 2 gün tatil,,,
    bazen 8-5 memur olanlar bana imreniyor, bazende ben onlara imreniyorum,,
    hafta sonu kavramı yok,, bu hafta pazartesi salı tatil, diğer hafta salı çarşamba,,,
    bayram tatili vs yok, tatilin denk geilrse ...
    belki bana olurmu öyle diyeniniz vardır, fakat benden daha kötü durumda olanlar var, mesela 1 gün tatil dönüşümü olan,
    veya sadece pazar tatil olup devamlı 16-24 çalışan,,, geceden sabah çıkınca, uykumu öğlen alırsam, 3.5 gün tatilim olmuş oluyor, yani 82 saat uyuyabilirim,, bi defa çok yorulmuştum, 1. ve 2. gün yattım, diğer gün kalktım,, 48 saat uyudum :-) ,
    ya 12 saat çalışanlar ya iş bulamamış olanlar, veya 3 ay çalışıp 1 ay maaş alanlar,,,, her durumda iyi olduğumuz için dua ve şükür etmeliyiz, ilk başta sağlığımız yerinde, 2 gün grip nezle oldum, peki hasta yatanlar ne yapsın,,, ne şikayet etsek aslında, yerimizde olmak isteyenler vardır,,, onun için arkamıza yaslanıp anteni çıkarıp mavi ekrana bakalım
    Formül >>> çalıştığım günleri işe git eve gel uyu işe git olarak robot gibi kabul ediyorum,,,, fakat vardiya değişim arası tatili bekleyip, işte o tatilde gez toz eğlen moduna giriyorum,, çalıştığım günler sabır edip, tatil gelince zıplayan kediler koşan köpekler gibi bırakın kendinizi doğaya ..... Benim çözüm bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 10 Şubat 2019; 12:7:2 >

• Evlenip çoluk çocuğa karışın.

• Benim çalıştığım yer yan sokakta. 9:00 da açıyoruz. Saati her gün 8:45 e kuruyorum. 9 da evden çıkıyorum. Dükkanı açıyoruz tezgahları dışarı falan çıkartıyoruz derken. Saat 10 oluyor. 10 da kahvaltı. Öğle 2 de öğle yemeği. Akşam 18:30-19:00 civarı işimiz bitiyor. 19:30 dan 2-3 e kadar benim vaktim. Gece 2-3 gibi yatıyorum. Alışıyorum artık bu kadarına yapacak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 9 Şubat 2019; 15:20:29 >
  • Ondan sonra insanlar neden bağımlı oluyor diyorlar.Benim şartlarım çok daha iyi olmasina rağmen bana da yetmiyor.Haftada bir gün izin resmen küfür gibi.izin günüm, sömestr tatilinin son günü gibi hep stresli geçiyor.Bir yere eğlenmeye gitsem, kafam hep yarın ki işte oluyor.Genellikle işten sonra kendime kahve demleyip yorgunluğumu atardim ama artik viskiye başladım.İleride ne olur bilmem.

• Ben en erken sabah 03:00'te yatarım. En erken 08:00'de kalkarım. Canım istemezse kalkmam. İşe öğleden sonra giderim. Canım istemezse hiç gitmem. Cumartesi-Pazar tatil. Gelirimde TR şartlarına göre iyi.

Memnun değiliz. Sorun kapitalist sistemde, bu sistem yıklımalı diyen olursa ben yine de desteklerim.
  • yıllardır uyumuyorum. ciddiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 9 Şubat 2019; 15:39:16 >
  • Arkadaş orta seviye her insanın yaptığını yapıyorsun ve ağlıyorsun. Ne olacaktı ? 4 saat çalış geri kalanını da kendine kullanmak istermisin? Yapmak istediklerini de hafta sonu yap. Yok bana yetmiyor diyorsan o zaman seni köye alalım üretim yapar geçinirsin dicem de bu seferde daha çok çalışmak zorunda kalırsın.

• Francis J. Underwood kullanıcısına yanıt
    Ne kadar ezik bir karaktersin. İş kurmak, üretmek, savaşmaktan bahsetmişsin. Bu girişimci ruhunu besleyecek maddi imkanı kazanarak değil zengin eş bularak onun parasını kullanıp batmak çıkmaktan bahsetmişsin. Aynı mantıkta da çocuğunu yetiştireceğini belirtmişsin. Bu mantıkta birisinden de anca öyle çocuk yetiştirmesi beklenir. Bunları yapamazsan da intihar edebileceğinden bahsetmen de ezik olduğun kanısına varmama neden oldu. Var sayıyorum ki zengin eş buldun yapacağın şey hazır tüketen bırak dünyaya çevresine yararı olmayan asalak bir insan çizgisinden öteye gidemezdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

Zaten olması gereken bu düşük standartlı hayatınızı normalden sayıp 8 saat uykuya mı şaşrıdınız?

Alıntıları Göster
    hakkımda bişey bilmeden konuşman bi yana, eğer benim hayatım düşük standartlı ise, sen de ömrünün üçte birini uyuyarak geçiriyorsun. benim gözümde bu 3 te 1 lik kısım boştur. boş geçen bi hayattansa düşük standartlıyı tercih ederim

gecelerin kıymetini bilmenizi ve güzelliğinin farkına varmanızı dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan-37

hakkımda bişey bilmeden konuşman bi yana, eğer benim hayatım düşük standartlı ise, sen de ömrünün üçte birini uyuyarak geçiriyorsun. benim gözümde bu 3 te 1 lik kısım boştur. boş geçen bi hayattansa düşük standartlıyı tercih ederim

gecelerin kıymetini bilmenizi ve güzelliğinin farkına varmanızı dilerim

Alıntıları Göster
    Sabahları hayata küfrederek uyanmaktan, bütün gün yatağı düşleyerek yaşamaktansa hayatımın 3 te 1 i boş geçebilir

• uzatmanın manası yok, tercih meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

Evlenip çoluk çocuğa karışın.
    o zaman tam köle olur

• Aklıma ahlat agacı filmi geldi okulu bitirdikten sonra aile şirketimize girmiştim göze girip babamdan sonra koltuga konmak paranın ve gücün tek sahibi olmak böyle hissediyorum bunu istiyordum sebebide muhtemelen hayal ettigim bir bölüm yerine babam tarafından zorla mühendislik okumaya itilmem bunun hıncını ancak koltuga geçersem alabilirim diye düşündüm işe başladıgım o süreçte hem özel hayatımda hem iş hayatımda söylediginiz bu durumu yaşıyordum zamanım yoktu 12 saat çalış 7 saat uyu 2,5 saat yol contayı yakacak durumdaydım ki kendimi ne yapıp edip rusyada yapılacak bir şantiyeye gönderttim rusyada düşünecek o kadar çok zamanım olduki geri döndügümde her şey degişti aile şirketinden ayrıldım şehir şehir gezdim biraz tecrübeli ve yabancı dil bilen mühendis olarak şansıydım artık evden çalışıyorum proje takibi falan artık günde 22 saatim ve çok sevdigim zaman ayırdıgım bir eşim var bu konuya girenlere biraz umut olsun yazdıklarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 05.30 Kalkış

06.00 İlk tramway

07.30 Mesai başlangıç

16.00 Mesai bitiş

17.30 Evdeyim

21.00 Yatış

Haftada 1 gün izin. Bazen mesai ücretimle birlikte haftanın 7 günü çalıştığım oluyor. İşim odak gerektirdiğinden gün içerisinde esneyip uyuklamamak için erkenden uyumam ve dinlenmem gerekiyor fakat o da yetmiyor bünyeme maalesef.

• Sen bide evlen öyle konuşalım :)))
    O 3 saat dediğin bile kalmıyor sana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.