Şimdi Ara

1günde 24 saat yetmiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
10.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sabah 7 de kalkıyorum 8:30 iş başı 19:30 da paydos. 20:45 de evde oluyorum. Gerisi sen süşün kardeşim. Bence yat kalk haline şükret. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bunun nedeni belli. Çalışanlarda, iş verenlerde hem ayrı vizyonsuz hem ayrı beceriksiz.

İş veren, psikolojik ruh halinin , tatilin aslında nasıl pozitif etki edebileceğini düşünmüyor. Çünkü çoğu çalışanda işini sevmiyor çünkü zoraki çalışıyor. Seven yok mu var. Bir de bizde çok miktarda olmasada işini seven kısım şu şekilde var ne iş olursa olsun çalışmayı seven insanlar var bizde. Yoksa şu işi seviyorum o yüzden yapıyorum falan azdır. Ha bir işte reel başarı, gelişim içinde sevmek temel gereklilik midir sanmıyorum. Hiç işini çok sevdiği işin kendi işinde patron olan birine denk gelmedim. En azından Türkiye sınırları içerisinde.

Yapmanız gereken belli, birikim yapın, yatırım yapın. Önce kendinize manevi, bilgi anlamında yatırımlar yapın gelirinizle ilk hedefiniz bir şeyler satın alabilmek, refah olmasın. İlk odak noktanız ticari, maddi bağımsızlık olsun. Bir iş kolu oluşturmaya çalışın, kendi başınıza gelir kazandırabilecek bir iş modeli oluşturmaya, işletme olmaya çalışın. Sonra kendi kurallarınızı kendi işinizde çalışanlarınıza ve kendinize belirleyin.

• Benim kalan sürem daha fazla ama bana da yetmiyor. Hatta tatil günleri bile hemen akşam oluveriyor. Zamanı hiç verimli kullanamıyorum.
    Size tavsiyem servisteki 1 saat gidiş ve dönüşü izlemek istediğiniz dizi bölümü, çeşitlilik videolarda veya e kitaplar ile değerlendirin. Bir saat de az uyusan günlük zamanın iki katına çıkar.

• Ben köle gibi yaşamaya hazırım yeter ki düşüncelerimden kurtulam. İşsizim her günüm geçmiyor, aslında geçiyor hergunu bozuk para gibi harcıyorum, onuma bakıyorum eğer diyorum 30 yıl daha böyle yaşayacaksam çekilir gibi değil. Tutacağum bir fikir bulamıyorum.ne yapacağımı da bilmiyorum.
    Arkadaşlar oyle bir devire denk geldik ki hiç sormayın. Bir de üstüne Türkiye

• İşine bilene bir kaç dakika bile yetiyor!!
  • Beyler ben güvenlik işinde çalışıyorum özel bir üniversitede 8 saat çalışma süremiz var 1 hafta gündüz 1 hafta öğlen 1 haftada gece 6 çalış 1 izin şeklinde mesela sabah vardiyasında sabah 8 öğlen 4te çıkıyorum eve varmam 16:35 16:45 arası(trafiğe rağmen) geldiğimde üstümde bir ağırlık olur ve bazen 2 saat şekelerme yaparım telf saatini kurarım 18:00da kalkarım kaltıgımda yemek işleminden sonra pc başına geçerim ve bana gayette yetiyor geceden çıktığımda ise sabah 8de çıkarım işten eve gelmem 08:30 geldğimde annem sağolsun kahvaltı hazır olur kahvaltıyı yaptıktan sonra 9 gibi yine pc başında takılırkm saat 10:30 veya 11 gibi yatarım saat 17:00 17:30 gibi kalkarım yine pc başında takılırım ya film izlerim ya dizi yada oyun oynarım saat 10:00a kadar ondan sonra yola çıkarım 11de işte olurum sabah yine 8de çıkarım 1 hafta böyle sürer öğlen nöbetlerimde ise saat 15:00 te çıkarım evden 16:00 iş başı akşam 23:00a kadar işten çıktığımda eve varmam yine 23:35 23:45 arası evde olurum yemek yemem birşeyler atıştırırım gece saat 3 veya 4de kadar yine pcde takılırım yatıp saat 11:00 veya 12:00 gibi kalkarım kahvaltı yapıp saat 15:00 kadar yine pcde takılırım sadece tatil günlerimde dışarı çıkarım takılırım arkadaşlarla bende çok memnun değilim ama en aZından iş ortamım iyi nöbet arkadaşlarım ve okuldaki personeller bizimde böyle geçiyor hayat yaş 30 bu arada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Geriye kalan 3 saatinde Ahaber açıyorsun, ülkemizin nerelerden nerelere geldiğini görüyorsun, reyizin milleti fırçalamasını falan da izleyip aklına almanların bizi gısgandığı gerçeğini getirerek huzur içerisinde sızıp kalıyorsun. Ey cahape diye gılışdaroğlunu azarladığın rüyalar falan görmeyi de ihmal etme sakın.
  • Valla is yerinin de guzel ve ferah olmasi da onemli bence. Hic degilse ruhsal olarak cokmezsin bu kadar. Bir de kendi isin olmasi kadar guzel bir sey yok.
    Ben mesela yeri geliyor 12 saat calisiyorum, sonra sabaha kadar pc de takilip yine ise gidiyorum bazen, ama isimi severek yaparim cogu zaman. Isyeri gunes aliyor, havadar ve genis. Bence bu cok onemli, isyeri gunes gormeli. Onceden bodrum gibi depomuz vardi cok kotuydu basik bir yerdi. Mesela ofis gibi kiytirik, yapay aydinlatmali bir yerde hayatta calismak istemezdim. Birtek gezmeye vaktim kalmiyor ama birkac isi daha hallettim mi gezecegim biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hergün aynı şeyleri yaptıgınız için monoton geliyor size. farklı aktiviteler yapabilirsiniz. o akşam için 4-6 saat uyumanız size bişey kaybettirmez. ertesi akşam daha fazla uyuyabilirsiniz.
  • Buna çözüm mesai saatlerinin 9- 3 olmasi. Çalışma süreleri çok fazla.

• Buna modern kölelik diyoruz.

• Eve 8 dakika uzaklıkta çalıştığım özel okul. 4 gün sabah 9'da başlıyor, akşam 17.45'te bitiyor iş. 2 gün ise 14.00 ile 17.45 arasında. Bazen ise tam gün çalışıyoruz. Tek gün tatil. Bana da zaman kalmıyor. İşimi sevmiyorum.
    Kitaplar ve İngiltere Premier Lig dışında keyif veren bir şey de yapamıyorum. Genç yaşımda bıktım.

• quote:

1 saat akşam yemeği için yap, ye, sofrayı topla, kaldı 3 saat

Dışarda yesem bu kadar sürüyor. 1 saatte yemek yapabildiğin için madalya hakediyorsun dostum.
  • Çözüm olarak dünya düzeni değişene kadar karnınızı doyuracak kadar mesela günde 2-3 saat çalışacak bir iş bulup yapabilirsiniz.

Ama ev,araba,elektronik ve bir çok tüketim den mahrum kalmanız gerekecektir.Bir süre sonrada onlarda var bende yok bende istiyorum diyip çıldıracaksınız ve belki tekrar daha çok çalışıp daha çok kazanmak için hırslanacaksınız

En iyisi köy de arazin olacak 1o dönüm bostan yan gel yat osmanAma herkesinde atası tarla tapan bırakmadı.

Kafanıza göre takılın en iyisi en azından 70 yaşına gelince içimde kalmadı onu bile yaptım lan diye etrafınıza anlatır kahkaha atarsınız

• Evliler için durum dahada vahim.

• Tam bir Akdeniz insanı yakınması. Ekonominin neden bu halde olduğunun kanıtı. Maaşlar iyi değil eyvallah da konu o değil. Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde insanlar günde 8 saatten az çalışıyor? Şanslı azınlığın içinde değilsen, daha az çalışıp daha çok kazanabileceğin bir hayat kurmayı başaramadıysan, elindeki parayı mantıklı kullanıp daha az parayla yaşayamıyorsan günde 8 saat çalışıyorum diye şikayet ederek bir yere varamazsın.

Bu sene 1 aylığına Toronto'da bulunma şansım oldu ve şunu farkettim: Türkiyede herkes yatış derdinde. Kanada'da insanlar boş vakit yaratıp buluşabilmek için günler öncesinden plan yapıyordu. Tanıştığım bir Alman hafalık program yapıp ona göre yaşıyordu uyku saatleri ve buluşmaları dahil herşey planlıydı. Amerika vs. gibi ülkelerde de durum çok farklı değildir. Siyasi yönetimden bağımsız olarak Türkiye gibi yatış yapılarak para kazanabilceğin çok ülke de yoktur...

Sistemi eleştiren insanlar tamamen haklılar ama bazen çuvaldızı kendine batırmayı da bilmek gerekiyor. Kanada'da bile bir sürü asgari ücretli
    , işinden memnun olmayan insan, evsiz insan vardı. Sorun bazen sistem değil de sizden kaynaklanıyor olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 saat köle gibi çalışan adam ne yapsın
  • Saatleri hesaplamayı bırak ve ne istiyorsan onu o kadar süre yap bi süre sonra kendi rayına oturur. Kendini tatmin eden şeyler yap ona yazık buna yazık deme neyi yapınca tatmin olacaksan onu yap.
  • bi de yürüme bandı ya da kondisyon bisikleti al eve, hamster gibi dön dur üstünde...
    .
    bize, halka, yani güruh a kapitalizm tarafından, yüklenem misyon tam da budur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.