Şimdi Ara

1günde 24 saat yetmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
10.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halbuki günde 6 saat çalışsan sana kalacak 6 saat boş vakit. Avrupada öyle zaten. Haftalık çalışma süresi 40 saat civarı, pazar günün boş olsa hatta C.tesi de boş olsa. Yine günde 8 saat ediyor. Ne yaparsın, az gelişmiş ülkede iş dağılımı eşit olmadığı için bir kısım böyle köle gibi çalışırken bir kısım hiç çalışmaz diğer başka bir kısımsa iş aramasına rağmen bulamaz. Yine eğitim sisteminin ne kadar berbat olduğunu buradan anlayabiliyoruz.
  • 8 saat uyku nedir? Çocuk musun sen?
    Benim oğlum 10 - 10.30 gibi yatar 6.30 kalkar. Hiç şikayet etmez. Zıpkın gibi...

Bizim köyde bir laf vardır:

"Adam olana 5 saat bile yeter"
  • Sabah 7-10 servisim var
    Ceyrek kala kalkiyorum serviste 1 saat uyuyorum bazen yarim saat
    9 is basi
    6 cikis
    7-30 evdeyim
    Dönerken yine ayni ya uyuyorum ya kitap dizi film vs
    Eve gelince 1-2 saat oyun dizi film vs
    Hafta sonu cok sukur tatil
    Bana kalirsa sende servis süreni degerlendirmeye calis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o kadar haklısın ki hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru

• Haline şükret bence iş saatleri ve eve varışın konusunda. İzmir-Manisa arası servisle gidip geliyorum. 08.00de ki işe yetişebilmek için servise 06.50'de biniyorum. Kaçta kalktığımı sen hesapla. İşten 18.00'da çıkıyorum ve servisten inişim 19.30 oluyor. Eve geç derken 19.45'i buluyor rahatlıkla. Geldiğimde oğlumun uyku saatine 1 saat kalmış oluyor. Otur yemek ye sofrayı topla derken çocuğu göremeden uyutuyoruz. Maalesef kapitalist düzenin köleleriyiz.

bu yoğunluk yüzünden hafta sonları ipini koparmış köpek gibi gezesin gelse de bu sefer enerjin olmuyor. Hadi enerjin olsa bile gezmeye vakit yetmiyor. Garip bir döngüde ölene kadar devam edecek bir düzenin kölesiyiz.
  • Gidip keyif aldığınız bir iş yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buy>akip_giden_yillarim -- 8 Şubat 2019; 13:57:9 >
  • Bana da yetmiyor. Sabah 7 de kalkıyorum, gece 2-3 den önce uyuyamıyorum. Bir de hafta içi her gün spora gidiyorum. Zombie gibi geziyorum , çok yorgunum.

• fırsat sitelerinden kampanyalı gezegen araştırabilirsiniz.
  • Keşke senin gibi sabah 8 akşam 5 çalışabilsem. Ne güzel gün bana kalırdı diyorum. Ben 12 saat bazı günler 16 saat çalışıyorum. Haftada 1 gün iznimde de yatıp uyumayı tercih ediyorum. Beterin beteri var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    köyde 40-50 dönüm yer varsa işin iş
  • Bende bugün aynı şeyi aklımdan geçiriyordum valla, iş yerlerinin hapishaneden bizlerinde köleden bir farkı yok.

07:00 Kalk-Hazırlan
    08:00 Servise bin
    09:00 İş yerine varış ve mesai başlangıc
    18:00 Servise bin
    19:00 Eve varış, yemek ye, bulaşık
    20:00 Çocukla ilgilen
    21:00 Çocuk uyur ve özgürlük

Genelde 00:00 da uyuyorum işte günlük 3 saat kendime vaktim var.
    Onda da eşim ilgi bekliyor iki pc açıp oyun oynasak sıkıntı oluyor,
    Şimdi ben kime yaşıyorum, ben benmiyim ondan bile şüpheliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Raistlin_Majere_

hocam işe yakın yere taşın 1er saatten 2 saat yolu kurtardık tamam mı bu 2 saat cepte
    sıra uykuda burada da 8 saat sürekli şart değil. ben 3-4 saat uykuyla bile günü geçirdiğimi bilirim aynı verim olmasa da ölmüyorsun sonuçta. bu durumda sana şöyle bir reçete yapıyorum
    1 gün 4 saat uyu ertesi gün 8 saat uyu. 2 gün için 4 saat de burdan arttırdık mı. hadi günlük 2 saat de
    yoldan da 2 kısmıştık etti 4
    sana da 3 kalıyordu zaten etti 7
    maddi durumu bilmiyorum ama tek başına evde yemek yapıp yemek çok ucuza mal olmaz eğer adamakıllı şeyler yiyorsan. dışarıdan 10-15tllik yemek sipariş ver 1 saat de burdan kurtardık etti 8

8 saatle yetinmeye çalış bir süre. bu da yetmezse bana gel yeni bi reçete yaparım
    iyi günler
    Kalkma 5.00

İş servisine biniş 6.30
    İşe varış : 7.30
    İşten çıkış : 16.30
    Eve varış : 17.15
    Spora giriş : 17.45
    Spordan çıkış artı duş artı akşam yemeği bitiş : 20.00

22.00 Kapanış... bana da bir reçete yazar mısınız acaba ? Erken yatıyorum gibi gözüküyor ama inanın bu bile yetmiyor spordan dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: September Storm

Bende bugün aynı şeyi aklımdan geçiriyordum valla, iş yerlerinin hapishaneden bizlerinde köleden bir farkı yok.

07:00 Kalk-Hazırlan
    08:00 Servise bin
    09:00 İş yerine varış ve mesai başlangıc
    18:00 Servise bin
    19:00 Eve varış, yemek ye, bulaşık
    20:00 Çocukla ilgilen
    21:00 Çocuk uyur ve özgürlük

Genelde 00:00 da uyuyorum işte günlük 3 saat kendime vaktim var.
    Onda da eşim ilgi bekliyor iki pc açıp oyun oynasak sıkıntı oluyor,
    Şimdi ben kime yaşıyorum, ben benmiyim ondan bile şüpheliyim.

• Haftasonu tatil yapanlar hiç şikayet etmesin , en cok istediğim sey cumartesi günüde tatil yapabilmek

Konudaki yorumları okuyunca içim karardı valla , ne boktan bir hayat yaşıyoruz.
  • Haftada 2 gün 10 saat. 5 gün 12 saat çalışıyorum.
    Standart olarak yola 3 saatim gidiyor.
    Eve gidince %90 dışardan yemek söyleyip 10 dk da yiyorum. Eve gidince direk yatıp horul horul uyuyorum.
    Ha bazı haftalar pazarları boşum cumartesi yatıp çok açıkırsam arada kalkıp yemek söyleyip direk uyuyorum ve pazartesi kalkıyorum.
    Ben napayım :(

• uyku saatiniz cok fazla.her bünyenin kendisine gore uyku saati olmali bence. ornegin ben 6saat uyuyorum ve bu bana fazlasiyla yetiyor.

gunde 2saat yolda geçiyor, bu sure icinde film izleyebilir veya telefondan egitim videoları vs izleyebilirsiniz.

• saat 07:00 da evden çıkıp 2 minibüsle işe gidiyorum
    iş başı 08:00
    akşam çıkış 20:00 (mesai olursa gece 24:00 çıkış- eve varış 01:00)
    eve varış 21:00

gece vardiyası;(vardiyalar en az 2 hafta olup max 5 haftaya uzayabiliyor)

akşam 19:00 evden çıkış
    20:00 işbaşı
    08:00 paydos (mesai olursa öğlen 12:00 çıkış- eve varış 13:00)
    09:00 eve varış

Çalıştığım halde asosyalim.Üstelik evli olsam tüm bunların üstüne birde evlilik dertleri eklenecek.

Beterin beteri var örneğinin sonu...
  • jasonw kullanıcısına yanıt
    hocam sizinki zorluymuş.spor, programı çok zora sokuyor. her gün mü yapıyorsunuz 2 günde 1 mi ? yoldan kısamadığınızı var sayıyorum
    kalkmayla iş servisine biniş arasındaki bir buçuk saat çok fazla hazırlanmak uzun sürer ama sürenizin kısıtlı olduğunu bilirseni daha hızlı hazırlanırsınız diye düşünüyorum
    yatışı 23e çekip kalkışı 5.45 yapabilirseniz 1 saat daha gece size kalır
    spor ve uyku meselelerinde katılıyorum az uykuyla spor bence de beraber gitmiyor

bir de eve varış 17.15 spora 17.30 giriş yapıp 19.30da yemekle beraber bitirmeye çalışsanız

19.30-23.00 arası size kalır 3 buçuk saat
    yapabileceğim bu kadar isterseniz bi deneyin

• Aynı sıkıcı hayatı paylaşıyoruz her gün bir önceki günün aynısının aynısının aynısı...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.