Şimdi Ara

1tb hdd ntfs den fat32 ye nasıl çevrilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
33.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ps3 de kullanmak için fat32 formatına çevirmem gerekiyor

1-herhangi bir program kullanmadan windows komutlarıyla çevrilebildiğini okudum böyle birşey varmı?
    Başlat>çalıştır>cmd> convert X: /fs:fat32 bu komut çalışırmı 1tb hdd i fat32 yapabilirmiyim
    2- illaki program kullanmamız gerekiyorsa 1tb yi problem çıkartmadan hangi programla çevirebilirim fat32 ye

• partition magic programı ile dönüştürebilirsiniz ama çok güvenli değil varsa datalrınızın kaybolmasına neden olabilir. bunun yerine dosyalarınızı başka bir yere alıp windows cd si ile veya sağ tıklayıp biçimlendirerek dönüştürebilirsiniz
  • teknoprogramm.blogspot.com
    ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek
    http://teknoprogramm.blogspot.com/2012/12/exfat-yada-ntfsyi-fat32ye-cevirmek.html
    buyrun bakın isterseniz sizin için yazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelgele

teknoprogramm.blogspot.com
    ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek
    http://teknoprogramm.blogspot.com/2012/12/exfat-yada-ntfsyi-fat32ye-cevirmek.html
    buyrun bakın isterseniz sizin için yazdım

ilginiz için teşekkür ederim
    işyerinden giriyorum internete çoğu site bloglu
    yazdığınız yazıyı buraya kopyalaya bilirseniz sevinirim

• rica ederim buyrun ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek

ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek genelde ev kullanıcılarının yaşadığı bir sorundur.Henüz harici bir taşınabilir disk sahibi olmadıysanız bu sorunu bilmiyor olabilirsiniz.Bu sorun Windows Vista ve 7 kullanıcılarını ilgilendiriyor.
    Genelde Dvd playerda, ps 3′te film izlemek için lazım olan harici harddiskimiz cihazın Ntfs formatını tanımaması nedeni ile mecburen Fat32 formatına çevirmemiz gerekiyor.Windows 7 ve Vista sistemlerinde sp1 den sonra yeni çıkan exFat formatıda aynı şekilde desteklenmediğinden dolayı yine Fat32ye çevirmemiz gerekiyor.Eğer benim gibi win7 kullanıcısı iseniz fat32ye biçimlendirmeyi bulamayacaksınız.Karşınıza biçimlendir dediğinizde ya Ntfs yada exFat çıkacaktır.Daha fazla kurcalamanıza gerek yok çünkü bunu ek bir işlem ile gerçekleştirebiliyoruz sadece.Şimdi yapacaklarımıza geçelim.
    Buradan fat32format adındaki ufak yazılımı indiriyoruz ve fat32format.exe dosyasını çalıştırmadan direk C: dizinine atıyoruz.Ve sırasıyla,
    Başlat -> Çalıştır
    cmd yaz enter’a bas
    Açılan ekrana CD /D C: komutunu yaz ve enter’a bas
    Şimdi C: dizininin içerisindeyiz.Şimdi komut satırına
    fat32format x: yaz ve enter’a bas.(dikkat x yerine harici harddiskinizin harfini yazın.)
    Şimdi size diskin içerisindeki herşeyin silineceği uyarısını verecek (e/h)
    e yazın ve enter’a basın.
    Son işlemden sonra 1 dakika içinde ekranda Fat32 formatına geçtiğini göreceksiniz.Ardından bilgisayarıma girip olduğuna bakabilirsiniz
    o bloglarıda kaldıralım isterseniz ulaşın bana özelden.d

• http://www.ridgecrop.demon.co.uk/download/fat32format.zip indireceğiniz çıkmamış buyrun onuda
  • quote:

rica ederim buyrun ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek

ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek genelde ev kullanıcılarının yaşadığı bir sorundur.Henüz harici bir taşınabilir disk sahibi olmadıysanız bu sorunu bilmiyor olabilirsiniz.Bu sorun Windows Vista ve 7 kullanıcılarını ilgilendiriyor.
    Genelde Dvd playerda, ps 3′te film izlemek için lazım olan harici harddiskimiz cihazın Ntfs formatını tanımaması nedeni ile mecburen Fat32 formatına çevirmemiz gerekiyor.Windows 7 ve Vista sistemlerinde sp1 den sonra yeni çıkan exFat formatıda aynı şekilde desteklenmediğinden dolayı yine Fat32ye çevirmemiz gerekiyor.Eğer benim gibi win7 kullanıcısı iseniz fat32ye biçimlendirmeyi bulamayacaksınız.Karşınıza biçimlendir dediğinizde ya Ntfs yada exFat çıkacaktır.Daha fazla kurcalamanıza gerek yok çünkü bunu ek bir işlem ile gerçekleştirebiliyoruz sadece.Şimdi yapacaklarımıza geçelim.
    Buradan fat32format adındaki ufak yazılımı indiriyoruz ve fat32format.exe dosyasını çalıştırmadan direk C: dizinine atıyoruz.Ve sırasıyla,
    Başlat -> Çalıştır
    cmd yaz enter’a bas
    fat32format x: yaz ve enter’a bas.(dikkat x yerine harici harddiskinizin harfini yazın.)
    Son işlemden sonra 1 dakika içinde ekranda Fat32 formatına geçtiğini göreceksiniz.Ardından bilgisayarıma girip olduğuna bakabilirsiniz

yanlız ben xp kullanıyorum xp de nasıl yapabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAT32'ye 9GB'lık Dosya Atma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynısını uygula
  • quote:

rica ederim buyrun ExFat yada Ntfs’yi Fat32′ye Çevirmek

Başlat -> Çalıştır
    cmd yaz enter’a bas

dediklerini uyguladım ama bir türlü fat32 formatına dönüşmedi harici hard diskim umarım kafa yapmıyosundur

• Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum. Win7 işletim sistemine sahibim ve 1 TB WD HDD var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar ilgilenirlerse çok sevinirim.
  • 2 tb 3.5 kutulu harddiskim var. Nasıl fat32'ye çevireceğim. Biraz korkuyorum en garanti yol hangisi ?
  • Benim bildiğim kadarıyla 32gb dan büyük bir disk alanı fat32 olarak biçimlendirilemiyor. Mecburen NTFS olacak Bu bakımdan öncelikle 32gb lık bir disk alanı oluşturup o kısmı fat32 dosya sisteminde biçimlendirmek mümkün olabiliyor. Bunları da Windows disk hizmet yöneticisi ile yapabiliyoruz. Diskte veriler varsa bu şekilde veri kayıpları olabilir. Ben bu işlemi şimdiye kadar hep boş disklerde yaptım. Üçüncü parti disk bölme yazılımları bu işi veri kaybı yaşatmadan yapabiliyormuş. Ben hep Windows içinde yaptım ayrıca yazılım kullanmadım. Kesin bir şey diyemem. Ama bana sorarsanız diskteki verilerin yedekleri yoksa denemeyin. Veri kaybı olursa kurtarmak mümkün olmaz bu şekilde.
  • 16gb'lık bir flash bellek alın siz sağ ben selamet...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minitool Partition ile yapabilirsiniz.
    gezginler
    MiniTool Partition Wizard Free Edition
    http://www.gezginler.net/indir/partition-wizard-home-edition.html

2. yol ise, Gparted Live cd :http://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-live-0.18.0-1-i486.iso

iso indirip cd ye yazın nero ile. boot olarak cd seçin gereken yolları izleyin açılan ekranda yapın biçimlendirmeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferengur -- 30 Mart 2014; 20:34:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferengur

Minitool Partition ile yapabilirsiniz.
    gezginler
    MiniTool Partition Wizard Free Edition
    http://www.gezginler.net/indir/partition-wizard-home-edition.html

2. yol ise, Gparted Live cd :http://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-live-0.18.0-1-i486.iso

iso indirip cd ye yazın nero ile. boot olarak cd seçin gereken yolları izleyin açılan ekranda yapın biçimlendirmeyi.

ilk linkteki programı kurup convert FAT to NTFS deyince hdd nin boyutu küçülüyor 1 tb -419 gb oluyor tekrar biçimlendirince eski haline dönüyor fakat boyutu küçülmeden biçimlendirebilir miyiz ?

• selamlar. 2 yıldır gerek tv gerek pc de kullandığım hdd yeni aldığım tv sayesinde ntfs ye dönüştü. içinde 10 yıllık resimler filmler anılar vs herşey var. tv sorunsuz görüyor. ama pc de açamıyorum bile. içindeki veriler silinmeden nasıl pc de açabilirim? ilk defa oldu eski tv aynı marka aynı işletim sistemi ama hiç ntfs ye çevirmemişti. teşekkürler
  • The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte or 4,294,967,295 (232 − 1) bytes.
  • vayy
  • merhaba arkadaslar ps4 pro var bende
    iki tane harici hdd takilmiyor mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.