Merhaba arkadaşlar.Başlıktaki aracı çok araştırdım fakat pek bi bilgi sahibi olamadım.
Fikir sahibi olanlar,deneyenler anlatabilirlermi ?
- Yakıt - Performans - Fiyat - Kullanım - Konfor ve akla gelen diğer bilgiler
Valla bir kullanıcı şehiriçi 13Lt den aşşağı yakmadığını söylemişti.Birde satılık bir aracın ortalama değerine bakmıştım ordada öyle bir değer yazıyordur.Performans zaten konuşulmaya değmez süper olduğu kesin.Fiyatları aracı satanın aciliyetine bağlı olarak değişebiliyor.Kullanımı bilmiyorum ama bir golf kullanıcısı olarak zevkli olacağı kesin.Konfor standart golfe göre daha sert olacağından yeterlidir sanırım.
hocam bende golf gti yok ama, aynı platform üzerine kurulmuş ve bir çok ortak parçanın kullanıldığı 2007 model skoda octavia rs 2.0 TFSI araç var.
motor, süspasiyon, şanzuman, ve bilumum elektrik sistemi aynı sadece karoser ve iç mekanda farklılıklar var.
yakıta gelirsek,
ankara-bodrum arası, ortalama 120-130km/s hızda 7.6 litre/100km
şehir içi tampon tampona trafikte 11 litre/100km
şehir içi normal trafikte 8-9 litre arası
performans,
araç önden çekiş olduğu için kötü asfaltta ve iyide lastikleriniz yoksa ilk iki vitesi patinajda geçiriyor.ama ara hızlanmalar olsun son sürata çıkma olsun gayet yeterli.
3.30 bmw leri geçebiliyorsunuz.
kullanım olarak, aracın debriyajı çok yumuşak, normal c sınıfı bir araba nasıl kullanılıyorsa buda öyle kullanılıyor, hiç bir ekstra zorluğu yok.
konfor olarakta çok sert bir süspansiyona sahip değil ama 225/40/18 lastikler biraz zorluyor.