Şimdi Ara

2.1 de SES Creative Gigaworks T3 SÜPERRRRR !! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
18.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aneursym

Selam arkadaslar

T3 ile ilgili bir problemim var. Subwoofer'a bağlanan güç kablosu en ufak harekette yerinden çıkıyor,yerinden çıkmasa bile hoparlöre güç gelmiyor(subwoofer'a ayağım değdiğinde mesela),acaba yerine tamamen oturtamadım mı dedim ama itince de bir gıdım oynamıyor. Neyse ki bu halde bile hoparlör çalışıyor. Sizde de böyle bir sorun var mı?

Güç kablusnu taktığınız yerin iç kısmında temezsızlık olabilir ve temzsızlık sürekli olursa sistemin zarar görebilir,amfi ya da trafoyu yakabilirsin.Dikkat etmelisin.Bidiğin iyi bir elektronikçiye göster içine baksın derim ben

• O kablo yerine,kablonun aynisindan alsam bir sorun olur mu?belki sorun kablodadır,çünkü kablo yerine tam oturmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal kablosu nasul yerine tam oturmuyor anlamadım.Ama kaliteli bi güç kablosu al dene istersen.Hiç bi sıkıntı olmaz kardeşim
  • Güç girişine tam olarak girmiyor; gevşek duruyor,sanki kablonun ucu, yuvası için bir-iki boy küçük gibi.ilginiz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: aneursym

Güç girişine tam olarak girmiyor; gevşek duruyor,sanki kablonun ucu, yuvası için bir-iki boy küçük gibi.ilginiz için teşekkür ederim
    Rica ederim dostum orda olsaydım sana yardımcı olur yapardım,tamir ederdim, ama uzaktayım :)İnşallah yaparsın
  • Eywallah hocam,yapmış kadar oldun

• fiyatı da süpermiş :D
  • iyiymiş creative e güvenecen seste ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

Demek bu kadar iyi bu set çok enteresan. Yalnız anlayamadığım konu içinde 3 tane woofer olan ve her yeri kapali bir kutuda bass geri tepme egzost havası nereden çıkıyor? İçerde sıkışıp kalmıyormu o kadar ciddi basınç!

Belki cevap veren olmuş olabilir ama ben gene de yazayım.

Hort için şimdiden özür ama bir yandan da konuyu canlandırayım dedim. Zira ben de 2+1 bakmak zorunda kalabilirim. Geçenlerde Edifier S530DW em bozuldu durup dururken. Vatan a garantiye verdim ama malum iade alacaklar muhtemelen zira distrübütörü battı.

Şimdi olay şu. Normal hava delikli sistemler çalışmıyor iken içeride 1 bar basınçlı hava vardır. Aktif hoparlör dışarıya çıktığında hoparlörün iç alanı artar, yani birim kareye düşen hava miktarı, kısacası basınç azalır ve; dış ortam basıncı daha yüksek olduğu için delikten içeri hava çekilir. Aynı şekilde aktif hoparlör içeri girdiğinde bu sefer de alan daralır, dolayısı ile içerideki basınç artar ve fazla hava dışarı atılır.

Bu sistemde ise içerideki basınç sabit. Aktif hoparlör dışarı çıktığında diğer pasif hoparlörler içeri girerek basıncı 1 bar a sabitlerler. Aktif hoparlör içeri girdiğinde ise pasif olanlar dışarı çıkarlar. Yani aslında içerideki basınç hep sabit. Yumurta gibi düşün. Şekli dış basıncı kendine karşı kullandığı için çok sağlamdır. Burada ise basınç sabit tutuluyor.

Aktif hoparlör bir birim hareket eder ise. Pasif olanlar yarımşar birim hareket ederler. Ayrıca hareket eden yüzey alanı üç katına çıkar bunun ile birlikte tepki gecikmesi birim hareket oranlarının farklı olması sebebi ile daha uzun ve yumuşak bass lar elde edilir. Ama yukarıda arkadaşların da dediği gibi dezavantajı da vardır. İyi yapılması lazım yoksa ses patlama yapar. Ki yorumlara göre çok özenilmiş. Denenecek hoparlörler listeme ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

Araştırmalar devam ettikce arada inciler çıkmaya devam ediyor
    Misal; Creative i trigue 3300 titanium 2.1

Bu sistem yorumlardan anladiğim kadariyla creative'nin ürettiği zamanındaki en iyi 2+1 setlerden biriymiş. Zaten tasarım da bunu onaylar nitelikte. Hatta Google'a bir yazayım fiyatı nedir dedim ama ürünün 2002 yılında piyasaya çıktığını öğrenince resmen şok oldum! Bu kadar üstünden yil geçmiş adamlar benzer kalitede arada sadece tek tük sistemler yapmışlar ve bunlardan biride T3 sanırım...

hort olacak ama Creative i trigue 3300 5 sene kullandım. EV için mükemmel bi sistemdi. Bozuldu yaptırmaya üşendiğimden gittim creative t3300 aldım. Buda süper çıktı. T3 almayı düşünüyordum ama ev için gereksiz olabileceğini düşündüm malum fiyatı tuzlu. Ama aklımda kaldı şu an 300 tl ye 0 buldum alsammı almasammı kararsızım. Şu yukardaki videodaki klipsch ide merak ettim şimdi. Creativin basları bence baya dolgun ve iyi. Ama bu hi fi denilen sistemleri merak ediyorum.

• Uygun fiyata temiz t3 varsa alabilirim. Pm atın lütfen

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.