Şimdi Ara

2.1 de SES Creative Gigaworks T3 SÜPERRRRR !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
18.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: atalayalper

quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

quote:

3 tane sürücü yok yanlız bu sistemde bir tane gerçek 6.5" sürücü var diğer yanlarda bulunan iki sürücü de pressure driverdır yani pasif sürücüdür..Bu tipteki sub'lar herzaman daha yumuşak alt frekanslar üretirler ama dezavantajları da vardır yüksek volume seviyelerini çok rahat kaldıramazlar..

kardeş bu pasif sürücü olayını tam olarak açıklayabilir misin???

Pressure kelime anlamı pasif değil basınçtır sanırım bir yanlışlık olmuş ...

Yanlılşık yok bazı ingilizce kelimeleri tam anlamıyla türkçeye çeviremezsiniz bu da onlardan biri o kelimenin tek başına kullanıldığı zaman basınç anlamına geldiğini bende biliyorum tabiki, ama literatürde bu kelime pressure driver şeklinde kullanıldığında "pasif sürücünün" karşılığına denk gelir..Yanlışlık olmuş diyeceğine keşke biraz daha araştırsaydın hiçbir yanlışlık yok bildiğin PASİF SÜRÜCÜ onlar yani magnetleri vs..yok basınçla hareket ediyorlar..Ana sürücünün kabin içinde meydana getirmiş olduğu basıncı absorbe ediyorlar çünkü sistemde hava tahliye portu yok.....

Google'a bile "pressure driver" yazsanız birsürü örnek yazı veya image ile karşılaşırsınız nasıl böyle hemen yanlışlık olmuş vs..yazabiliyorsunuz hayret ediyorum gerçekten...

Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır ötesindede öğretmemek
    Teşekkürler bizi aydınlattığın için yeni bir kavramı öğrenmiş oldum sayende ayrıca hayret edilecek şaşılacak ne var bu kadar anlamış değilim yanlış anlaşılma olmuş hepsi bu kadar forumun amacı da yanlışları düzeltmek bilgi alışveri sağlamak yoksa gogıla gömülürdük fakat onun yerine sizin gibi bilgili insanlardan daha iyi öğrenmek için burdayız yada ben yanlış yerdeyim bilemiyorum...
    saygılar...

• Estağfirullah DIESEL onun için söylemedim arkadaşım tabii ki bilmemek ayıp değil ama keşke sende ilk önce yanlış olmuş demektense mawoix gibi ne ki bu diye sorsaydın, Ayrıca üslup sana biraz sert geldiyse kusura bakma hiç haz etmem insanları kırmaktan kusura bakma.. Bu tip soruları sormak için en iyi yerdesin kendi adıma konuşayım herzaman hertürlü soruya bildiğim ve yettiğim kadarıyla açığım..Neyse arkadaşlar durum bundan ibaret, T3 gelsin de bir dinleyelim bence çok çok iyi şeyler ummak hata olur bu sistemden ama yine de sınıfının iyilerinden olacağı kesin..Alan veya dinleyen olursa yazarsa seviniriz..

saygılar,
    atalayalper
  • Ayrıca mz 301 mi kullanıyosun sen imzanda gördüm..Zamanında iyi motorlardı gerçekten 300 cc iki zamanlı tek teker bile yapıyolardı binmişliğim var o motora iki zamanlı ve seri motorlardır :))
  • Creative S.L.A.M subwoofer (Symmetrically Loaded Acoustic Module)

Yanlardaki sürücülerde görüldüğü gibi magnetler yok sadece körükler ve ön koni var..

2.1 de SES Creative Gigaworks T3  SÜPERRRRR  !!
  • quote:

Ayrıca mz 301 mi kullanıyosun sen imzanda gördüm..Zamanında iyi motorlardı gerçekten 300 cc iki zamanlı tek teker bile yapıyolardı binmişliğim var o motora iki zamanlı ve seri motorlardır :))

Evet aslında orjinalinden biraz farklı kendim modifiye ettim ve performansı arttı diyebilirim tek teker olayını 4.vitese kadar her viteste yaşıyorum halen klasmanının en hızlı ve seri motorudur trafikte yanaşabilen pek olmuyor şu anda zaptedilmesi güç fakat 13 yıllık bir motorsiklet tecrübem olduğu için pek zorluk çekmiyorum açıkçası tek kötü yanı ibresi genelde patlak oluyor ona göre ibre ayarlayamadım neyse kouyla pek alakası yok tabii dh motosiklet dünyasındada bir çok yazım var motosikletle ilgili sizide beklerim...
    Konumuza dönecek olursak pressure driver olayını araştırdım tabii yurtdışı sitelerinden yabancı dilde malum türk sitelerinde pek birşey bulamadım fakat benim kanaatım pasif sürücü yerine port tahliyesinin bulunması daha verimli olacaktır tabii denemeden karar vermek zor bir bildikleri vardır creative mühendislerinin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 9 Şubat 2009; 11:20:56 >

• yav ufacık tefecik aletler şaşırtacak fiyatlara satılıyor,ne kadar kaliteli olursa olsun o para verilmez
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

quote:

3 tane sürücü yok yanlız bu sistemde bir tane gerçek 6.5" sürücü var diğer yanlarda bulunan iki sürücü de pressure driverdır yani pasif sürücüdür..Bu tipteki sub'lar herzaman daha yumuşak alt frekanslar üretirler ama dezavantajları da vardır yüksek volume seviyelerini çok rahat kaldıramazlar..

kardeş bu pasif sürücü olayını tam olarak açıklayabilir misin???

Pressure kelime anlamı pasif değil basınçtır sanırım bir yanlışlık olmuş ...

Yanlılşık yok bazı ingilizce kelimeleri tam anlamıyla türkçeye çeviremezsiniz bu da onlardan biri o kelimenin tek başına kullanıldığı zaman basınç anlamına geldiğini bende biliyorum tabiki, ama literatürde bu kelime pressure driver şeklinde kullanıldığında "pasif sürücünün" karşılığına denk gelir..Yanlışlık olmuş diyeceğine keşke biraz daha araştırsaydın hiçbir yanlışlık yok bildiğin PASİF SÜRÜCÜ onlar yani magnetleri vs..yok basınçla hareket ediyorlar..Ana sürücünün kabin içinde meydana getirmiş olduğu basıncı absorbe ediyorlar çünkü sistemde hava tahliye portu yok.....

Google'a bile "pressure driver" yazsanız birsürü örnek yazı veya image ile karşılaşırsınız nasıl böyle hemen yanlışlık olmuş vs..yazabiliyorsunuz hayret ediyorum gerçekten...

kardeş bilgilendirmen için saol... böle bilgiler öğrenmek iyi oluyor... peki bu pasif sürücü görüntüden başka hiç bi işe yaramıyor mu??? yani bass lara katkısı oluyor mu azda olsa???

JakX verdiğin örnek süperdi... sayende sony ninde ne mal olduğunu öğrendim :D resmen müşterilerini kazıklamaya çalışıyor... Sony

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 12 Şubat 2009; 0:09:29 >

• Evet oluyor bu tip sistemler daha dolgun ve yumuşak basslar verirler ama belli bir seviyeden sonra boğulmalar başlar ben çok sevmem aslında bu tip subları ama yumuşak,yuvarlak ve sert olmayan bass sevenler kullanabilirler.. Bütün reviewlerini okudum T3'ün ve inanılmaz puanlar almış sistem, çok beğenilmiş özellikle AEGO M ile karşılaştırmış bir site daha iyi bulduklarını yazmışlar.. (şaşırdım)

Reviewler

http://www.trustedreviews.com/multimedia/review/2008/10/28/Creative-GigaWorks-T3-2-1-Channel-Speakers/p1

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-av-speakers/creative-gigaworks-t3-2-1-speakers-471391/review

http://stuff.tv/Review/Creative-Gigaworks-T3/

http://www.testseek.com/computers/pc_speakers/creative_gigaworks_t3-p-98b52f2a-aadf-cc72-b865-2431ec452f78.html

• Bassın niteliğini değiştirir. Yani aslında tamamen işe yaramaz birşey değil. Genede yukarda sony nin yaptığı gibi olunca kötü niyet arıyor insan. Philipsinde vardır mesela woox lu sistemleri ama böle sonynin yaptığı gibi alta ufacık wooferı gizleyip önüne dev gibi sürücüyü koymak şeklinde değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JakX

Bassın niteliğini değiştirir. Yani aslında tamamen işe yaramaz birşey değil. Genede yukarda sony nin yaptığı gibi olunca kötü niyet arıyor insan. Philipsinde vardır mesela woox lu sistemleri ama böle sonynin yaptığı gibi alta ufacık wooferı gizleyip önüne dev gibi sürücüyü koymak şeklinde değil.

Subwooferimn boyutundan daha çok işlevi önemlidir sony'nin mini ve midi setlerinde o kadar meşhur olmasının sebebini bu küçük görünen fakat işlevi büyük olan wooferlara borçlu olduğunu düşünürsek bu da iyi bir iş yaptıklarına en büyük kanıttır
  • eğer bass olayını da hallettilerse çok iddalı bi set olacağa benziyor :)
  • bence creative nin bu zamana kadar ürettiği en güçlü 2+1 diyebilirim
  • umraniye mediamarkta denedik Z5500 den cok daha iyi sesi . suana kadar gordugum en iyi 2+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: quikcem

umraniye mediamarkta denedik Z5500 den cok daha iyi sesi . suana kadar gordugum en iyi 2+1

Nerdeyse 1 yıllık konu hort olmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

yav ufacık tefecik aletler şaşırtacak fiyatlara satılıyor,ne kadar kaliteli olursa olsun o para verilmez

sana katılıyorum dostum sahsen 150 200 tl olsa kapıs kapıs gider
  • Arkadaşlar bu sistemi alıyorum kısa süre sonra ben merak etmeyin çok detaylı bir yazı da hazırlayacağım sizlere daha öncekiler gibi resimleriyle beraber..Ancak bu ara inanılmaz seyahat ediyorum bi yerimde dursam sipariş vericem ya da gidip alıcam,kısmet olmadı..Yakındır fazla uzun sürmez ama..

Bu arada bu sistemin kötü not veya yorum aldığı bir inceleme göremedim gerçekten hep yüksek notlar almış sistem..Ayrıca Bose Companion3 series-II ile karşılaştırılıyor sürekli ve hep daha iyi bulunuyor...Deneyip göreceğiz..
  • Konu hortlamalı zaten bu kolonlarla ilgili doğdu düzgün bi inceleme yok gerçekten benimde dinlediğim en iyi 2+1 ses sistemi kendisi parasını sonuna kadar hakkeden bi sistem.
  • bu ürünü bi türlü dinleyebileceğim koca Ankara da bir yer bulamadım aklınıza gelebilecek Türkiye nn yerli yabanclı tüm büyük marketlerinde bırakın tükenmeyi hiç gelmemiş... bose de sadece sinema sistemleri var logitech te Z2300 yok..sadece Z323 Z523 360 dereceler vs.. mevcut yahu bu ürün çok kötü sürücüsü berbat satmaz ama anlaşılan logitech piyasadeki z serilerinin bitmesini istiyor. Şu sıralar ses sistemi piyasası çok kötü burda. Yeni ürün ithalatı yok nedenini bilen arkadaş var mı?

Birde Ankara da;
    creative gigaworks t3
    logitech z2300
    Bose Companion 3
    Bose Companion 5

herhangi birisini satan biryer bilen var mı?

Son olarak da bose companion serilerinin wattları hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackwait -- 7 Şubat 2010; 22:09:36 >

• ankara hakkinda bir bilgim yok fakat satin almak istersen bose companion 3 ve 5 i hepsiburadadan satin alabilirsin
    creative gigaworks t3 u pcgold stocklarinda bulabilirsin buara vatan bilgisayarda biraz daha ucuz fakat sadece teshir urunler kaldi ellerinde .

mediamark ta bose companion 3 , 5 ve creative t3 u test ettik

bose companion 3 ten daha iyi olduguna sahit olduk arkadaslarimla creative t3 un

bose companion 5 in fiyatida yaklasik 3 kati creative t3 ün
  • quote:

Orijinalden alıntı: herhan00000

bu ürünü bi türlü dinleyebileceğim koca Ankara da bir yer bulamadım aklınıza gelebilecek Türkiye nn yerli yabanclı tüm büyük marketlerinde bırakın tükenmeyi hiç gelmemiş... bose de sadece sinema sistemleri var logitech te Z2300 yok..sadece Z323 Z523 360 dereceler vs.. mevcut yahu bu ürün çok kötü sürücüsü berbat satmaz ama anlaşılan logitech piyasadeki z serilerinin bitmesini istiyor. Şu sıralar ses sistemi piyasası çok kötü burda. Yeni ürün ithalatı yok nedenini bilen arkadaş var mı?

Birde Ankara da;
    creative gigaworks t3
    logitech z2300
    Bose Companion 3
    Bose Companion 5

herhangi birisini satan biryer bilen var mı?

Son olarak da bose companion serilerinin wattları hakkında bilgisi olan var mı?

Z2300 ün saydığın sistemlerle alakası bile yok ama sana güzel bir aktifsubwoofer önerebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.