Şimdi Ara

2.1 de SES Creative Gigaworks T3 SÜPERRRRR !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
18.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pininfarina

@_DİESEL_
    2+1 de israrciyim zira sende bilirsin ki müzik öyle 5+1, 7+1'lerde falan değil 2+1 veya stereo (2.0) sistemlerde dinlenir.

Jamo i 300 enteresan bir ürün. En azından ses kalitesine dair yorumlarda yazılan çizilenler bu yönde. Lakin ürünün uzun zaman önce ipod öncelikli tasarlanmış olması biraz düşündürüyor. Subwoofer ise kaliteli ahşaptir umarım keza sitesinde bilgi verilmemiş..

NOT: Klipsch i fi için ekşi'de şöyle bir yorum yapmış vatandaş;
    "amerikanın en iyi hi-fi hoparlör üreticilerinden biri. american sound karakteristiğinde, sert ve yüksek bass sevenlerin tercihi. çoğu modelinde horn tweeter kullanırlar. sesi oldukça temiz ve detaylıdır."

Herşey iyi güzel ama ifadedeki "sert ve yüksek basa sevenler" cümlesi direk vazgeçmeme neden oldu. Zira en sevmediğim bass tipi sert ve tokmakla dümbeleğe vuruyormuş gibi olan bass tipleridir!

Ses öyle bir kavram ki niteliğini kelimelerle ifade ederken bunu hiç bir zaman tam anlamıyla doğru şekilde karşıya aktarmak mümkün olamıyor maalesef orda aslında anlatılmak istenen kaliteli bass tır her zaman bass denince akla sert olması yüksek olması tok olması gibi terimler kullanılır ki o kaliteyi aktarabilsin toplumda bunlar aslında iyiye işarettir fakat maalesef bazen çok yerinde vuran tonlaması tatlı bassları insanımız bu tür tabirler kullanarak yanlış anlamalara mahal verebiliyor gerek jamo gerek klipsch tonlama olarak senin istediğin noktadalar emin olabilirsin bu arada sanırım her iki ürün de ipod merkezli üretilmiş bu seni yanıltmasın sonuçta bu firmalar ciddi anlamda hi-fi sistemler üreten yıllanmış markalar o açıdan bakınca bu tür firmaların böyle giriş seviyesi herkese hitap edebilen portatif ürünleri dahi multimedya piyasasındaki creative logitech gibi ürünlerle mukayese edilemeyecek kadar kaliteli 3-5 gömlek üstün ürünler,kesinlikle bilgisayar için üretilen ses sistemlerinde son noktadır tepsidir bu sistemler ..

Bu arada klipsch bir videosu var videodan ses ne kadar anlaşılır orası muallak ama genede sert karakterli bass vermediğini gayet tatlı dolgun yumuşak bass karakteristiğini anlamak mümkün sanırım ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 11 Ocak 2012; 18:59:12 >

• @_DİESEL_
    Eyvallah dostum açıklamaların gayet manali ve anlatmak istediğini fazlasıyla anladım Yalniz video da olduğu gibi hoparlörün önüne hangi akla hizmet kağıt vs bilmem ne koyarlar anlamam. Sanki anlamlı birşey ifade ediyormuş gibi :)

Neyse, bu ürünlere Türkiye de ulaşmak çok zor hatta satan yer yok diye biliyorum (Jamo olsun yazdiğin diğerleri olsun) Oysa Creative, Gigaworks T3 bi şekilde bulunabilir. Peki bu sistem için ne diyorsunuz? Tek tük te olsa bazı forumlarda kimileri Bose ile kıyaslamış vs :)

T3 'ün fiyatı dışında özellikle bass karakteristiği konusunda herhangi bir bilginiz varmı? Basslar T serisi gibi sert ve açıkcası beş para etmez formattami yoksa tarzımı anladığınız üzere yumuşak, derinmi? Akabinde elbet tizler. Bass altında eziliyormu yoksa dengeli bir akustiğe sahipmi? Yüksek vol'de tizler ıslık veya metalikmi oluyor yoksa kalitesini (varsa) korumayi başarabiliyormu vs vs?

Kisaca; sistemin sesi standardın üzerinde belli bir kalitede ise alınabilir aslinda diye düşünüyorum. Ne dersin hocam?

• Yahu çok saçma öyle kağıtla falan birşeyler yapmaya çalışmış videoda anlam veremedim ama başka i fi videosu bulamadım düşün işte amerikada avrupada böyle ergenlerin elinde bu değerliler

T3 konusu ise sadece bir kere teşhirde dinleme şansı buldum açıkçası beni fazlasıyla şaşırttı gerçekten cambridge soundworkstan bu yana bu kadar kaliteli creative dinlememiştim özellikle uydular fazlasıyla başarılı istediğin kristal tizlere ve açık perdesiz midlere sahib bass biraz göreceli ama sanırım oda akustiğini hesaba katarsam slam teknolojisi iş yapar

Bunların dışında forumdan blind35 nickli arkadaş harman kardonundan tutta bose companion edifier s 73o z2300-5500 kullanan bir arkadaş ve içlerinde en fazla t3 için güzel şeyler söylüyordu hatta bose ile karşılaştırıp t3 bazen önde bulduğu oluyordu bende şaşırıyordum ama onun yalancısıyım yani boş set değil sanırım ülke içerisinde bulabileceğin sana uygun tek set şu anda tabi bir klipsch ile jamo ile yarışamasda fiyatının ürünü

• quote:

@_DİESEL_
    Eyvallah dostum açıklamaların gayet manali ve anlatmak istediğini fazlasıyla anladım Yalniz video da olduğu gibi hoparlörün önüne hangi akla hizmet kağıt vs bilmem ne koyarlar anlamam. Sanki anlamlı birşey ifade ediyormuş gibi :)

Neyse, bu ürünlere Türkiye de ulaşmak çok zor hatta satan yer yok diye biliyorum (Jamo olsun yazdiğin diğerleri olsun) Oysa Creative, Gigaworks T3 bi şekilde bulunabilir. Peki bu sistem için ne diyorsunuz? Tek tük te olsa bazı forumlarda kimileri Bose ile kıyaslamış vs :)

T3 'ün fiyatı dışında özellikle bass karakteristiği konusunda herhangi bir bilginiz varmı? Basslar T serisi gibi sert ve açıkcası beş para etmez formattami yoksa tarzımı anladığınız üzere yumuşak, derinmi? Akabinde elbet tizler. Bass altında eziliyormu yoksa dengeli bir akustiğe sahipmi? Yüksek vol'de tizler ıslık veya metalikmi oluyor yoksa kalitesini (varsa) korumayi başarabiliyormu vs vs?

Kisaca; sistemin sesi standardın üzerinde belli bir kalitede ise alınabilir aslinda diye düşünüyorum. Ne dersin hocam?

kardeş ben t3 kullanıyorum.ürün kısacası aego m gibi kaliteli uydu.bassları çok yumuşak ve derin,z2300 ve z5500 kullandım ben bass olarak creative t3 hepsinden daha güzel bassları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkenergy90 -- 11 Ocak 2012; 20:04:11 >

• @_DİESEL_ ve @micir
    Arkadaşlar ikinizde açıkcası beklemediğim yorumlarla beni şaşırtdınız hatta dumura uğrattıniz desem yeridir!
    Demek bu kadar iyi bu set çok enteresan. Yalnız anlayamadığım konu içinde 3 tane woofer olan ve her yeri kapali bir kutuda bass geri tepme egzost havası nereden çıkıyor? İçerde sıkışıp kalmıyormu o kadar ciddi basınç!

Son olarak resimlerde subwoofer'in malzeme ve işçilik kalitesini beğenmediğimi söylemeliyim (özellikle arka panelin) 300-400TL'lik etikete sahip bir sistemin o kadar kalitesiz, ucuz görünümlü malzemelerle klasik montaj teknikleri görùlmemeliydi orada. Bu biraz rahatsız edici kesinlikle.

En kısa zamanda gidip bir T3 almaya verdim. Ses konusu oldukça tartışmalı ve dinamik bir konu olsa da, anlaşilan epey güçlü referanslara sahip bir sistemden bahsediliyor. Beğenir ve ilk msj'da bahsettiğim basit ama tatminlar olan eski sistemin min. ses kalitesini bana verebilirse ne mutlu bana ve sizlere :)

Ha yok tatmin olmaz ve ve bekleneni vermezse uygun fiyata (sifir ve bir günlük) Gigaworks T3 almak isteyen olursa ikinci bölümüne kısa süre sonra arada bir uğramayı ihmal etmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 11 Ocak 2012; 22:30:05 >

• quote:

@_DİESEL_ ve @micir
    Arkadaşlar ikinizde açıkcası beklemediğim yorumlarla beni şaşırtdınız hatta dumura uğrattıniz desem yeridir!
    Demek bu kadar iyi bu set çok enteresan. Yalnız anlayamadığım konu içinde 3 tane woofer olan ve her yeri kapali bir kutuda bass geri tepme egzost havası nereden çıkıyor? İçerde sıkışıp kalmıyormu o kadar ciddi basınç!

Son olarak resimlerde subwoofer'in malzeme ve işçilik kalitesini beğenmediğimi söylemeliyim (özellikle arka panelin) 300-400TL'lik etikete sahip bir sistemin o kadar kalitesiz, ucuz görünümlü malzemelerle klasik montaj teknikleri görùlmemeliydi orada. Bu biraz rahatsız edici kesinlikle.

En kısa zamanda gidip bir T3 almaya verdim. Ses konusu oldukça tartışmalı ve dinamik bir konu olsa da, anlaşilan epey güçlü referanslara sahip bir sistemden bahsediliyor. Beğenir ve ilk msj'da bahsettiğim basit ama tatminlar olan eski sistemin min. ses kalitesini bana verebilirse ne mutlu bana ve sizlere :)

Ha yok tatmin olmaz ve ve bekleneni vermezse uygun fiyata (sifir ve bir günlük) Gigaworks T3 almak isteyen olursa ikinci bölümüne kısa süre sonra arada bir uğramayı ihmal etmesin

valla çıkışlar altın kaplama öyle kalitesiz diel.malzeme kalitesi falanda gayet kaliteli ve içinden çıkan kablolarda kaliteli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkenergy90 -- 11 Ocak 2012; 22:46:22 >

• Sistemin içinde 3 tane woofer yok sadece 1 tanesi aktif diğerleri sadece o aktif olan wooferin basıncı ile hareket ediyorlar o diğer 2 pasif woofer aktif olanın basıncını bir şekilde sömünleyerek(yanlış tabir olabilir) sanal olarak daha tok şekilde frekans tepkimesine yol açıyor klasik bildiğimiz hava tahliye portuna nazaran oda akustiğini düşünerek başarılı oluyor sanırım distorsiyon oranınıda azaltıyor hava portlu çıkışlara sahip subwooferlara göre daha geç seviyede distorsiyona giriyor bir nevi küçük bir alet akustik teknolojisi kullanılarak kendinden beklenmeyecek bir performans sunuyor.

İlk sisteminden aldığın tat yada sana çok kaliteli gelmesi bir nevi ilizyon aslında her zaman ilk dinlediğin düzgün sistem aklında hep iyi kaliteli olarak kalmıştır yerine ne koyarsan o genede o kaliteli yerde durur psikolojik bir olay bende de creativein 6+1 bir seti vardı çok eskiden dinlediğim bana sistemi tanrı yaratmış hissi veriyordu o dönemler hala da öyle kalmıştır aklımın bir köşesinde

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Sistemin içinde 3 tane woofer yok sadece 1 tanesi aktif diğerleri sadece o aktif olan wooferin basıncı ile hareket ediyorlar o diğer 2 pasif woofer aktif olanın basıncını bir şekilde sömünleyerek(yanlış tabir olabilir) sanal olarak daha tok şekilde frekans tepkimesine yol açıyor klasik bildiğimiz hava tahliye portuna nazaran oda akustiğini düşünerek başarılı oluyor sanırım distorsiyon oranınıda azaltıyor hava portlu çıkışlara sahip subwooferlara göre daha geç seviyede distorsiyona giriyor bir nevi küçük bir alet akustik teknolojisi kullanılarak kendinden beklenmeyecek bir performans sunuyor.

İlk sisteminden aldığın tat yada sana çok kaliteli gelmesi bir nevi ilizyon aslında her zaman ilk dinlediğin düzgün sistem aklında hep iyi kaliteli olarak kalmıştır yerine ne koyarsan o genede o kaliteli yerde durur psikolojik bir olay bende de creativein 6+1 bir seti vardı çok eskiden dinlediğim bana sistemi tanrı yaratmış hissi veriyordu o dönemler hala da öyle kalmıştır aklımın bir köşesinde

Hiimm...
    Hava tahliyesiz slam teknolojisini Creative bile bu kadar etkileyici, anlaşılır ve basit bir dille anlatamazdi sanırım! Tebrikler dostum :)
    Yalniz herşeye rağmen üstteki msj'indan anladiğim kadariyla yinede subwoofer'in sesi %100 seni tatmin edememiş anlaşilan. Merak ettim bu arada sen ne kullanıyorsun şuan? Speaker + ses kartı olarak?

Yukarda bahsettiğim Creative, HD premium harici ses kartı ve sahip oluğu teknik veriler konusunda düşüncelerini alabilirmiyim? TR'de şuan için nispeten kolay bulunabilen harici benzer kalite veya daha iyi kalitede başka alternatif ses kartı yok diye biliyorum. Gerçi eBay'den vs daha iyi teknik verilere sahip harici ses karti alınabilir aslinda. Premium hd'den "daha üst teknik seviyede" önerebileceğin bir kart varmı peki dostum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 12 Ocak 2012; 0:13:27 >

• Araştırmalar devam ettikce arada inciler çıkmaya devam ediyor
    Misal; Creative i trigue 3300 titanium 2.1

Bu sistem yorumlardan anladiğim kadariyla creative'nin ürettiği zamanındaki en iyi 2+1 setlerden biriymiş. Zaten tasarım da bunu onaylar nitelikte. Hatta Google'a bir yazayım fiyatı nedir dedim ama ürünün 2002 yılında piyasaya çıktığını öğrenince resmen şok oldum! Bu kadar üstünden yil geçmiş adamlar benzer kalitede arada sadece tek tük sistemler yapmışlar ve bunlardan biride T3 sanırım...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Sistemin içinde 3 tane woofer yok sadece 1 tanesi aktif diğerleri sadece o aktif olan wooferin basıncı ile hareket ediyorlar o diğer 2 pasif woofer aktif olanın basıncını bir şekilde sömünleyerek(yanlış tabir olabilir) sanal olarak daha tok şekilde frekans tepkimesine yol açıyor klasik bildiğimiz hava tahliye portuna nazaran oda akustiğini düşünerek başarılı oluyor sanırım distorsiyon oranınıda azaltıyor hava portlu çıkışlara sahip subwooferlara göre daha geç seviyede distorsiyona giriyor bir nevi küçük bir alet akustik teknolojisi kullanılarak kendinden beklenmeyecek bir performans sunuyor.

Hiimm...
    Hava tahliyesiz slam teknolojisini Creative bile bu kadar etkileyici, anlaşılır ve basit bir dille anlatamazdi sanırım! Tebrikler dostum :)
    Yalniz herşeye rağmen üstteki msj'indan anladiğim kadariyla yinede subwoofer'in sesi %100 seni tatmin edememiş anlaşilan. Merak ettim bu arada sen ne kullanıyorsun şuan? Speaker + ses kartı olarak?

Yukarda bahsettiğim Creative, HD premium harici ses kartı ve sahip oluğu teknik veriler konusunda düşüncelerini alabilirmiyim? TR'de şuan için nispeten kolay bulunabilen harici benzer kalite veya daha iyi kalitede başka alternatif ses kartı yok diye biliyorum. Gerçi eBay'den vs daha iyi teknik verilere sahip harici ses karti alınabilir aslinda. Premium hd'den "daha üst teknik seviyede" önerebileceğin bir kart varmı peki dostum?

Bu adam o kadar konuşuyor süslü cümleler kuruyor bilmişlik yapıyor herhalde en kötü giriş seviyesi hi-fi sistemi vardır diyorsundur içinden Ya da herşeyi geçti bir referans monitörü falan vardır diye düşünebilirsin ama tam aksi yönünde 2 tane z2300 var kardeş kardeş sürüyorum onları tek kaynağı sadece cambridge megaworks uydularıyla değiştirdim kendi uyduları vasat olduğundan ses kartım bile onboard sen düşün rezaleti Yalnız bu yeni seri hd onboardlar iyi iş çıkarıyor creative kartlara servet yatırmaya değmez bence..Dostum ses kartı olayında müzik dinleyeceksen m-audio bu işin piri sayılır audophile 192 gerçekten kaliteli bir kart tavsiye ederim bu arada 2*z2300 nasıl görünüyor diye merak edersen

http://imageshack.us/photo/my-images/860/z2300.jpg/

Tabi haliyle bu ikiliyi beraber dinleyince oluşan basınçtan dolayı diğer setleri dinleyince bir dolgunluk şiddet eksikliği geliyor tabi herşeye rağmen kalite olarak vasat

• @pininfarina,
    dostum desktop için; audiotrak prodigy hd2 pci
    laptop içinse; audiotrak cube usb

sen bunu bir al dinle, elindeki sb ses kartını da 2. el forumda bir ilan açıp sat istersen...
    yurtdışından sorunsuz geliyor.. ebay üzerinden veya kendi sitesinden araştır da gör, stereo amfilerin içindeki gibi profesyonel kapasitörlere sahip ve tamamen stereo dinleme amaçlı ses kartlarıdır.
    iddia ediyorum ki, creative' nin en iyi ses kartından daha iyi bir ses alırsın..
    Hoparlör olarak da 2+1 alma, önce bir 2.0 aktif monitör edin kendine. Şu an için f/p oranına göre tavsiyem maudio bx8a 2.0 aktif monitör.
    Bu monitörden bir çift aldığında zaten subwoofere gereksinim duymayacağından eminim.
    İleride eklemek istersen de yine maudio' nun bu monitörlerle uyumlu aktif subları var onlardan alır eklersin canavar gibi olur evde disko açar o müziğin ve ses kalitesinin keyfine kendini bırakırsın..
    Ancak söylediğim gibi subwoofere ihtiyacın olmayacaktır zaten..
    Maudionun distribütörü kompel diye bir firma tedarik konusunda sıkıntı yok, internet siteleri var inceleyebilirsin.
    Eğer illa sub ekleyeceksen bx5a modelini de düşünebilirsin, zira bx5a 8a modelinin bir küçüğüdür, bunu aldığında sub gereksinimi duyabilirsin. Sub bağladığında 5a veya 8a pek farkı olmayacaktır.
    ses kartı da 5 günde geldi kore' den.. audiotrak üreticisi gyrocom tarafından gönderiliyor...
    Sen bu bahsettiğim sistemi kur ve her dinlediğinde bana dua et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 12 Ocak 2012; 2:43:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

@pininfarina,
    dostum desktop için; audiotrak prodigy hd2 pci
    laptop içinse; audiotrak cube usb

sen bunu bir al dinle, elindeki sb ses kartını da 2. el forumda bir ilan açıp sat istersen...
    yurtdışından sorunsuz geliyor.. ebay üzerinden veya kendi sitesinden araştır da gör, stereo amfilerin içindeki gibi profesyonel kapasitörlere sahip ve tamamen stereo dinleme amaçlı ses kartlarıdır.
    iddia ediyorum ki, creative' nin en iyi ses kartından daha iyi bir ses alırsın..
    Hoparlör olarak da 2+1 alma, önce bir 2.0 aktif monitör edin kendine. Şu an için f/p oranına göre tavsiyem maudio bx8a 2.0 aktif monitör.
    Bu monitörden bir çift aldığında zaten subwoofere gereksinim duymayacağından eminim.
    İleride eklemek istersen de yine maudio' nun bu monitörlerle uyumlu aktif subları var onlardan alır eklersin canavar gibi olur evde disko açar o müziğin ve ses kalitesinin keyfine kendini bırakırsın..
    Ancak söylediğim gibi subwoofere ihtiyacın olmayacaktır zaten..
    Maudionun distribütörü kompel diye bir firma tedarik konusunda sıkıntı yok, internet siteleri var inceleyebilirsin.
    Eğer illa sub ekleyeceksen bx5a modelini de düşünebilirsin, zira bx5a 8a modelinin bir küçüğüdür, bunu aldığında sub gereksinimi duyabilirsin. Sub bağladığında 5a veya 8a pek farkı olmayacaktır.
    ses kartı da 5 günde geldi kore' den.. audiotrak üreticisi gyrocom tarafından gönderiliyor...
    Sen bu bahsettiğim sistemi kur ve her dinlediğinde bana dua et

Selamlar dostum.
    Önerilerini dikkate almaya başladım. Ses karti olayi kafama yattı gibi. Ürünün tasarimi, kullanim kolayliği, teknik verileri vs oldukça iyi düzeyde. Sadece dinamik aralığı 108dB ve bu değer creative'den 8dB daha düşük. Ancak bunun pratik kullanimda ciddi farklar yaratacağını sanmıyorum.

Gelelim hoparlör meselesine; Compel'in sitesine baktığımda bx8a'nin stoklarinda olmadıği yazılmış. Öte yandan bx5a diye bir model yok ancak Bx5-d2 diye bir model mevcut. Her ikisininde ortak yönü şu aşamada pahalı fiyat etiketlerine sahip olmaları. Bu yüzden farkli alternatiflere bakarken M-Audio av-40 StudioPhile ilgimi çekti. Bu model 170 USD + KDV fiyatiyla nispeten daha alinabilir bir model ancak ses kalitesi konusu biraz muamma gibi.

M-Audio av-40 hakkında bir şeyler söyleyebilirmisin dostum? Yazdiğin modellere tercih edilebilirmi, fiyatını hak edermi? Kisaca şöyle diyeyim; Jamo i 300 mü, M-Audio av-40 mı? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 13 Ocak 2012; 4:19:24 >

• M-Audio'larda teknik problemler çok çıkıyor, sol hoparlörün birdenbire ses vermemesi, zamanla sesde cızırdamalar oluşması vb. Daha sorunsuz markalara yönelin derim. Referans monitör almak istiyorsanız Adam Audio, KRK, Focal gibi markaları tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

M-Audio'larda teknik problemler çok çıkıyor, sol hoparlörün birdenbire ses vermemesi, zamanla sesde cızırdamalar oluşması vb. Daha sorunsuz markalara yönelin derim. Referans monitör almak istiyorsanız Adam Audio, KRK, Focal gibi markaları tercih edin.

Hiimm...
    Bu yazdıklarınız nette küçük bir araştırma neticesinde birçok insanın yaşadiği firmanın ses kartlarindaki driver problemlerini (uyumsuzluk, aşırı geç güncelleme, nedeni belirsiz dış etkenlere fazla hassas parazitlenmeler) destekler nitelikte.

Bu biraz şans işi gerçi ama onca para ver iki gün sonra bozulsun! İş değil :) Bu arada "monitör hoparlör" denilen şey aslında bildiğimiz bir çift stereo hoparlörmü oluyor?

Aslında aklımda bi fikir var. Yıllar önce (sanırım 95 - 96'li yillar) Sony'nin bir müzik setini almıştım. Sony FH-313 R II.

Bu aletten bir ses çıkardı dostlar inanın o kalitede sese nadiren denk geldim hayatimda! İnsanin içini okşayan nasil yumuşak basslardı öyle! Kristal temizliğinde patlamayan tizler, çok düşük gürültü orani vsalar muhteşemdi. Tabii aletin ses kalitesine en önemli katkıyı kalın ve kaliteli ahşaptan yapılmış hoparlörleri sağlıyordu. Birde kullanılan ses katındaki entegre. Bilenler bilir Sanyo firmasının efsane diyebileceğimiz "STK" serisi amplifier entegreleri. Sony o sesi bu entegreden çıkarıyordu

Sonra bir düğmesi var turuncu "SAT" (Super Acustic Turbo Bass) düğmesi. Buna basınca cihaz birden voltran'a dönüşerek anlattığım ses kalitesi ve performansını vermeye başlıyordu. Sat'a basmadan çikan ses "kaliteli ama insani çok ta etkilemeyen" bir tarza sahipti bu modeller.

Neyse, bu cihaz yıllardır kullanmadan öylece duruyor. Bir zamanlarında sound blaster 4+1 (yukarda resmi olan ses kartına) cihazı aux girişinden bağlayıp SAT açık olarak kaliteli bir ses alıyordum. Acaba hiç masrafa girmeden bu cihazı tekrar kullanmaya başlayıp kısastan olayı çözsem mi diye düşünüyorum

Tek soru; şimdiye kadar tavsiye ettiğiniz ve öne çıkan 2+1 veya monitör tarzı sistemlerin SAT'i açilmiş bir Sony FH 313'ten çok daha yüksek kalitede bir sesi bana verip vermeyecekleri? İşte bütün mesele bu... .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 13 Ocak 2012; 6:21:27 >

• Bahsettiğin sony modelinin sanırım üst modeli oluyor fh 433 r zamanında yurtdışından gelmişti ben çocuktum o zamanlar ama öyle ahım şahım abarttığın kadar sesi yoktu hani bir lbt serisi dersen gerçekten efsanedir ama fh serisi bence o kadar başarılı değildi bendekinde dbfb özelliği vardı dynamic bass feed back gibi bişeydi ama genelde kapalı olurdu nitekim seste boğulma oluyordu pek başarılı değildi belirttiğimiz referans monitör ziyadesiyle elindeki sony den çok daha üst düzey ses verir orada sıkıntı yok sadece bass konusunda yetersiz gelebilir senin ihtiyacını ben anladım sana 2.1 kaliteli bir sistem lazım henüz referans monitör kıvamına gelmemişin biraz süre geçirmelisin kaliteli bir 2.1 ile ;)
  • Biraz ortadan dalacağım ama Klipsch'in adı geçince yazmak istedim. Halihazırda Klipsch Promedia 2.1 kullanıyorum. İncelemesini de forumda yazmıştım, şimdi nerelerde bilemiyorum.

Müzik dinlemek üzerinden konuşuyorsak eğer, evet, subwooferı çok başarılı değil elbet. Eğer yüksek ses seviyelerinde dinliyorsam subwoofer bassını tamamen kapatmama rağmen beni rahatsız edecek düzeyde bass vuruyor. Ancak o "horn tweeter" dedikleri olay muhteşem bir şey. Hoparlörün diğer sürücüsüyle birlşince gerçekten çok ama çok güzel bir ses alıyorsunuz. Kulaklık olarak Audio Technica Ck10 kullanıyorum ki bilen bilir, bass sesleri insanların beklediği ortalamanın altında verir ama zevk meselesi işte... Ancak olay film seyretmeye gelince subwooferın ne kadar başarılı olduğu ortaya çıkıyor.

Bir de ses kartı diye kendinizi şartlamayın. DAC adı altında o kadar güzel ve ucuz ürünler var ki... NuForce uDac gibi 100 dolar seviyesinde onlarca ürün var. Birini mutlaka edinin. Hem dışarıdan usb ile bağlayıp yanınızda da kolayca taşıyabilirsiniz. Musilan US2 gibi bir şey daha vardı sanki, o da ucuz ve iyidir.www.techno-fi.net/forum dan bu konu hakkında güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.

• klipsh nerdee creative nerde

biri mersedes diğeri toyota
  • quote:

Selamlar dostum.
    Önerilerini dikkate almaya başladım. Ses karti olayi kafama yattı gibi. Ürünün tasarimi, kullanim kolayliği, teknik verileri vs oldukça iyi düzeyde. Sadece dinamik aralığı 108dB ve bu değer creative'den 8dB daha düşük. Ancak bunun pratik kullanimda ciddi farklar yaratacağını sanmıyorum.

Gelelim hoparlör meselesine; Compel'in sitesine baktığımda bx8a'nin stoklarinda olmadıği yazılmış. Öte yandan bx5a diye bir model yok ancak Bx5-d2 diye bir model mevcut. Her ikisininde ortak yönü şu aşamada pahalı fiyat etiketlerine sahip olmaları. Bu yüzden farkli alternatiflere bakarken M-Audio av-40 StudioPhile ilgimi çekti. Bu model 170 USD + KDV fiyatiyla nispeten daha alinabilir bir model ancak ses kalitesi konusu biraz muamma gibi.

M-Audio av-40 hakkında bir şeyler söyleyebilirmisin dostum? Yazdiğin modellere tercih edilebilirmi, fiyatını hak edermi? Kisaca şöyle diyeyim; Jamo i 300 mü, M-Audio av-40 mı? :)

Db olayı kafana takılmasın, audiotrakların fotoğraflarına bile baktığında zaten üzerinde kullanılan profesyonel kapasitörleri gördüğünde bu bile sana az çok kart hakkında fikir veriyor. Zaten müzik kulağın iyiyse dinlediğinde farkı anlayacaksın. Ayrıca audiotraklerin öyle güzel bir özelliği var ki, windows açılıp kapandığı esnada sistemden gelen pat küt sesler bu kartta yok, hiçbir zaman arka planda pat-çat-küt gibi sesler gelmiyor.
    Hoparlör olayına gelince maudio' nun bahsettiğim hoparlörleri aktif birer referans monitörüdür. Bu hoparlörler stüdyolarda djler ve müzik üreten kişiler tarafından kullanılır ve sesteki her ayrıntıyı en net şekilde verir, müzik yapan kişiler de kayıtlarını bu hoparlörlerden dinleyerek, yani bu hoparlörleri referans alarak yaparlar. Bu monitörler aktif olduğundan, içinde barındırdıkları dahili amplifikatörleri ile tam olarak hoparlörün ihtiyacı düzeyinde güç üretirler. Fiyatı aslında hiç de fazla değil. Burada birazcık "ne kadar ekmek o kadar köfte" durumu söz konusu, zira bu hoparlörlerden binlerce dolarlık hi-fi sistemlerden aldığın kalitede bir ses alabilme durumun söz konusu. Bu durumda bence fiyat gayet makul. Arıza konusuna ise katılmıyorum, bu hoparlörleri kullanıp da böyle bir arıza yaşadığını duyduğum kimse yok. olmaz da demiyorum ancak elektronik cihazların hepsi böyle bu iş birazcık şans işi.. Zaten garanti de bu yüzden var. Alacağın ürünler distribütör tarafından 2 yıl garantilidir. Mesela benim arabam Alfa Romeo, almadan önce çevremden herkes tepki gösterdi. Aman Alfalar çok sorunludur, servisten çıkamazsın, seni delirtir, bir sürü masraf açar falan filan ve bu kişiler hayatlarında Alfa Romeo kullanmamış insanlar. Neticede arabamı aldım ve periyodik bakımının dışında bana hiçbir masraf çıkarmadı ve piyasadaki pek çok araçtan daha iyi bir performans ve sürüş konforuna sahip.. Marka olarak maudio' yu tavsiye etmemin sebebi ise referans monitörler arasında f/p oranının yüksek olmasıdır. Aynı distribütörün sitesinde "genelec" marka referans monitörler de var, bir de onların fiyatına bak istersen Bu arada önceden yalnızca Bx5a ve Bx8a modelleri vardı, şu an için aynı modellerin sonunda "d2" ibaresi olan modeller mevcut, bunların farkı manuel çıkışları kompozit değil de TRS çıkış şeklinde olması, yani D2 model aldığında bir çeviriciyle kompozit olarak da bağlayabilmen mümkün. Av-40 modeline gelince, "masaüstü power hoparlör sistemi olarak geçer" bu bir referans monitörü değildir, ancak bilgisayarında kullanabileceğin piyasadaki bütün 2.0 veya 2+1 hoparlörlerden daha kaliteli bir desktop multimedya sistemidir. Eğer aradığın; bu şekilde ufak bir desktop multimedya sistemiyse seni pişman etmeyecek güzel bir sistemdir.
    Netice itibariyle kendi kullanmayacağım bir sistemi tavsiye etmiyorum. Şu an ben audiotrak hd2 pci ses kartı ve pioneer stereo amfimle birlikte 2 çift yani 4 adet jbl pasif stüdyo monitörü kullanıyorum. Eğer elimde böyle bir sistem olmamış olsa direk olarak gidip alacağım hoparlör Bx8 modeli olurdu. Kesinlikle de subwoofere falan ihtiyaç duymazsın, baslar gayet tatmin edicidir.. Kuzenim 4-5 sene önce distribütörün yerine gitmişti şişli civarında olması laızm, git talep et bağlasınlar, dinle, 8a modeli stoklara gelir mi, ya da 8 d2 modeli için çeviriciyle bağlamak konusunda bilgi alırsın..

• @pininfarina ne amaçla kullanacağınıza bağlı. Eğer orta-uzak alan için kullanacaksanız Sony müzik seti, yeterli olabilir (kalitesini bilmiyorum). Ancak bilgisayar başında, yakın alanda kullanacaksanız KRK Rokit RP5 G2 gibi bir referans monitörü daha iyi olacaktır. Referans monitörleri, esasen mastering ve mixing uygulamaları için kullanılan, müzik prodüktörlerinin kullandıkları hoparlör türüdür. Sesi olduğu gibi, renklendirmeden verirler. Son yıllarda bilgisayar başında kaliteli müzik dinlemek isteyen ancak bilgisayar hoparlörlerini yeterli bulmayanlar da referans monitörlere yönelmekte. Bunlar Creative'i de, Klipsch'in bahsedilen sesini de müzik alanında geçerler. Yalnız bahsedilen pc hoparlörleri gibi multimedya amaçlı olmayıp yalnızca müzik amaçlı olduklarından film veya oyun gibi uygulamalarda tatmin etmeyebilirler. Referans monitör alacaksanız da kaliteli bir ürün tercih edin, önerim KRK Rokit RP5 G2, tam bir fiyat/performans ürünü olup yakın alan müzik performansı çok iyidir. Ayrıca bass seviyesi de iyi bir model.

Bir de video koyayım:

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

quote:

Selamlar dostum.

Db olayı kafana takılmasın, audiotrakların fotoğraflarına bile baktığında zaten üzerinde kullanılan profesyonel kapasitörleri gördüğünde bu bile sana az çok kart hakkında fikir veriyor. Zaten müzik kulağın iyiyse dinlediğinde farkı anlayacaksın. Ayrıca audiotraklerin öyle güzel bir özelliği var ki, windows açılıp kapandığı esnada sistemden gelen pat küt sesler bu kartta yok, hiçbir zaman arka planda pat-çat-küt gibi sesler gelmiyor.
    Hoparlör olayına gelince maudio' nun bahsettiğim hoparlörleri aktif birer referans monitörüdür. Bu hoparlörler stüdyolarda djler ve müzik üreten kişiler tarafından kullanılır ve sesteki her ayrıntıyı en net şekilde verir, müzik yapan kişiler de kayıtlarını bu hoparlörlerden dinleyerek, yani bu hoparlörleri referans alarak yaparlar. Bu monitörler aktif olduğundan, içinde barındırdıkları dahili amplifikatörleri ile tam olarak hoparlörün ihtiyacı düzeyinde güç üretirler. Fiyatı aslında hiç de fazla değil. Burada birazcık "ne kadar ekmek o kadar köfte" durumu söz konusu, zira bu hoparlörlerden binlerce dolarlık hi-fi sistemlerden aldığın kalitede bir ses alabilme durumun söz konusu. Bu durumda bence fiyat gayet makul. Arıza konusuna ise katılmıyorum, bu hoparlörleri kullanıp da böyle bir arıza yaşadığını duyduğum kimse yok. olmaz da demiyorum ancak elektronik cihazların hepsi böyle bu iş birazcık şans işi.. Zaten garanti de bu yüzden var. Alacağın ürünler distribütör tarafından 2 yıl garantilidir. Mesela benim arabam Alfa Romeo, almadan önce çevremden herkes tepki gösterdi. Aman Alfalar çok sorunludur, servisten çıkamazsın, seni delirtir, bir sürü masraf açar falan filan ve bu kişiler hayatlarında Alfa Romeo kullanmamış insanlar. Neticede arabamı aldım ve periyodik bakımının dışında bana hiçbir masraf çıkarmadı ve piyasadaki pek çok araçtan daha iyi bir performans ve sürüş konforuna sahip.. Marka olarak maudio' yu tavsiye etmemin sebebi ise referans monitörler arasında f/p oranının yüksek olmasıdır. Aynı distribütörün sitesinde "genelec" marka referans monitörler de var, bir de onların fiyatına bak istersen Bu arada önceden yalnızca Bx5a ve Bx8a modelleri vardı, şu an için aynı modellerin sonunda "d2" ibaresi olan modeller mevcut, bunların farkı manuel çıkışları kompozit değil de TRS çıkış şeklinde olması, yani D2 model aldığında bir çeviriciyle kompozit olarak da bağlayabilmen mümkün. Av-40 modeline gelince, "masaüstü power hoparlör sistemi olarak geçer" bu bir referans monitörü değildir, ancak bilgisayarında kullanabileceğin piyasadaki bütün 2.0 veya 2+1 hoparlörlerden daha kaliteli bir desktop multimedya sistemidir. Eğer aradığın; bu şekilde ufak bir desktop multimedya sistemiyse seni pişman etmeyecek güzel bir sistemdir.
    Netice itibariyle kendi kullanmayacağım bir sistemi tavsiye etmiyorum. Şu an ben audiotrak hd2 pci ses kartı ve pioneer stereo amfimle birlikte 2 çift yani 4 adet jbl pasif stüdyo monitörü kullanıyorum. Eğer elimde böyle bir sistem olmamış olsa direk olarak gidip alacağım hoparlör Bx8 modeli olurdu. Kesinlikle de subwoofere falan ihtiyaç duymazsın, baslar gayet tatmin edicidir.. Kuzenim 4-5 sene önce distribütörün yerine gitmişti şişli civarında olması laızm, git talep et bağlasınlar, dinle, 8a modeli stoklara gelir mi, ya da 8 d2 modeli için çeviriciyle bağlamak konusunda bilgi alırsın..

Yok db olayını zaten kafama takmıyorum. Yalnız kullanılan kondansatörler öyle aman aman kaliteli üretimler değil bilgine. Yani bir sıfır tolerans ve sıfır kaçak akima sahip katı hal japon kapasitörleri kalitesinde değiller. Biri kore diğeri yine japon ancak ortalama üzeri kaliteye ve tahminimce %5 tolereye sahip kapasitörler kullanmışlar.

Youtube'ta epey maudio, bx serisi ve av40 review videosu seyrettim. Her ne kadar referans alınacak bir yer olmasa da bu markaya ait sorunlu, yarim yamalak çalişan veya bozulmuş ürün videolarının bolluğu hoşuma gitmedi. Bu yüzden açıkcası bu markadan vazgeçtim. Amerika'daki bhvideo'ya bakıyorum bu günlerde. Keza memlekette 2+1 speaker satan alternatifi bol ve stok sorunu olmayan pro audio mağazası maalesef yok gibi birşey.

Birkaç gündür epey başınızı ağrıtıyorum farkındayım :) Ancak unu eledik, eleği astık ve neticede bir iki marka/model kafama yattı gibi;

1- Jamo i 300.

2- Bose acustimas serisinin tam benlik ve tarzim olan o muhteşem yumuşak ve derin bass karakteristiğini iyi bildiğimden buradan yola çıkarak kendi kendime "ne kadar kötü olabilir ki" dediğim ve iyi bir ses karti ile ev ortaminda dinleyerek yeniden şans vermek istediğim companion 3 veya 5 serisi.

İki alternatif arasında en çok Jamo'yu merak ediyor ve edinmek istiyorum. Ancak ex ürün olmasindan dolayi piyasada ne satan yer var ne de ismi? Bulabilene aşkolsun! Bose ise benim için ciddi bir kumar olacak gibi gözüküyor. Alirsam eğer baktım beğenmedim direk ikinci el de satışa koyarım artık ...

Edit; imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 14 Ocak 2012; 4:37:42 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.