Şimdi Ara

2.1 de SES Creative Gigaworks T3 SÜPERRRRR !! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
3
Favori
18.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bose'un Türkiye'deki fiyatları aşırı pahalı. Markaya para ödüyorsun, ürüne değil. O paraya hi-fi sistem kurulur. Eğer satın alırsan kazık yemiş olursun. Açık ve net.

Bir de iyi ses için ses kartı değil, DAC (digital to analog converter) alman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 14 Ocak 2012; 4:32:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Bose'un Türkiye'deki fiyatları aşırı pahalı. Markaya para ödüyorsun, ürüne değil. O paraya hi-fi sistem kurulur. Eğer satın alırsan kazık yemiş olursun. Açık ve net.

Bir de iyi ses için ses kartı değil, DAC (digital to analog converter) alman gerekir.

Yukarda bahsi geçen audiotrak olsun, creative HD premium ses kartı olsun bu kartlar zaten içinde 24 bit / 96 Khz D/A convertor barındırıyor?
  • Sadece bose senin için kumar değil jamo klipsch hatta m-audio ürünleride öyle herhangi bir mağazanın teşhirinde dinleyip ön referans alabileceğin sistemler değil maalesef ülkemizde hi-fi konusunda büyük eksiklik var ve lüks hobi olduğundan ithalatçısı faiş fiyatlar üzerinden satıyor çoğu vakit bir çok ürünün ithalatı bile aksak servis desteği muallakta avrupada köşe başı bu tarz markaların teşhiri mevcut bu konuda oldukça şanslıyım jamo i300 denk gelirsem dinlerim ona göre yapabilirim ama tekrar söylüyorum senin ihtiyacın referans değil hala içinde sıcak bir bass beklentisi var bunu referans monitörler karşılayamaz

Bunun dışında razer mako varmış kaliteli 2.1 furyasında es geçmişim bence o da incelemeye değer bir sistem gibi duruyor tabi bana sorarsan sıralama klipsxh > jamo > razer olarak gider marka bazında bose ise adı üstüne acouistmass yani akustik teknolojisini çok iyi kullanarak küçük driverlardan harikalar yaratıyor fakat bildiğim kadarıyla acouistmass serisi hoparlörleri pasif beslemen için birde amfi gerekiyor diğer companion serisi ise aktif ipod pc için üretiliyor fakat yurtdışında dahi fiyat politikası gayet uçuk Buy Other Sound Equipment mottosu bose içindir o yüzden bence listeden çıkartmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Sadece bose senin için kumar değil jamo klipsch hatta m-audio ürünleride öyle herhangi bir mağazanın teşhirinde dinleyip ön referans alabileceğin sistemler değil maalesef ülkemizde hi-fi konusunda büyük eksiklik var ve lüks hobi olduğundan ithalatçısı faiş fiyatlar üzerinden satıyor çoğu vakit bir çok ürünün ithalatı bile aksak servis desteği muallakta avrupada köşe başı bu tarz markaların teşhiri mevcut bu konuda oldukça şanslıyım jamo i300 denk gelirsem dinlerim ona göre yapabilirim ama tekrar söylüyorum senin ihtiyacın referans değil hala içinde sıcak bir bass beklentisi var bunu referans monitörler karşılayamaz

Bunun dışında razer mako varmış kaliteli 2.1 furyasında es geçmişim bence o da incelemeye değer bir sistem gibi duruyor tabi bana sorarsan sıralama klipsxh > jamo > razer olarak gider marka bazında bose ise adı üstüne acouistmass yani akustik teknolojisini çok iyi kullanarak küçük driverlardan harikalar yaratıyor fakat bildiğim kadarıyla acouistmass serisi hoparlörleri pasif beslemen için birde amfi gerekiyor diğer companion serisi ise aktif ipod pc için üretiliyor fakat yurtdışında dahi fiyat politikası gayet uçuk Buy Other Sound Equipment mottosu bose içindir o yüzden bence listeden çıkartmalısın

Evet açıkçası hakkında hiç bir duyumsal tecrübeye sahip olmadığım bose hariç önerilen bu markalara hatırı sayılır paralar sayıp sonra "iihh yok beğenmedim" demek kumardan öte bir bir lüx te aynı zamanda benim için. Kaldı ki önerilerde bahsi geçen jamo, klipsch, KRK Rokit gibi markalara ulaşmak çok zor.

@Ceyar arkadaşımız kendi tecrübelerine dayanarak sağolsun her ne kadar "referans/monitör hoparlörler sana yeter, seni fazlasıyla keser" dese de açıkçası aradığım bass karakteristiğine bu tarz/model ürünlerin cvp vermekten uzak olacağını ve bunlarla pek ulaşamayacağı hissi var içimde (alınmasın sakın)

Amacım ortalığı kabusa çevirmeden minimum kablo karmaşası ile alabileceğim en kaliteli ses sisteminine ulaşmak. Ancak "hem pastam bitmesin hem karnım doysun" olmuyor maalesef. Bose Companion serisi aktif set olduğundan extra anfiye ihtiyaç duymuyor olması büyük avantaj. Ancak gel gör ki ses kalitesi, perfonmansı ve en önemlisi "sound karakteri" tarzım olan sesten uzakta gibi.

Bu yüzden an itibariyle satın alma aşamasında geldiğim son nokta;

- Ses karakteri ve kalitesinden %100 emin olduğum (daha önce dinlediğim için biliyorum) bir Bose Acustimas serisi set almak.

- Abartı özelliklerde olmayan ancak yinede belli bir kaliteye sahip ve Bose Acustimas'ı rahatca besleyebilecek bir A/V receiver veya sadece anfi alıp sistemi nihayetinde kurmak.

Elbet optik giriş, radyo, bavul gibi hantal olmayan minimal boyutlarda bir cihaz olması seçimde önemli kriterlerim olacak. Bu şartlarda ihtiyacımı karşılayacak giriş seviyesi bir Denon, Marantz, Harman Kardon, Sony, Yamaha, Technics (sanırım matsushita artık ismini her yerde panasonic olarak değiştirdi) gibi markaların receiver'leri olabilir.

Dolby DTS, True HD vs gibi dekoderlere ihtiyacım yok zira işin o kısmı sorunsuz zaten Böyle bir sisteme hem rahatça ulaşabilir (doğubank, büyük marketler vs) hemde istediğim kaliteye biraz kablo karmaşası yaşanacak olsada ulaşmış olacağım.

Bu arada @_DIESEL_;
    Dostum Macaristanda mısın sen şuan? Oralardaysan bir süre sonra seni görmeye sıcak bir nescafe içmeye gelebilirim belki

• Bahsettiğin ses kartlarına baktım. Doğrudur, ses kartlarında da DAC çipi vardır çünkü dijital verinin (100101010 diye giden) analog olan sese çevrilmesi gerekir ancak bunlardaki çipler iki markanın da giriş seviyesi çipleri. Creative'de AKM, diğerinde Wolfson varmış. Ona bakarsan 3000 dolarlık cd player'larda da Wolfson vardır ya da 1000 liralık Arcam rDac'ta. 5000 Dolarlık AVR'lerde AKM vardır. Ancak bunlarda çip firmalarının en gelişmiş çipleri bulunur, bahsettiğin ses kartlarındaki basit modeller değil. Creative gibi bir pc markasını ya da adı duyulmamış bir Kore firmasını örneğin Benchmark DAC 1 veya Arcam rDAC ile karşılaştırmak çok da doğru olmaz. Sesten alınan tatmin kişisel olsa da gerçek Hi-Fi firmalarının ürettiği ürünler daha üst kategoridedir. Bunun dışında, mutlaka ucuz birşey alacaksan Nuforce UDac 2 ya da Hrt Streamer II gibi modelleri al, bahsettiğin ses kartlarından çok iyi performans verecekleri kesin. En azından giriş seviyesi Dac'lardır.

Dediğim gibi Bose Companion 5'in parasına giriş seviyesi Hi-Fi sistem kurabilirsin. İstersen o konuda tavsiye verebilirim. Ancak mutlaka PC hoparlörü almak istiyorsan, en azından Bose'a boş yere saçacağın (Bose aşırı overrated ve overpriced bir markadır) paralarla kaliteli bir pc hoparlörü al. Bunda da tavsiyem Bowers & Wilkins MM-1 olacaktır. Bose fiyatına satılıyor ancak en azından verilen parayı hakediyor. Ayrıca hoparlörlerin içinde kendi DAC'ı var. Yani Creative veya Audiotrak gibi ses kartı veya DAC almana gerek kalmıyor. Sistemi USB'den pc'ye bağlıyorsun, sistemdeki ses dahili DAC'ı Windows tanıyor ve ses kartı olarak onu kullanıyor. İçindeki DAC kaliteli olduğundan söz konusu ses kartlarına göre çok daha güzel ses verecektir. Bowers & Wilkins'in hoparlörlerinin kalitesi ise ortada zaten. Whathifi'den 5 yıldız almış. Normalde Hi-Fi dergileri pc hoparlörü incelemezler. Bazı linkler:

http://www.whathifi.com/review/bw-mm-1
    http://www.bowers-wilkins.com/iPod_and_Computer_Speakers/iPod_and_Computer_Speakers/MM-1/Overview.html

http://www.appledunyasi.com/products/B%26W-MM-1-Computer-Speakers.html

• @pininfarina Şu an Türkiye'deyim Budapestede 1 yıl kaldım burdaki üni ile ilgili sıkıntım var sonrasında tekrar master için Budapesteye dönerim o vakit morison club var merkezde orda ısmarlarım sana macar kahvelerinden sıcak olanından tabi

Açıkçası şu anda düşündüğün olay pek kafama yatmadı yani acouistmass+amfi olayın sonuçta pc için kullanacaksan pek gerekli değil bence 2.1 senin için daha makul ha ilerde salonuna giriş seviyesi bir hi-fi kurarsın ve hakkını verecek kaynaktan müzik dinlersin o ayrı ama pc ile hi-fi sistem süremek bence çok makul değil çoğunlukla sistemin hakkını verecek seviyede kullanabileceğini sanmıyorum hem kablo karmaşası demişin sonra amfi+hoparlör takımı İyisimi t3 al sen

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Bahsettiğin ses kartlarına baktım. Doğrudur, ses kartlarında da DAC çipi vardır çünkü dijital verinin (100101010 diye giden) analog olan sese çevrilmesi gerekir ancak bunlardaki çipler iki markanın da giriş seviyesi çipleri. Creative'de AKM, diğerinde Wolfson varmış. Ona bakarsan 3000 dolarlık cd player'larda da Wolfson vardır ya da 1000 liralık Arcam rDac'ta. 5000 Dolarlık AVR'lerde AKM vardır. Ancak bunlarda çip firmalarının en gelişmiş çipleri bulunur, bahsettiğin ses kartlarındaki basit modeller değil. Creative gibi bir pc markasını ya da adı duyulmamış bir Kore firmasını örneğin Benchmark DAC 1 veya Arcam rDAC ile karşılaştırmak çok da doğru olmaz. Sesten alınan tatmin kişisel olsa da gerçek Hi-Fi firmalarının ürettiği ürünler daha üst kategoridedir. Bunun dışında, mutlaka ucuz birşey alacaksan Nuforce UDac 2 ya da Hrt Streamer II gibi modelleri al, bahsettiğin ses kartlarından çok iyi performans verecekleri kesin. En azından giriş seviyesi Dac'lardır.

Dediğim gibi Bose Companion 5'in parasına giriş seviyesi Hi-Fi sistem kurabilirsin. İstersen o konuda tavsiye verebilirim. Ancak mutlaka PC hoparlörü almak istiyorsan, en azından Bose'a boş yere saçacağın (Bose aşırı overrated ve overpriced bir markadır) paralarla kaliteli bir pc hoparlörü al. Bunda da tavsiyem Bowers & Wilkins MM-1 olacaktır. Bose fiyatına satılıyor ancak en azından verilen parayı hakediyor. Ayrıca hoparlörlerin içinde kendi DAC'ı var. Yani Creative veya Audiotrak gibi ses kartı veya DAC almana gerek kalmıyor. Sistemi USB'den pc'ye bağlıyorsun, sistemdeki ses dahili DAC'ı Windows tanıyor ve ses kartı olarak onu kullanıyor. İçindeki DAC kaliteli olduğundan söz konusu ses kartlarına göre çok daha güzel ses verecektir. Bowers & Wilkins'in hoparlörlerinin kalitesi ise ortada zaten. Whathifi'den 5 yıldız almış. Normalde Hi-Fi dergileri pc hoparlörü incelemezler. Bazı linkler:

http://www.whathifi.com/review/bw-mm-1
    http://www.bowers-wilkins.com/iPod_and_Computer_Speakers/iPod_and_Computer_Speakers/MM-1/Overview.html

http://www.appledunyasi.com/products/B%26W-MM-1-Computer-Speakers.html

Hımmm...
    Vallahi damarı öyle veriyorsun ki üstadım yazdıklarınla aklımı çeldin, planlarımı yeniden gözden geçirmeme sebeb oldun bak şimdi

Bu konu devam ettikçe ne inciler dokülecek daha zamanla kimbilir!

Bahsettiğin ses kartları mutlaka çok kaliteli ürünler. Ancak asıl soru; "onlara ne kadar ihtiyacım olduğu" Kaldı ki bu topicte ki ilk msj'ımda bahsettiğim ve yıllar önce kullandığım 10Usd'lik sound blaster 4+1 ses kartı dahi bana "bir pc için yeterli ses kalitesi sunarken" bahsettiğin ses kartları şu aşamada benim için mantıklı seçenekler olmayacaktır dostum. hem zaten o kartları nerden bulacağım da ayrı dert?

Bose karşı yazılarından sanki bir anti-pati besliyormuşsun gibi hissediliyor :) Şaka bir yana dediklerinde doğruluk payı yok değil. Bence de bose özellikle TR'de sağlam abartılan bir marka aslında. Ha kötü mü? Hayır. Ancak çoğu senaryoda gerçek bir audiophile'nin seçimi olmayacaktır bunun farkındayım.

Bowers & Wilkins markasını nispeten biliyorum. Aklımda hep yıllar önce piyasaya çıkardığı uçak pervanesi göbeği türbin tasarımlı sarı-siyah renkli kule tipi enteresan tasarımlı high-end hoparlörü ile yer etmiş bir firma. Hatta bir ingiliz markası yanılmıyorsam?

Beni damardan vuran açıklaman ise; bahsettiğin modelin zaten dahili bir ses kartına (daha kaliteli) sahip olması oldu. Bu ciddi bir avantaj. Birazdan bahsettiğin ürün hakkında geniş çaplı bir araştırmaya koyulacağım. Tatmin olursam umarım TR'de bulma konusunda bir sıkıntı yaşamam umarım.
    Bakalım bu işin sonu nereye varacak Allah sonumuzu hayır eylesin...

• @Obsidian,
    Ürünü inceledim. Daha en başta dikkat çeken şey boyutlarının epey küçük olması. "Bose ile aynı paraya" demiştin yani o kadar parayı bu ufacık tefecik şeyemi sayacağım şimdi

Pekala önyargılı olmayalım. Ürünün gövde malzemesi için "Finish Enclosure: ABS with spun aluminium top plate" denilmiş. Yani ahşap yerine alüminyum kullanılmış. Oysa en kaliteli ses ahşaptan alınır diye biliyorum. Yaniliyormuyum? Sonra subwoofer'in boyu 3" yani o da biraz ufak mı ne sanki? :)

Biraz kararsız kaldım kısaca...
  • Bir de şunlara bak derim:

Focal XS 2.1. Dahili DAC'ı var yine. Focal dünyanın en iyi hoparlörlerini üreten firmalardan biridir (bkz. Focal Grande Utopia), tüm ürünleri Fransa'da üretilir. Subwoofer ve uyduların amfileri bağımsız, 3 tane dahili amfisi var yani. Şu anda piyasadaki en iyi PC speaker'ı olarak adlandırılıyor.

http://www.focal.com/en/home-audio-loudspeakers/focal-xs.php
    http://www.shop-srcelektronik.com/main/focal_xs_21-pmu381.html

Focal Little Bird Pack 2.1. Amfi bağımsız ancak amfinin içinde yine audiophile kalitede DAC var.

http://www.focal.com/en/home-audio-loudspeakers/hifi-speakers/design-compact-speakers/little-bird-pack-2-1.php
    http://www.hifimerkezi.com/v1/hf.asp?p=show_me&prditem=100120342&page=FOCAL%20Bird%20Pack%202.1%20Little%20%28Black%29

Focal'in resmi distribütörü Extreme Audio.

Açıkçası daha fazla yorum yaparak kafanı karıştırmak istemiyorum. Sadece madem bu kadar para ödemeye hazırsın, alabileceğinin en iyisini almanı isterim. Bose kötü bir marka mıdır, hayır pc speaker'ı olarak iyi bir markadır. Ancak o fiyatı haketmiyor. 2.1 sistemini Creative T3 gibi 500 TL'ye satsa tamam derim ama 2-3 katını istiyorlar. 2-3 katına da B&W, Focal gibi gerçek Hi-Fi markalarının ürünleri varken Bose'u almak bana mantıklı gelmiyor. Tabii seçim senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 14 Ocak 2012; 13:28:03 >

• @Obsidian;
    Öncelikle benzer fikirlerdeyiz zaten ayrıca diğer arkadaşlar gibi seninde yakın ilgi-alakan için teşekkür ederim.

Focal XS 2.1 kafama yattı gibi. Biraz fiyatı yüksek ama (1.500 küsür TL) buna değecekse verebilirim bu rakamı. Burada ki, "değecekse" kavramı çok önemli benim için.

İznin olursa anahtar soru işaretlerimi, kaygılarımı sormak ve düşüncelerini almak isterim?

- Bu markanın ses karakteristiği nasıldır hiç bir fikrim yok. Sıkça altını çizdiğim gibi ben Bose Akustimas tarzı yumuşacık, derin, kadife gibi mat olmayan basslar ile metalik olmayan, kristalize tizlerden hoşlanan biriyim. Bu bağlamda bu tarz ses beklentime ne kadar cvp verebilir? Yani markanın ve bu setin ses karakteristiğini hiç bilmeden gidip 1500TL ödemek kumar olmazmı?

- Creative T3'den üç katı fiyata sahip bu sistemin (dahili D/A convertör dışında) bana ne gibi getirisi olacaktır/olabilir?

- Resimlerden ürünün tasarım ve işçiliği çin işi edifier'den çok ta farklı görünmüyor (özellikle subwoofer dandik gözüküyor)

Kısaca; 500TL'lik T3 ile 1500TL lik bu set arasında öncelikle ses kalitesi bazında ne fark vardır? Bu set'e o kadar para vermeye değer mi? Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 14 Ocak 2012; 16:01:35 >

• 2+1 de efsane diye bildiğim Cambridge soundworks buldum! Sanırım ellerinde var gözüküyor ve fiyatı 150 ile 350 USD arası. Aşağıdaki modeli gözüme kestirdim gibi ne dersiniz?

http://store.cambridgesoundworks.com/Cambridge-SoundWorks-MicroWorks-Computer-Speaker/dp/B00345FI14

Ve

http://www.amazon.com/MicroWorks-Amplified-Multimedia-Speaker-System/dp/B00345FI14/ref=dp_cp_ob_e_title_1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 14 Ocak 2012; 14:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

2+1 de efsane diye bildiğim Cambridge soundworks buldum! Sanırım ellerinde var gözüküyor ve fiyatı 150 ile 350 USD arası. Aşağıdaki modeli gözüme kestirdim gibi ne dersiniz?

http://store.cambridgesoundworks.com/Cambridge-SoundWorks-MicroWorks-Computer-Speaker/dp/B00345FI14

Ve

http://www.amazon.com/MicroWorks-Amplified-Multimedia-Speaker-System/dp/B00345FI14/ref=dp_cp_ob_e_title_1

Bu set seni hüsrana uğratır şu anda uydularını kullanıyorum z2300 ile uyduları fena değil fakat megaworks un bass karakteristiği çok serttir senin aradığın tonlamadan çok uzak ..

Multimedya pc ipod 2.1 2.0 set için 1500 tl verilirmi bence verilmez onkyo hatta harman kardonun full amfisiyle hoparlörüyle sistem kurulur o paraya yahu 5-6'' woofer ve 2-3'' minik tweeterla ne kadar tatmin edebilir ki tamam her kademede kaliteyi hisettirir ama değmez bence yani t3 ile maksimum 100-200 liralık bir ses farkı yaratacak setlere 1000 lira fark ödemek mantıksız bu klipsch içinde bose içinde ve diğerleri içinde geçerli sadece marka prestiji ve etiketi için ödüyorsun bu farkı fiyatını sonuna kadar hakettiği için değil

• @pininfarina Bose, Creative T3 ve Focal XS 2.1 modellerinin hepsini bizzat dinledim. Sadece B&W MM-1 modelini dinlemedim ama dinleyenlerden çok iyi olduğunu duyuyorum.

Öncelikle Focal XS 2.1'de Burr Brown dac olduğunu söyleyeyim. Bu kalitede bir dac'ı alman minimum 500 TL olacaktır. Tabii bunu kullanan ucuz Çin, Kore malları yok değil ancak uzun vadede bu cihazlarda güvenilirlik problemleri olduğunu duyuyorum. Örneğin bir kanalın birdenbire sesinin kesilmesi, 1 yıl iyi çalıştıktan sonra cızırtılı ses vermesi gibi. Garanti de olmadığından genelde alanın elinde patlıyor. Bendeki çift Burr Brown 1795'li DAC'ı 299 pound'a almıştım. Focal'de Burr Brown'ın hangi modeli olduğunu bilmiyorum ancak çok iyi ses verdiğini söyleyebilirim. Neyse, 500 TL ona dediğimizi varsayalım. Creative T3 (500 TL) + DAC (500 TL) =1000 TL.

Devam edersek, Creative'in uyduları 15x2 Watt. Focal'de ise 30x2 watt. Watt değerleri gerçi benim için çok önemli değil. Önemli olan ses. Focal'in uyduları, Focal'ın Hi-Fi ve referans monitördeki tecrübeleri dolayısıyla sıradan bir bilgisayar markası olan Creative'e göre kat kat daha iyi müzik kalitesi sunuyor. Bunu sözlerle ifade edemem, dinleyerek tecrübe etmen gerekir. Sadece çok daha detaylı ve müzikal bir ses olduğunu söyleyeyim. Bu da bence arada kalan 500 TL'lik farktan çok daha değerli.

Focal XS 2.1 pahalı, o paraya giriş seviyesi Hi-Fi sistem kurulabilir, evet. Ben de olsam bunu yapardım ancak arkadaşın pc sistemi istediği göz önüne alındığında, sistemin fiyatı, piyasadaki en iyi pc/mac ses sistemi olduğunu değiştirmiyor.

İngilizcen varsa şu yorumlara da bak derim.

http://www.amazon.com/Focal-Satellite-Speakers-Dock-Players/dp/B001RQ4IA4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326548064&sr=8-1

• @Obsidian,
    Focal için yazdıkların asalında mantıklı şeyler. Evt konuya başlarken amacım pc için 2+1 kaliteli bir sistem bulmakti. Ancak öyle alternatifler, farkli senaryolar, bilmediğim marka/modeller ve ürünlerle karşıma çıktınız ki, olay salt pc sisteminden çıkıp 2+1 veya 2.0 high-end sınıfta hem pc, hem hifi sistemi arayişina dönüştü

Bu yüzden @_DİESEL_ dostuma bu anlamda hak veriyorum. Önerdiğin focal'i daha da araştırdım subwoofer'in kalitesi dandik falan değil gayet iyi. Tek sorun yere bakan taban kısmında woofer düpedüz açıkta ve önünde herhangi bir koruma ızgarası olmaması!

Şöyle diyeyim; arayış ve araştırmalarım ortalama 1500 TL civarında bir bütçe doğrultusunda alınabilecek en iyi ses kalitesine sahip sisteme dönüşmüş durumda. En önemli kriterim ise çoğu yerde ifade ettiğim gibi "tarzım olan" sound karakteristiğe sahip bir sistem olma zorunluluğu.

- Focal xs 2+1 i bir kenara yazdım.

- Alternatif olarak (yukarda yazdığım ve @_diesel_'in de önerdiği gibi) 1500 TL civarı kaliteli bir hifi sistem almak (receiver + 2.0 hoparlör seti)

Kisaca; bu bağlamda ortalama 1500TL maliyetle alınabilecek max. ses kalitesinde farkli configlerdeki hi-fi sistem önerilerinizi bekliyorum

• Başka başlıkta uygun fiyatlı hi-fi arayan birine önerdiğim şu sistem, giriş seviyesi hi-fi olarak önerilebilir. Yaklaşık 1000 TL tutuyor.

Cambridge Audio S30 hoparlör.

http://www.toppopaudio.com/index.php?route=product/product&path=48_50&product_id=157

Cambridge Audio AM10 ampli (phono preamp'i var üstünde).

http://www.toppopaudio.com/index.php?route=product/product&path=35_36&product_id=58

Ampli'de phono preamp olması, turntable bağlayabilmeni de sağlıyor. Ayrıca speaker'ların çok iyi bass'ı olduğu birçok Hi-Fi dergisindeki incelemede belirtilmiş.

Bana kalsa PC kullanımı için Dynaudio MC 15 1 numaradır ama ah işte, 1300 dolarlık etiketi insanı düşündürüyor. 1300 doların varsa düşün. Bunlarda woofer ve tweeter kısımları için 2'şerden 4 ampli var içlerinde. 2 speaker için 2 farklı güç kablosu var. Gerçek bi-amping yapıyorlar yani. Danimarka üretimi.

2.1 de SES Creative Gigaworks T3  SÜPERRRRR  !!

http://www.amazon.com/Dynaudio-MC-Powered-Monitor-Speakers/dp/B002FC98S6

http://www.whathifi.com/review/dynaudio-mc-15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 14 Ocak 2012; 20:24:18 >

• iyinin iyisi elbette var.. zaten bu işin ucu bucağı sonu yok, tavsiye bedava almak parayla
    Ben audiotrak ses kartlarını tavsiye ederken, bir kullanıcı olarak; 100usd altındaki fiyatıyla alınabilecek en iyi f/p ürünü olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Daha iyisi elbette var, 5000usd' ye de ses kartı var neticede.
    Ancak yine iddia ediyorum bu fiyata creative' nin birçok yüzlerce dolarlık ses kartından aldığınız sesten iyisini alırsınız. Çünkü creative stereo hi-fi ses kartı üretmiyor, gamer, fatality cart curt bir sürü eklenti var kartlarda ve işin doğallığını bozuyor.
    Maudio'ya gelince, ülkemizde sağlam bir distribütörü bulunan, bizzat dinlediğim ve gerçekten çok kaliteli bir sese sahip olduğunu düşündüğüm referans monitörüdür. Tabi daha iyisi illa ki var, ancak ya aşırı pahalı, ya da bulunabilirlik ve garanti açısından distribütör sorunları ciddi anlamda sıkıntı.. Sen bir çift bx8 ile birlikte bir de yanına yine maudio' nun 30cm aktif bir subwoferini koy bakalım, camı çerçeveyi aşağıya indiriyor mu indir miyor mu gör
    Tabi bizim amacımız camı çerçeveyi indirmek değil, kaliteli, net, berrak bir ses elde etmek..
    Benim elimde şu anda Pioneer A607-R model, Pioneer' in bu seride üretmiş olduğu en kuvvetli çıkışa sahip stereo amfi var. Bununla birlikte bir çift jbl control cm52 ve bir çift de yine jbl control cm62 model pasif monitörlerle kullanıyorum. Geçende de Teknosa' dan başka bir şey almaya gittiğimde o anda kampanyada jbl' nin kabinli 1000watt pasif subwooferini gördüm 175TL ye aldım, arabaya koyarım diye Neyse arabaya pioneer aktif sub aldım, bu jbl de eve kaldı ev sistemime bağladım. Sesi 1/4' ten fazla açamıyorum 20m2 odada bir kere denemek maksatlı yarısına kadar açtım, duvardaki yapışkanlı tablo benzeri bir şey küt diye aşağıya indi Eğer müstakil bir eviniz yoksa bu subwooferler apartmanda ciddi anlamda başınızı belaya sokar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 15 Ocak 2012; 12:44:27 >

• sonuç ne oldu hocam karar verebildin mi ?
  • CREATIVE GIGAWORKS T3 2.1 SLAM ses sistemi teşhir ürünü isteyene verebilirim. 365 TL kargo ücreti bana ait. İlgilenenler mozasur@hotmail.com yada 542 394 42 11 numaralı telefondan bana ulaşabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerguz

CREATIVE GIGAWORKS T3 2.1 SLAM ses sistemi teşhir ürünü isteyene verebilirim. 365 TL kargo ücreti bana ait. İlgilenenler mozasur@hotmail.com yada 542 394 42 11 numaralı telefondan bana ulaşabilirler.

ürün duruyor mu bilmiyorum ama isterseniz piyasaya bi göz atın 0 garntili ürün T3 370 TL.Teşhir ürün değil.
  • Selam arkadaslar

T3 ile ilgili bir problemim var. Subwoofer'a bağlanan güç kablosu en ufak harekette yerinden çıkıyor,yerinden çıkmasa bile hoparlöre güç gelmiyor(subwoofer'a ayağım değdiğinde mesela),acaba yerine tamamen oturtamadım mı dedim ama itince de bir gıdım oynamıyor. Neyse ki bu halde bile hoparlör çalışıyor. Sizde de böyle bir sorun var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.