Şimdi Ara

2.2.1 YorumlaR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPod Tuch ve iPhone kullanıcılarının merakla beklediği güncelleme çıktı. "Kopyala-yapıştır" fonksiyonu bulunmayan yeni sürümde yenilik beklemediğinizi düşünüyoruz çünkü yenilik değil hatalara karşı güncellemeler bulunuyor. Yeni sürümle işletim sisteminin kararlılığı arttırılmış, mail yolu ile kaydedilen görüntü dosyalarının görüntülenmesindeki problemler ortadan kaldırılmış ve Safaride meydana gelen hatalar giderilmiş durumda. Apple' ın yaptığı diğer bir duyuruda kasım ayında IBM' den Mark Papermaster' ın transfer edilmesinde ortaya çıkan yasal problemlerin giderildiği ve bundan sonra iPhone ve Apple iPod' ta donanım mühendislerine başkan yardımcılığı görevini üstleneceği açıklandı.

Alıntıdır.

• hatalar bahane yellowsnowu uçurmak için çıkardılar
  • Güncellemeyi Yapınca şuanki Yüklü Uygulamalar Gidecekmi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdalardal

Güncellemeyi Yapınca şuanki Yüklü Uygulamalar Gidecekmi ?

jailbreak'li ise cydia ve installerdan yüklenenler gider.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdalardal

Güncellemeyi Yapınca şuanki Yüklü Uygulamalar Gidecekmi ?

evet gider hepsi. ipaları varsa problem değil. bir de back up almayı unutmayın
  • Arkadaşlar bende Ayarlar>Genel> Hakkında kısmında Kapasite 7.1 gb Kullanılabilir 6.9 gb yazıyor. telefonda hiç birşey yüklü deil mp3 foto vs. Sadece güncelleştirmeler var 2.2.1 e kdr olan. Ben telefonu 8gb die aldım. Sizdede durum aynımı yardımcı olursanız sevinirim..
  • Ben de alalı 2 hafta oldu. Aldığımda arka kapağında 8gb yazıyordu. Ama bomboş cihazın içeriği 7gb civarıydı.
    NOT: 2.2.1 sürümünü yükledim. Şu anda 2.2 ile arasında bir fark bulamadım.....

quote:

Orjinalden alıntı: joshual_

Arkadaşlar bende Ayarlar>Genel> Hakkında kısmında Kapasite 7.1 gb Kullanılabilir 6.9 gb yazıyor. telefonda hiç birşey yüklü deil mp3 foto vs. Sadece güncelleştirmeler var 2.2.1 e kdr olan. Ben telefonu 8gb die aldım. Sizdede durum aynımı yardımcı olursanız sevinirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar şu mesajları yazarken kullandığınız bilgisayarın yahut çevrenizdeki herhangi bir bilgisayarın hard disk boyutu ne kadar bir bakın lütfen. 120gb diye aldığınız hard disklerin kullanım kapasiteside 120 mi? ya da 1gb dahi olsa herhangi bir flash diskte kullandığınız alan 1 gb mı? bir bakın lütfen.
    hiçbir zaman tam değer olmaz. nedeni bence en önemli olan anlamsız küsüratlardan kurtulmak ve zaten hard disk içindeki alanın bir kısmının yazılabilir hafıza dışında rom olarak kullanılmasindan kaynaklı bi durum.
    2.2.1 e gelince. kanımca henüz acele etmeye gerek yok.

saygı, sevgi...

sent from my iPhone...
  • İyide 7.1 in 8 e yuvarlanması mantıklımı ? Bana göre 7 ye yuvarlanmalı o zaman. Ayrıca bu kişiden kişiye değişiomu 7.1 7.2 fln die?
  • ben de 2.2 ile bir farkini goremiyorum. Neredeyse ayni. 2.2,JB' li kullananlar icin tavsiye etmeyecegim bir update kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kby -- 31 Ocak 2009; 10:38:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: reecn

arkadaşlar şu mesajları yazarken kullandığınız bilgisayarın yahut çevrenizdeki herhangi bir bilgisayarın hard disk boyutu ne kadar bir bakın lütfen. 120gb diye aldığınız hard disklerin kullanım kapasiteside 120 mi? ya da 1gb dahi olsa herhangi bir flash diskte kullandığınız alan 1 gb mı? bir bakın lütfen.
    hiçbir zaman tam değer olmaz. nedeni bence en önemli olan anlamsız küsüratlardan kurtulmak ve zaten hard disk içindeki alanın bir kısmının yazılabilir hafıza dışında rom olarak kullanılmasindan kaynaklı bi durum.
    2.2.1 e gelince. kanımca henüz acele etmeye gerek yok.

saygı, sevgi...

sent from my iPhone...

Diskin eksik gözükmesinin sebebi küsüratlar değildir, disk üreticileri 1 GB karşılığını 1024 Mb değil 1000 Mb olarak hesapladıklarındandır. Ayrıca rom olarakta kullanılmaz.

• 8 bit=1 byte
    1024 byte=1KB
    1024 KB=1 MB
    1024 MB=1GB
    1024 GB=1 TB eder.

yani iphone un içinde dolu dolu 8.000.000 kb mevcut fakat bunun gb cinsine çevrilmesi sonucu 7.1 civarı gözüküyor.
  • quote:

İyide 7.1 in 8 e yuvarlanması mantıklımı ? Bana göre 7 ye yuvarlanmalı o zaman. Ayrıca bu kişiden kişiye değişiomu 7.1 7.2 fln die?

bencede yuvarlanma degil fakat 8gb hafıza ise kullanılan kısımda isletm sistemi iste
  • yani 8.000.000kb hard disk olarak satılması saçma. e 7.1gb demesi de gereksiz. 8 diyor insanlar. yoksa disk firmaları bilmiyorlarmı 1mb ı 1024 kb yapmayı. küsürattan kurtulmadan kastım buydu. benim hard disk 112,8 gb diyen bir vatandaş olmasın yani.
    fakat rom konusunda dediklerinize şaşirdim biraz. bu iphone ram rom olarak ne kullanıyor peki açıklayabilirmisiniz? yanlış anlaşılmasın bildigim bir şey farklı olunca dogrusu ne ise oğrenmek istedim.

saygı, sevgi...
  • Rom ile diskin bir alakası yok. ram olayı tamamen farklı. romun açılımı, read only memory galiba ( emin değilim ).

Rom, ram gibi geçici bir bellek değildir, cihazın bazı bilgilerinin tutuldugu hafızadır. Saat,boot bilgileri vs gibi. Ornegin bilgisayarın bios bilgilerinin tutuldugu FLASH'ı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi athloncu -- 31 Ocak 2009; 22:39:09 >
  • yani ustune yazamayacagimiz bir hafiza birimi. buda demekki mutlaka disk kapasitesinin bir kismini kullanmakta. durum sanirim bu. neyse konu amacindan daha fazla cikmasin. gerekli bilgiyi forumda bulundugu yerden okuyup tartismak daha mantikli gibi. uyarilar icin tesekkur ederim. amac her zaman bilgi paylasimi.

saygı, sevgi...
  • iyide 1000-1024 ile alakası yok orada gördüğünüz şeyin..

8000/1024=7,8 elde edersiniz normal şartlarda orada 7,8 görmeniz lazım ama Jailbreak ediyorsunuz ve diskiniz iki partition' a bölünüyor ve root partition olarak geçen kısım orada gözükmüyor...
  • Konu Çok Dağıldı Sanki ?
  • quote:

Arkadaşlar bende Ayarlar>Genel> Hakkında kısmında Kapasite 7.1 gb Kullanılabilir 6.9 gb yazıyor. telefonda hiç birşey yüklü deil mp3 foto vs. Sadece güncelleştirmeler var 2.2.1 e kdr olan. Ben telefonu 8gb die aldım. Sizdede durum aynımı yardımcı olursanız sevinirim..

Telefonda yüklü olan işletim sistemi 800 ile 900 mb gibi bir alan kaplıyor onu niye hesap etmiyorsunuz? o üklü olan işletim sistemide o kadar alan kaplıyor ve 7.1 gb geriye kalan yer olmuş oluyor.Nasılki pc'ne windows yüklediğin zaman bir alan kaplıyorsa iphoneda'da aynı mantık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesty -- 1 Şubat 2009; 1:44:00 >
  • Yeni versiyonda sadece ufak buglar giderilmiş birazda stabilite mevcut baska bi değişiklik yok arkadaşar dün gece yükledim edge sorunuda hala mevcut...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.