Şimdi Ara

2,3,4. Viteste Arabayı Kaldırdım Sıkıntı Olur Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce öylesine denemek için 2014 model ford fiestayı 2,3,4. viteste kaldırdım bir defaya mahsus ama kısa sürelik deneme amaçlı sonradan tekrar vitesi 2ye düşürdüm, en fazla her viteste 6 7 saniye sürdü diye tahmin ediyorum, yarım debraj ve gaza kökleyerek. Ama eve gelip arabadan indiğimde hafif bir yanık kokusu vardı, acaba büyük bir sıkıntı olmuş mudur zaten bir defaya mahsus yaptığım bir şeydi ?

• bence o aracı tez elden bir servise götürün zira baskı balatası sağlam bir araç 4. viteste kalkmaz.
  • Baskıyı zorlamışsın, ömründen yemişsin biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrero_ kullanıcısına yanıt
    daha 2 hafta önce 15.bin bakımı yapıldı ki forumda okuduğuma göre 4. veya 5. viteste araç zorlansa da kalkarmış ama baskı balata ömründen yermiş. Ama bu aşırı büyük bir sıkıntı olur mu yada sırf bunun için baskı balatayı değiştirmeme gerek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby3334 -- 19 Mart 2015; 0:18:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Baskıyı zorlamışsın, ömründen yemişsin biraz.

Bunun için servise gidip baskı balatayı değiştirmeme gerek var mı ?
  • frisby3334 kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim sağlıklı bir aracın kalkmaması lazım denemedim deneyen de görmedim açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby3334

quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Baskıyı zorlamışsın, ömründen yemişsin biraz.

Bunun için servise gidip baskı balatayı değiştirmeme gerek var mı ?

Alıntıları Göster
    Sebebi neydi ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrero_

benim bildiğim sağlıklı bir aracın kalkmaması lazım denemedim deneyen de görmedim açıkcası.

hatta eve geldiğim gibi ilk iş forumda yazılmış mı diye okudum korkudan, yapanlar var ama hiçbiri tavsiye etmiyor o ayrı :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ferrero_

hatta eve geldiğim gibi ilk iş forumda yazılmış mı diye okudum korkudan, yapanlar var ama hiçbiri tavsiye etmiyor o ayrı :D

Alıntıları Göster
    Paran varsa sıkıntı olmaz hocam

• Merdivenleri cikarken 4 er 4 er cikin bir gun bakalim ne oluyor.
    Bunu denemek ile ayni sey yaptiginiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Merdivenleri cikarken 4 er 4 er cikin bir gun bakalim ne oluyor.
    Bunu denemek ile ayni sey yaptiginiz.
    Öğrenciyim malesef para yok :D bide sadece deneme amaçlı yaptığım bir şeydi her gün yapacağım yada bundan sonra yapacağım bir olay değil zaten.
  • Baski balata kontrolunde 5. Vites de kalkmaya calisilir. Kalkma derken surmek degil. Biraz one dogru firlarsa baski balata saglamligi anlasilir. Ama sizin biraz abesk olmus fazla zorlamissiniz. Yuruyen arac 2 de kalkar. Duran arac 2-3-4-5-6 kalkmaz onden cekisliyse arac volan dislisine kadar girersiniz.

Not: Genel bilgi olsun diye yazdim. Tartisma yaratmayin.. Kolay gelsin..

• frisby3334 kullanıcısına yanıt
    2.3. Ve 4. Viteste kalktim diyor dikkatli olursan. Tartisma istemiyorsan cevap hakki dogurmamalisin bu arada.

• Birer kere denediysen muhtemelen çok zarar görmüştür ama şanslısınki 4. viteste tekrar denerseniz sorun olmayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Birer kere denediysen muhtemelen çok zarar görmüştür ama şanslısınki 4. viteste tekrar denerseniz sorun olmayacaktır
    Burası araba bölümü allahtan. Millet diğer bölümlerde neler yapıp paylaşıyordur kim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Burası araba bölümü allahtan. Millet diğer bölümlerde neler yapıp paylaşıyordur kim bilir

Alıntıları Göster
    Birde debriyaja basmadan vites değiştirmeyi dene tam olsun
  • Araba düşmanımın olsa öyle bişey yapmam

• quote:

2.3. Ve 4. Viteste kalktim diyor dikkatli olursan. Tartisma istemiyorsan cevap hakki dogurmamalisin bu arada.

Tartışma konusu açmak için demedim sadece deneyip yaptığım şeyi söyledim. Üstü kapalı söylemektense açık açık söyleyip ne olup bittiğini daha iyi anlar ve ona göre bir şeyler söylersiniz diye, yaptığım konuşmanın kötü bir tarafı olduğunu düşünmüyorum sonucunda yardım almak ve tecrübelerinizden yararlanmak için yazdığım bir şey. Dediğim gibi korkudan araştırırken başka insanlarda baskı balata yada motor aşırı zorlansada kalkabileceğini söylemiş, benim yaptığım şeyin övünülecek, aşağılanacak yada tartışılacak bir tarafı yok sonucunda sadece bir kez denemek istedim oluyor mu diye ha sonucunda oldu ama böyle bir şeyin çok sıkıntı çıkaracağını okuduğum için bir kez dahi olsa bile önlem almak için ve tecrübelerinizi dinlemek için burada paylaştım. Eğer bu konuda kötü şeyler yazdığımı düşündüyseniz özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby3334 -- 19 Mart 2015; 1:45:09 >

• quote:

quote:

Tartışma konusu açmak için demedim sadece deneyip yaptığım şeyi söyledim. Üstü kapalı söylemektense açık açık söyleyip ne olup bittiğini daha iyi anlar ve ona göre bir şeyler söylersiniz diye, yaptığım konuşmanın kötü bir tarafı olduğunu düşünmüyorum sonucunda yardım almak ve tecrübelerinizden yararlanmak için yazdığım bir şey. Dediğim gibi korkudan araştırırken başka insanlarda baskı balata yada motor aşırı zorlansada kalkabileceğini söylemiş, benim yaptığım şeyin övünülecek, aşağılanacak yada tartışılacak bir tarafı yok sonucunda sadece bir kez denemek istedim oluyor mu diye ha sonucunda oldu ama böyle bir şeyin çok sıkıntı çıkaracağını okuduğum için bir kez dahi olsa bile önlem almak için ve tecrübelerinizi dinlemek için burada paylaştım. Eğer bu konuda kötü şeyler yazdığımı düşündüyseniz özür dilerim.

Alıntıları Göster
    Debriyaja basmadan vites atmaya çalışmalar, yüksek hızda ani fren yapmak istemek falan nedir bunların amacı? Arabalara karşı nefret beslemeyi bırakın

• quote:

Orijinalden alıntı: ak47rep

Debriyaja basmadan vites atmaya çalışmalar, yüksek hızda ani fren yapmak istemek falan nedir bunların amacı? Arabalara karşı nefret beslemeyi bırakın

Alıntıları Göster
    Herhalde aracı babanız aldı.. Kendi paranızla almış olsanız eminim böyle gereksiz şeyler yapmazdınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.