Şimdi Ara

2.5 ay kapalı kalmış kombiyi açınca çamur fışkırdı [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kombi ( lambert Lx 24 fi) biz evde yokken 2.5 aydır elektrik şalteri kapalı durumdaydı, bugün çalıştırmayı denedim su kısmını açınca kombiden çalışma sesi geldi fakat petekleri açmaya çalıştığım anda kombiden ses gelip alttan 1-2 bardağa yakın çamurlu su fışkırttı ve basıncı 0.5 bar seviyesine indi. Basıncını tekrar yükseltsek de hiçbir şekilde sıcak su akmıyor (musluğun sıcak su kısmından gelen su çok az ) ve kombi çalışmıyor ( dijital ekranı yanıyor ).

Sizce bunun nedeni ne olabilir , internette biraz araştırma yaptım, kombi uzun süre kullanılmadığı için Sirkulasyon pompasının içindeki suyu tahliye etmek gerektiğini okudum bu işlemi ekran kartına zarar vermeden tek başıma yapabilir miyim ?
    2.5 ay kapalı kalmış kombiyi açınca çamur fışkırdı [SS'li]2.5 ay kapalı kalmış kombiyi açınca çamur fışkırdı [SS'li]

• pompa sıkışmış bakım yaptır
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    hocam kombiyi açtıktan "wilo" markalı pompayı gördüm , peki bunu sökmemiz mi gerekiyor yoksa kendi imkanlarımızla vanadaki havayı şu sitede anlatıldığı gibi karta zarar vermeden tahliye edebilir miyiz, kolay bir işlem mi?https://www.uzmankombiservisi.net/kombi-sirkulasyon-pompasi-sikismasi/

• acilyardim222 A kullanıcısına yanıt
    POMPAnın ortasında düz vidayı sök tornavida ile tur attır
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    hocam sağolun vidayı çevirip içindeki pisliği temizledik ve bir bardağa yakın su çıktı , petekten de yarım kova su çıkardık sonra düşen su basıncını tekrar 1.5 P'ye ayarladık . Şimdi kombi ateşleme yapıyor petekler ve sıcak su akıyor fakat sıcak su kısmının debisi şimdilik düşük acaba zamanla düzelir mi yoksa ekstra bir işlem yapmamız gerekiyor mu?
  • biraz geç cevap olacak ama kombideki bazı parçaların pompa dahil uzun süre kullanılmadıklarında kendi kendine bir süre çalışıp korumaya aldıklarını duymuştum bu doğruysa siz elektriği kestiğiniz için pompada sıkışma olmuş olabilir ben şalteri kapatmamayı tercih ediyorum

• acilyardim222 A kullanıcısına yanıt

tesisat filtrelerini kontrol edin ( vanaların olduğu yerdeki)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.