Slm arkadaşlar 10 gün içinde 1 tane plazma tv alıcam.Burada kafamda 2 marka var.Başlıkta da yazdığım gibi pioneer,hatta model olarak da 4280xa veya 4280xd(panel olarak sanıyorum ki fark yok.çıkışlar kumanda ve usb hariç tabi)olacak.Veyahut panasonic 42pz82e veya 42pz80e.İki modeli de yanyana izleme şansım oldu.Valla sanki pio. 1920x1080 kadar kaliteli idi.Alacağım paneller arasında panasonic in full hd olması bir artı gibi görünse de yan yana izleyince aradaki farkı ayırt etmek gerçekten zor,ya da ben anlamıyorumdur.Ağırlıklı olarak uydu ve film seyretmeyi planlıyorum.ileride ps3 alırsam tabi onu da bağlarım.. Bu tarz konular muhakkak forumda vardır,ancak ben bulamadım.Sizin tercihiniz bu ikisi arasında ne olurdu.İzlenme mesafesi çok uzak olmayacağı için max 42'' alıcam. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.....
KAĞIT ÜZERİNDEKİ DEĞERLERİNİ BİLMEM AMA PIONER PANOSONICLE MUKAYESE EDİLECEK BİR MARKA DEĞİL BİLDİĞİM KADARIYLA..
quote:
Orijinalden alıntı: SERKAN DENİZ
KAĞIT ÜZERİNDEKİ DEĞERLERİNİ BİLMEM AMA PIONER PANOSONICLE MUKAYESE EDİLECEK BİR MARKA DEĞİL BİLDİĞİM KADARIYLA..
daha çok uydu yayın izleyeceğiniz icin 4280xa 4280xd bu işin bir numaraları panelleridir..
quote:
plazmada 1-pionner 2-panasonic vardır bunun haricinde plazma almayın..alabiliyosan pionner yoksa panasonic pz seriside g11 panelli iyi bir modeldir..istersen biraz daha bekleyim panasonic g12 paneli düşünebilirsin..yakında tr ye giriş yapıcak..
quote:
Orijinalden alıntı: groll
plazmada 1-pionner 2-panasonic vardır bunun haricinde plazma almayın..alabiliyosan pionner yoksa panasonic pz seriside g11 panelli iyi bir modeldir..istersen biraz daha bekleyim panasonic g12 paneli düşünebilirsin..yakında tr ye giriş yapıcak..
Alıntıları Göster
Pio al.
quote:
Orijinalden alıntı: 911GT3
Pio al.
Alıntıları Göster
Oyun için ne yapacan ya plazmayı?Yazık edersin ekrana
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ
ilginc bir yorum kim daha iyi anlayamadim plazma dunyasinin iki ezeli rakibi cihaz kalitesinde pioneer satis rakaminda panasonic iyidir boyle buyuk buyuk yazdiginiza gore bir bildiginiz var heralde paylasirsaniz seviniriz
quote:
Orijinalden alıntı: 911GT3
quote:
Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ
ilginc bir yorum kim daha iyi anlayamadim plazma dunyasinin iki ezeli rakibi cihaz kalitesinde pioneer satis rakaminda panasonic iyidir boyle buyuk buyuk yazdiginiza gore bir bildiginiz var heralde paylasirsaniz seviniriz
Alıntıları Göster
pananın pz seerisi gerçekten çok başarılı ve makul.sana her kulvarda yetecek bir panel.gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin.uydu performansdı ise gayet başarılı. Saygılar
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: groll
1 numaraya Pioneer konulmaz, hele Panasonic 'e karşı hiç konulmaz. Panasonic kendi panelini kendi üreten ve halen plazma panellere yatırıma devam eden bir firmadır. Pioneer 'ı tek geçenler için eski bir haber :
"04/03/2008
Japon Pioneer firmasının, flat televizyon operasyonlarında zarar etmesi üzerine plazma monitör üretimine son vermeyi planladığı ifade edildi.
Dünyanın en büyük beşinci plazma TV üreticisi olan Pioneer'ın, son dönemde Matsushita Electric Industrial Co. ve Panasonic'e karşı rekabette zayıf bir performans göstermesinin sözkonusu kararın alınmasında etkili olduğu ifade edildi.
Ekonomi gazetesi Nikkei'de yer alan habere göre, Pioneer, üretimine son vermesinin ardından flat TV plazma panellerini Matsushita'dan satın almayı planlıyor. Firma, LCD TV alanındaki tedarikini ise yine bir Japon firması olan Sharp'tan sağlayacak.
Bu arada, Pioneer'dan bir sözcü, firmanın ticari stratejisini ilişkin planlarını, Cuma günü yapılacak bir toplantıyla duyuracağını söyledi.
1 numaraya Pioneer konulmaz, hele Panasonic 'e karşı hiç konulmaz. Panasonic kendi panelini kendi üreten ve halen plazma panellere yatırıma devam eden bir firmadır. Pioneer 'ı tek geçenler için eski bir haber :
"04/03/2008
Japon Pioneer firmasının, flat televizyon operasyonlarında zarar etmesi üzerine plazma monitör üretimine son vermeyi planladığı ifade edildi.
Dünyanın en büyük beşinci plazma TV üreticisi olan Pioneer'ın, son dönemde Matsushita Electric Industrial Co. ve Panasonic'e karşı rekabette zayıf bir performans göstermesinin sözkonusu kararın alınmasında etkili olduğu ifade edildi.
Ekonomi gazetesi Nikkei'de yer alan habere göre, Pioneer, üretimine son vermesinin ardından flat TV plazma panellerini Matsushita'dan satın almayı planlıyor. Firma, LCD TV alanındaki tedarikini ise yine bir Japon firması olan Sharp'tan sağlayacak.
Bu arada, Pioneer'dan bir sözcü, firmanın ticari stratejisini ilişkin planlarını, Cuma günü yapılacak bir toplantıyla duyuracağını söyledi.
Neye gore 1 numara? Satis sayisina gore evet panasonic ama dunyanin en iyi plazmasi pioneer`dir, bunuda satis sayisi hatta sirketin tv bolumun kapatacak olmasi daha degistiremez. Uretimi bitirinceye kadar en iyi, onsan sonra panasonic tek alinca bir numara olsun Ferrari ferrari porsche porchedir kisacasi...
quote:
Orijinalden alıntı: santep
quote:
"04/03/2008
Panel kalitesinden bahsediyoruz, ticari başarıdan değil arkadaşım.. Ne demek pio bitti o yüzden pany bir numara.. ? Panelleri kötü olduğu için mi pio dükkanı kapatmış?
quote:
Orjinalden alıntı: santep
quote:
"04/03/2008
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: faho
ağırlık olarak uydu yayını dediğin için pio plazmalara bak derim.Oyun konsolu konusuna gelince elbette öncelik lcd derim ama pio danda süper performans alırsın.5-6 saat PS3 kullandığım oluyor pioneer 5080xa da burn-in problemim olmadı.HD performansını da gerek oyun gerekse film olsun tartışmaya gerek yok. Genel kullanım tercihlerine göre pioneer 8.gen sana uygun.
quote:
Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82
quote:
Orjinalden alıntı: faho
ağırlık olarak uydu yayını dediğin için pio plazmalara bak derim.Oyun konsolu konusuna gelince elbette öncelik lcd derim ama pio danda süper performans alırsın.5-6 saat PS3 kullandığım oluyor pioneer 5080xa da burn-in problemim olmadı.HD performansını da gerek oyun gerekse film olsun tartışmaya gerek yok. Genel kullanım tercihlerine göre pioneer 8.gen sana uygun.
Alıntıları Göster
Zor seçim.Bence ikiside çok iyi.Hangisini alırsanız alın yanlış olmayacak.Gerçi bana göre Pioneer biraz daha agır basıyor ama fiyat olarak hangisi uygunsa alınabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: loko
Zor seçim.Bence ikiside çok iyi.Hangisini alırsanız alın yanlış olmayacak.Gerçi bana göre Pioneer biraz daha agır basıyor ama fiyat olarak hangisi uygunsa alınabilir.
Alıntıları Göster
yani ben pio4280xa kullandığım için demiyorum ama bu kadar memnun olacağımı geçrekten düşünmüyordum. Hala en iyi tv benim diyorum. ancak pana fiyat/performans olarak pio' dan daha iyi olabilir. daha iyi satış rakamlarına sahiptir. pio plazma işinden çekiliyordur falan filan ama şunu söyleyeyim herşeyi açıklar: ABARTMIYORUM TV' nin 10cm dibine kadar giriyorum tek bir kırılma göremiyorum. Bir de panel karşılaştırması yaparken izlediğiniz görüntüde insan yüzündeki küçük kılları görmeye çalışın..:D pio' da bunlar çok rahat görülüyor..
quote:
Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe
yani ben pio4280xa kullandığım için demiyorum ama bu kadar memnun olacağımı geçrekten düşünmüyordum. Hala en iyi tv benim diyorum. ancak pana fiyat/performans olarak pio' dan daha iyi olabilir. daha iyi satış rakamlarına sahiptir. pio plazma işinden çekiliyordur falan filan ama şunu söyleyeyim herşeyi açıklar: ABARTMIYORUM TV' nin 10cm dibine kadar giriyorum tek bir kırılma göremiyorum. Bir de panel karşılaştırması yaparken izlediğiniz görüntüde insan yüzündeki küçük kılları görmeye çalışın..:D pio' da bunlar çok rahat görülüyor..
Alıntıları Göster
quote:
quote:
"04/03/2008
bu konuda bilgin zayıf bana kalırsa.pionner ın plazma pazarından çekilmesi yada pana ya karşı daha az satışlarının olması onu daha kötü yapmaz..pionner şuanda plazmada 1 numaradır.neye dayanarak dersen ilk önce kendi deneyimlerime gözlerime daha sonra başka kullanıcılara en sonda testlere..he bu pana nın kötü olduğu anlamına gelmez g11 panelli pz seriside oldukça iyidir..ancak şunu söliyim hem pz800 hemde 5090 ı yanyana görmüş biri olarak siyah başarısı ve renk doygunluğunda pana nın hala pionun geririsinde olduğunuda çok rahat söylerim.he şimdi g12 panel geliyor belki pio dan daha iyi olucak kim bilir.ama şuanda pio 1 pana 2 dir diğer markaları saymıyorum bile..
quote:
quote:
quote:
"04/03/2008
bu konuda bilgin zayıf bana kalırsa.pionner ın plazma pazarından çekilmesi yada pana ya karşı daha az satışlarının olması onu daha kötü yapmaz..pionner şuanda plazmada 1 numaradır.neye dayanarak dersen ilk önce kendi deneyimlerime gözlerime daha sonra başka kullanıcılara en sonda testlere..he bu pana nın kötü olduğu anlamına gelmez g11 panelli pz seriside oldukça iyidir..ancak şunu söliyim hem pz800 hemde 5090 ı yanyana görmüş biri olarak siyah başarısı ve renk doygunluğunda pana nın hala pionun geririsinde olduğunuda çok rahat söylerim.he şimdi g12 panel geliyor belki pio dan daha iyi olucak kim bilir.ama şuanda pio 1 pana 2 dir diğer markaları saymıyorum bile..
Alıntıları Göster
Pio her zaman en kaliteli plazma olmuştur bunun aksini iddaa eden yalancıdır bu 1
2.si ise pio nun plazmadan çekilmesi yeteri kadar satış yapamamasıdır buda malların kötü olduğundan değil bilakis çok iyi olduğundan fakat insanlar artık arada çok kayda değer bi görüntü farkı olmadığı için 5 bin ytl lik pio almaktansa 2.500 ytl pany alıyorlar(pany ordan burdan kısıp bi şekilde bu fiyatı düşük tuttuğu için satışta lider ) , Pio bunu beceremedi yani fiyat kırmayı panellerin her yerini çok kaliteli yaptı
3.sü ise paranız varsa önce pio alın sonra pany' e bakın saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: sykra
Pio her zaman en kaliteli plazma olmuştur bunun aksini iddaa eden yalancıdır bu 1
2.si ise pio nun plazmadan çekilmesi yeteri kadar satış yapamamasıdır buda malların kötü olduğundan değil bilakis çok iyi olduğundan fakat insanlar artık arada çok kayda değer bi görüntü farkı olmadığı için 5 bin ytl lik pio almaktansa 2.500 ytl pany alıyorlar(pany ordan burdan kısıp bi şekilde bu fiyatı düşük tuttuğu için satışta lider ) , Pio bunu beceremedi yani fiyat kırmayı panellerin her yerini çok kaliteli yaptı
3.sü ise paranız varsa önce pio alın sonra pany' e bakın saygılar
Alıntıları Göster
Sn.oktay,senin alımında hala eksik yönler var!
-HDReady mi istiyorsun? -FULLHD mi istiyorsun? --ayrıca bütçen nedir! --tam hangi kaynakları ağırlık/oran olarak izleyeceksin?? --izleme mesafe bilgilerinde büyük ihtimalle yanlıştır!
Kısaca sen önce şu marka bu marka olarak değilde,bu yukarıda dediklerimi sıraya koy,netleştir,paranıda hesapla,sonra yola çık
Bu arada Pio G8/4-5 serisi dediğin zaman,bu seri zaten bitti,nereden bulupta alacaksın!sıfır bulma şansın "sıfırdır" hemen hemen! Teşhirmi alacaksın(bunun için Sitede arkadaşlar vardır varsa sana bu konuda yardımcı olunur)>>kısaca G8 alacaksan bunlarıda bil+
Pany ler de aynı şekilde tamamen 2007/2008 modeller artık üretimden kaldırılmıştır!! Tekofaks sanırım Kriz ve kendi bazı özel durumları sebebiyle,2009 model Pany leri geç getirebilir! Pany için 2009 model PDP olarak 5 yeni seri çıkıyor(bunlar USA da çıktı bile çok yeni olarak) + LCD olarakta 3 yeni seri çıktı.
++
quote:
Orijinalden alıntı: albani
Sn.oktay,senin alımında hala eksik yönler var!
-HDReady mi istiyorsun? -FULLHD mi istiyorsun? --ayrıca bütçen nedir! --tam hangi kaynakları ağırlık/oran olarak izleyeceksin?? --izleme mesafe bilgilerinde büyük ihtimalle yanlıştır!
Kısaca sen önce şu marka bu marka olarak değilde,bu yukarıda dediklerimi sıraya koy,netleştir,paranıda hesapla,sonra yola çık
Bu arada Pio G8/4-5 serisi dediğin zaman,bu seri zaten bitti,nereden bulupta alacaksın!sıfır bulma şansın "sıfırdır" hemen hemen! Teşhirmi alacaksın(bunun için Sitede arkadaşlar vardır varsa sana bu konuda yardımcı olunur)>>kısaca G8 alacaksan bunlarıda bil+
Pany ler de aynı şekilde tamamen 2007/2008 modeller artık üretimden kaldırılmıştır!! Tekofaks sanırım Kriz ve kendi bazı özel durumları sebebiyle,2009 model Pany leri geç getirebilir! Pany için 2009 model PDP olarak 5 yeni seri çıkıyor(bunlar USA da çıktı bile çok yeni olarak) + LCD olarakta 3 yeni seri çıktı.
++
Alıntıları Göster
albani hocam seni yakalamışken bikaç soru sorayım..
1-sony 5500 serisininin duyurusunu yaptı geçenlerde bu seriyle ilgili herhangi bir bilgin varmı?tr ye giriş tarihi tahminen ne olur?
2-veya yakında seninde merak ettiğin samy,phil,lg,tosh,pana gibi markaların yeni serileri varmı ? şu seriyi bekleyin bomba gibi geliyor dediğin merak ettiğin panel varmı ve çıkış tarihleri ?
3-dipnot olarak yaz aylarında belki yaz sonu gibi 46 dan küçük olmamak kaydıyla lcd panel alabilirim senin önerin ne olur?gerçi erken daha ama şimdiden araştırmasına başladım..
quote:
1-sony 5500 serisininin duyurusunu yaptı geçenlerde bu seriyle ilgili herhangi bir bilgin varmı?tr ye giriş tarihi tahminen ne olur?
2-veya yakında seninde merak ettiğin samy,phil,lg,tosh,pana gibi markaların yeni serileri varmı ? şu seriyi bekleyin bomba gibi geliyor dediğin merak ettiğin panel varmı ve çıkış tarihleri ?
3-dipnot olarak yaz aylarında belki yaz sonu gibi 46 dan küçük olmamak kaydıyla lcd panel alabilirim senin önerin ne olur?gerçi erken daha ama şimdiden araştırmasına başladım..
Alıntıları Göster
Bir ay önce 46 PZ80 almış biri olarak şunu söyleyebilirim. Ben tv.den çok memnunum. Ancak uzun süre 5080xa peşinde de koşmuş biriyim. Ama kısmet değilmiş olmadı. SD yayınlarda, uzak çekimlerde ve yakına girdikçe görüntü de kırılmalar oluyor. Ama bunun sebebi paneli full HD olması. Ancak bu durum kesinlikle benim memnuniyetimi etkilemiyor. Senin de öncelikle buna katlanıp katlanmayacağına karar vermen gerekir. Pioneer mutlaka ki SD yayında daha keskin bir görüntü verecektir. Düz panel alacaksan SD yayın ne kadar kriter olmalıdır sen karar ver. Yani bu kriterden bakacak olursan; fiyat farkı seni rahatsız etmeyecek bir konumdaysa Pioneer tercih edebilirsin, bunu sen belirle.
Ancaaaak...
Seyredeceğin mesafe yakın diyorsunda ne kadar yakın? Eğer3mt. ve üstündeyse kesinlikle 42" düşünme. Ben 4mt.den 46 için küçük diyorum. Bu sebeple (sırf bu sebeple) keşke 5080 alsaydım diyorum. Bence bu aşamada Pioneer mı Panasonic mi sorusunda önce 'niye 50" almıyorum?' diye sormalısın. Bir dost tavsiyesi büyük ekran al. En fazla 2-3 gün içinde gözüne daha küçük gelecek. Sadece benim değil, bu forumda bile pek çok kişinin pişmanlığı; "Pana yerine Pio mu alsaydım" değil, "keşke büyük ekran alsaydım" olmuştur..
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Selamlar
1-Processor daha iyi+Chipset büyük ihtimalle daha güçlü ve kabiliyetli 3 serisi olarak geliyor TR ye giriş tarihini bilemiyorum
2-Ben Samy/Phil/LGE ""hiç merak etmiyorum"" doğrusu bunlar benim kalemim değiller,ama elbette çok ciddi takip ediyorum(LGE hariç) "Bomba" filanda gelmiyor,bu saatten sonra CCFL sistemden ne bomba gelir nede maytap gelir Çevirip-çevirip panelleri Cosmetic ve bazı ufak oynamalar ile bir süre daha "uzatmaları" oynarlar hepsi o dur!!
Tosh ve Pany için>>güzel ve başarılı seriler geldi/geliyor Pany NEO-PDP ile yeni nesil Modüllerle iddalı geldi bile(USA)yakında bu seriler bizede gelmeye başlar! Pany yi takip etmek lazım
3-Yaza daha çok var Ben şimdilik Sony X/Z haricinde aman-aman bir mal göremiyorum ortalıkta,ancak yinede Samy/Phil de şayet sorun yoksa ayrıca güzel paneller var tabiki --------------------------
"LED" ler şimdilik "görüş alanım dışında" (Sharp hariç) zaten Samy/Phil/Sony LED ler sadece Backlight sistemin değişimi ile,eski sisteme,yeni aydınlatma olayı yaptılar,bana göre değil bu sistem+ Sharp(XS1 Serisi) ise zaten gelmez,gelsede "Araba parasına" satılacaktır bizde