Şimdi Ara

2. el 100bin kmlik araçta yapılması gereken bakımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yakın zamanlarda 10-13 bin civarına 2. el bir araba almayı düşünüyorum. ilgilendiğim arabalar 2001-2005 model 70-120 bin km arasında.

Arabayı alırken bu güne kadar hangi bakımların yaptırılmış olmasına dikkat etmeliyim?
    ya da bu kadar süre kullanılan araçta hangi parçalar değişmiş olmalı? (hava filtresi, tekerlerklervs.)
    yada hangi parçalar değişmemiş olmalı? (motor, vs.)

satın aldıktan sonra bana uzun süre masraf çıkarmaması için dikkat etmem gereken noktalar nelerdi?

• Aslında bu markadan markaya değişir. Kullandığım için söyliyim.

Renaultlarda Periyodik bakım 15.000 km'de bir yapılıyor. 60.000 km'de triger, balatalar değişiyor. 120.000 km'ye kadar bu şekilde devam ediyor. 120.000 de yine triger, balatalar, klima var ise filtreler ve arabanın aksayan, bozulan ekstra yerleri olursa onları yapıyorlar. 120.000 ağır bakım oluyor.

Tabi bu dediklerim yetkili servislerin periyodik bakım programı.

Birde ben araba kazasız olduğu müddetçe parçalarının değişmesini sorun etmem. Hatta değişmesinden yanayım. Yeni, orijinal, taze bir yedek parça ile yola devam etmek varken neden yorulmuş, deforme olmaya başlamış parça ile yola devam edeyim ki.
  • hocam aslında dediğiniz gibi 100 bin civarında pek çok markanın ağır bakımları var. Değişmesi gereken parçaları var.

Benim demek istediğim bunların hangileri olduğu ve yaklaşık olarak ne kadara mal olduğu.
  • En kritik olan trigger. Kopmasi halinde motoru dagitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

En kritik olan trigger. Kopmasi halinde motoru dagitiyor.

peki hocam nereden anlarız daha önce kopup zarar verip vermediğini?

trigger fazla masraflı değil diye biliyorum zaten

pek bunun dışında neler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Aslında bu markadan markaya değişir. Kullandığım için söyliyim.

Renaultlarda Periyodik bakım 15.000 km'de bir yapılıyor. 60.000 km'de triger, balatalar değişiyor. 120.000 km'ye kadar bu şekilde devam ediyor. 120.000 de yine triger, balatalar, klima var ise filtreler ve arabanın aksayan, bozulan ekstra yerleri olursa onları yapıyorlar. 120.000 ağır bakım oluyor.

Birde ben araba kazasız olduğu müddetçe parçalarının değişmesini sorun etmem. Hatta değişmesinden yanayım. Yeni, orijinal, taze bir yedek parça ile yola devam etmek varken neden yorulmuş, deforme olmaya başlamış parça ile yola devam edeyim ki.

hocam imzamdaki clio 90.000 km de triger değişmedi bende merak ediodum ne zaman değişecek die?
    120.000 deki bakıma girince mi değişecek?
    not;periyodik bakımlar dahil bütün bakımları yapıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

quote:

hocam imzamdaki clio 90.000 km de triger değişmedi bende merak ediodum ne zaman değişecek die?

Renault trigeri 60000 lik periyotlarda veya 60000 yapmadıysanız 4 senelik periyotlarda değiştiriyor. Hangisi önce dolarsa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

quote:

Renault trigeri 60000 lik periyotlarda veya 60000 yapmadıysanız 4 senelik periyotlarda değiştiriyor. Hangisi önce dolarsa.

Alıntıları Göster

2009 da 4 sene doldu 2010 dada 60.000km doldu servis unutmaz demi?

• 59 bin de bir araç ve AKÜ,TRİGER SETİ,DEBRİYAJ BASKI BALATASI,FREN BALATALARI,KLİMA GAZI değişmiştir yazıyor. sizce birşey ifade eder mi? kaza vs olduğuna dair?

59 binde triger değişmesi biraz şüpheli geldi. km ile oynanmış olunabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

59 bin de bir araç ve AKÜ,TRİGER SETİ,DEBRİYAJ BASKI BALATASI,FREN BALATALARI,KLİMA GAZI değişmiştir yazıyor. sizce birşey ifade eder mi? kaza vs olduğuna dair?

59 binde triger değişmesi biraz şüpheli geldi. km ile oynanmış olunabilir mi?

Bizim arabada (2008 tdci focus) tam hatırlayamıyorum ama devirdaim pompası denmişti sanırım,sızıntı tespit edildi,bununla beraber garanti kapsamındayken 65 bin km.de triger setidede değişmiş,normalde focusta 120 bin km civarlarında değişiyor.

Azda olsa böyle ihtimal olabilir ama hem triger,hem baskı balata,hem akü düşündürüyor.
  • 90bin bakımı yapılmış diye bakılır bence...

Ona göre triger ve kayışların yılı ve durumuna baktırmak lazım 2.el araçlarda satarken bana ne yav alan baktırsın benim derdim mi düşüncesi ile araç hiç baktırılmıyor...
    Aracın lastiklerinin yılına bakmak lazım 5-6yaşında olabilir. o durumda değiştirmek şart...

Sonra aracın bujilerine baktırmak lazım(benzin için diyorum). Duruma göre eski sahibinden son yağ bakımını sormak lazım... Ayrıca klima varsa polen filtresine baktırmak lazım. 5yaşına kadar hiç değiştirmemiş sahibi ben de 3yıl öyle kullandım. 8yılda filtrede 5cm kir birikmiş. bembeyaz filtre simsiyah olmuş. sökene kadar canımız çıktı aslında çok sağlıksız bir şey. orada mikroplar üreyip klima çalıştığında bize gelebilir ve solunum yollarından hastalık bulaştırabilir. bilgisizliğimden ötürü böyle bir şey oldu; asla yapmacağım. Zaten 15tl bir şey.

Fren bakımını yaptırmak lazım. Diskler ve balata kampana gibi.. el freninin kavramasına baktırılır.
    benzinli araçta bir de benzin filtresini değiştirmek lazım eğer o zamana kadar değişmemiş ise. çok pahalı bir şey değil...

Otomatik araç bakıyorsanız ve o kilotmetreye kadar şanzıman yağı değişmemişse arkanıza bakmadan uzaklaşın. O şanzıman gecelerinize kabus olabilir.
    bunların hepsini şunlar şunlar kontrol edilecek diye not edip sanayide iyi bir ustaya göstermeniz. triger için ustanın bakması lazım öyle karşıdan bir çırpıda anlaşılmıyor...

Dizel için bir bilgim yok...

Akü kontrol ettirilmeli.. Akünün sağlığına baktırmak lazım. sonra benim gibi 4 yaşındaki akü sabah çalıştırmaz, usta çağırmak zorunda kalırsın 2yıl ömürleri oluyor genelde. 3yıl kullanılabilir. Elektrikçiye gidip aküyü kontrol ettirmek lazım farlar açılınca filan.. verdiği amperi filan. akünün yaşı iyi ise içindeki sıvı miktarlarına bakmak lazım.

aracın modeline bağlı olarak eğer bunların hepsini yaptırırsan 300- 500tl bulabilir. lastik hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 1 Şubat 2013; 12:55:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.