Şimdi Ara

2. el alırken neyine nasıl bakılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikinci el araba almak istiyorum. arabadan iyi anlayan bi yakınım yok.

araba alırken motoru nasıl kontrol edilir. bi forumda okumuştum 2. vitesle 500 devirde 80-90 basıyo diyodu.
    bu, motorun durumuyla ilgili bir durum mu. başka nelerine bakabiliriz

• hadi yaaa...

bu işlerden anlayan yok mu?
  • bununla ilgili bir başlık vardı sanırım. ama ben genede aklıma gelenleri yazayım.
    frenleri test edersin.90-100 ile giderken asıl frenlere ne kadar tutuyor nasıl tutuyor bak.
    0-100u hızlı bir şekilde yap redlinea kadar getir arabayı bak bakalım üst devirlerde nasıl? 140 civarı hızlara çıkıp arabanın içeri ses ve rüzgar alıp almadığına bak ayrıca bu hızlarda nasıl gidiyor araba çizgisinde mi yoksa değil mi?
    mutlaka servise götür baktır. kaportasını incelet ön takımlara baktır en önemlisi motora ve kmsine baktır. kmnin doğru olup olmadığını anlamak için pedalları kullanabilirsin. eğer kmsi çoksa pedallar aşınmıştır eğer kmsi az ve pedallar aşırı aşınmışsa onun kmsinde oynanma olması büyük ihtimaldir. gece gece aklıma bunlar geldi sadece
  • tanidigin yoksa bile mutlaka bir ustaya göstermen gerekir.

1-kazalimi?

2-orjinaL kilometremi?

3-motor yag kaciriyormu ve üflüyormu?

aldigin zaman ilk is triger kayisini ve su pompasini degistirmek olsun(eger degistirilmemis ise)
  • teşekkür ederim.

bunlara ek olarak başka şeyler var mı?
  • cok sey var aslinda ben ilk etaptakileri yazdim

mesela yürüyen aksam,amortisor,sanzuman,makinaya baglayip elektrik problemi mevcutmu bakmak,sürüs halinde otomobilden anormal rahatsiz edici sesler geliyormu,bakimlari özel servistemi,sanayidemi,yoksa yetkili servistemi yapilmis,kacinci el yani kac kisi kullanmis,rolantide otomobil devri 800-900 arasimi(motor isininca),alt kisimda yaglanma söz konusumu falan filan

daha bir cok detay var ama hepsine ayni anda bakamazsin,2.el birazda sans isi

mutlaka azasiz otomobil tercih et

yukardaki ilk 3 e sanzumanda ekleyebilirsin önemli ve pahali bir mekanizmadir
  • benim kriterlerim:
    kazalı veya boyalı olup olmadıgına bakarım
    km sine bakarım
    içine geçerim sonra temiz olup olmadığına tavana koltuklara bakarım
    sonra tekerlerine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Sıfır mı temiz 2. El mi???
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • model ve kilometre orantısı
    motorun üflemesi
    aracın boya durumu yine modelle bağlantılı olarak
    daha sonraki planda iç dizayn ve lastikler
  • motorun üflemesi ne demek
  • Motorda kompresyon kaçağı varsa motor üfler,neticesinde yağ yakması da kaçınılmazdır..Kısaca şırıngayı düşün;şırıngaya su çektiğinde olduğu gibi şırıngaya su dolar değilmi?İşte şırıngaya tam olarak su dolmuyorsa kesiklik varsa,şırınga görevini iyi yapamıyor demektir..Motorda da benzer bir olay söz konusudur,aynen şırınga örneğinde olduğu gibi..Silindir içindeki piston hareketi esnasında sekmanlar ve yağ sayesinde hava kaçırmamalıdır,eğer kaçırıyorsa öncelikle sekmanlardan şüphelenmek gerekir..Bu da yarım motor yapmak demektir,masraf yani..
    quote:

Orjinalden alıntı: panzehirtr

motorun üflemesi ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 17 Aralık 2006; 11:00:37 >
  • ben nasıl anlarım motorun üfleyip üflemediğini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.