Şimdi Ara

2. EL ARAÇ ALACAK ARAKADAŞLAR OKUSUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başka bir başlıkta verdiğim cevabi yazıyı ayrı bir başlıkta yazma gereği duydum ki herkes bilgi sahibi olsun..

ÖZELLİKLE KOYU BÖLÜMÜ OKUYUN ARKADAŞLAR

quote:

Orjinalden alıntı: ulascelikfz7

kesinlikle katılıyorum.50 000 ytl verip c sınıfı araba almak???
    quote:

Orjinalden alıntı: aliserpil2006

arkadaşlar kusura bakmayın ama b sınıfı araçlarda 30.000 ytl den c snıfı araçta işe 40.000 ytl den fazla para ödemek .bu paraları verodiğiniz zaman bir üst sınıfa geçmek daha mantıklı

50.000 verip ne almalıydım sence?

Ben eski arabamı (2006 Jetta 1.6 FSI Comfortline 115 HP) takasa verip 2008 Jetta 1.4 TSI Comfortline 170 HP DSG aldım (52000 YTL)

Bir arabada aradığınız (özellikle fiyat söz konusu olduğunuzda) ilk şey sınıfımıdır?

Bir kere her insan kendi ihtiyaçlarına göre araç almalıdır,ihtiyaçlarını belirleyen faktörler: Yaşadığı şehir,ailesindeki birey sayısı,günün kaç saatini araba kullanarak geçirdiği,güvenlik vs. vs. bu böyle uzar gider..

Şimdi gelelim bana,ben neden bu arabayı seçtim;

İstanbulda yaşıyorum,hafta içi hemen hemen her gün Halkalı-Tuzla-Halkalı yapıyorum,istanbul trafiğinde geçirdiğim süreyi ve yoğunluğu hesap edersek öncelikle seri bir arabaya ihtiyacım olduğu aşikar..

Günün en az 3-4 saati araba kullandığım için,arabanın sürüş kolaylığı,konforu,müzik tesisatı,havalandırması,güvenliği ön planda olan bir araba seçmeliydim.

Şimdi yukarıda saydığım öncelikler söz konusuyken yaptığımın seçimin doğru olduğuna inancım tam.Siz diyorsunuz ki neden o fiyata C sınıfı? Peki o fiyata 170 HP olan ve aynı konfor özelliklerini veren başka hangi üst sınıf araç var söylermisiniz?

Bahsetmiş olduğunuz D sınıfı aynı motor gücü ve konforuna sahip araçların fiyatları 90.000 YTL den başlıyor,onlarda 1.4 değil,2.0.Sonrada eşşek yüküyle vergi ödüyorsun her 6 ayda bir.

Diyeceksiniz ki 50000 YTL ye C sınıfı alacağıma,2inci el BMW felan alırım (aynı fiyata).İşte burada sizin seçiminiz der,saygı duyarım.Ama ben 2.el araba almamaya YEMİN ettim.Burası yeri değil belki ama anlatayım ki herkesin kulağına küpe olsun;

2004 yılında en yakın arkadaşımdan bir araba aldım (o da bir galeriden almış,galeride bir başka şahıstan almış),araba muhteşemdi,orta konsol ahşap,arkadaşım arabaya 4'lü CD player felan taktırmış,anlayacağınız şekilli bir arabaydı.Bu eşimle aldığımız ilk ortak (eşimde kariyer sahibi biri) mal olduğu için JEST olsun diye ruhsatı eşimin üzerine yaptırdım.
    Aradan 1 sene kadar geçtikten sonra (bu arada ben aracın muayenesini yaptırdım,trafik sigortası,vergileri yatırıyorum) arabayı aldığım arkadaşım aradı ve arabayla beraber gelmemi istedi.İşimi gücümü bırakıp gittim (Ben Mühendisim ve o sıra çok yoğundum) ,birde baktıp karşımda dolandırıcılık masasından polis ekipleri :) Ne oluyor ya diye boş boş bakınırken arabamı kaldırdılar,altına baktılar ve kendi aralarında ''evet çalıntı araba bu,arabanın altı ziftlenmiş'' dediler,ben haala durumu anlamış değildim.Polis arkadaşlar beni,arabayı aldığım arkadaşı,arkadaşımın arabayı aldığı Galeri sahibini alıp adliyeye gittik.Durum yavaş yavaş açıklığa kavuşmuştu,polis arkadaşlarda çok yardımcı oldular,mesela o an ruhsat eşimin üzerine olduğu için onuda adliyeye alabilirlerdi :( Düşünsenize düşeceğimiz durumu.Jest olsun diye arabayı eşimin üzerine alıyorum,nerdeyse eşim JEST yüzünden kodesi boylacak :((
    Neyse durum şöyle olmuş; bizim arabanın plakasından 2 tane var,yani tek plakaya sahip 2 araba.Diğer arabanın sahibide bayanmış,aracını muayeneye görtürdüğünde,ona demişlerki;bu araba size ait değil,başka bir bayan ismine kayıtlı görünüyor,kadıncağız şaşırmış,sonra kendisine akıl vermişler ve doğruca İTÜ yü boylamış.Yapılan kontroller sonucunda arabanın kendisine ait olduğu ortaya çıkmış,ancak aynı plakada başka bir araçta trafikte görünüyormuş.
    İşin asıl garip ve acı kısmı şimdi geliyor;
    Arabayı ilk galeriye satan kişi hırsız,adamın bilgileri var ama öyle bir adama ulaşamıyor polis.Zift olayının ne alakası olduğunu bilmeyen arkadaşlar için söyliyeyim,2.el alanlara faydası olabilir; arabayı başka plakada bir araca dönüştürürken o plakaya ait gerçek şase numaralarını girmek gerekiyormuş,sürücünün yanında ki yolcu kısmının ayak altında bu numaralar yazılı olurmuş,hırsızlar burayı tahrip edip değiştirmek yerine (böyle çabuk anlaşılıyormuş),sağ alt bölgede şasi no yazan bölümü kesip çıkartıyorlarmış,yerine diğer plakaya ait şasi nosu yazan plakayı kaynatıyorlarmış,kaynak yerlerine de kayank yapıldığı anlaşılmasın diye zift sürüyorlarmış..
    Acı kısma gelince; polislerle dertleştikçe onlarda buldukları bulguları bize aktarıyorlardı,benim onlara söylediğim;''abi ben arabayı eşimin üzerine almışım,devrini almışım,her şeyi resmi kurumlarda yapmışım,ruhsat gerçek,muayene gerçek,noter alışım gerçek,nasıl olabiliyor bu''
    Daha sonra ortaya çıktı; bu orjinal boş ruhsatlar emniyetlerde müdürlerin özel kasalarında saklanırmış,bizim ruhsat gerçek ya,olayın içinde (sonradan hangi müdürlükten alındığı da ortaya çıktı) bir kaç organize suç var,gerçek ruhsat emniyetten çıkıyor,içeriği doldurularak,başka bir bölgedeki trafik bölge müdürlüğüne götürülerek onaylatılıyor :) Düşünebiliyormusunu işin içinde kimler ve nasıl var?

Sonuç ne mi oldu? Biz arakadaşlarla kendi aramızda maddi sorunumuzu hallettik,ama galeriye satan ilk adam (hırsız) hakkında şikayetçi olduk.Polislerde çok yardımcı oldular bize ve zamanı geldiğinde (adam yakalandığında) bizlere haber verileceğini söylediler.3 sene geçti aradan ve haala bir haber yok bize ulaşan.Arada arkadaşlarıda arıyorum bir haber varmı diye,henüz yok malesef diyorlar.Ha bu sonuca çok şaşırdım mı? HAYIR tabiki.Satır aralarında anlamışsınızdır,olayın içinde başka önemli yerlerinde parmağı olduğunu.

Peki bizim suçumuz neydi? Her şey gerçek,ruhsat gerçek,tüm begeler gerçek,her işlem resmi yapılmış.Allahtan bir açığımız yoktu,ya olsaydı,düşünsenize eşimle düşeceğimiz durumu,hadi onuda geçtim,polis arkadaşlar çok babacan adamlar olmasaydı ve eşinide iş yerinden alıp göz altına alacağız deselerdi ne olacaktı halimiz?

Şimdi gelin de 2. el araba alın bakalım :) Şunu kabul etmek lazım tabi,bizim başımıza gelen olay milyonda bir yaşanacak olay belki ama benim başıma asla gelmez demeyin.İstediğiniz kadar 2.el arabanın temiz kağıdı var bilmem ne deyin.Sonuçta her şey gerçeğine de uydurulabiliyor arkadaşlar.

Neyse konu nerden nereye geldi..

Yukarıdaki yazıyı yazarken bile tüylerim diken diken oldu yine,düşünsenize o ana kadar hayatımda 1 kere karakola gitmişim,o da ehliyetimi teslim almaya :)

MUHABBETLE..

• ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM.DEDİĞİNİZ GİBİ BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMİYELİM DİKKATLİ OLALIM AMA NEREYE KADAR.

PAYLAŞIM VE BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gt-40

ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM.DEDİĞİNİZ GİBİ BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMİYELİM DİKKATLİ OLALIM AMA NEREYE KADAR.

PAYLAŞIM VE BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER.
    Arkadaşım tekrar geçmiş olsun. Allah kimsenin başına getirmesin. Sizinde dediğiniz gibi milyonda bir gelebilir insanın başına. Paylaşım için teşekkürler, çok dikkatli olmak lazım 2.el araba alırken. Şahsen bende sıfır arabadan yanayımdır ve bütün arabalarımız sıfır alınmıştır. Babam bana derdi hep "oğlum marşına sen basacaksın, 2. el arabayı alırsın eski sahibi iyimi kötümü kullanmıştır bilemezsin, çalıntımıdır, değilmidir bilemezsin" derdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Arkadaşım tekrar geçmiş olsun. Allah kimsenin başına getirmesin. Sizinde dediğiniz gibi milyonda bir gelebilir insanın başına. Paylaşım için teşekkürler, çok dikkatli olmak lazım 2.el araba alırken. Şahsen bende sıfır arabadan yanayımdır ve bütün arabalarımız sıfır alınmıştır. Babam bana derdi hep "oğlum marşına sen basacaksın, 2. el arabayı alırsın eski sahibi iyimi kötümü kullanmıştır bilemezsin, çalıntımıdır, değilmidir bilemezsin" derdi.

Alıntıları Göster
    Büyük geçmiş olsun. Neler yapılıyor tabi sizin yaşadığınız en üzücüsü. Kimileri KM ile oynayıp aşağı aşağı alıyorlar buna tanık olmuştum. Ben de bu şekilde çok soğudum. Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.Şansınıza bu olay gelmiş.Benim başıma gelmez demeyin.Herkesin başına gelebilir.Ama genede şanslısınız aranızda bu sorunu halletmişiniz.Polisler sorun çıkartmamış.Bu sizin için teselli olmuştur.Bu arada 2.eli kötülememek lazım.Alırken çok ama çok dikkatli olmak lazım.Dediğiniz gibi sizin yazılarınız bize yol gösterici olmuştur.Paylaştığınız için teşekkürler.Gönül isterki elbette 0 km araç alalım.Ama işte maddi imkansızlıklar yada insan elindeki paraya göre daha iyi şartlarda birşey almak istiyor.O yüzden dediğiniz gibi 2.elde dikkat etmek lazım.Aynı şey 0 km arabaların başına da farklı sorunlar geliyor.Mesela bir yerde duymuştum.0 km araç alan bir kişi araçıyla yolda kalıp servise çektiklerinde araçın fabrikasyon hatası nedeniyle motorun ölmüş olduğunu söylüyorlar.Sonra kişi araçı alan şirkete telefon açıyor.Şirket önce sorun çıkartıyor.Ama sonra adama yeni bir araç veriliyor.Ayrıntıları çok hatırlamıyorum.Baya eski bir olay idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

Geçmiş olsun.Şansınıza bu olay gelmiş.Benim başıma gelmez demeyin.Herkesin başına gelebilir.Ama genede şanslısınız aranızda bu sorunu halletmişiniz.Polisler sorun çıkartmamış.Bu sizin için teselli olmuştur.Bu arada 2.eli kötülememek lazım.Alırken çok ama çok dikkatli olmak lazım.Dediğiniz gibi sizin yazılarınız bize yol gösterici olmuştur.Paylaştığınız için teşekkürler.Gönül isterki elbette 0 km araç alalım.Ama işte maddi imkansızlıklar yada insan elindeki paraya göre daha iyi şartlarda birşey almak istiyor.O yüzden dediğiniz gibi 2.elde dikkat etmek lazım.Aynı şey 0 km arabaların başına da farklı sorunlar geliyor.Mesela bir yerde duymuştum.0 km araç alan bir kişi araçıyla yolda kalıp servise çektiklerinde araçın fabrikasyon hatası nedeniyle motorun ölmüş olduğunu söylüyorlar.Sonra kişi araçı alan şirkete telefon açıyor.Şirket önce sorun çıkartıyor.Ama sonra adama yeni bir araç veriliyor.Ayrıntıları çok hatırlamıyorum.Baya eski bir olay idi.

Alıntıları Göster
    bizde bugun bir fiat crgo ile anlaştık arabadan pek anlamadıgımız için yarın servise götürecegiz
    sadece internet araba calıntı mı degil mi ona baktım ummarım bu yeterli olur bu arada buyuk gecmiş olsun
    anlattıgınız olayın aynısı gecen gun bir avukat arkadaşım anlatmıştı hakkaten buyuk cesaret

• quote:

Orijinalden alıntı: nessu

bizde bugun bir fiat crgo ile anlaştık arabadan pek anlamadıgımız için yarın servise götürecegiz
    sadece internet araba calıntı mı degil mi ona baktım ummarım bu yeterli olur bu arada buyuk gecmiş olsun
    anlattıgınız olayın aynısı gecen gun bir avukat arkadaşım anlatmıştı hakkaten buyuk cesaret

Alıntıları Göster
    İkinci el almak zor iş dikkatli olmak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

İkinci el almak zor iş dikkatli olmak gerek..

Alıntıları Göster
    En iyisi tanığından almak ve emniyetten dosyasına bakmak ve ilk alındığında kesilen faturaya bakmak ama iki üç elden sonra atılıyor onlarda valla zor iş 2.el ama ne yaparsın bir arkadaşın dediği gibi yokluğun gözü kör olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata orkun

En iyisi tanığından almak ve emniyetten dosyasına bakmak ve ilk alındığında kesilen faturaya bakmak ama iki üç elden sonra atılıyor onlarda valla zor iş 2.el ama ne yaparsın bir arkadaşın dediği gibi yokluğun gözü kör olsun

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun
    Yani araba çalıntı ya arabayı ilk sahibine mi teslim ediyorlar?
    Gerçektende tanıdıktan almak en iyisi ama çoğuzaman istediğimiz araç denk gelmiyor ama paylaşım güzel herkes biraz daha düşündükten sonra 2.el araba almaya soyunur

• quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Geçmiş olsun
    Gerçektende tanıdıktan almak en iyisi ama çoğuzaman istediğimiz araç denk gelmiyor ama paylaşım güzel herkes biraz daha düşündükten sonra 2.el araba almaya soyunur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emirtetik

Geçmiş olsun

Çalıntı arabayı ilk sahibine teslim ediyorlar,onlar için de sorun aslında,eğer araba kaskoluysa parasını takır takır alıyor,sonradan araba bulununca ne yapıyorlardır onu bilmiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ata orkun

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ata orkun

* Ben en iyi arkadaşımdan almıştım..

* Arabanın temiz kağıdı vs. her şey tamamdı.Aynı gün üZerimize (eşimin üzerine) aldık.

* İlk kesilen faturaya bakma şansım haliyle olmadı,bir sürü el değiştirmiş bir araç sonuçta.Ama bu noktayı önemli buldum,işi garantiye almak için ilk kesilen fatura görmek istenebilir..
    Dedim ya benim düştüğüm durum milyonda birdir heralde,çünki benim elimdeki belgeler orjinaldi;hırsızlar (oi rganize şeref..ler) orjinal belge düzenlemişler anlayacağınız..

Aslında 2. elde yapılması gereken bana göre tek bir şey var ama maliyetini bilmiyorum;

Nasıl 2. el alırken arabayı,kazası,boyası vs. var mı diye tanıdık bir ustaya baktırıyorsak, İstanbuldaysanız mesela İTÜ ye götürüp rapor alınabilir.Tabi rapor maliyetini bilmiyorum.Eğer çok pahalı bir olay değilse muhakkak almak lazım raporu.Çünki artık şeref..ler orjinal belge bile düzenleyebiliyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan_1975

quote:

Orjinalden alıntı: ata orkun

* Ben en iyi arkadaşımdan almıştım..

* Arabanın temiz kağıdı vs. her şey tamamdı.Aynı gün üZerimize (eşimin üzerine) aldık.

* İlk kesilen faturaya bakma şansım haliyle olmadı,bir sürü el değiştirmiş bir araç sonuçta.Ama bu noktayı önemli buldum,işi garantiye almak için ilk kesilen fatura görmek istenebilir..
    Dedim ya benim düştüğüm durum milyonda birdir heralde,çünki benim elimdeki belgeler orjinaldi;hırsızlar (oi rganize şeref..ler) orjinal belge düzenlemişler anlayacağınız..

Aslında 2. elde yapılması gereken bana göre tek bir şey var ama maliyetini bilmiyorum;

Nasıl 2. el alırken arabayı,kazası,boyası vs. var mı diye tanıdık bir ustaya baktırıyorsak, İstanbuldaysanız mesela İTÜ ye götürüp rapor alınabilir.Tabi rapor maliyetini bilmiyorum.Eğer çok pahalı bir olay değilse muhakkak almak lazım raporu.Çünki artık şeref..ler orjinal belge bile düzenleyebiliyorlar..

Alıntıları Göster
    ikiz plaka bi aracın calıntı olduğunu anlamak için ne yapmak lazım?trafikte 2 tane olduğu nasıl anlaşılıyor biraz açıklar mısınız?
    Şasesi değişmiş bir araç ziftlenmiş mi oluyor.bir de şasi numarası boyanmış aracı almamak mı lazım?

• quote:

quote:

Geçmiş olsun

Çalıntı arabayı ilk sahibine teslim ediyorlar,onlar için de sorun aslında,eğer araba kaskoluysa parasını takır takır alıyor,sonradan araba bulununca ne yapıyorlardır onu bilmiyorum..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ozkan_1975

quote:

Geçmiş olsun

ARAÇ SİGORTAYA KALIYOR.SİGORTADA İHALEYLE SATIYOR.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceper

ikiz plaka bi aracın calıntı olduğunu anlamak için ne yapmak lazım?trafikte 2 tane olduğu nasıl anlaşılıyor biraz açıklar mısınız?
    Şasesi değişmiş bir araç ziftlenmiş mi oluyor.bir de şasi numarası boyanmış aracı almamak mı lazım?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ceper

Çalıntı olup olmadığını anlamak için İTÜ ye götürüp rapor çıkartmak lazım (başka yerlerde de vardır sanırım bu tür yerler).

Şasi numarasının olduğu yeri kesiyorlar (eskiden numara üzerinde oynarak yapıyorlarmış ama çok belli olduğu için yöntem değiştirmişler) , yeni şasi plakasını kaynakla takıyorlar,kaynak yerleri kaynak olduğu anlaşılmasın diyede ziftle kapatıyorlarmış.Şasi numarası boyanmış araçtan şüphelenmek lazım derim ben.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bazı önlemler alınmalı,bu kadar yazışmadan sonra şöyle bir sıralama yapabiliriz sanırım,sizlerinde ekleyecekleri varsa ekleyelim ve 2.el araç alacaklara faydası olsun.

1) Fiyatını öğrenmek şartıyla ve fiyatı uygunsa ilk yapılacak şey bir üniversitede aracın orjinal olup olmadığı raporu alınmalı (üniversite dışında bu raporları veren yer var mı bilmiyorum,araştırmak lazım)

2) 2 . el aracın mümkünse ilk bayiden çıkış faturasını görmeye çalışmalıyız.Tabi 4. veya 5.inci alıcıysak bu iş daha da zor olacaktır.

3) Kaporta ve kaza boya gibi konularda baktıracağımız ustaya arabanın şasi yerlerinide bir güzel kontrol ettirmeliyiz,hatta hiç üşenmeyip kendiniz arabanın altına girerek herhangi bir boya,ziftleme,şasi numaralarında bir tahribat var mı diye kontrol etmeliyiz.

4) Her zamanki yapaılanlar gibi,temiz kağıdı vs. gibi resmi evrakları alıp,bunları saklamalıyız.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ceper

Çalıntı olup olmadığını anlamak için İTÜ ye götürüp rapor çıkartmak lazım (başka yerlerde de vardır sanırım bu tür yerler).

Şasi numarasının olduğu yeri kesiyorlar (eskiden numara üzerinde oynarak yapıyorlarmış ama çok belli olduğu için yöntem değiştirmişler) , yeni şasi plakasını kaynakla takıyorlar,kaynak yerleri kaynak olduğu anlaşılmasın diyede ziftle kapatıyorlarmış.Şasi numarası boyanmış araçtan şüphelenmek lazım derim ben.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bazı önlemler alınmalı,bu kadar yazışmadan sonra şöyle bir sıralama yapabiliriz sanırım,sizlerinde ekleyecekleri varsa ekleyelim ve 2.el araç alacaklara faydası olsun.

1) Fiyatını öğrenmek şartıyla ve fiyatı uygunsa ilk yapılacak şey bir üniversitede aracın orjinal olup olmadığı raporu alınmalı (üniversite dışında bu raporları veren yer var mı bilmiyorum,araştırmak lazım)

2) 2 . el aracın mümkünse ilk bayiden çıkış faturasını görmeye çalışmalıyız.Tabi 4. veya 5.inci alıcıysak bu iş daha da zor olacaktır.

3) Kaporta ve kaza boya gibi konularda baktıracağımız ustaya arabanın şasi yerlerinide bir güzel kontrol ettirmeliyiz,hatta hiç üşenmeyip kendiniz arabanın altına girerek herhangi bir boya,ziftleme,şasi numaralarında bir tahribat var mı diye kontrol etmeliyiz.

4) Her zamanki yapaılanlar gibi,temiz kağıdı vs. gibi resmi evrakları alıp,bunları saklamalıyız.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Büyük geçmiş olsun üzücü bir olay.Dikkatli olmak gerekiyor gerçekten çok karışık işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Büyük geçmiş olsun üzücü bir olay.Dikkatli olmak gerekiyor gerçekten çok karışık işler.

Alıntıları Göster
    ben arabami yeni sattim bir bayana..kendisi polis..1 sene once 307 almis daha sonra o arabanin icinde cinayet islendigi ortaya cikmis kadinin elinden mi almislar ne bir ton dertle ugrasmis hemde kendisi polis..benim arabayi alirken baya kontrol etti heralde..valla polisin bile basina geliyorsa herkesin basina gelir..

• quote:

Orijinalden alıntı: drserkarakus

ben arabami yeni sattim bir bayana..kendisi polis..1 sene once 307 almis daha sonra o arabanin icinde cinayet islendigi ortaya cikmis kadinin elinden mi almislar ne bir ton dertle ugrasmis hemde kendisi polis..benim arabayi alirken baya kontrol etti heralde..valla polisin bile basina geliyorsa herkesin basina gelir..

Alıntıları Göster
    polisinde galericininde başına geliyor böyle olaylar.ALLAH beterinden korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceper

polisinde galericininde başına geliyor böyle olaylar.ALLAH beterinden korusun.

Alıntıları Göster
    benimde tanıdığım iki kişinin başına gelen ve aynı şekilde dolandırılan bir konu var.onu daha önce yazmıştım.buraya alıntı olarak koyacağım.aman dikkatli olun.2.el temiz araba almak cidden son günlerde şans işi olmaya başladı.

quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

!!!!! DOLANDIRICILARA DİKKAT !!!!!
    fiyatı çok cazip gözüken arabalar ile etrafta insanları dolandırmaya çalışan çok üçkağıtçı var arkadaşlar!!!
    nedense bunların çoğuda banka kredisi ile alınmış oluyor.ne tesadüf ise.
    bankaya borcu yüzünden bankaya rehinli gözüken arabalarını almak çok riskli arkadaşlar.çok dolandırıcı var dikkat edin.
    sizden önce parayı alıp banka borcunu kapatıp gidip satışı yapalım diyorlar.ondan sonra binbir türlü bahane ile seni uyutuyorlar.yada satan kişi satış vekaleti almış oluyor.banka borcunu kapattık ama işte vekaleti aldığım kişi bu fiyata satmam dedi vazgeçti daha yüksek istiyor diye size binbir türlü numara yapıyor.ve paranızı kullanıyorlar.bu dönemlerde bu tür dolandırıcılık çok arttı.
    özellikle bankaya borcu olan ve hele birde satış vekaleti olan biri satıyorsa büyük ihtimal dolandırıcıdırlar.AMAN DİKKAT
    biri iş yerinden tanıdığımız bir kişinin biride yazlıktan komşumuzun başına geldi.banka borcu kapansın diye verdikleri paranın peşindeler hala.araba maraba ortalıklarda yok hala.aman aman DİKKAT.etrafta çok dolandırıcı tipler var.

quote:

hocam ikinci el araba alırken işinizi sağlama bağlayın.
    bir sürü dikkat edilecek şey var ama öncelikle
    1--- vekaleti olandan almayın.sahibi gelsin ondan alıcam diyin.vekalet sahte olabilir anlayamazsınız.noterden gidip vekaletin doğru olduğunu mutlaka kesinleştirmeniz lazım.zaten bu tip dolandırıcılarda bunu söyleyince siz istanbuldasınızdır o vekaleti mesela ankaradan almıştır.anlama şansınız olmaz.o kadar aptal değiller yani uzak bir yerden vekalet çıkarttık diyorlar genelde..en garantisi ve en iyisi direk ruhsatın sahibinden almak.
    2--- bankaya borcu varsa karışmam kardeşim siz bir yerden para bulun borcu kapatın nasılsa ben size bir iki gün içinde tamamını vereceğim diyin.çünkü asıl amaçları sizden banka borcu olarak gözüken miktarı alıp sizi sallamak.tonlarca bahane uydururlar.yok sahibi fiyatı düşük buldu bu fiyata satmaktan vazgeçti yada adamın sürekli işi çıkar bi türlü satış gerçekleşmez filan falan.aman arabayı ve ruhsatı almadan beş kuruş dahi vermeyin.para peşin kırmızı meşin değil artık bu devirde.önce mal sonra para.adamın adına bankada bloke hesap açıp parayı oraya yatırın iş bitince sizin talimatınızla parasını alır.unutmayın önce mal sonra para.

vekaletle satış ve rehinli araba dolandırıcıların klasik yöntemidir.ve bu tip arabalarda nedense çok temiz çok yeni ve çok cazip fiyatlarda olur. UNUTMAYIN DOLANDIRICILAR SİZE CAZİP ARABALAR SUNUP TUZAĞA BÖYLE ÇEKİYORLAR.sonra çok üzülürsünüz.İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4FEE439E4

benimde tanıdığım iki kişinin başına gelen ve aynı şekilde dolandırılan bir konu var.onu daha önce yazmıştım.buraya alıntı olarak koyacağım.aman dikkatli olun.2.el temiz araba almak cidden son günlerde şans işi olmaya başladı.

quote:

!!!!! DOLANDIRICILARA DİKKAT !!!!!
    fiyatı çok cazip gözüken arabalar ile etrafta insanları dolandırmaya çalışan çok üçkağıtçı var arkadaşlar!!!
    nedense bunların çoğuda banka kredisi ile alınmış oluyor.ne tesadüf ise.
    bankaya borcu yüzünden bankaya rehinli gözüken arabalarını almak çok riskli arkadaşlar.çok dolandırıcı var dikkat edin.
    sizden önce parayı alıp banka borcunu kapatıp gidip satışı yapalım diyorlar.ondan sonra binbir türlü bahane ile seni uyutuyorlar.yada satan kişi satış vekaleti almış oluyor.banka borcunu kapattık ama işte vekaleti aldığım kişi bu fiyata satmam dedi vazgeçti daha yüksek istiyor diye size binbir türlü numara yapıyor.ve paranızı kullanıyorlar.bu dönemlerde bu tür dolandırıcılık çok arttı.
    özellikle bankaya borcu olan ve hele birde satış vekaleti olan biri satıyorsa büyük ihtimal dolandırıcıdırlar.AMAN DİKKAT
    biri iş yerinden tanıdığımız bir kişinin biride yazlıktan komşumuzun başına geldi.banka borcu kapansın diye verdikleri paranın peşindeler hala.araba maraba ortalıklarda yok hala.aman aman DİKKAT.etrafta çok dolandırıcı tipler var.

quote:

hocam ikinci el araba alırken işinizi sağlama bağlayın.
    bir sürü dikkat edilecek şey var ama öncelikle
    1--- vekaleti olandan almayın.sahibi gelsin ondan alıcam diyin.vekalet sahte olabilir anlayamazsınız.noterden gidip vekaletin doğru olduğunu mutlaka kesinleştirmeniz lazım.zaten bu tip dolandırıcılarda bunu söyleyince siz istanbuldasınızdır o vekaleti mesela ankaradan almıştır.anlama şansınız olmaz.o kadar aptal değiller yani uzak bir yerden vekalet çıkarttık diyorlar genelde..en garantisi ve en iyisi direk ruhsatın sahibinden almak.
    2--- bankaya borcu varsa karışmam kardeşim siz bir yerden para bulun borcu kapatın nasılsa ben size bir iki gün içinde tamamını vereceğim diyin.çünkü asıl amaçları sizden banka borcu olarak gözüken miktarı alıp sizi sallamak.tonlarca bahane uydururlar.yok sahibi fiyatı düşük buldu bu fiyata satmaktan vazgeçti yada adamın sürekli işi çıkar bi türlü satış gerçekleşmez filan falan.aman arabayı ve ruhsatı almadan beş kuruş dahi vermeyin.para peşin kırmızı meşin değil artık bu devirde.önce mal sonra para.adamın adına bankada bloke hesap açıp parayı oraya yatırın iş bitince sizin talimatınızla parasını alır.unutmayın önce mal sonra para.

vekaletle satış ve rehinli araba dolandırıcıların klasik yöntemidir.ve bu tip arabalarda nedense çok temiz çok yeni ve çok cazip fiyatlarda olur. UNUTMAYIN DOLANDIRICILAR SİZE CAZİP ARABALAR SUNUP TUZAĞA BÖYLE ÇEKİYORLAR.sonra çok üzülürsünüz.İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun, tam da 2. el bir araç alma arefesindeydik. bu tarz konuları görünce insanın cesareti iyice kırılıyor mesela siz bir daha iknci el almam demişsiniz ama maddi duruma bağlı bişey bu gönül ister ki herkes sıfır km araç alsın ama maalesef şartlar böyle. yanlış anlamayın dediklerinize harfiyen katılıyorum 2. el gerçekten çok sakat ama siz arkadaşımdan aldım demişsiniz de arkadaşınız da başkasından almış yani demek istediğim şu bir kaç el değiştirmiş araçlar haliyle riskli oluyorlar ruhsat sahibinden alınırsa sorun olacagını zannetmiyorum siz diyeceksiniz ki o belgelerin de gerçekleri düzenleniyor o kadarı da paranoyaklık olur diye düşünüyorum alış faturası var ise gerekli kontroller de yaptırılırsa ruhsat sahibinden(ilk sahibinden) almak sıfıra maddi durumu elvermeyenler için mantıklı bir yol..

paylaştığınız için teşekkürler, daha dikkatli olacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend10

geçmiş olsun, tam da 2. el bir araç alma arefesindeydik. bu tarz konuları görünce insanın cesareti iyice kırılıyor mesela siz bir daha iknci el almam demişsiniz ama maddi duruma bağlı bişey bu gönül ister ki herkes sıfır km araç alsın ama maalesef şartlar böyle. yanlış anlamayın dediklerinize harfiyen katılıyorum 2. el gerçekten çok sakat ama siz arkadaşımdan aldım demişsiniz de arkadaşınız da başkasından almış yani demek istediğim şu bir kaç el değiştirmiş araçlar haliyle riskli oluyorlar ruhsat sahibinden alınırsa sorun olacagını zannetmiyorum siz diyeceksiniz ki o belgelerin de gerçekleri düzenleniyor o kadarı da paranoyaklık olur diye düşünüyorum alış faturası var ise gerekli kontroller de yaptırılırsa ruhsat sahibinden(ilk sahibinden) almak sıfıra maddi durumu elvermeyenler için mantıklı bir yol..

paylaştığınız için teşekkürler, daha dikkatli olacağız.

Alıntıları Göster
    Neler dönüyor neler...

Gerçekten çok riskli bir iş..

Motoru bir dert,şasesi bir dert,evrakları bir dert..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.