Şimdi Ara

2. EL ARAÇ ALIRKEN PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ(YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
16.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, önümüzdeki 1 2 hafta içinde araç kredisiyle 2.el araç almayı planlıyorum. Hayalimde ismimin baş harfleri olan plaka var(sadece harf kısmı önemli plakanın sonu önemli değil). Alırken ne yapmam gerekiyor? Şehir dışından almam mı gerekiyor? Galeriden alırsam bir farklılık olur mu? Eğer bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardabindokuzyuzuc -- 9 Ağustos 2020; 2:41:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba;

Öncelikle şu konuya açıklık getireyim, ikametiniz İstanbul'da ise ve araç 34 plaka ise bunu değiştiremezsiniz. Eğer alacağınız araç ikamet ettiğiniz ilden farklı bir ilin plaka kodunu taşıyorsa plaka değiştirme işlemi yapılabilir. Noter'de plaka değişmek ister misiniz diye soruyorlar lakin İstanbul'da ikamet eden kişi 34 plakalı aracın plakasını değişmek isterse sistemden plaka değiştirme işlemi reddediliyor.

Prosedür ise şu şekilde işlemektedir:

Araç satın alınmadan evvel, satın alacak kişinin T.C veya firma ise vergi kimlik numarası ile Aracın üstündeki plakası ve şasi numarasını alarak bulunduğunuz (ikamet ettiğiniz) ildeki Trafik Tescil Bürosuna başvuru yapıyorsunuz bulunduğum şehirde Trafik Tescil Bürosu Emniyetin içerisinde hizmet vermekte ama bu durum şehirden şehire değişiyor.

Trafik Tescil Bürosunda size bir liste veriyorlar. İstediğiniz plakayı bu listeden seçerek kamu bankalarından birine açıklama kısmında adınız ve soyadınız yazmak üzere bağış yapmanız isteniyor belirlenen tutarda ücreti yatırdıktan sonra dekontu göstererek plaka adınıza şasi numarasında belirtilen araç için ayırt ediliyor.

Daha sonra aracın üzerindeki plakaları sökerek notere gidiyorsunuz ve devir işlemi sırasında plaka değişikliği yapmak istediğinizi söylüyorsunuz, eski plakalarınızı verdikten sonra devir işlemleri başlıyor. Tescil Büro tarafından aracınıza ayrılan plaka noterin sistemine otomatik olarak düşüyor. İmzalar atılıp veznede ödeme yapıldıktan sonra size aracınızın ruhsatı ve yeni plakanızın Şoförler Odasından basımının yapılması için bir kağıt veriyorlar. Plaka basım işlemi için en yakın Şoförler Odasına gidip elinizdeki belgeyle plaka basımını yaptırıyorsunuz. Aman dikkat burada en önemli nokta aracınızı plakasız halde kullanmayın. Zira Polis çevirmesinde Plaka Basım Kağıdı dikkate alınmıyor ve ceza yazılıyor hatta aracınız bağlanabiliyor. Bu yüzden gerekiyorsa taksi ile gidin.
  • ikinci elde ayni sehirdeyken plaka degisimi olmuyor artik. Bu kesin.

Baska sehirden alirsan, noterde seciyorsun plakani. Sattigim kisi afyondan gelmisti, noter sordu onlara, plakaniz var mi diye. Sonra noterde plaka secmislerdi bos olanlardan. 03 aab bilmemkaci secmislerdi.

Ben de merak ediyorum tam proseduru. Ozellikle noterdeki secme asamasini ve plaka sahibi olmayi. Takibindeyim konunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 8 Ağustos 2020; 3:15:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara'da yaşıyorum. O zaman başka bir şehirden alacağım mutlaka. Başka bu konuda bilgisi olan yazarsa çok iyi olur iyice öğrenmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardabindokuzyuzuc -- 8 Ağustos 2020; 14:46:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekim ayında arabayı aldım.
    Satıcı da Alıcı da İstanbul, plaka değişmez demişti..

• MUTAF kullanıcısına yanıt
    Martta araç aldım. Yeni plaka istermisin diye sormuştu noterde.

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Allah Allah herkes farklı bir şey söylüyor Acaba şehir şehir farkediyor mu diyeceğim ama zannetmiyorum. Eğer öyleyse boşuna şehir dışından bakmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardabindokuzyuzuc -- 9 Ağustos 2020; 0:48:58 >
  • Doğruluğundan emin olmamakla birlikte emniyete gidip istediğiniz plakayı belirli bir ücret bağış yaparak ayırabiliyorsunuz diye duymuştum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaanozdemir46 kullanıcısına yanıt
    Aracı nereden aldığım önemli mi? Şehir içi-dışı? Bilginiz var mı?

• Merhaba;

Öncelikle şu konuya açıklık getireyim, ikametiniz İstanbul'da ise ve araç 34 plaka ise bunu değiştiremezsiniz. Eğer alacağınız araç ikamet ettiğiniz ilden farklı bir ilin plaka kodunu taşıyorsa plaka değiştirme işlemi yapılabilir. Noter'de plaka değişmek ister misiniz diye soruyorlar lakin İstanbul'da ikamet eden kişi 34 plakalı aracın plakasını değişmek isterse sistemden plaka değiştirme işlemi reddediliyor.

Prosedür ise şu şekilde işlemektedir:

Araç satın alınmadan evvel, satın alacak kişinin T.C veya firma ise vergi kimlik numarası ile Aracın üstündeki plakası ve şasi numarasını alarak bulunduğunuz (ikamet ettiğiniz) ildeki Trafik Tescil Bürosuna başvuru yapıyorsunuz bulunduğum şehirde Trafik Tescil Bürosu Emniyetin içerisinde hizmet vermekte ama bu durum şehirden şehire değişiyor.

Trafik Tescil Bürosunda size bir liste veriyorlar. İstediğiniz plakayı bu listeden seçerek kamu bankalarından birine açıklama kısmında adınız ve soyadınız yazmak üzere bağış yapmanız isteniyor belirlenen tutarda ücreti yatırdıktan sonra dekontu göstererek plaka adınıza şasi numarasında belirtilen araç için ayırt ediliyor.

Daha sonra aracın üzerindeki plakaları sökerek notere gidiyorsunuz ve devir işlemi sırasında plaka değişikliği yapmak istediğinizi söylüyorsunuz, eski plakalarınızı verdikten sonra devir işlemleri başlıyor. Tescil Büro tarafından aracınıza ayrılan plaka noterin sistemine otomatik olarak düşüyor. İmzalar atılıp veznede ödeme yapıldıktan sonra size aracınızın ruhsatı ve yeni plakanızın Şoförler Odasından basımının yapılması için bir kağıt veriyorlar. Plaka basım işlemi için en yakın Şoförler Odasına gidip elinizdeki belgeyle plaka basımını yaptırıyorsunuz. Aman dikkat burada en önemli nokta aracınızı plakasız halde kullanmayın. Zira Polis çevirmesinde Plaka Basım Kağıdı dikkate alınmıyor ve ceza yazılıyor hatta aracınız bağlanabiliyor. Bu yüzden gerekiyorsa taksi ile gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 9 Ağustos 2020; 2:58:4 >

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık. Yani ben şimdi Ankara'da yaşıyorum, şehir dışından alacağım araç kesinleştikten sonra aracı almaya gitmeden Ankara Trafik Tescil Bürosuna gidip, başvuru yapıp öyle mi aracı almaya gideceğim? Yoksa aracı alacağım şehirde mi başvuru yapacağım? Ya da Ankara'da 06 plaka olmayan bir araç satın alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardabindokuzyuzuc -- 9 Ağustos 2020; 3:36:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardabindokuzyuzuc

Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık. Yani ben şimdi Ankara'da yaşıyorum, şehir dışından alacağım araç kesinleştikten sonra aracı almaya gitmeden Ankara Trafik Tescil Bürosuna gidip, başvuru yapıp öyle mi aracı almaya gideceğim? Yoksa aracı alacağım şehirde mi başvuru yapacağım? Ya da Ankara'da 06 plaka olmayan bir araç satın alacağım.
    Rica ederim. İkamet ettiğiniz şehirde başvuru yapmanız gerekiyor.
    Merhaba bu konuda bilginiz epey var gibi sormak istediğim birkaç soru var, öncelikle plakayı aracın şase numarasına kayıt edildiğini söylüyorsunuz atıyorum bulunduğum ilden farklı bir ile araç almaya gidiyorum gitmeden önce emniyete gittim plaka ayırdım gittim araç hoşuma gitmedi almadım benim yatırdığım ücret ve plaka boşa mı gidiyor bu durumda? Birde 3 harf 3 rakam istemediğim için farklı plaka istiyorum herhangi anlamı olmayan bir plaka için ortalama ne kadar ücret ödüyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanozdemir46

Merhaba bu konuda bilginiz epey var gibi sormak istediğim birkaç soru var, öncelikle plakayı aracın şase numarasına kayıt edildiğini söylüyorsunuz atıyorum bulunduğum ilden farklı bir ile araç almaya gidiyorum gitmeden önce emniyete gittim plaka ayırdım gittim araç hoşuma gitmedi almadım benim yatırdığım ücret ve plaka boşa mı gidiyor bu durumda? Birde 3 harf 3 rakam istemediğim için farklı plaka istiyorum herhangi anlamı olmayan bir plaka için ortalama ne kadar ücret ödüyoruz ?
    Ücret genelde iade edilmiyor, siz aracı almasanız bile bağış yapıldığı için geri dönüşü olmuyor.

Ucret sehirden sehire değişmekte benim tüm araçlarımda ismimin ve soyismimin basharfleri mevcut. Hepsi aynı şehir koduna sahip olmasina rağmen donem donem fiyatlar değişmekte. 125 TL’ye aldığım da oldu 350 TL’ye aldığımda oldu. Eğer rakamları 111-222-333 gibi plakalar isterseniz o takdirde 2.750 tl gibi bir ödeme yapıyorsunuz. Yani bir çok varyasyona göre fiyat değişmektedir

Anladım, teşekkürler. Bir sorum daha olacak ben ilçede yaşıyorum aynı ile bağlı ilçenin plakasını alabilir miyim yoksa sadece bulunduğum ilçenin plakalarını mı alabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanozdemir46

Anladım, teşekkürler. Bir sorum daha olacak ben ilçede yaşıyorum aynı ile bağlı ilçenin plakasını alabilir miyim yoksa sadece bulunduğum ilçenin plakalarını mı alabiliyorum.
    İlçe konusunda detaylı bir bilgim yok fakat bildiğim kadarıyla ile bağlı plaka alabiliyorsunuz. Bir arkadaşım ilçede olduğu halde özel plaka aldı geçen ay ama her yerde geçerli mi bilmiyorum doğrusu

• Aracı alacak kişi örneğin İstanbulda ise özel plaka istiyorsa şehir dışından satın alması gerekiyor aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sml_akyz

Martta araç aldım. Yeni plaka istermisin diye sormuştu noterde.
    dün araba aldım. plaka değişikliği yapmadı.
  • Konuyla biraz alakasız olacak ama araba almıştım başka şehirde olmam ve acelem olması nedeniyle plaka alamadım. Başka şehrin plakası var araçta. Aracı aldıktan sonra plaka değişmesi yapılıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

dün araba aldım. plaka değişikliği yapmadı.

Alıntıları Göster
    Sistem değişmiş o zaman hocam. Ya da ben alırken noter bilmiyordu.

• Hanzoli H kullanıcısına yanıt
    Plaka ikametgahınızın dışında bir il ise mümkün. Yalnız aracı aldıktan sonra 1 ay içinde değiştirilmesi gerektiğine dair bir madde de var. En iyisi gidip sormanız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.