Şimdi Ara

2.el arac almak ne zor lutfen yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2.el bir arac alacagim. Bir arac buldum ve cok begendim. Arac 2005 model. Aracin hasar kaydini sorgulattim. 1 kazasi varmis (2006 yilinda) ama tutar belirtilmemis. Sanirim kaskodan yaptirmamis sahibi. Trafik sigortasi kayitlarini inceledim. Hasar kaydinda belirtilen tarihten sonraki yil hasarlilik artisi olmus. Ancak tum policelere baktigimda 2 yil sonra yine hasarlilik artisi gorunuyor. Ayrica o yil yani 2009 yilinda 3 defa police duzenlenmis. Aracin 1 kazasi daha varsa hasar sorgulamada gorunmuyor acaba neden ve neden bir araca 1 yil icerisinde 3 kez trafik sigortasi policesi duzenlenir bilgisi olan var mi?
    Aracin kendisini epeyce inceledim. Satan galeri 1 kez kazasi oldugunu ama kucuk bir carpma oldugunu dolayisiyla kapisinda boya oldugunu soyledi. Boya hic farkedilmiyor tabii. Aracla ilgili izlenimlerim soyle oldu;
    Motor falan hersey cok temiz gorunuyordu. Motor yagina da baktim iyiydi.
    Bagajda stepnenin orada ve bagajin ic yan taraflari islakti ama araci yikadik simdi dediler. Icerisindeki paspaslarda biraz islakti sanirim dogru soyluyorlar. Zaten cok fena da yagmur yagiyordu.
    Lastiklerinden biri farkli markaydi. 3 lastik bridgeston 1 i continental. Anlamadim insan seriyi neden bozar ki..
    Motoru calistirdigimda ariza lambasi yanmadi. Tum gostergeler hemen sondu. Cok temiz calisti ve vitesler cok cok rahat geciyordu.
    Kapi menteselerinde ve kablolarda boya yoktu. Hat cizgileri duzgun gorunuyordu. Kapilarda esneme yoktu. Ruhsattan sase nosu motor no falan hepsini alip arastirdim. Birsey bulamadim. Bunlarin hepsini forumlardan ogrendiklerimle yaptim. Sizce bu araci almali miyim? Trafik sigortasi ile ilgili kayitlar biraz kafami bulandirdi. Acaba neden 2009 yilinda 3 kez police duzenlenmis olabilir? Bir de buyuk kazasi olan bir aracin kaydi mutlaka cikmaz mi? Bu isi bilen ve fikir verebilecek arkadaslar cok acil yardimci olursa ona cok mutesekkir kalacagim. Tesekkurler.

• Araç el değiştirmiştir, bu nedenle poliçe düzenlenmiştir. Kaza kaydı sadece sigortadan yada kaskodan para alınacaksa çıkar. Cebinden ödediyse adam hiçbir yerde belgelenmez. Pert olarak hurdacıya sattığım arabayı, hiçbir kaydı bulunmadığı için toplayıp tertemiz diye başkasına satmışlar.
    Lastiklerin seriyi bozmamışlar, biri patlayınca ucuz yollu çıkma lastik almışlar. Anlayacağın arabaya masraf etmemiş bunu kim yaptıysa.
    Servise gösterin ve içinize siniyorsa alın. Göz ucuyla bakmakla anlaşılmaz arabanın durumu.
  • tanıdık bir sigartacı varsa yada yol üstünde kasko sigorta yapan bir acentaya gidip rica ederek arac bilgilerini verirseniz aracın tam nesı var nesı yok ortaya cıkar kaç kazası var pertmi size soylerler

kesın alacaksanzıda serviste kesın baktırın derim
  • aracı 500-1000 tl ucuza aldım diye sevınmeyin
    500-1000 tl fazka verin gerekirse
    yeterki icinizin sindigi aracı alın
    ve tabi mutlaka guvendiginiz bir servise gosterin
  • Galeriden araç alınmaz. 1-2 fazla ver sahibinden al.Sonra yine burda galericilere söverek konu açarsın.
  • Herkese cok tesekkurler fikir verdiginiz icin.

Arac el degistirdigi icin police duzenlenmemis yani duzenlenen policeler de ayni kisi uzerine.
    Tramerden aracin gecmisine baktirdim bisey cikmadi ama Burhan Beyin dedigi gibi kasko ya da sigortadan para almadan yaptirmistir belki. Anlamadigim eger sigortadan para almadiysa neden trafik sigortasi policesinde hasarlilik artisi var?
    Fiyatlar o kadar degiskenlik gosteriyor ki tutturabildigine fiyat veriliyor o yuzden epeyce arastirmaya calisiyorum.
    Galeriden araba alinmaz fikrine aslinda cok yakin bakmiyorum. Keske tanidik bir dostun uygun arabasi olsa da onu alsak. Bildik bi araba olurdu ama tanimadigim bir x kisiye ne kadar guvenebilirim ki? Galeri en azindan bir yere kacmiyor. Muhatabiniz var karsinizda.

Benin de huyum geregi kili kirk yardigim icin acaba evhammi yapiyorum diyemiyorum alana kadar hep boyle yaparim cunku ama aldiktan sonra hic pisman olmadim simdiye kadar cok sukur
  • Çok temizleri 45.000 Lira olan bir arabayı bir ay önce İst. bağcılar da TANIDIK BİR GALERİDEN 42.000 e satın aldık..Adamlarla hemşehri çıktık..Bütün sülalalesini tanıyoruz. Araba 110.000 de.Ve çok temizdi..Ancak. Lastikleri kabak. Dört kışlık lastik aldık 525 X 4 = 2100 Lira....Ve asıl kollama kazık...Arabanın 90.000 bakımı hiç yapılmamış..Serviste çok ayrıntılı bilgi aldık. Bize galeride asla söylemediler..Triger falan değişmemiş..Set olarak değiştirdik..Onlarada 1500 Lira harcadık.. 2100 + 1500 Ne tutar ? 3600 Lira. Biz ÇOK TEMİZ ARABA üç bin ucuz aldık dedik...Ucuzmu pahalımı geldi ? Ödediğimiz 3600 Lira paranın dışında lastik arama, bulma takma için yarım gün, triger için birgün TOPLAM 1,5 GÜN UĞRAŞMAK. Ara bul al getir taktır. İlave eziyeti. Ucuz almanın bedeli. İŞTE TANIDIK GALERİDEN ALINAN BİR ARABA.Onların bir tek ( Allah bir.).Dediklerine inanın. Yüzde doksanı yalan konuşuyorlar. Sahibinden temiz araba bulup 3000 - 4000 Lira fazla verin..Tavsiyem budur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Mart 2012; 9:20:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu arac pert olur mu ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamanian

Herkese cok tesekkurler fikir verdiginiz icin.

Arac el degistirdigi icin police duzenlenmemis yani duzenlenen policeler de ayni kisi uzerine.
    Tramerden aracin gecmisine baktirdim bisey cikmadi ama Burhan Beyin dedigi gibi kasko ya da sigortadan para almadan yaptirmistir belki. Anlamadigim eger sigortadan para almadiysa neden trafik sigortasi policesinde hasarlilik artisi var?
    Fiyatlar o kadar degiskenlik gosteriyor ki tutturabildigine fiyat veriliyor o yuzden epeyce arastirmaya calisiyorum.
    Galeriden araba alinmaz fikrine aslinda cok yakin bakmiyorum. Keske tanidik bir dostun uygun arabasi olsa da onu alsak. Bildik bi araba olurdu ama tanimadigim bir x kisiye ne kadar guvenebilirim ki? Galeri en azindan bir yere kacmiyor. Muhatabiniz var karsinizda.

Benin de huyum geregi kili kirk yardigim icin acaba evhammi yapiyorum diyemiyorum alana kadar hep boyle yaparim cunku ama aldiktan sonra hic pisman olmadim simdiye kadar cok sukur
    dostum sen anlaşılan bu konularda biraz acemisin.galeriden bi kazık yediğinde ozaman anlarsın anyayı konyayı.istediğin kadar yeri sabit olsun.muhatap bulamazsın.daha önce başka bi konudada söylemiştim diye hatırlıyorum.galerici öz babam olsa babamdan bile araba alıp satmam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.