Şimdi Ara

2. El araç satışı hk. önemli ve acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı 2. el olarak alacak kişi 2.el araç kredisi çekeceğini, bunun için krediyi veren bankanın ruhsatın fotokopisini istediğini söyledi. Ben de ruhsatın önemli bir evrak olduğunu ve bu şekilde tanımadığım kişilere gönderemeyeceğimi söyleyerek sadece şase ve motor numarasını verdim.

Alacak arkadaş bankanın fotokopiyi şart koştuğunu istersem doğrudan bankaya da gönderebileceğimi söyledi.

Buradaki ruhsat talebi normal bir talepmidir? Bankaya gönderirsem de bazı bilgilerin üstünü kapatarak göndermeyi düşünüyorum. Bu şekilde bir sıkıntı yaşarmıyım?

Yorumlarınız önemli...

• Ruhsat gerekli kredi çekmek için. Adama güvenmiyorsanız bankada ilgili kişiyle irtibata geçebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamsheytani

Ruhsat gerekli kredi çekmek için. Adama güvenmiyorsanız bankada ilgili kişiyle irtibata geçebilirsiniz.

Teşekkür ederim cevap için. Aslında satıcı olarak ödemenin şekliyle ilgilenmemem gerek. Fakat arayan adamla son noktaya getirdik işi. Bakalım yarın doğrudan bankayla iletişime geçeceğim. En mantıklısı bu şekilde olacak sanırım.

Peki ruhsatı olduğu gibi mi göndereyim yoksa TC kimlik no adres vs gibi kişisel bilgileri saklayayımmı?
  • Dün akşam vakıfbank ve garanti ihale usulü araç satışlarına baktım. Ekspertiz raporu, aracın genel durumu bir de ruhsatin açık şekilde taranmışını adamlar gosteriyor. Demekki çok önemli bir olay değil diye düşünüyorum.

• 2.el araç kredisi için forumda problem yaşayanlar vardı
    Aracı satarsanız gidip parayı almadan arabanın devrini vereceksiniz ardından bankadan paranızı alacaksınız
    Riskli iş dikkat edin

• Ayrton_SENNA kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de araba alırken karşı taraftan ruhsatı istedim. Adam çekti fotoğraf gönderdi ben de Tramer sorgusu yaptırdım. Zaten banka ile bir sozlesme yapıyorsunuz aracın devri geçtiği anda size ödeme yapıyor. Bunu bankacı ile konuşun içiniz rahat etsin. Ama bankayla herşeyi konuşun bazı bankalar devir yapıldıktan sonra kaskoyu da kendileri yapmayı şart koşuyorlar. Böyle bir mecburiyet yok. Geçen gün forumda birisinin başına gelmişti. Bankadaki müşteri temsilcisinin numarasını alıp soracağınız soruları açıkça sorun. Sonuçta araç kredisiyle araba satışı yapan ilk kişi siz değilsiniz.

• shamsheytani S kullanıcısına yanıt
    Anlamadığım bir nokta var, önce para hesaba yatıp sonra noter satışı yapılamıyormu bu durumda? Önce aracı noterde vereceğim sonra banka parayı gönderecek. Bu şekildemi? Yanlışmı anlıyorum?

Eğer krediyle 2.el araç satışı bu şekildeyse aracı kesinlikle satmam.
    Yok hocam önce satış olur banka aracın üzerine ipotek koyar sonra para hesabınıza yatar. Yani banka kendisini garantiye almadan bu isi yapmaz. Kredili ev satışlarında da aynı durum söz konusu. Önce tapuda ev satılır banka üzerine ipotek koyar sonra paranızı alırsınız. Alıcıya ihtiyaç kredisi çekmesini teklif edebilirsiniz. Bu sayede ipotek durumuyla ugrasmazsiniz. Sizin de kafanız rahat olur.

• Kredileri onaylandığına dair ve satışdan sonra-bankanın sizin verdiğiniz iban numarasına parayı eft yapılacağına dair yazı alıyorsunuz, ve notere gidip satışı yapıyorsunuz.

Satış evrağını kredi çektiği bankaya gönderiyorsunuz para hesabınıza yatıyor. Alıcı da aracını trafik kasko vs yapıyor bankaları tanıdıksa onu bile istemeyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamsheytani

Yok hocam önce satış olur banka aracın üzerine ipotek koyar sonra para hesabınıza yatar. Yani banka kendisini garantiye almadan bu isi yapmaz. Kredili ev satışlarında da aynı durum söz konusu. Önce tapuda ev satılır banka üzerine ipotek koyar sonra paranızı alırsınız. Alıcıya ihtiyaç kredisi çekmesini teklif edebilirsiniz. Bu sayede ipotek durumuyla ugrasmazsiniz. Sizin de kafanız rahat olur.

Bu son mesajınızla durumu gayet net anladım. Bankanın aracı olduğu ipotekli satış bu. Bu sistemin açıkları olduğunu biliyorum.

Ben parayı kesinlikle hesabımba görmeden satış yapmam. Alacak adam parayı cebine koyup gelmeli, satış böyle olur.

Çok teşekkür ediyorum.
    Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu. Bence de Aceleniz yoksa hiç kafanızı bulandırmayın araç kredisine girmeyin. İhtiyaç kredisi oranları da çok fark etmiyor zaten. Alıcı ciddiyse zaten p düşünsün siz düşünmeyin.

• Aman dikkat. Kredinin onaylandigini ogrenmeden sakin devir vermeyin. Kredi onayina dair bankadan yazili kagit alin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ruhsat istemesi gayet dogal.
    1. Bankada islemler baslayacak
    2. Kredi onaylanirsa, noter satisi yapilacak
    3. Satistan sonra banka tarafindan para hesabiniza yatacak

Bunlarla ugrasmak istemiyorsaniz aliciyla gorusun ihtiyac kredisi ceksin.

Kisisel bilgilerinizi saklamaniza gerek yok cunku noter devir kagidinda TC nodan, dogdunuz mahalleden tutun , annenizin adi soyadina kadar hersey mevcut. Bilgileri paylasmak istemiyorsaniz aracinizi satmayacaksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka satış için krediyi onYladıysa bankadan yazı alın, satış sonrası hesabınıza paranın yatacağına dair yazıyı da alın ve gidin satın arabanızı. Ben 2.kez taşıt finansmanı ile araba alıyorum, finansmanın ihtiyaç finansmanı kısmı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka'dan bir yetkili bulup muhatap olursanız işi daha kolay çözersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.