Şimdi Ara

2.El Araçlarda Birikmeler Başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediği kadar biriksin, geçen sene bu zamanlarda 100,000 TL'ye aldığım arabanın kasko değeri olmuş 190,000 TL, benim için hava hoş, araba kazandıracağı kadar kazandırdı.

• Ya arkadaş böyle piyasa şişti, fiyatlar düşecek diye konu açılır mı hiç? Tansiyonu, şekeri, kalbi olan alsatçılar, bencil araç sahipleri ve aracım prim yaptı delileri var aramızda. zaten yoğun bakımlar dolu, bi de adamlar komaya momaya falan girer mirer mazallah 2.El Araçlarda Birikmeler Başladı 

• Seninle aynı fikide olmayanlar neden al-satçı ya da galerici oluyor? Ben de bunu anlamadım.

• Fiyatlar sonsuza kadar artmayacak doğal olarak, birilerinin elinde patlayacak o al-sat arabaları. Kahin olmaya gerek yok.

• cormen kullanıcısına yanıt
    Araç fiyatlarının yükselmesine sevinenler genelde onlar olur. Ben kimseyi görmedim araç fiyatı yükseldiği için güne güzel başlayanı. Yani benim aracın fiyatı yükseldi diye göbek atmıyorum onu sattığımda yerine alacağım aracında fiyatı yükseliyor yerinde saymıyor, aracı olmayan insanların bişeylere sahip olma ihtimali git gide azalıyor. Ha adamın aracı yok ama araba fiyatları yükseldi diye seviniyorsa allah akıl fikir versin ne diyeyim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sezon için birikim yapılıyor. enflasyon böyle devam ettiği müddetçe artış durmaz. kimse aldığı malı çeki seneti yoksa daha aşağı vermez.

• Son 6 ayda etrafımda araba alan kişi sayısı bir (1) arkadaşlar, kime sorsam deli miyim satsam ne alacağım ki diyor benim de değiştirme gibi düşüncem vardı, değiştireyim dedim baktım 150ler 200ler uçuyor arabaya gömüp para yedirecegime gittim 200e İzmir'de 1+1 aldım ayda 1250tl kirasını alıyorum. Emektar getz ile yola devam.

• mrt35 kullanıcısına yanıt
    En güzel şeyi yapmışsınız. Aracınız ile bir süre daha idare ederek

• Haftalık 2.el araçların fiyatı düşüyor konusu gelmiş :D biri bir foto açıp geçen sene aralıktan paylaşmıştı, 11 ay sonra yine aynı konu, 11 ay sonra yine aynı konu gelir 2.El Araçlarda Birikmeler Başladı 

• İnsanların bir aracı ederinde almak istemesi seni niye bu kadar dalga geçmeye itiyor ki? Bak uyguna almak istemesi bile demedim ederinde dedim ederinde almak bile avantaj gibi şuan çünkü. Benim de arabam var hali hazırda, satsam aldığımın üstünde gider ama biz bu durumdan memnun değiliz sen niye memnunsun?

• Birikse de bu saatten sonra belli bir taban limitleri oldu arabaların. Ha bazı uyanıklar 0 araba yok diye, 0 dan pahalıya 2. el gagalamaya çalışıyordu. Onda da arz talep manyaklığı varsa satıyordu. O normale döner. Benim 2016 Linea'ya (değişensiz, boyasız, tramersiz) 95.000TL deniyor. Artık bunun altına inmez çok zor. Ha ben zaten 100 verseler de satmam o başka. Binerim ben buna rahat 5 sene daha. :D

• Serbest piyasa.. Maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt35

İnsanların bir aracı ederinde almak istemesi seni niye bu kadar dalga geçmeye itiyor ki? Bak uyguna almak istemesi bile demedim ederinde dedim ederinde almak bile avantaj gibi şuan çünkü. Benim de arabam var hali hazırda, satsam aldığımın üstünde gider ama biz bu durumdan memnun değiliz sen niye memnunsun?

Türkiye değilsin sanırım,

Aracın ederinden konuşuyorsak, Range Rover'ın normalde şuan bir Golf'ün sıfır fiyatında asıl ederi. Burası Türkiye, vergileri bir hesaplasaydın ilk ondan sonra asıl ederini düşün.

Araçların fiyatları yükselmiyor, tam tersi COVID zamanında dünyada araç fiyatları düştü döviz yükseliyor, vergi yükseliyor.

Vergiyi herşeyi geç sanki sabit olmuş derecesine düşün, yıl başı dolar 5.95 idi, şimdi 8 8.5 oldu, bu demekki 595 bin TL eden araç şuan 800-850 bin TL olmalı.

Yapaysal olarak insanların yükseltiğini vs. düşünenler hayal aleminde geçiyor.

Stok yapıp fiyatı yükseltenlerin sattığı kişilerde memnun alanlarda, sıfırından bin TL düşüğe ikinci el aracı sattım, arabada araçlar lastikler sıfır niteliğinde idi adam gitti yine sıfır lastik aldı eskileri atacaktı, israfdır dedim 300 tl ye ben aldım adamdan. Böyle insanlar araç alıyor.

Alamayanlarda konuşmaya devam ediyor.

Parayı arabaya yatırıp tutmak, aslında dövize yatırım yapıp tutmaktan farkı yok. Ayriyetten devlet ÖTV ile çoşturunca zaten dövizle paran durarken oda üzerine tatlı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 18 Kasım 2020; 19:41:44 >

• Al-Satçı veya galerici belli bir sermaye ile bu işi yapar.500 bin lirası olan adam eskiden 3 tane 10 bin lira kazandıracak araba alabilirken şu anda ancak 2 tane alır.Galerici piyasa artsın değil düşsün ister çünkü parasını euro dolar altın değil TL tutar ki yeni bir araba denk geldiğinde alabilsin.

• Fiyatları satıcı değil alıcı belirler.

SATICI İSTEDİĞİ FİYATI YAZARSA YAZSIN, EĞER ALICI YOKSA PİYASA OLUŞMAMIŞ OLUR.

• Ahh be avrupadan 2.el getirtme olsa vergisiz falan su milletin elindeki satılık araçlar bir patlasa...

• Amerikalıların şu carmax denilen sitesine girince kafayı yememek elde değil carmax.com

2.El Araçlarda Birikmeler Başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 18 Kasım 2020; 23:2:40 >

• Hangi ülkede arabaya yatırım yapılıyor bunu bir söyler misin. 2 aracım var bana göre hava hoş derim geçerim nasıl olsa kar ettik ee sonra onun yerine koyacağım araba yerinde mi saydı. Alanlar memnun değil alanların korkusu yükselecek korkusu. Yani bi ömür araba yatırım aracı olarak kalacak diyebiliyor. Benim aklım almıyor ikinci elin sıfırından pahalı olması. Tabi pandemi üretim vs etkiledi bir nevi insanlar beklememek için arabayı garajlarda tutanlara itti. Bir süre sonra bu piyasa şişecekti ki şişti. Benim aracımın fiyatı düşsede üzülmem yükselsede sevinmem. Bayii bile sıfır aracını 500 km yapıp ikinci el olarak sıfırından pahalıya satıyorsa sıkıntı büyük. Yoksa geldi yine 2 haftalık konu yazacak adam değilim.

• Ne sandınız seneye bırak araç almayı ilaç zor alacağız

• faiz artarsa sıfır araç satışlarında bir gerileme olur belki bayide sıfır araç bulunur hale gelir oda bir nebze fiyatları aşağı çeker birde firmalar indirim yerine sıfır faiz kampanyaları düzenlerler ama öyle 1 sene önceki fiyatlara gelmez temmuz başındaki fiyatlara çekilir sonrası Şubat gibi yine ateslenir piyasa burda ki sorun ekonomik kriz var

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.