Şimdi Ara

2.El Araçlarda Birikmeler Başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: electrone

Hocam 2018'de aynısı oldu, kredi ile araç almak isteyenler yüksek faizden dolayı almaktan vazgececekler, elinde parası

olan getirisinden dolayı parayı faize yatıracak araç almayacak ve kur nispeten sabit kalacağı için araba yatırım aracı

olmayacak, sonuç olarak talep düşecek ve fiyatlar az-çok düşecek

bu dediğiniz şeyler 2018 koşulları için geçerliydi şu an tüm dünya salgın hastalıkla eve kapanmalar kısıtlamalar ve sosyal hayattan uzaklaşmakla ilgileniyor sizin cebinizde 100k paranız var ve hergün toplu taşıma kullanmak zorundasınız evinizde kronik hasta veya yaşlı anne babanız var bu durumda hastalık ve sağlığı göz ardı edip paranız değerlensin diye faize yatırmaz araç almak 1.önceliğiniz olur içinden geçtiğimiz dönemi kıyas edecek bir başka yıl yada zaman olmadığını düşünüyorum bu hastalık salgın ne zaman ki biter o zaman öngörünüz kabul edilebilir ancak araçların kısa vade de en az 2021 yaz başına kadar en kötü bu seviyelerde kalacağını fahiş artışların olmayacağını ancak düşmelerinde olmayacağını düşünüyorum faize kaçacak kadar parası olan araba piyasasınında faizden aşağı kalır getirisi olmadığını biliyor ayrıca şu zamanda

• Hastalıktan dolayı araba almak isteyen aldı zaten. Hastalık dün mü çıktı? Yani geçen sene pandemi başladı ve araca talep arttı, fiyatlar yükseldi. Alan aldı satan sattı bu süreçte. Beklemedik bir olay da olmadı. Yine belli idi kışın yükselecek sayı. Dikkat eden, imkanı olan, zaten aldı aracını. Evvela bazı araçlar yüzde 80 vergi diliminden çıkarak, 50~60 bin zaten indirim görecek. Buradan büyük bir düşüş olacak. Sonra kışa giriyoruz talep azalacak. İki üç aydır yeni araçlar gelmeye başladı ve geliyor halen. Parası olan artık araç değil, risk görüp, faize gidecek. Yani araç fiyatları az çok, çoka yakın düşecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de durumu farkettim, favorimde ki araçlar duruyor kaç aydır.

• Akp içinde aktif birinden duyduğuma göre geçici süreli 2.el ithalat ciddi anlamda düşünülüyor, ancak bu ithalatı kimin yapacağı konusunda tıkanmış durum, adaylar sıfır getiren firmalar, yetkilendirilecek firmalar, çifte vatandaşlar vs vs yani bireysel gidip alıp gelmek yine olmayacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt35

Akp içinde aktif birinden duyduğuma göre geçici süreli 2.el ithalat ciddi anlamda düşünülüyor, ancak bu ithalatı kimin yapacağı konusunda tıkanmış durum, adaylar sıfır getiren firmalar, yetkilendirilecek firmalar, çifte vatandaşlar vs vs yani bireysel gidip alıp gelmek yine olmayacaktır.

bireysel gidip alıp gelme olur umarım 2. elde.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Girişte kafanızı neden bıraktınızki?

40k lık araç neden 80k oldu? Sıfırlar arttı.

80k lık araç be kadar düşebilir? Sıfıra oranla düşer!

umarım yanılırım. Umarım siz haklı çıkarsınız.

Alıntıları Göster

arkadaşım,

amerikada cadillac ın amiral gemisi sayılan ct6 artık 100.000 dolar civarında satılıyor ki kendisi flettwood un torunu sayılır, en baba fletwood 5000 dolar civarında satılıyor. hiçbir amerikalının aklına da baba bu aracın sıfırı 100.000 oldu biz bunu en az 50.000 den okuturuz diye gelmiyor. sıfır ile ikinci el arasında bir bağ yok. ikinci elde aracın kendi kondisyonuna bakılır, bakım maliyetine bakılır, vergisine bakılır vs. sıfıra paralel giden ikinci el az gelişmiş ülkelerin az gelişmiş beyne sahip insanlarının icadı.

• 2000 model Honda Civic'e 94.000 lira yazan var. Komple boyalı 2 değişenli arabaya Türkiye'de tek emsalsiz diyor adam. 2001 model Golf'e 100.000 lira yazan gördüm. Artık piyasa yüksel yüksel bir yere kadar. Kendini çok akıllı sanan yukarıda bahsettiğim gibi bir çok insan var. Haliyle satışlar düşüyor.

• 2.El Araçlarda Birikmeler Başladı

Böyle serbest piyasa olmaz. Elbet bir yerde duracaktı. Merakla izliyorum ilanları

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

arkadaşım,

amerikada cadillac ın amiral gemisi sayılan ct6 artık 100.000 dolar civarında satılıyor ki kendisi flettwood un torunu sayılır, en baba fletwood 5000 dolar civarında satılıyor. hiçbir amerikalının aklına da baba bu aracın sıfırı 100.000 oldu biz bunu en az 50.000 den okuturuz diye gelmiyor. sıfır ile ikinci el arasında bir bağ yok. ikinci elde aracın kendi kondisyonuna bakılır, bakım maliyetine bakılır, vergisine bakılır vs. sıfıra paralel giden ikinci el az gelişmiş ülkelerin az gelişmiş beyne sahip insanlarının icadı.

Alıntıları Göster

Amerikada yaşasaydık haklıydınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt35

Akp içinde aktif birinden duyduğuma göre geçici süreli 2.el ithalat ciddi anlamda düşünülüyor, ancak bu ithalatı kimin yapacağı konusunda tıkanmış durum, adaylar sıfır getiren firmalar, yetkilendirilecek firmalar, çifte vatandaşlar vs vs yani bireysel gidip alıp gelmek yine olmayacaktır.

Valla birey getiremez "yetkilendirilmişler" getirebilirse gene Ak Parti'nin cukkacı pelikanlarına yarar. Güya bunları tasfiye edip "2002" ayarlarını geri yukleyeceklerdi. Hatta damadın "görevden af talebi" buna yorulmuştu, pelikancılar ağlıyordu... 2.El Araçlarda Birikmeler Başladı 

Yalanmış sanki...

Bana komaz. Bireysel ithalat gelmezse almam. 10 yıl daha binerim. 10 yıla kim öle kim kala... Bu saatten sonra para benim. Kime kazandiracagima ben karar veririm.

Bu işi de hiç anlamıyorum. Zaten hayvanca vergi cakacaksın. Benden de alırsın. Herkese açsa ne olur ki? Rantiye yaratmaktan ve potansiyel cukka yaratmaktan başka ne avantajı var yani?

O yüzden, bireysel ithalata izin verilmezse ben bulaşmam. Devlet dahil kimseye para kazandirmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Kasım 2020; 18:51:43 >

• Off off sahibinden deki alsatçılar coştu 5er 10 ar fiyat indiriyorlar favorilerin dikkatini çekmek için 😀😀 haha. Birazdan forumun alsatçılarıda kendilerini rahatlatmak için damlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruddervator -- 19 Kasım 2020; 19:0:41 >
  • Bu daha başlangıç. 2.dalga geldi. Ekonomi ortada. Faizlerde arttı. Şimdi tıpış tıpış geri düşeceksiniz. Zaten al satçıların bir çoğu şimdi pişman. Neden zamanında satamadım diye.

• Ne kaybettiysem "yok ötv düşecek, yok altın döviz düşecek, yok ikinci eller yerlerde sürünecek" diye yazılan forum yazılarını okuyup saf gibi inandığım için kaybetmişimdir son 1 yıldır. Artık kafamı kaldırıp çevreme bakıyorum, ihtiyacım olan bir şey varsa gidip hemen, hatta öncesinden alıyorum.

• telefonmelefon T kullanıcısına yanıt
    Zaten öyle yapman en güzeli. İhtiyacın olan şeyi hemen alacaksın durumun varsa. Yarın ne olacağını kestiremiyorsun artık Türkiyede.

• Tabi ki birikir, alan yazın aldı işini bitirdi. Piyasa da bir doyum oluştu, almak isteyenlerin de parası yetmiyor aşırı artışlardan

Umarım iyice düşer fiyatlar ama bu saçma vergilerle ÖTV ile nereye kadar ?

Bir arabanın değerinin %50 sinden fazla vergi alınamaz YASAsı çıkmadan kimse ucuza ve adam gibi araca binemez.

Yabancıların alım gücü bizden 6-7 kat fazla !

Üstüne de her ülkede %30-40 dan fazla vergi yok.

A4-A5 seven biri olarak aracın Türkiye ye girişi

30 bin euro bana bunu %35 vergi ile 40 bin euro ya sat arkadaş!

Gidip %110 vergiyle 70 bin euro diyemezsin.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Velasew06 -- 19 Kasım 2020; 20:4:30 >
  • Açıkcası bir ekonomist değilim, ve haliyle büyük piyasa öngörülerim de yok. Ancak kendi gözlemimden şunları söyleyebilirim, malum sitede bir profilim var ve buraya kriterlerime göre bir arama kaydı yaptım. Bu kriterlere göre 1217 araç çıkıyordu. Bu gün aynı kriterlerde 1411 adet araç görünüyor. şimdi bu durumda 2 ihtimal var.

1- Kış geliyor diye millet arabasını satmaya karar verdi ( pek olası değil)

2- Benim kriterlere uygun araç sahiplerinden ilan fiyatı düşürmeleri oldu.

2 .ci seçenek daha olası geliyor. Ancak şöyle genel bir göz gezdirme yaptığımda aralığa giren araçlar büyük indirimler yapmamış açıkcası. Yani 155.00 di benim max üst sınır. sanırım 156.000 felan olan araçlar 1.000 felan düştü.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.