Şimdi Ara

2.El Araçlarda Birikmeler Başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • He he patlıyo he. Kışa girerken durgunluk her sene olur. Sen nisanda gör piyasayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 60 bin lira tofaş olursa böle olur. Bisiklete binmek tofaşa binmekten daha iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Söyle bize bilelim nisanda piyasayı neden görecekmişiz. hepimizin senin engin bilgilerine ihtiyacı var.

• 3 ay önce clio 4 sattım istanbuldan birine, tam 100bin lira, kazasız belasız düşük km bir araçtı. piyasasından 2-3bin lira aşağı sattım açıkçası. aradan 15 gün geçti aracımı malum sitede buldum, bir galeri satıyor 119bine. neyse 1 ay kadar kaldı o sıra ÖTV düzenlemesi olunca araç fiyatları tekrar ivmelendi. tam 1 ay sonra aracı sattı. aradan biraz zaman geçti baktım araç antalyada galeride, yine plaka değişmiş 2.ye 2.El Araçlarda Birikmeler Başladı  sadece 1000 km kadar yol yapmış, fiyat da 125bin. keşke başta benden binici birine gitseydi, hayır diğer adam 1 ay boyunca bir enayi aradı ama o enayi de bir galericiymiş yahu 2.El Araçlarda Birikmeler Başladı neyse bu da 125bine 1 ay satamadı, ilan yayından kalktı, 1 ay sonra 129bin lira olarak aynı galerici tekrar ilana koydu, tekrar ava çıktı, yani 1.5 aydır satılmadı. peynir ekmek gibi satılan clio 4 1.5dci'den bahsediyoruz, piyasada durum bu. top cambazları top çeviriyor kendi kendilerine piyasayı yükseltiyor, vatandaş ise bunların şerrinden kurtulmaya çalışıyor

• eyvahfilvar kullanıcısına yanıt
    Düşünsene kârcı kârcıdan araç alıp satıyor tabi ki piyasanın içine ederler.

• Ellerinde patlasın =)

• Kışın zaten alım firsati yaratacaktır birde dolar 75 kuruş düştü sonuçta...

• quote:

Orijinalden alıntı: darkinight

Söyle bize bilelim nisanda piyasayı neden görecekmişiz. hepimizin senin engin bilgilerine ihtiyacı var.

Kışa girerken piyasa durulur baharın gelmesiyle piyasa hareketlenir. Bunu anlamayacak kapasite sende yoktur bence?

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Evet evet bende o kapasite yok evet ekonomi bakanımız konuşuyor Berat gibi açıkladın bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkinight -- 19 Kasım 2020; 4:17:51 >
  • %10 düşecek fiyatlar.

• Kurumsal 2.el galeriler bile fiyat kırmaya başladı.Bugün yüksek faiz artışı olursa piyasa daha da kilit olur.

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Güzel kardeşim.

SIFIR ARABADA ek teknolojiler var ?

Senin sattığın 2. el arabada teknolojik gelişmeler var mı ? yok

5 kasa değişmiş senin arabanın üzerinden 5 kasa farkı + teknolojiyi napıcaksın ?

böyle saçma bakış açısı sadece Türkiyede var bu yüzden Almanya gibi ülkelerde 5 yaşından sonra arabaların değeri düşüyor bizde aksine artıyor.

Sebebi içinde aynaya bak

• quote:

Orijinalden alıntı: runeterra

Güzel kardeşim.

SIFIR ARABADA ek teknolojiler var ?

Senin sattığın 2. el arabada teknolojik gelişmeler var mı ? yok

5 kasa değişmiş senin arabanın üzerinden 5 kasa farkı + teknolojiyi napıcaksın ?

böyle saçma bakış açısı sadece Türkiyede var bu yüzden Almanya gibi ülkelerde 5 yaşından sonra arabaların değeri düşüyor bizde aksine artıyor.

Sebebi içinde aynaya bak

Birader, son 30 yılda, ikinci el piyasası hiç ucuzladımı? Ooo ne kadar da ucuzlar, neden sıfır alayım, ikinci el alırım binerim diyen duydunmu hiç?

ben duymadım!

bunun sebebi ne?

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Pandemiden önce zaten ucuzdu.

Pandemiden önce sıfırı 500.000 tl olan bmw'nin 2012 modelini 140.000 tl alabiliyordun :)

C180 2013'ler bile sıfır c180'lerden kat kat altında satılıyordu.

Şuan piyasadaki kendini akıllı zannedenler yüzünden fiyatlar arttı.

Türk milleti birbirini kazıklamayı ezelden beri sever zaten.

• Eylül ayı gibi passat almaya niyetlendiğimde favoriye almıştım bu ilanı 2 ay olmuş sonuç bu. Hala satamadı satamayacakta.

2.El Araçlarda Birikmeler Başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: runeterra

Pandemiden önce zaten ucuzdu.

Pandemiden önce sıfırı 500.000 tl olan bmw'nin 2012 modelini 140.000 tl alabiliyordun :)

C180 2013'ler bile sıfır c180'lerden kat kat altında satılıyordu.

Şuan piyasadaki kendini akıllı zannedenler yüzünden fiyatlar arttı.

Türk milleti birbirini kazıklamayı ezelden beri sever zaten.

pandemi bir süreç. Ben size 30 yıl diyorum. 30. Hadi siz bunu 10 yıla indirin! 10 yıldır, ikinci el piyasasını belirleyen şey neydi!

ayrıca, rantçılık komisyonculuk bizim kanımızda var. O konuda haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 19 Kasım 2020; 13:57:11 >
  • Faizler ciddi oranda arttı, 2.el araçlar satılmamaya başlayacak piyasa azda olsa düşecek

• quote:

Orijinalden alıntı: electrone

Faizler ciddi oranda arttı, 2.el araçlar satılmamaya başlayacak piyasa azda olsa düşecek

panikle dolardan altından çıkan 2.el yada sıfır araca yönelecek bu durumda orta-uzun vade dövizde kalanlar şanslı olur ancak 1-2 ay lık süreç için araçlar daha çok prim yapar yada aynı seviyede kalabilir en kötü aldığına satar ben düşeceğini düşünmüyorum ancak her hafta zırt pırt üstüne koyma gibi şeylerde beklemiyorum 2.el zaten kasım aralık ocak şubat ölü aylar her zaman hayat normal iken de böyleydi o yüzden şu döneme duraklama dönemi diyebiliriz 1-2 aya oranla 10 araç satılıyorsa 2.elde şuan 5-6 ya düşer gibi ama tekrar söylüyorum aciliyeti olanlar hariç ağustos eylül ekim de 10k ya aldığı arabasını adam şu dönemde 70-80k ya satarmı neden düşsün bu akla mantığa aykırı yüksekten alan herkes en kötü yine aldığı fiyattan satmak isteyecektir tabiki ytd

• Baktım şişme başlıyor ilanı kaldırdım, çünkü çok boş muhabbet dönüyor, zaten bu paraları etmeyecek araba için kafa ütülemeye gerek yok, emsalleri içinde km ve kaporta olarak en iyi konumda olan aracımı kendi fiyatımı yazmama rağmen (kaza boya değişen yok ve en düşük benimdi)benden bir sonraki sol boyalı 10 bin hasar kayıtı araçla aramda 22 bin tl fark vardı, sürekli bir şey var saklıyorsun gibi muameleler gördüğüm için kaldırdım, boş muhabbet çok hareket yok. Gelip baksalar alıp giderlerdi :)

• haykouz H kullanıcısına yanıt

Hocam 2018'de aynısı oldu, kredi ile araç almak isteyenler yüksek faizden dolayı almaktan vazgececekler, elinde parası

olan getirisinden dolayı parayı faize yatıracak araç almayacak ve kur nispeten sabit kalacağı için araba yatırım aracı

olmayacak, sonuç olarak talep düşecek ve fiyatlar az-çok düşecek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.