Merhaba, güncel de nasıl oluyor acaba şuanda 2. el bir araç alacağım araç 35 plaka noter de değiştirmek istiyorum diyip özel plaka yine 35 plaka alabilir miyim ? Plakayı özel plaka olarak aldım, 1 sene sonra yeni alacağım araca bu plakayı takabilir miyim ? güncel de bilgisi olan yazabilir mi teşekkürler |
2. El Araçta özel plaka alımı ve değişimi
-
-
Plaka ikamet adresinize göre çıkar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araba 35 plakaysa ve sizin de ikametiniz İzmirse plakayı değiştiremezsiniz. Aracın plakasının tescil olduğu şehirle sizin ikametinizin farklı olması gerekiyor.
İlla özel plaka istiyorsanız aracı ikameti farklı olan biri üzerine alıp siz ondan üzerine alın. Noter masrafı hariç bir kaybınız olmaz.
Ben de özel plaka sevdamdan türlü katakulli çevirdim oradan biliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer plakayı değiştirmek için gerekli şartları sağlıyorsanız, bulunduğunuz ilçenin trafik şubesine satın alacağınız aracın ruhsat bilgileriyle gidiyorsunuz. Memura hangi plakayı istediğinizi söylüyorsunuz, plaka müsaitse memurun söylediği miktarı bağış yapıp makbuzu gösteriyorsunuz, plaka adınıza tahsis ediliyor. Satış için notere gittiğinizde sadece "plaka değişecek" demeniz yeterli. Trafik şubenin size tahsis ettiği plaka çıkacaktır.
Alacağınız aracın ruhsatıyla gitme sebebiniz şöyle; belirli bir aracın belirli bir kişiye satışı şartıyla tahsis ediyorlar. Yani siz plakayı ayırttınız ama başka araba aldınız, o plaka çıkmaz. Veya adam arabayı başkasına sattı, sizin ayırdığınız plaka başkasına çıkmaz. Alıcı, satıcı ve aracın emniyete bildirdiğiniz gibi olması gerek.
-
Özel plaka fiyatları epey tuzlu. Ben Ankara'da geçen ay 3 harf için 21.000 TL olduğunu öğrendiğimde şok oldum.
İzmir İl Trafik Tescil Müdürlüğüne gidin, almak istediğiniz plakatyı bildirin. Polis vakfına ücretini yatırınca plaka sizin olur, sonra da aracınıza taktırabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X