Şimdi Ara

2. el Cruze, ne yapmalı yardım lütfen (pert çıktı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22-25 binlira arası 2004-2006 Cordoba bakıyordum bi arkadaşın tanıdığını aradık var mı bildiğin temiz iyi diye oda "cruze var bi tane 70 bin de 2010 model tüplü 28 istiyor 2. sahibi olacan" dedi.

bende 25i veren 28 i de verir diye düşündüm ama okudukça kararsızlaştım iyi diyende var kötü diyende. çok yaktığı kesin ama güncel tüp ile ne kadar yaktığına ulaşamadım.

birde daha önce bütçeme uygun araçları araştırırken aveoları burada konu açıp sorduğumda alabilirsen cruze al denilmişti de şimdi kararsız kaldım.

evet araba biraz hantalmış, kronik problemi varmıdır, tüple nasıldır. genelde şehir içi kullanacam ve yılda 4-5 kez uzun yol yaparım, aile aracı olarak kullanacam. ne yapmalı biraz daha borca girip arkadaşın güvendiği cruze mu yoksa gidip bilmediğim yerden uzun zamandır baktığım cordoba mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 9 Eylül 2015; 11:39:15 >

• Kronik problemi yok. LPG ile uyumu gayet iyi fakat ecotec motorların genel problemi (astra dahil) sübap erimesi denilen olay oluyor. O da LPG takıldıktan sonra yaklaşık 60.000KM sonra belli eder kendini ve maliyeti 1000TL civarıdır çelikle değişirsen ömür boyu değişim istemez bir daha.

Hantal derken motor kasayı gayet güzel taşıyor, tabi 110luk 900 kilo 1.5 dizel era dan geçersen tabi hantal gelir. Araç kaliteli bir araç olduğu için zaten hızı pek belli etmeyen bir yapısı var.

Tüp ile şehir içi max. 25 krş yakıyor, şehir dışı 15 16 17 kuruş.

28.000TL cruze için çok az bir miktar, iyice kontrol ettir. Temizleri 2010 bile olsa 33 34'den başlıyor. Tabi adam 2010'da alırken aracı ucuza aldı o yüzden ucuza satıyor olabilir.

Ha binersin gitmiyor dersen Pecochip Sacit'ten pecochip yazılımı yaptır 300 400 liraya hayvan gibi oluyor. Yaklaşık %40'lık bir performans artışı varmış ki kanıtladılar da biri stok biri yazılımlı cruze ile aynı anda kalkış yapıp, yokuşlarda deneyerek.

Bildiğiniz 5 yıldızlı güvenlikli sapasağlam cruze'u tercih etmeniz daha iyi olur. Parça sıkıntısı vs. yok benim ön tampon ve ön çamurluğun bile 1 günde yenisi geldi. Zaten motor parçaları vs. astra ile aynı olduğu için hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Varsa bir sorun cevaplayayım 3 yıldır 2012 otomatik kullanıyorum.

• cooLpapa kullanıcısına yanıt
    Hocam eline koluna sağlık aklimdaki bütün soruları cevaplamissin ve artik cruze konusunda sorum kalmadı gibi, dediginiz gibi banada ucuz geldi tanıdık olunca birde arkadaşım kefil oldu adama "ben her arabami ona gosteririm almadan önce hatta patron bile birçok kez ona aldirtti" deyince güvenim geldi ama yine de iyice inceletecegim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenin cruzesine bindim abi çok kaliteli oturaklı güzel bir araç kesinlikle memnun kaldım arabadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt.us

Hocam eline koluna sağlık aklimdaki bütün soruları cevaplamissin ve artik cruze konusunda sorum kalmadı gibi, dediginiz gibi banada ucuz geldi tanıdık olunca birde arkadaşım kefil oldu adama "ben her arabami ona gosteririm almadan önce hatta patron bile birçok kez ona aldirtti" deyince güvenim geldi ama yine de iyice inceletecegim

Mutlaka incelet, lpg'nin kaç binde takıldığını öğren, bakımları tam mı öğren. LPG takıldıktan sonra kullanımına göre 60 bin ila 90 bin km civarlarında subap erimesi meydana gelir, aracın çekişi düşer geç çalışır vs. Bunun da maliyeti en fazla 1.000TL dediğim gibi, çelikle değiştikten sonra ömür boyu değişmiyor zaten. 2010 araca 28 bin TL çok düşük fiyat, emsalleri 33 - 34 civarında başlıyor çünkü. 28'e temizse kaçırma. 2009 ilk gelen baz donanımlar o fiyata anca gidiyor.

• quote:

Ağır kazası belası yoksa o fiyata on numara. Sen almaZsan ben alırım. O fiyata cruze bulmuş beğenmiyo. Kaçırma bence. Hatta almışken uzun yıllar binerim dersen git subapları bile çelik taktır şimdiden. Doya doya bin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 5 Eylül 2015; 18:32:58 >
  • Cruze'u kullandım, tavsiye ederim. Ancak ikinci el piyasası ölü. Bu faktörü göz önüne alarak araç tercihi yapmalısınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu araç pert olur mu?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Cruze'u kullandım, tavsiye ederim. Ancak ikinci el piyasası ölü. Bu faktörü göz önüne alarak araç tercihi yapmalısınız.

İkinci el piyasası mı ölü??? Kusura bakmada şuana dek 1 haftada satılmayan cruze görmedim. Ankara'nın her sokağında en az 1 tane cruze var. Hatta bizim burada en az 2 cruze var bir sokakta.
    Arabayı öveceğim diye saçmalama hocam. Cruze'u bende beğeniyorum ama gerçekleri söylüyorum. Ankara'nın sokaklarındaki Cruze'lar beni ilgilendirmez, İstanbul'daki Cruze sayısına bakmalısın. Çünkü İstanbul'da tercih edilen araçlar daha akıl kârı araçlardır. Çünkü boyut, atiklik, tasarım, yakıt, tüketimi, çeviklik İstanbul'da önemli kriterler. Neyse konumuz bu seğil. Cruze'un piyasasına yakın araçlara bakalım..

Accent Era, Linea, Megane, Symbol ve Focus. Bu arabalarla Cruze'un ikinci el piyasasını mukayese edersek ne diyeceksin? Bunlardan da mı canlı piyasası? Üstelik Chevrolet'ın kepenk kapatması ise cabası...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @dreamers.'a katılıyorum. Öveceğim diye komik olmayın. Evet güzel araç. Fakat atmosferik motor chiple falan %40 artış sağlayamaz, mümkün değildir bu. İkincisi, çelik sübap işlemi 1.000 liraya değil, 1500-2000 lira arasında bir fiyata yapılıyor. Cruze'un, hele hele 124 hp olmayanın performansı cidden vasat.

Ama yüksek güvenliği, şıklığı ve donanım zenginliği ile alınacak araçlar arasında. Yalnız fiyat cidden düşük, iyi bir ekspertiz yaptırın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 5 Eylül 2015; 18:54:10 >
  • Cvp veren arkadaşlara çok TSK ederim, bugün fenni muayenesi yapılmış, pazartesi ben gidemezsem çarşamba adam gelecek bakacam, sonra da check up , servis, kendi ustam dolasacam. Direk servisin check up i vardır sanırım oraya götürüp baktiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 5 Eylül 2015; 19:27:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

@dreamers.'a katılıyorum. Öveceğim diye komik olmayın. Evet güzel araç. Fakat atmosferik motor chiple falan %40 artış sağlayamaz, mümkün değildir bu. İkincisi, çelik sübap işlemi 1.000 liraya değil, 1500-2000 lira arasında bir fiyata yapılıyor. Cruze'un, hele hele 124 hp olmayanın performansı cidden vasat.

Ama yüksek güvenliği, şıklığı ve donanım zenginliği ile alınacak araçlar arasında. Yalnız fiyat cidden düşük, iyi bir ekspertiz yaptırın derim.

Bilirkişi gibi konuşmuşsun ama 113 lük ile 124 hp lik arasında hiçbir fark yok merak eden gidip kullansın denemesi bedava
  • Bence kaçırmayın.

• 1000 TL'ye çelik subap değişimi yapan ve atmosferik motora chiple 40% artış sağlayan yer neresi söyleyin hemen oraya gidiyorum
  • quote:

Cvp veren arkadaşlara çok TSK ederim, bugün fenni muayenesi yapılmış, pazartesi ben gidemezsem çarşamba adam gelecek bakacam, sonra da check up , servis, kendi ustam dolasacam. Direk servisin check up i vardır sanırım oraya götürüp baktiririm

Direk opel yetkili servisi varsa git. Opel - chevrolet birleşiktir.

quote:

Arabayı öveceğim diye saçmalama hocam. Cruze'u bende beğeniyorum ama gerçekleri söylüyorum. Ankara'nın sokaklarındaki Cruze'lar beni ilgilendirmez, İstanbul'daki Cruze sayısına bakmalısın. Çünkü İstanbul'da tercih edilen araçlar daha akıl kârı araçlardır. Çünkü boyut, atiklik, tasarım, yakıt, tüketimi, çeviklik İstanbul'da önemli kriterler. Neyse konumuz bu seğil. Cruze'un piyasasına yakın araçlara bakalım..

Accent Era, Linea, Megane, Symbol ve Focus. Bu arabalarla Cruze'un ikinci el piyasasını mukayese edersek ne diyeceksin? Bunlardan da mı canlı piyasası? Üstelik Chevrolet'ın kepenk kapatması ise cabası...

Ben arabayı öveceğim diye saçmalamıyorum tek kullandığım araç cruze değil, chevrolet'te babamın firması değil.

Accent, linea, megane, symbol gibi araçlarla cruze'un kalitesi bir mi? Şirketlerin filo araçlarıyla gerçek kullanıcı piyasasını karıştıran bir çocuksun sen. Ben örneğin symbol'ü aile aracı olarak kullanan çok fazla aile görmedim bilesin. Boyut olarak haklısın cruze D sınıfı boyutlarında, uzun bir araç. Yakıt olarak LPG ile gayet güzel yakıyor. Çeviklik atiklik ise gayet yeterli, tabi apaçi gibi makasa girmiyorsan. Aile aracı olarak 10 numara konfor, güvenlik, görünüş.

İkinci el piyasası yok diyorsun, 1 sene önce chevrolet çekildiğinde opel bayisi benim 2012 model 4.000KM'ye yeni girmiş otomatik orjinal cruze'uma 31.000TL teklif etti. Şu an ise 45.000TL'ye alıcısı var. Piyasa arttı, artmaya devam ediyor. Fiyatları da sabitlendi 40'tan aşağı benim aracımın donanımında yılında cruze yok.

Chevrolet kepenk kapattı diyorsun, görende koca chevy battı sanacak. Bu araç üretiliyor mu? Üretiliyor. Yedek parçası üretiliyor mu? Üretiliyor. Dünyada satılıyor mu? Satılıyor. En yakın azerbaycanda bile satışı var. Bitti. Sanarsın rover, proton. Bu arada 2016 içinde yüksek ihtimalle chevrolet TR'ye geri dönecek. Distribütörlük için bir kaç firma ile görüşmeye başlamış diye duydum. Opel'i engellemesi üzerine avrupadan çektirildiği için opelle ortak bayii istemiyor anlaşılan.

En son 1.4Turbo 140HP ile köpek gibi giden az yakan cruze gelmişti. Bu sefer 1.6 dizel gelecekti ki gelirse istanbulda görmeye başlarsın, filolar kapar çünkü hemen. İyi günler.

Cruze ile kıyasladıgınız araçlara bakın.(piyasa açısından olsada).Özellik,şekil ve güvenlik olarak piyasa açığını fazlasıyla kapatmiyor mu sizce.

• quote:

@dreamers.'a katılıyorum. Öveceğim diye komik olmayın. Evet güzel araç. Fakat atmosferik motor chiple falan %40 artış sağlayamaz, mümkün değildir bu. İkincisi, çelik sübap işlemi 1.000 liraya değil, 1500-2000 lira arasında bir fiyata yapılıyor. Cruze'un, hele hele 124 hp olmayanın performansı cidden vasat.

113'lük ve 124'lük cruze'u ne kadar süre kullandın veya kullandın mı? 1500-2000 lira demişsin daha bir ay önce bir tanıdığımızın aracının sübapları değişti ne 1500'ü? Gayet yeterli performansı var. Plaka okutmaya yetiyor diğer atmosferik araçlara ve fındık motorlu havalı golflere. Basınca da 220'yi zorlanmadan görüyor.

• Konuyu civicci golfcü veletler basmış, eksilemeye başlamışlar beni. Her aracı kötüleyen bir şeyi beğenmeyen renocuların mesajları da artılanmış zaten. Konu sahibi veya cruze hakkında sorusu olan pm atabilir. Sizle uğraşmaya niyetim yok.
  • quote:

Aracı övmeye gerek yok zaten. Övende yok. 28bine o donanım ve konforda araç bulmak zor bende arkadaşın satın alacağı araç üzerinden konuştum. Zaten örnek verdiğin araçlarla farkında olmadan kendi kendini baltalamışsın. Linea, era gibi araçların cruze karşısında çok mu üstünlüğü var. Zaten piyasadan çekildiği için uygun fiyata alıyor adam. Araç dandik olduğu için değil.

Sen bunları dinleme kardeşim. 28bine sorunu falan yoksa kaçırma o aracı. O fiyata çok güzel.

• quote:

%40'ı okuyunca bana bir gülme geldi. Çok uçuk rakam...
    Yaşanılan yer başka bir dünya olsa gerek, yoksa kurulacak cümle değil.

Yazılım, egzos, filtre, katalizör ıvır zıvır derken ulaşılacak rakam %10-15'i ancak bulur. Atmosferik araçlarda boşa uğraşmaktan başka birşey değil...
    Yazılım ile hissedilen performansla beraber emisyon ve yakıt da artar. Turbo beslemeli olmadığı sürece bahsi geçen %10 luk tasarruflara erişmek zor.

Sabit konular içinde chip tuning üst konusu var, %40(124bg+49.6bg= 173.6bg eder) duyunca afallar şaşkınlıktan küçük dillerini yutar adamlar...

Mod konusunda uyumlu Hondalar da bile +15bg'i bile almak güç. -Ki o da %12 ye ancak ulaşır.

Ek olarak. Aracın beyninin sökülüp kurcalandığı yazılım denilen işlemleri hiç doğru bulmuyorum.
    Olacağını sanmıyorum ama %40 artış olduğunu iddia eden öncesi-sonrası dyno verisini "çat" diye koyar. Sallama işlere gelemem.

Subap değişimi yaptıran arkadaş var 1.200TL ye mal oldu diyorlar. Ben de onun yalancısıyım.

Hocam, bilirsin 113'lük AT aracı da 124'lük AT aracı da 5 küsür yıl kullandım.
    Benim edindiğim uzun dönem tecrübesine göre 124'lük 1 tıktan öte değil. Hiç tecrübe etmeyen birisine versen anlamaz bile...

*Araba sanki, ya kazalı/boyalı söylenmiyor yada baz model çıkacak.

Şu araba piyasası içinde 30-35 ve 35-40 bandında 2. elde alınabilecek en donanımlı ve güvenlik ekipmanı yüksek araçlardan birisidir.
    Temiz bir Sunrooflu 1.4/1.6 WTCC/SPORT PLUS araca hiç bir zaman hayır demem. MTV davası olmasa 2.0 163bg'lik LTZ AT Cruze tam keyif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 5 Eylül 2015; 20:37:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.