Şimdi Ara

2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
12.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sizde fazla araç sevdası var anlaşılan :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fulukk kullanıcısına yanıt

O kısmını bilemeyeceğim, orası sizinle servis arasında.  lakin ucuz kartlar değil bunlar, dediğiniz gibi servisler garant dışı çıkarmak için elimden geleni yapıyorsa mingtwn çıkma bir kartla şansımı zorlamak istemezdim. Mining sistemini herkes düşündüğünüz gibi titizlikle yapmıyor ama olay malını satmaya gwlince hiçbir sorunu yok. Bak daş gibi çalışıyor, demeden geri kalmazlar.:) birde kartın içini açıp bir çok markada garanti dışı bırakmışlarken, temizliği bakımı yapılmış faturalı garanti diye ilan veriyorlar. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz konuda doğru. Bizim Ülkede Kart Bakımına gelince kimse bir şey yapmazken satarken kaplan gibi başımıza kesiliyorlar

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Araba mekanik ekran kartı elektronik parçalardan oluşur. 300k kilometre yapmış arabanın bozulması bu yüzden muhtemeldir. Mining yapılmış ekran kartında ise fanların bozulması muhtemeldir yine mekanik olduğu için.

Performans olarak fark yok denecek kadar azdır mining ile sıfır ekran kartı arasında, fark ancak termal, fan vb. şeylerinden kaynaklanabilir. Bunlar da zaten değiştirilebilecek şeyler. Fiyat farkı da uçurum ise mining gpu almak mantıklıdır gayet.

• buraya ne yazcaz ki kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Elektronik aletler mekanik aletler gibi aşınmaya uğramaz.

Araştırmadan sallamayın. Mikroişlemcilerin zamanla performansının düşmesinin, stabilizasyon sorunları yaşamasının ve bozulmasının en büyük sebeplerinden biri aşınmaya uğraması. Alta linki koydum.

https://en.wikipedia.org/wiki/Electromigration#:~:text=Electromigration%20is%20the%20transport%20of,electrons%20and%20diffusing%20metal%20atoms.

Hocam mining karta dediğim gibi çöp gözle bakmıyorum, lakin temizi bile risk çıkarma olasılığı fazlayken davarca kullanan o kadar kişi varki, satarken doktordan az kullanılmış araba gibi satmaya çalışıyorlar birde. Ben daha çok onu yanlış buluyorum. İnsanlar bu ekonomik krizdede inanmasa da kendini mecburen inandırıyor. Çünkü daha iyisini almaya almaya gücü yok... Mining yapılış kart satıyorsan, a'dan z'ye nesi var nesi yok dürüstçe diyeceksin. kullanım şekline göre de dürüstçe fiyat vereceksin. alan adam her şeyini bile bile alacak, kendi kararı olacak. Sen temiz kullanmış olabilirsin ama çoğu bu işi daha çok para kazanma hırsıyla belki kartın içinden geçtiyse?macun değiştirmeyle, padle rötoş edersin bir miktar pek ya donanım arızası yakınsa?havadan gelen para sana daha çok kazanma hırsı veriyor. buda seni daha çok kazanmak için kartı daha çok zorlamaya ittirir.buda artık bios atmamı olur, daha çok zorlamamı olur vs çoğu eski haline çevirmeden bile satıyordur kim bilir. sıcaklıkları düşürmek için kartın macununa, pedine müdühale ediliyor. bir çok markada garanti dışı bırakıyor bu kartı. kaçı bu durumu size söyleyerek satıyordur? :)

PC Hocası TVyoutube
    Ethereum yeni güncellemesi ile birlikte Proof of Work bırakıldı, Proof of Stake'e geçiş yapıldı. Artık ekran kartı ile mining yaparak Ethereum elde edemiyorsunuz. Tehlike burada başlıyor. Zaten uzun zamandır Bitcoin düşüşte, artık mining yapan insanlar kâr getirmediği için rigleri kapatıyorlar. ETH'de üstüne güncelleme alınca, ikinci el ilan sitelerinde boy boy ekran kartı satışları başladı. Ancak ekran kartı mining yapıldığı halde "yapılmadı" şeklinde hareket eden kullanıcılar, son kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Yoksa ikinci el ekran kartını dürüst şekilde "mining yapıldı" olarak lanse edip satanlara zerre lafımız yok. Bende bu videoda tehlike kapıda diyerek "mining yapılmış ekran kartı anlaşılır mı?" bunun yollarını anlattım. Hiç bir zaman %100 anlayamazsınız. Sadece sizi oraya götürebilecek önemli ipuçları elde edilebilir. Umarım videomu faydalı bulmuşsunuzdur. Beğenerek destek olabilirsiniz. PC toplama videoları yapıyoruz ve orada insanlar sıfır ürünler alıyorlar ama, bütçesi yetmeyip ikinci el ekran kartı alan arkadaşlarımız da bu furyada kandırılmaması için tüyolar vermeye çalıştım. Bazı üretici firmalar garantiye giden ekran kartı ile ne kadar kullanım, kaç RPM fan hızı, ne kadar çalışma süresi gibi detayları BIOS üzerinden görebiliyorlar. Fakat bu yetki son kullanıcılarda olmadığı için, problemler başlıyor. İkinci el ekran kartı alırken dikkatli olun. Özellikle "Mining yapılmamıştır" yazan ilanlardaki kişiler ile konuşurken detay araştırın. Bir sonraki pc toplama rehberi ve oyun bilgisayarı içeriğinde görüşünceye kadar, kendinize iyi bakın. Bu videodaki zaman çizelgesi 00:00 S.A 00:18 Ethereum ne yaptı? 00:48 16 Eylül akşamı 01:10 Sıkıntı burada başlıyor 02:12 İlan veren kişi profili 02:49 Ekran kartı BIOS detayı 03:35 PCB'nin erozyona uğraması 04:44 BIOS parametreleri 05:40 Furmark testi 06:33 Tek PC'de tüm ürünler 07:27 Tek GPU mining sayılmaz 08:29 Sıvı içinde GPU 09:00 Final ► w: https://pchocasi.com.tr ► f: https://forum.pchocasi.com.tr ► i: https://www.instagram.com/pchocasicomtr ► g: https://www.facebook.com/groups/pchgrup
    https://www.youtube.com/watch?v=V6oZ1gLr4LM

Kısacı ben mining kartları riskli buluyorum, verdiğimiz para küçük bir para değil. Ama risk alınır alınmaz bu insanların kendi tercihi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Aralık 2022; 0:39:42 >

• Blitz. kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz olay on yıllar gerektiren bir durum. Tesla gibi kartlarda bile bu sorunu yaşayan kart görmedim.

• Ekran kartlarında stok sıkıntısının yeni yeni başladığı dönemler sistemime ekran kartı ararken, o dönem için fiyatı benim için çok yüksek olsa da mining yapan arkadaşımın ısrarı ile 9.5k ya asus 3070ti aldım.
    Kart kendi parasını ödeyip bitirene kadar yaklaşık 6 ay gece gündüz mining yaptım. Bu süre boyunca kart kendi taksitlerini ödedi. Benim cebimden bişey çıkmadı. Üstüne nasıl olduysa amazon 5 ay sonra 1.5k vergi iadesi yatırdı. Yani kart 8k ya gelmiş oldu.
    Bu kartı ben hala kulanıyorum. Ne fanlarında bir problem oldu, ne ısı değerlerinde bir problem oldu. Oyunlarda drop vs hiçbir sorun yaşamıyorum.
    Hatta geçenlerde sistemine ekran kartı almak isteyen arkadaşıma mining çıkması 3060ti aldık çok komik bir rakama. Gayet memnun kullanıyor.
    Mining kelimesinden belki haklı olarak çok korkuluyor. Ancak benim gördüğüm sadece raven kartları çok yoruyordu. Onun dışında etherium kazarken zaten karta undervolt uygulanıyordu. Dolayısıyla düşük güç tüketimi ile çalışıyordu kartlar. O nedenle 2.el mining çıkması kart alacaksanız tavsiyem ne kazıldığını sorun. Raven vs cümle içinde geçerse almanızı önermem.
    He bu arada;
    Elektronik devreler de yorgunluk olmayacağı yorumlarına kesinlikle katılmıyorum ancak o konu burada tartışılacak iş değil. Hiçbirşey olmasa bile pasif komponentler de sorun görülme riski artıyor.
    Not: 15 yıldır elektronik devre tasarımcılığı yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 5 Aralık 2022; 0:45:27 >

• buraya ne yazcaz ki kullanıcısına yanıt

Silicon diye yazılan şey silisyum aslında, silicone diye yazılan bizim bildiğimiz silikon. Dediğin doğru.

https://www.livescience.com/37598-silicon-or-silicone-chips-implants.html

Silisyumun kalitesi artsa bile yeni işlemcilerde kullanılan transistörlerin boyut küçüklüğü o dediğin olayı dengeliyor farkındaysan. Ayrıca mining yapılmış cihazlar kesintisiz bir şekilde aylarca çalışınca etkisi toplam süreden daha fazla çalışmış gibi oluyor.

• Mining de vramlere oc yapıyorlar. Kartını cortlamaya en müsait bileşeni. Mining kart 3 ayda 3 yılda sonrada bozulabilir. 3 ayda bozulacak gözüyla bakılıp ona göre fiyattan almak lazım. 2. El gpu asla almadım satarken de piyasaya göre uygun sattım. 2. El alan bir tayfa var brazda uygundan verince 1 haftadan fazla beklediğim olmadı. 2. El gpu, ssd, hdd dışında herşey alabilirim. Alanında vardır bir bildiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 6 Aralık 2022; 0:59:16 >
    taksiye ekran kartı aynı mantıkla çalışmaz. gpu yıpranma payı falan hepsi saçmalık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nasıl saçmalık. GTX 980 Ti mı bu random bir şekilde ölsün

• Burada mining kartların lehine konuşan çoğu arkadaş bu işlerin içindeler. Her koyun kendi bacağından asılır misali. Mining yapılırsa bir kartla o kart normal çalışan karttan daha az performanslı olmaz yani aynı performansı gösterir ama yalnız şöyle bir durum var bu Dünya'da her şeyin bir ömrü var yani daha çabuk bozulma ihtimali yüksek olduğu için 2.el temiz miningsiz bir kart almak daha karlı bir iş.

Yani mining için kullanılan ekran kartları her zaman 2.tercihiniz olsun ve o da normal piyasa değerinin altında olursa tercihiniz olsun. Tabi bunu nasıl anlarsınız bilmiyorum ama eğer hard diskin ne kadar çalıştığına dair bir program aynı şekilde ekran kartı içinde varsa mutlaka o programla test yaptırmadan almayın. Yoksa piyangodan ne çıkarsa artık. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlu.Dal.95 -- 5 Aralık 2022; 5:27:7 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.