< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 5 Aralık 2022; 6:4:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Konuyu açan arkadaşın bahsettiği olay mining yapılan kartın satılması değil, mining yapılan kartın mining yapılmamış diye yüksek bir fiyattan satışa konuluyor olması. Tıpkı 300bin km'de bir aracın km'sinin düşürülerek 120bin km'deymiş diye satışa konması gibi. Ha, 300bin km'de aracı olan aracını satamayacak mı, elbette satacak ama o aracın piyasasına ve fiyatına göre satacak. Mining yapılan kartı da sahibi bu durumu belirterek ve fiyatını da ona göre indirerek satışa koyacak. Şunu da ekleyelim; mining kartı yormaz bu nedenle fiyatını neden düşüreyim vb felan da geçelim bunları.
-
konuyla alakasız hocam sistemi değişirsen şu anki soğutucuyu kullanmaya devam edecek misin ? silver arrowu seviyorum da
-
6700XT Standart bellek frekansı 2000mhz. Mining de 1075mhz. Nerede overclock?
-
Araç veya taksi demeyin hocam, milletin içinde kalmış bir ukte var, ,işlerine geldiği gibi yorumluyor sonra.
Aynı örneği verdim, herkes bilir kişi, teknisyen, expert olmuş;elektronik uzmanı olmuş.Biri mekanik yorulmadır yıpranır, diğeri elektonik alettir onda yorulma, yıpranma,eskime olmaz ayağına yatıyorlar. Bak yukarıdaki adam elektronik işinde çalışmış, o bile olabileceğini diyor. :) Bu dünyada zamana karşı durabilen var mı? Taş, bildiğin taş bile zamana yenik düşüyor, yoğun kullanmakta kullanılan ürünün ömründen çalacaktır.Taksi örneğinin ana fikri bu birebir uymasada.
Burada öne sürdüğümüz fikir, mining kartı çöptür kesinlikle değil.Performansıda düşüktür demiyorum, çünkü bakımları yapılan mining kartı neredeyse yeni kartla aynı performansı veriyor, videolarda bahsediyorlar zaten. Lakin eğer bir parçanın zamana bağlı bir ömrü varsa, yoğun kullanım bu ömrü kısatacağını, bozulma riskinin az kullanılana göre artacağını düşünüyorum. O yüzden eğer mining kart alacaksanızda bu riski bilerek, temiz kullandığını düşündüğünüz kişilerden alın derim.
-
Miningde son durum ne bilmiyorum, eskiden memorylere oc yapılıyordu, daha fazla kazılıyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Al bi fransızda gör elektronik arızayı 😅 ustayla ahiretlik olursunuz
Kim ne derse desin mining yapılmış kart risktir. Sıradan oyun film vs için alıp kullanan bir kullanıcının sattığı kartla mukayese edilemez. Bir kere madencilik yapılan kartın hangi koşullarda çalıştığını bilemezsin. Adam belki bodrumunda, merdiven altında toz pislik ve nem içinde kurduğu sistemle bunu yapıyor. Satarken biraz kartı tozunu alıp temiz kullanılmıştır diye satmaya çalışıyor.
Genel ama yazılı olmayan bir kural vardır, bir ürün ne kadar çok kullanılmışsa ikinci eldeki değeri o kadar düşüktür. Bir ürün hor kullanılmışsa değeri de o kadar hor bir şekilde düşürülür. Çok düşük fiyatlarla satılmadığı sürece madencilikten çıkma kartları şahsen tercih etmezdim.
ben mining yapılmış kart almam
geçen sene dolar 8 ilen laptop almıstım 15 bine şuan 30 bin tl
acer rtx 3070li laptop hadi biraz yapayım dedım 1 ay yaptım 1000 lıra para getirdi
sonra ne oldu pc kapandı. acılmadı bir daha garantiye gönderdim.
anakart yanmıs 1 sonra geldı yurt dısından parca geldı. pc yi sattım direk aynı fiyata :)
Allahtan garantiden gecırdık. elımdede patlayabılırdı pc acerdan bır kere daha sogumuş oldum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok uyguna satılan ikinci el ekran kartı babalar gibi de alınır. Mesela madencilik yapılmış RTX 3080'i 5.000 liraya verirlerse gözü kapalı alırım. Bu arada garantisi bitmemiş olacak
Madencilerden ancak bu şekilde alınır, onun dışında alanların aklından şüphe ederim. Resmen adamlar bozmaya çalışmış ama henüz bozamamış ama sana satıyorlar. Elinde patlama ihtimali çok büyük.
-
Linkkk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sahtekarlık bu toplumun genlerinde var sanırım. Üç kuruş kar edeceğim diye milletin hakkına girmek.
Boşuna defolup gitmek istemiyorum bu ülkeden.
-
Miningden çıkan kart daha bile temizdir diyen olmuş ahah.
Aynı model & aynı fiyat 2 kart olsa; biri mining yapılmış, diğeriyle haftada 10 saat oyun oynanmış. Hangisini alırsınız? Düşünecek birşey bile yok ortada.
-
Tabii ki mining olanı alırım. Hem daha ucuz olur hem daha az sıkıntılı
sahibindene baktım hiç mining yapılmış 3060 ekran kartı satan yok.
adam 4 tane ekran kartı satıyor mining yapılmamış.
Birisi bakabilir mi güveneyim mi alayım mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 5 Aralık 2022; 16:10:32 > -
Satarken genelde oyun kasamın içinden ,kutusunun resmini atarım,letgodan sattığım için adam evime gelir kasamda furmark testini yapar siterse oyun açar yarım saat oynatırım. Alırsa çıkarır kutusuna kor faturasıyla veririm. Geçen bir eleman geldi almaya ilan eskiden kalmış. Alıcı varkens atayım dedim. Adam geldi her türlü tesit yaptı oyunda oynatıım. Garanti bitmiş, şimdi ben bunu aldım 3 ay sonra bozulsa ne olcak dedi, bir bardak su içeceksin dedim. kart 3 yıllık. 3 ay sonrada rıza verbilir 3 yıl daha teklmeden gidebilir. ben disbiritör değilim sana bunun garantisini veremem, ben sana yoka yakın apraya satıcam bir arzı verse sevise versek sattığımın 2-3 katı fiayt çekebilirler dedim eleman almadan çıktı gitti. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 5 Aralık 2022; 18:24:8 > -
sizi hükümet karşıtı yazılarınızdan tanırım ve takdir ederim.
ama yukarıdaki cümlenize karşıt olarak; oyun için kullanılan ekran kartında da sırf fazladan bir kaç FPS uğruna amansızca hız aşırtma yapılıp yapılmadığı bilinemez ki, satıcı söylemediği sürece...
yani demek istediğim, satıcı temelinde dürüst davranmadığı sürece her iki tür için de(oyun veya mining ekran kartı) aynı durum geçerlidir diye düşünüyorum...
-
Kısa bir matematik ömür hesabı yapalım,
24 saat x 365 gün çalışan bir kart = 8.760 saat boyunca %100 yük altında çalışıyor.
Ben işten vakit buldukça keyfine oynayan biriyim hadi onda da hafta içi akşam 5 saat hafta sonu 12 saat oyun oynayayım 365 günde anca 2.556 saat oyun oynayabilirim.
8.760 saat nere
2.556 saat nere
+ Oynadığım her oyun tüm süre boyunca %100 tam yükte çalışmıyor. Kimi oyun daha az kullanıyor kimisinde ben kısıyorum kiminde mola oluyor kart kullanımı düşüyor vs vs
Kısacası bu hesapta,
Bir yıl boyunca madencilikte kullanılan ekran kartı 3 ile 5 yıl çalışan bir oyuncunun ekran kartına yıpranma payı eşit geliyor.
Kesinlikle kumara denk geliyor madencilik görmüş ikinci el bir ekran kartı
10k ya 3080ti aldın çok iyi alışveriş dedin 1 hafta sonra kart bozuldu içine oturmaz mı kardeşim?
SIMDI DONANIM HABER ACIKLADIII
EKRANKARTI ALANLARIN ELINDE PATLAMIS
BILETER YANDIIII BEDAVA PARA YOKKK
BOYLE OLUCAGI BELLIYDI
SIZLER BILMEZSINIZ
CEVHER OZDEN VARDIII
KASTELLIII AMA BU ULKE HIC KAZIKLANMAYA
DOYMADIII DOYAMAZ
BUGUUN BIT KOIL YARIN GOLD KOIN
BIR ATA SOZU VAR 60 SENEDIR HEP SOYLERIM
KURNAZ TILKI HEP KUYRUGUNDAN YAKALANIRMIS
BUYRUN SITEMIZIN HABERI
DETAY ISTEYEN BAKAR
ANBULANSCI METIN *******************
Deniz bitti: Kredi borçlarını ödeyemeyen kripto madencilerine haciz gelmeye başladı
Kripto para piyasasındaki kriz büyüyor. Ekipman almak için çektikleri yüklü kredileri geri ödeyemeyen madencilerin donanımlarına haciz gelmeye başladı.
05 Aralık 2022, 15:20 (3 sa.)
1,7b
64
14
Kripto Para 224
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X