< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6480D79F2 -- 5 Aralık 2022; 22:28:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN (4. sayfa)

-
-
Düzgün mining yapılmış ile amatörce mining yapılmış ekran kartı arasında çok fark var.
RTX 3070Ti aldım zamanında mining görmüştü. Kartım 63 derecede stabil ve 4K'da boost clock değerini aşarak mükemmel oyun deneyimini yaşatmıştı hem de çok uyguna.
RTX 3090 aldım şimdi ama mining görmemiş . Fakat kartım 67 derecede stabil ve 4K'da boost clock değerini aşarak yine mükemmel oyun deneyimi yaşatıyor. Fakat iki kartı da yan yana koy . Şu miningli şu miningsiz diyemezsin.
Önemli olan kartın son hali. Eğer leş hale gelmişse overclocku becerilememiş fan hızları saçma sapan ayarlanmış cozutmuş bir şekilde oyun oynanmış kartı alırsan veya içi açılmış ama ne yapıldığı nasıl temizlendiği belirsiz bir kart alırsan veya amatör miningçinin sattığı karttan alırsan zaten sorunlar ardı arkası kesilmez. Fakat gidip insan gibi oyun oynananmış veya tecrübeli bir overclock , gaming , mining yapılmış kart alırsan gayet temiz stabil oyun performansı görürsün
-
Çok iyi demedimde şu zamanda fena sayılmaz. Ağustos 2021 faturalı. Şimdiye dek sattığım ürünler hep sıfıra yakındı hatta hepsinin ilk sahibi bendim. Çok memnun değilim yani durumdan ama olsun. Bozulursa içim cız ederde 10k hepten. Öyle aman aman bir parada değil. Anakartlar olmuş o para.
Biri 13k ya 3090 aldı bozuldu demiş. O kart daha riskli. 10500 e 3090 vardı almadım. Dur bakalım daha bir hafta olsun. Bozulursa yazarım.
Ha sizin elinizden macundu paddı vs işler gelmiyordur zaten girişmeyin o işlere. Benimkisi birazda eğlencesi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
8 ay mining yapılmış kartı nasıl patladı ? Çok mu sıcak yoksa kartın stabilitesi mi yok ?
-
Haklısın hocam 11000e RX 6900XT satıp 14000'e RTX 3090 aldım. Miningçiler olmasa piyasası düşmezdi bu kartların. 3-4 ay önce RTX 3090 gözümde imkansızdı , asla alamayacağım bir kart idi şimdi ise kasamda takılı duruyor. Miningçilerin ucuz satması temiz satıcıların da ilanlarını ucuzlattı . Sıfır kartlarla ikinci el kartlar arasında devasa fark var.
-
Doğru ama mining yapılmış bir karta denk gelme olasılığınızın hız aşırtma uygulanmış, hatta fazla kötü koşullarda hız aşırtma uygulanmış bir karta denk gelme olasılığınızdan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Tabi bu belirli dönemde patlayan kripto furyasındaki çıkan kartları kapsıyor bu. Evet 2. elde böyle riskler var, mining riske risk katıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıcaklık artmış hocam. Son bir haftadır farkındaymış durumun. Sıkcaklıklarda bi anormallik olduğunu söylemişti bana. Bir de durduk yere fanlar birden hızlanıyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6480D79F2 -- 5 Aralık 2022; 22:25:59 > -
1 sene mining görmüş 3070Ti ile 63-65 derece 4K Ultra 1950 Mhzlere varan hızlarda oyun oynadım. Bir tane vidası oynamadı padi değişmedi.
Miningli kart alınırsa müthiş kar edilir ama test etmeden almamak lazım. Arkadaş sanırım test etmeden almış olmalı . Ölü bir mining kartı almıştır. Yoksa imkanı yok aldıktan sonra normal kart olup da derecesi artmaya başlasın
-
Aldıktan 3 ay sonra verdi arızayı. Alırken test ettiğinde sorun görmemiş.
-
Arızası neydi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu cümlenizde haklısınız.
mining olayı çok fazla-(ben de elimdeki zotac gtx 1060 mini 6gb ile yaptım bir müddet, sonra forumdan yine mining için isteyen bir arkadaşa sattım geçen sene mayıs ayında)-yapıldığı için, mining yapılmış karta denk gelme olasılığı haliyle fazla oluyor.
benim gibi kartını oyun vb. işler için standart(hız aşırtmasız) kullanan insanların sayısı haliyle fazladır diye tahmin ediyorum...
yani hız aşırtma işlemini her kart sahibi yapmıyordur, tahminimce enthusiast dediğimiz, kaba tabirle "meraklısı" kart sahipleri gerçekleştiriyordur...
-
Bu nasıl mantık ya mosfetlerin ömrü, kondansnsatörlerin ömrü, dirençlerin ömrü, diyotların ömrü gibi bir sürü komponent var üstünde bunların bir ömrü yok mu? Sadece gpunun anakartla bağlantısını sağlayan lehim mi soğuk lehim olacak?
Bu mekanik alet değil ki 4 vidayla bağlantı yapılan bir parçanın 3 vida da tutar diyebileceksin. Gözünle zor görebileceğin küçüklükte bir smd komponentin bozulması yeter kartın işinin bitmesine.
Core halihazırda Undervoltlu ve Frekansı kısılmış şekilde çalışıyor Hocam. Mesela Miningte VCore VRM'i patlamış kart görmezsin fazla.
Tum ikinci el kart piyasasini konu sahibinin arkadasi kontrol ediyor herhalde. 1 milyon tane kart var adam elindeki bilgisayari satip konsola geçecek ya da nakite sıkıstı satiyor. Ya da keyfe keder satmak istedi.
Art niyetli insanlar hep vardi var olmaya devam edecek, motor satisinda da boyle arabada da boyle bilgisayar bilesenlerinde de boyle. Monitor alacaksin belki herif panel arizali satiyor bilemezsin. Bu konuda yapacagin en buyuk iyilik arkadasinin kimligini aciklamak.
Diger turlu yazdigin sey , kola icmeyin sagliksiz demekten oteye gitmiyor yani. Ne caciga yaradi zaten herkes farkinda neyin ne oldugunun.
Hocam bu ürünlerde kullanılan komponentler askeri sınıf veya workstation sınıfıysa uzun ömürlü olur ama değilse 7x24 çalışmak için yapılmamışlar istediğin kadar undervolt yap. Tier A sınıfı çok düzgün regüle edilmiş akımla beslemezsen illaki o komponentler daha hızlı zarar görecekler.
Burada sadece kartın ne için kullanıldığı önemli değil hangi şartlar altında stresse maruz kaldığı da önemli. Bedava dahi olsa mining kart almam çünkü önemli bir iş üstünde uğraşırken yarı yolda bırakmayacağı garanti değil.
Sadece oyun oynayacak birisi için tavsiyem alınır ucuz olduğu sürece. Çünkü ne olacak en kötü oyunun yarım kalır değişirsin kartı biter gider.
Ben 10 senelik pc'yi hala daha çalıştırıyorum mesela maşallahı var tık etmiyor ama bu pc'yi şimdi tutupda önemli bir işte kullanmam artık iyice yıpranmış zaten. Her an yarı yolda bırakabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkesin kendi tercihi hocam Mesela bana VRAM arızalı kart verseler bile alırım.
Ben hep ikinci el alıyorum. Henüz patlamadım. 12 tane ekran kartım var. TAMAMI ikinci el. Yarısı yurtdışından ikinci el. Yarısı Türkiye'den ikinci el. İki tanesi ABD'deki vatandaş taşınırken kartı ezmiş. Birer fan kırılmış. Kasa kırılmış. Heatsink hafif ezilmiş. Heatsink'i elle düzelttim. 3d printerda parça bastım. Hasarlı fanın yenisini taktım. TA-DAAA!
Henüz patlamadım. Sanırım kimden aldığınızla alakalı bir mevzu.
Mining çıkması da aldım. Normal kart da aldım. Ben şuursuz bir gamerdansa işi bilen miner'ı tercih ederim.
Mining'de GPU'dan ziyade Vram'e abanılıyor. Günde 3 saat oyun oynayan ve ekran kartı sıcaklığını kontrol altında tutmayan, bakımını yapmayan bir velet daha sakat.
Bir de bilinçli miningci düzgün server PSU'su falan kullanıyor. Sizin hırt PSU'larınızdan kullanmıyor.
Çok azınız gerçekten baba psu kullanıyorsunuz. Ben hiç kasmıyorum mesela. Ona o parayı verene kadar Server PSU'su kullanırım. Öküz gibi anırıyor, ayrı konu. Ama server ve Lazer CNC için "gürültülü odam" olduğu için ofiste, sorun yok.
Benim ofiste bu kartlar bir yapay zeka eğitim algoritması için kullanılıyor. Server PSU'su ile. Ofis girişinde voltaj regülatörü var. Voltaj 120V da olsa, 290V da olsa benim PC'me Serverıma 220V gelir kardeşim.
Gene, senin hırt offline ups'ine benzemez.
Yani, anlayacağınız hiç mi hiç belli olmaz. Ama miningci tayfasının kalitesi belli. Kayseri esnafından mal almak istemem tabii. Dolayısı ile "kardşim köz getir" tiplerden uzak durursunuz. Adam seçin yani. Adam düzgünse, bilinçli ise, namuslu gibi duruyor ise, mining çıkması veya gamer falan pek fark etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Aralık 2022; 0:54:44 >
-
ne demişti merkez başkanı "alma abi"
-
Elinde mining kartları olan biri olarak yazıyorum. Mining kart fiyatı uygunsa alın ama kesinlikle oyun ve bencmark testine sokmadan almayın. Etheryum ve bazı coinler gpu yerine memory kullanıyorlardı. Bu yüzden bazı memorylerde (özellikle hynix memeory) yük altında ortaya çıkan arızalar olabiliyor.
Örneğin elimdeki hynix ramli 3060 ti kart aylarca 2500 MHz da düzgün çalışırken hata vermeye başladı, 2200 e düşürdüm bir süre daha gitti ve tekrar hatalar başladı taki 1200 MHz kadar düşrüdüm sağlık çalışması için. PC ye takınca gayet güzel çalışıyordu, masa üstü uygulamalr, internet vs sorun yok ancak bazı oyunlarda hataya düşüyordu bu kart. 16 kartda sadece 1 tanesinde benim başıma geldi. 3 kartla da oyun bilgisayraı yaptım 2 aydır canavar gibi oyun oynatıyorlar.
Bilginiz olsun
Satan adam dürüst (mining yaptığını ve kartın ne kadar miningte kullanıdlığını söylüyor), fiyat uygun ve testlerden geçerse gayetde alınabilir.
-
Mining görmüş kart alınır ama gerçekten ucuz fiyatsa Bunun haricindeki tüm ihtimaller sıkıntı Ayrıca 2.el kart alırken yüzde 99 mining yapılmıştır diye düşüneceksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X