Şimdi Ara

2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
12.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mining yapılmış hiçbir kartı almam isterse en uygun optimum şartlarda mining yaptığını iddia etsin görüşüm değişmez alana da mani olmam

• srkn kullanıcısına yanıt

Merhaba; miningçinin sizinle iletişimi ve fiyat ömemli;

ayrıca mining yapılan ortamı gormek; cep telefonundan kazım yaparken ısı değerlerini görmek önemlidir. kartı nalım tyarıhı ve satış tarıhıde onemlıdır. ben 3 ay garantili mining yapılan ortamı gorup deneyıp test edıp o mzna okazyıon bir fiyata satın aldım ve memnunum. ama malesef rtx 3090 24 gb gddrx6 çift yönlü bellklere sahip olduüundan iyi soğutulması gerekiyor. hatta fan decvrini custum yapıp uv. yapmak gerekiyor. kasanızında buyuk ve cok havadar olması lazım.

Ben memnunum.

• Çok haklısınız dediiklerinize aynen katılmaktayım.2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN 

• Alıntı

metni:
    5. Eğer kart yurtdışından alındıysa uzak durun (amazon jp, newegg vs.) çünkü arz sıkıntısı varken madenciler nerden buldularsa aldılar.

Bu kısım hariç dediklerinize katılıyorum. Bu madde ise kesinlikle tam tersi bir durum söz konusu çünkü bizzat forumda kendi konu başlığı bile mevcut (NVIDIA/AMD Ekran Kartı Stok Takibi [ANA KONU]) birçoğumuz buradaki bilgiler sayesinde ülkede ekran kartı yokken ya da fahiş fiyatlara satılırken yurtdışı sitelerden kart aldık halen de alınmaya devam ediliyor. Örneğin birkaç sene önce kara cuma indirimlerinde Amazon Japonya sitesinden 7500TL'ye RTX 3060 almıştım ki o dönem buradaki fiyatlar 14binlere kadar çıkıyordu.

Bir de yurtdışından ürün alırken limit olduğu için madenciler toplu bir şekilde buralardan kart alamadılar. Tek seferde 2 kart siparişi ya da birkaç ay sonra bir kart daha sipariş verenlerden bile gümrüğe takılanlar çok oldu.

• Father Torque kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ama yurtdışından kart getirip üzerine ciddi kar koyup madencilere satanlar da vardı. Yurtiçinden alınan bir kartın eğer varsa faturasına bakıp yanında aldıklarına bakarak kartın kullanım amacı anlaşılabilir. Diğer türlü yurtdışından giren kartın takibi mümkün değil. Ama dediğim gibi istisna her zaman olabilir satan kişinin niyeti önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

2 ayda bir macun değiştirmek ne 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevindi42 kullanıcısına yanıt

Core clockta kartı bozamazssın, mesele memory clock. Eth hasrate memoryleri oc etmiyormıydunuz. Piyasada arıza veren kartların yüzde 90 bellek sorunu ekranda çizgiler ve renk nozulması, oyunlarda artifact verme vs. Core clock undervolt yapıuomuş. Kazarken coreclocktan ziyade memoryclock iş görüyodu. Minimg kart stock memoryclockta aynı fps verir. Zort diye ani sürücü hataları donmalar ekranda renk bozulmalrı memory cacık olunca görürüm sizi , fırın fırın diye konu konu gezersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 8 Aralık 2022; 11:24:48 >
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Mining özel kartlarda garanti 6 aya düşürme muhhabeti vardı diye hatırlıyorum.

• Mining yapıldığını nasıl anlayacak acaba firmalar?

Çinde vs fabrika gibi rig alanlarına kamyonla toplu alım yapanlar var.

• Ondan bahsetmiyorum benim evde yada bodrumda 10-20 kartla düzgün şekilde yaptığım mining i nasıl anlayacak firma?

Bilemez. 2. El mining kartı alınırmı konusu için faydalı bir bilgi

• Mining yapanların yüzde 50 si olayla hiç alakası yok veya yoktu. Bunlar rigi bilen birilerine kurdurup bıraktılar. 2. Elde alıcak adam ne bilsin bu miningçi işten anlıyor mu anlamıyor mu. Bu adamlar aralarında konuşmşarı biliyorumbiz bu kartları alıvaz hasrate seviye atlayınca oyunculara 2. Elde kiytlicez dediklerini bu forumdada gördük. 7-24 video memory(vram) oc lu şekilde çalışan kartı sıfırı 100 birimse 20 birimden en fazla 20 birimden satıyosa alın. Garantide fatura sahibi isitiyor bazı servisler. Custom bios atıyorlar. Garantiye yollmadan kendi biosu olup olmadığı kontrol edilmeli , kendi biosu dışında biosla giderse servis bunu direk garanti dışı bırakır. Servis de ilk biosa bakarlar.

• Yeni kartlari memory overclock yaparak bozmak imkansiz. Boyle bir durum olsa zaten AMD direkt kendi ayarlarina bu opsiyonu koymaz. Ha ama dersen ki zaten custom bios atiyorlar safe limitlerin disinda da karti zorluyorlar, bu soruna yol acabilir evet. Ama kartin sagligi da dusunulerek yapilmis bir mining karti ile ortalama bir oyuncunun bilgisayarindan cikmis kart arasinda, oyuncunun kasasindaki kartin cok daha kotu kondisyonda olacagi bariz.

• sevindi42 kullanıcısına yanıt

Nasıl amd memory oc kitledi mi? Ben var diye biliyorum. Gpu hasarları uzun kullanım bozulma senaryosunda genellikle belleklere çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 8 Aralık 2022; 14:7:47 >
  • Amd'nin çoğu kartı memory oc kitli geliyor. Açma yöntemi var mı bilmiyorum.

İbrahim Kardeşim 1000TL'ye 3080Ti var istermisin, Beyaz Değil ama, tek sıkıntı o 2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN 

2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN

• Tr garantili ürünler alınır. Alın aldırtın mining görmüş kartlar diye birşey yok. Sen kartı sıfır alıp hergün yüksek detay oyun oynarkende yoruluyor o kart.

Mining yapılmış 1 senelik tr garantili kart havada kapılır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Tek sorun yurtdışı garantisi olmayan kartı aldığın zaman elinde patlar hepsi bu. Amerikayı keşfetmiyoruz.Ön yargılarınızı yıkın.

• 8 adet mining ekran kartı sattım hepsini özenle temizledim calıstırdım fazla agır yuke sokmadım hepsınıde sattım 1 tane gerı donus almadım 2.el ekran kartı almayın demek yalnıs olur bence

• Miningde kullanılması veya oyun amaçlı kullanılması arasında, yıpratıcılık açısından abartılacak bir fark yok.

Burada önemli olan, mining yapılırken, elektrik altyapısının sağlıklı olup olmadığı, RIG' e periyodik bakım yapılıp yapılmadığı, abartı overclock denenip denenmediği gibi detaylardır.

Aynı durum oyun amaçlı ekran kartları için de geçerlidir.

Pek ala 2 sene miningde iyi şartlarda kullanılmış bir ekran kartı, kötü koşullarda oyunda kullanılmış bir ekran kartından daha iyi kondisyonda olabilir.

Her iki amaç için de, süre uzadıkça periyodik bakım kapsamı genişleyebilir. Pad yenileme, fan yenileme gibi.

Ben de ufak bir RIG kurmuştum. Madencilik bittikten sonra elimdeki 4 ekran kartını satmadım. Açıkçası satmayı da düşünmüyorum.

Bir ekran kartı ve RIG' deki diğer parçalarla eski desktop sistemimi tekrar toplamayı, kalan 2 ekran kartıyla da eksik parçaları tamamlayıp, sistem olarak kurup çocuklarıma vermeyi planlıyorum.

En eski olan kartı da yedekte tutacağım.

Kartlarıma ve RIG' e çok iyi baktığım için en az 3-5 sene sorunsuz kullanacağıma eminim. 580' imi oyunda senelerce kullandıktan sonra bir sene de RIG' de çalıştırdım. Yine sisteme takıp kullansam yine sorunsuz oyun oynatır. İyi bakılan çok zorlanmamış ve sağlıklı elektrikle, akım korumalı prizle kullanılan bir ekran kartı kolay kolay sorun çıkarmaz. Çıt kırıldım gelin değiller :)

Not : Bir diğer detay, oyun oynarken yük ve ısı sürekli iner-çıkar. Bu da elektronik aksamda, mininge oranla daha fazla yıpranma oluşturur. Çünkü miningde ısı ve yük stabildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaykusu -- 20 Aralık 2022; 13:49:7 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.