arkadaşım 2.el sitelerinden mining yapılmış kirli tozlu ekran kartları alıyor, temizleyip çok az kullanıldı diye tekrar 2.el sitelerinde satıyor.Bunun süte su koyup satmaktan farkı yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2. EL EKRAN KARTI ALMAYIN
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
işte gerçek bi arkadaş
-
Mining yapılmış olunca ne oluyor ki ? Çoğu mining kartı oyun sistemlerinde kullanılan karttan daha sağlamdır 3090 olmadığı sürece.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mesele çok kullanılmadı diye satması ve yine 2. El sitesinden ucuza alıp yine aynı yerde pahalı satması aldığı kartlarda gddr6x vramli kartlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşınızın ahlakına kalmış bir durum hocam
Bunlardan ikinci elde çok var. Adam 20 tane RX 580 koymuş oyun bilgisayarında kullanıldı diye satıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulukk -- 4 Aralık 2022; 10:38:2 >
İnternet cafesi olsa bile internet cafe sahipleri gece mining yapıyorlar
Neden, mining kart mı satıyorsun?
Bana bir mining kartın nasıl bir oyuncu pcsindeki karttan daha sağlam olabileceğini açıklar mısın?
Bir taraftta az kullanılmış bir otomobil, diğer tarafta 7/24 çalıştırılan bir durak taksisi var diyelim. İkisininde özellikleri aynı olsun. İkiside aynı paradan mı gider?
-
Türkiye şartlarında taksi daha pahalıya bile gidebilir
Daha sağlam olmasının sebebi 7/24 çalışması. GPU sürekli çalıştığı için oyuncu sistemlerindeki gibi bir soğuyup bir ısınmayacağından GPU'yu substrat'a bağlayan Lehimlerde sorun olmayacak. Ayrıca çoğu mining kartı sonuna kadar undervoltlu ve düşük Core Hızında çalıştırıldığı için oyuncu sistemine göre daha az voltaj ve akım yiyecek
-
Kullanılan ürün her türlü aşınmaya uğrar. Mining GPU'ların daha iyi olacağı diye bir durum yok. Ne yazık ki bunu ne sen ne ben kanıtlayabiliriz benim bildiğim bir test yok bugüne kadar yapılmış olan.
Lakin aynı zamanda mining gördü çöpe at gibi bir durumda yok. Çok rahat 3-5 sene daha çalışabilir en kötü haldeki kart bile ki şansınız yaver giderse sizi bile gömebilir güzel bir 3070ti.
-
10k ya mining çıkması garantili gainward 3080ti alıp padleri ve macunu değiştim. Garanti gitti göze aldım. Uv ile 72 derece belleklerde 85-88 arası çalışıyor. O paraya bırak 4070i 4060 bile alınmaz. Göze alan istediğini alır. İki sene götürse yeter yetmezsede can sağlığı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konu sahibi kişiye not: Gerçekten bir iyilik yapmak istiyorsan, arkadaşının ilanlarından birini paylaş da alıcılar da ona göre kara listesine alsın.
işte günümüzde; "vebalı görmüş" muamelesi yapılan, "mining kart almayın çöpe atın" furyasında söylenmiş objektif yorumlardan bir tanesi...
tebrik ediyorum...
-
Gaming kartıyla ringdeki 24 saat ve günlerce çalışan ekran kartınımı karşılaştırıyorsunuz ? Allahım daha neler görücez. Yapmayın etmeyin Gtx 970 kullananları gördük bu forumda seneler önce. 1 sene içinde ne şikayetler açılcak bu forumda izleyin ve görün. En sağlam üründe bile kul yapısı olduğu için yoğun kullanımda zarar görür. Biz ne ringler gördük adamlar toz içinde bırakmış kartı, macun sürmemiş, Deli gibi overclocklamış aylarca öyle kullanmış, tutupda bu kartları nasıl savunursunuz aklım almıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 4 Aralık 2022; 18:59:1 > -
30 Tane RTX 3090la mining yapsanız dahi.
Elektrik masrafı > kazandıgınız coini sattgınızdan daha masraflı..
Full zarar yani.
Anca elektrik kaçak olması lazm
-
miningciler olmasa bu paralara ekran karti alamazdik rtx 3060 4500 e bulunabiliyo az miningli alinir neden alinmasin ekmegi yenmis rx 580 onermem tabi
Ben de oyuncuyum ama miningle yeni kartımı ucuza mal ettim. Kartta sattım satıyorum da. Anlamadığım şey adam mining kartı satar da istediği fiyatı belirler de. Alan alır almayan almaz. Ha ilan aciklamasi yalan dolansa bu miningli karta özel durum değil o kişi elmada satsa belki çürük olana çürük değil diyecek.
7/24 kartı çalıştırarak içine ediyorsun sonra bir halt yokmuş gibi millete kakalama peşindesiniz. Yok öyle bir köy, kasaba. Neymiş mekanik yorgunlukmuş tezi. :) Sana göre elektronik aletlerin biçilen bir ömrüde yoktur. :) PCBler sadece GPU'dan mı oluşuyor, vrmler, kondansatörler vs gibi bozulmaya müsait birimleri var. (Elektronik alanında bilgili, mesleki olarak bu işi yaptığını kanıtlayan arkadaşlar aslında bu konuda tek söz sahipleridir. Onları dinlememiz lazım işin doğrusu.) Alırken kartın içini bakıp anlayamayacağımız için pcde bir furmaktla kartın sağlını nasıl anlayacağız? Belki Vramlerde bozulma başlamış ama bozulmamış, belki kondansatörlerinde şişme başlamış, nasıl olacak? Biri demiş 10 senedir eski CPU kullanıyoruz, taş gibi bir şey olmuyor ekran kartına mı olacak. :D Ekran kartı sadece GPU'dan mı oluşuyor arkadaş! Bu kartlar bozulmaz olsa firmalar belli süreli garanti niye veriyor? Onlar bilmiyor mu bunda mekanik yorgunluk olmaz, taş gibi devam eder. Kendilerine masraf çıkarmaz kolay kolay. Şöyle 5-10 sene garanti dese birisi daha çok tercih edilecek. Niye vermiyorlar? Sen onlara da bilgi ver, bilmiyorlar demek ki :) Oyuncu kartından daha sağlıklıdır deniyor, arkadaş normal bir oyuncu o.c ile elde edilecek fpsnin anlamsız olduğunu bilir, uğraşmaz o işlerle. Zaten bu kartlar yüksek o.c yapsanda fps bazında attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor, çoğu stok kullanıyor, diye düşünüyorum. Bir çok oyuncu, iyi bir karta kolay kolay erişemiyor. Kartın değerini biliyordur.Kaldıki günlük 2-3 saat çalışan bir kartla 24 saat çalışan kart aynı oranda mı yıpranır. Bir arkadaş sürekli kapat aç, ısınma soğumaya oda lehim atmaya sebep olur demiş. Olabilir ama vram, kondansatör bozulması vs daha önemli bir sorundur.Oda daha çok mining kartlarda zorlanıyor.
Mining kart çöptür demiyorum lakin benim gözümde yıpranmış bir karttır. Arıza verme riski, oyuncu kartına göre fazladır. O yüzdendir ki bir çok firma mining sonucu bozulan kartta garanti sağlamayacağını duyuruyordu. Diğer yandan her miningci bir değil, bu işi profesyonel yapan var, "bineceğim sırtına, vuracağım kırbacı" kafasıyla yapan var; özel klimalı ortamda yapan var, bodrumda balkonda yapan var; kaliteli pad macun kullanan var(bunların kalitelilerinin fiyatlarına bakın,kaç kişi bu kadar para veri bunlara)elimde patlatmasın yeter diye masraf açan var vs Olay satışa gelince hepsi on numara kullandıklarını der. :) Alın veya almayın demiyorum, o apayrı bir konu. Ama alınacaksada en azından profesyonel olduğunu düşündüğünüz satıcılara bakın derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 10 Aralık 2022; 11:35:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Firmalar kartın mining kullanıldığını bile anlayamaz Mining BIOS'u atmadığın sürece.
Hem adamlar neden ekstra garanti süresi versin. Zaten servislerde garanti dışı bırakmak kırk takla atıyorlar bir de garantiyi mi uzatacaklar
Taksi durağından çıkan aracı, bireysel araçtan yeğliyorsun yani. :) tercihine saygı duyarım. Lakin istisnalar kaideyi bozmaz. Kmsi yüksel olan araç daha ucuzdan gider. Yıpranma payı vs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
işte gerçek bi arkadaş |
Neden, mining kart mı satıyorsun? Bana bir mining kartın nasıl bir oyuncu pcsindeki karttan daha sağlam olabileceğini açıklar mısın? Bir taraftta az kullanılmış bir otomobil, diğer tarafta 7/24 çalıştırılan bir durak taksisi var diyelim. İkisininde özellikleri aynı olsun. İkiside aynı paradan mı gider? |
Konu sahibi kişiye not: Gerçekten bir iyilik yapmak istiyorsan, arkadaşının ilanlarından birini paylaş da alıcılar da ona göre kara listesine alsın.
|
7/24 kartı çalıştırarak içine ediyorsun sonra bir halt yokmuş gibi millete kakalama peşindesiniz. Yok öyle bir köy, kasaba. Neymiş mekanik yorgunlukmuş tezi. :) Sana göre elektronik aletlerin biçilen bir ömrüde yoktur. :) PCBler sadece GPU'dan mı oluşuyor, vrmler, kondansatörler vs gibi bozulmaya müsait birimleri var. (Elektronik alanında bilgili, mesleki olarak bu işi yaptığını kanıtlayan arkadaşlar aslında bu konuda tek söz sahipleridir. Onları dinlememiz lazım işin doğrusu.) Alırken kartın içini bakıp anlayamayacağımız için pcde bir furmaktla kartın sağlını nasıl anlayacağız? Belki Vramlerde bozulma başlamış ama bozulmamış, belki kondansatörlerinde şişme başlamış, nasıl olacak? Biri demiş 10 senedir eski CPU kullanıyoruz, taş gibi bir şey olmuyor ekran kartına mı olacak. :D Ekran kartı sadece GPU'dan mı oluşuyor arkadaş! Bu kartlar bozulmaz olsa firmalar belli süreli garanti niye veriyor? Onlar bilmiyor mu bunda mekanik yorgunluk olmaz, taş gibi devam eder. Kendilerine masraf çıkarmaz kolay kolay. Şöyle 5-10 sene garanti dese birisi daha çok tercih edilecek. Niye vermiyorlar? Sen onlara da bilgi ver, bilmiyorlar demek ki :) Oyuncu kartından daha sağlıklıdır deniyor, arkadaş normal bir oyuncu o.c ile elde edilecek fpsnin anlamsız olduğunu bilir, uğraşmaz o işlerle. Zaten bu kartlar yüksek o.c yapsanda fps bazında attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor, çoğu stok kullanıyor, diye düşünüyorum. Bir çok oyuncu, iyi bir karta kolay kolay erişemiyor. Kartın değerini biliyordur.Kaldıki günlük 2-3 saat çalışan bir kartla 24 saat çalışan kart aynı oranda mı yıpranır. Bir arkadaş sürekli kapat aç, ısınma soğumaya oda lehim atmaya sebep olur demiş. Olabilir ama vram, kondansatör bozulması vs daha önemli bir sorundur.Oda daha çok mining kartlarda zorlanıyor. Mining kart çöptür demiyorum lakin benim gözümde yıpranmış bir karttır. Arıza verme riski, oyuncu kartına göre fazladır. O yüzdendir ki bir çok firma mining sonucu bozulan kartta garanti sağlamayacağını duyuruyordu. Diğer yandan her miningci bir değil, bu işi profesyonel yapan var, "bineceğim sırtına, vuracağım kırbacı" kafasıyla yapan var; özel klimalı ortamda yapan var, bodrumda balkonda yapan var; kaliteli pad macun kullanan var(bunların kalitelilerinin fiyatlarına bakın,kaç kişi bu kadar para veri bunlara)elimde patlatmasın yeter diye masraf açan var vs Olay satışa gelince hepsi on numara kullandıklarını der. :) Alın veya almayın demiyorum, o apayrı bir konu. Ama alınacaksada en azından profesyonel olduğunu düşündüğünüz satıcılara bakın derim. |
Arkadaşınızın ahlakına kalmış bir durum hocam
![]() Bunlardan ikinci elde çok var. Adam 20 tane RX 580 koymuş oyun bilgisayarında kullanıldı diye satıyor ![]() |
10k ya mining çıkması garantili gainward 3080ti alıp padleri ve macunu değiştim. Garanti gitti göze aldım. Uv ile 72 derece belleklerde 85-88 arası çalışıyor. O paraya bırak 4070i 4060 bile alınmaz. Göze alan istediğini alır. İki sene götürse yeter yetmezsede can sağlığı
|
Gaming kartıyla ringdeki 24 saat ve günlerce çalışan ekran kartınımı karşılaştırıyorsunuz ? Allahım daha neler görücez. Yapmayın etmeyin Gtx 970 kullananları gördük bu forumda seneler önce. 1 sene içinde ne şikayetler açılcak bu forumda izleyin ve görün. En sağlam üründe bile kul yapısı olduğu için yoğun kullanımda zarar görür. Biz ne ringler gördük adamlar toz içinde bırakmış kartı, macun sürmemiş, Deli gibi overclocklamış aylarca öyle kullanmış, tutupda bu kartları nasıl savunursunuz aklım almıyor. |
Kullanılan ürün her türlü aşınmaya uğrar. Mining GPU'ların daha iyi olacağı diye bir durum yok. Ne yazık ki bunu ne sen ne ben kanıtlayabiliriz benim bildiğim bir test yok bugüne kadar yapılmış olan. Lakin aynı zamanda mining gördü çöpe at gibi bir durumda yok. Çok rahat 3-5 sene daha çalışabilir en kötü haldeki kart bile ki şansınız yaver giderse sizi bile gömebilir güzel bir 3070ti. |
Konuyu açan arkadaşın bahsettiği olay mining yapılan kartın satılması değil, mining yapılan kartın mining yapılmamış diye yüksek bir fiyattan satışa konuluyor olması. Tıpkı 300bin km'de bir aracın km'sinin düşürülerek 120bin km'deymiş diye satışa konması gibi. Ha, 300bin km'de aracı olan aracını satamayacak mı, elbette satacak ama o aracın piyasasına ve fiyatına göre satacak. Mining yapılan kartı da sahibi bu durumu belirterek ve fiyatını da ona göre indirerek satışa koyacak. Şunu da ekleyelim; mining kartı yormaz bu nedenle fiyatını neden düşüreyim vb felan da geçelim bunları. |
Benzer içerikler
- gpu hotspot nedir
- intel hd graphics 3000
- nvidia txaa nedir
- intel iris xe graphics
- gigabyte garanti sorgulama
- rtx 5050
- rx 8800 xt
- amd fsr
- rtx 50 serisi ne zaman çıkacak
- ekran kartı öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X