Şimdi Ara

2. El Ekran Kartı Piyasasının Çökmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasanın tamamen yabancısıyım. Ryzen 5000 serisi işlemci almayı düşünüyorum. Elimde Asus Z170 pro gaming ve i7 6700k var. CM Hyper 212 Evo ile birlikte üçünü satasım var sizce ederi nedir?

• Anakart 500, İslemci 1500,Fan da 250 civari eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam, ekran kartımı satmayı düşünmüyorum, piyasası baya absürt durumda gibi. Sence GTX 980'in ederi nedir? Bugün 1050Ti için 1500-1600 lira yazmışlar bana çok abartı geldi.

• 5-6 sene önce 450 tlye aldığım ekran kartı ikinci elde 700 tl. süper valla. aşık olup vazgeçemeyeni görmüştüm ama bu başka bişey.

• Arkadaşlar dolar kuru 8.43. İster sıfır ürün satın, ister 2.el bu fiyatları malesef dolar belirliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülke çöküşte arkadaş 2. el ekran kartı piyasasından bahsediyor.

• Herkes birbirine itelemeye çalışıyor, kur endeksli olmasını anlıyorum ama 0 kart fiyatınada yazmak tamamen art niyet.

Bu arada MSI 5700 Evoke ne kadar eder? 2 aylık henüz. 6800 geçmeyi düşünüyorum

• 1 ghz celeron işlemcili onboard gpu'lu bilgisayarların sıfırları suan 5200 lira. kurdan haberiniz yok galiba.

elimdeki gtx 1060'ı 1500 lira altına vermem, niye vereyim? kuru ben mi yükselttim?

• Biraz önce 14.500TL fiyat biçilen Msi gaming x tri 2080Tİ ye 4500TL teklif ettim , pazarlık yapabiliriz dedim. Satıcı bir firmaymış, kur yüksek indirim yapamıyoruz sizin yaptığınız pazarlık değil dedi.  

Yani bende 3070 almak varken 2 katını sizin karta verecek bol aklı kıt müşteri dileyip konuşmadan ayrıldım

• quote:

Orijinalden alıntı: Huan8

11.11, kara cuma, muhteşem cuma... bunlar bu ülkede anlamını yitirdi. Şu an almak istediğiniz herhangi bir ürünün fiyatını not edin. Kampanya döneminde indirimli fiyat diye size normalin üstünde fiyattan yüzde x indirdik diyip, normal sezondaki fiyatın bile üstüne yaslayacaklar. Ben artık o indirimlere inanmıyorum. Dolar halen yükseliyor. Aldık aldık, alamadık bakar kalırız.

Bu tezgahı zamanında vatan bilgisayar çok yapardı. Hafta içi x fiyat olan ürüne cuma akşamı zam yapıp hafta sonu zamlı fiyattanda muhteşem indirim yapıp o şekilde satardı, müşteri hizmetleriyle az kavga etmedim bu yüzden.

N11 indirimlerindede dediğiniz gibi her sene aynı şey olur fiyatları not alın, son 1-2 gün kala her satıcı giydirir fiyatlara kuponla aynı hesaba gelir  

• Arkadaşda vega64 var 2800 koydu 2600 çekti o sıra nvdia 3x ler çıkışı duyuruldu dedim üçe beşe bakma bak AMD nin 6x leride yolda ver gitsin yoksa iyicene elinde patlar..

Ben sana 2600 ikinci elde Vega mı 1080ti mı sunsam hangisini alırdın dedim 1080 tabiki dedi.

Sonra dank etti ne yapıyım dedi sıcak para kraldır o kart elinde kaldıkça değer kaybeden bir şey bana sorarsan 1700-1800 ver gitsin üstüne get kredi kartı imkanı da su en azından sıcak parası olmayan kitleyede ürünün cazip gelir dedim..

Gerçekten de geçen hafta bir arkadaş get yolu ile 1800 e sattı kartı ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xmxksk kullanıcısına yanıt

Oralardan kampanyalı bi şey almayı bıraktım. Normal dönemde daha ucuza geliyor. Hatta kupon falan yakalarsak o zaman tatlı bi indirim gelmiş oluyor. Gerisi hikaye. Zaten dolar yükseldikçe, neredeyse anlık kur farkını yansıtır oldular. N11'de üçkağıtçı satıcı da çok. Neyse ki n11 biraz arkamızda duruyor da müşteri olarak mağduriyet yaşamadım.

• Çok değil sadece bir sene önce Rx580 & Ryzen 5 2600'lü hazır sistemler 4000 liraya satılıyordu. Yanında aksesuar ve oyun hediyeleri bile olabiliyordu. Aynı sistem en sade haliyle 6000 lira şu an.

2 sene önce Vatan'ın kdv indirimi döneminde Rtx 2060 2000 liraya düşmüştü de tek fanı var diye almamıştım. Aynı dönem Standart ps4 1000 liraydı yine daha düşer diye almamıştım. Gram stabilite yok ekonomimizde.

• Yakında yiyecek ekmek bulamıcaz, kimse farkında değil ülke günden güne çökme noktasına geliyor ama birileri 3070 soruyor, diğeri geliyor 5600X mi alayım 5800X mi diyor, öteki geliyor BIG navi mi 3000 serisi mi diyor, senin gibiler geliyor 2.el piyasasından dert yanıyor  

Gerçekten komik.

• Tek çare ikinci elcilerden birşey almamak ellerinde patlasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 gün önce 1500 liraya aldığım ekran kartı şimdi 2180 lira olmuş. 3500 olan 5700 ler 4500-5000 lerde geziyor. ülke şaka gibi. yarın neyin ne olacağı belli değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: imfatalty

2.el kısmının bitmesinde satıcıların suçu kadar alıcıların da suçu var malesef.

Geçenler 5700xt sattım 3100 lira fiyat koymuşum hala pazarlık peşindeler, ya ürün zaten 1 yıl önce en ucuz bu kadardı şimdi olmuş 4000 neyin pazarlığı?

A ürününün "Sıfırı" 2000 lira diyelim, aynı malı "sıfır" şekilde ilana 1700'e koyan insanla pazarlık yapıyorlar.

Piyasada bu tarz Ölücüler olduğu sürece, satıcınında malı kıymetli olacak tuttuğuna satmaya bakacak.

Satıcıların düzgün fiyatlandırma, alıcılarında mantıklı pazarlık yapması gerek.

Ama malesef Empati kelimesi bizim Ülkemizde içi boş bir balon.....

güzel örnek. bizim insanımız pislik ve ölücü . 5700 xt bugün 4500 lira modele göre 5000 e kadar çıkıyor. adam istiyorki bu kartı 1000 liraya alayım. anasının en akıllı oğlu bu ya . rx 570 bile 2200 olmuş.

• hapocod kullanıcısına yanıt

ayni yorumu umarim arabacilarin altindada goruruz

• dolar artinca 0 degeri nasil artiyorsa 2.elinki de artar gayet normal

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

ayni yorumu umarim arabacilarin altindada goruruz

Sende yapabilirsin aynı yorumu arabacıların forumunda.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.