Şimdi Ara

2. el taşıt kredileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar , bir araç bakıyoruz 140 bin tl civarında fakat elimizde peşinat yok ve internette bu konuda pek güncel bilgi bulamadım birkaç soru soracagım cevaplarsanız sevinirim (soruları faizsiz kredi veren bankalara göre soruyorum)

1- kredilerde aracın yaş sınırı var mı bazı yerlerde 10 yaşa kadar olan araçlara kredi çıkıyor diye duymustum alacagımız araç 18 yaşında buna çıkar mı ?

2- tamamına kredi çıkma konusunda mesela bu sitede gerekli kriterleri girdiğimizde tamamına kredi çıkıyormuş gibi hesaplama yapıyor ancak başka yerlerdede tamamına degilde kasko degeri kadar ya da %70 ine gibi oranlardan bahsediyor açıklayabilir misiniz ?

https://www.hangikredi.com
    Taşıt Kredisi Hesaplama ve Araç Kredisi Başvurusu
    https://www.hangikredi.com/kredi/tasit-kredisi

cevaplarsanız sevinirim...

• on yaşa kadar diye biliyorum. yine de bankadan bankaya değişebilir. tamamına çıkmıyor ama yüksek fatura gösterilip tamamına alınabilir. valla imkan varsa esnaf kefaletten filan almak daha iyi banka faizi çok yüksek geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: diatta1903

on yaşa kadar diye biliyorum. yine de bankadan bankaya değişebilir. tamamına çıkmıyor ama yüksek fatura gösterilip tamamına alınabilir. valla imkan varsa esnaf kefaletten filan almak daha iyi banka faizi çok yüksek geliyor bana.

hocam biz memuruz oyle bir şansımız yok ama yüksek fatura gösterme olayı nedir biraz daha açıklayabilir misiniz

• Konuya başka açıdan bakacağım müsaadenizle
    O faizsiz kredi veren banka gerçekten kağıt üzerinde yani resmi olarak aracı kendi üzerine alıp sonra mı size satacak yoksa direk sizin üzerinize diğer bankalarin aldığı gibi kâr alıp mı verecek ?
    Ben de ev aldım ödüyorum banka üzerine almadı direk bana geçti iyi ki almadı yoksa tapu masraflari da bana girerdi ( ben böyle bir bankadan koşullar uyduğu için aldım bana göre hepsi faiz bana masal geliyor bu işler )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 8 Nisan 2022; 22:19:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desertcrown

hocam biz memuruz oyle bir şansımız yok ama yüksek fatura gösterme olayı nedir biraz daha açıklayabilir misiniz

Alıntıları Göster

atıyorum araç yüz bin lira, peşinat yüzde yirmi mesela. galerici yüzyirmi fatura kesiyor banka 96 bin veriyor filan. ben de ayrıntıyı tam bilmiyorum. özellikle kredi aracılığı yapan galerilerde yapıyorlar. gerçi kdv bu ay yüzde birden on sekiz oldu bu saatten sonra masraflı gelir ama yine de danışmak lazım.

• soyledikleriniz doğru ama en azindan kötünün iyisi olarak düşünerek yapıyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    biraz daha cevap gelmesini bekliyorum bakalim inşallah hayal olarak kalmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Engelliden 2. El Araç Alımı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam böylesine bir konu hakkında "bana göre" demek için, bunu söyleyecek bilgiye sahip olmanız gerekmiyor mu?

Konu sahibine gelecek olursak; bu zamana kadar en fazla 10 yaşına kadar araçlara bankaların destek sağladığını gördüm. Fiyat bandına göre de %70 oranında destek sağlarlar.

• Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

peki hocam yüksek fatura gösterip tamamına yakın kredi çıkarma olayı oluyor mu

artık o arabadan vazgeçtik de bakalım 10 yaş altı bulmaya

Hocam işte bizim temiz yürekli insanımızı bu bakış açısından yakalıyorlar sen düşünmezsin biz düşündük bak şu hocamız fetva verdi diye diye milletin beynini uyuşturup elinden karısını kızını bile alıyorlar üzülerek izliyoruz neyse konu dağılmasın ...

• Ben "şu hoca" değil de, mevcut bulunan kavaide bağlı kalarak yapılan işlemlerden bahsediyorum hocam. Bahsettiğiniz mesele ne bilmiyorum ama benim bahsettiğim şey ile pek alakası olduğunu sanmıyorum.

• desertcrown D kullanıcısına yanıt
    Onu bilmiyorum hocam, bankalar veya satıcılar ile konuşmak daha mantıklı olacaktır. Yüksek fatura çıkarsa bu sefer ödenecek borç da artmaz mı?

mesela araç 100bin lira banka %80ini veriyor %20 peşinat kalıyor ama bankaya aracı 120 bin tl dersen banka sana 96 bin tl kredi vercek yani tamamına yakını vercek bende ilk başta sizin gibi düşünmüstüm sonradan anlamıştım

• yüksek fatura gösterme olayını daha detaylı olarak anlatabilecek var mı

Bunun için o fiyat üzerinden fatura kesilecek ve o fiyat üzerinden fiyatlandırma olacak. E şimdi aracı güvenilir olmazsa fazladan para verilmiş olacak. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var işin ucunda.

• Memursanız ikinci elde direk tüketici kredisi daha iyi olur, taşıt kredisinde sigorta-kaskoyu banka kendi yapıyor ve daha yüksek çıkıyor, maliyet aynı yere geliyor, sıkışma halinde de satmak daha zahmetli.

Taşıt kredisi bankadan alınabilecek ihtiyaç kredisi tutarı yetersizse gerekiyor, aracı ipotekleyip daha fazla kredi verebiliyorlar.

• dediğiniz mantikli geldi ancak vadeleri dusuk olmuyor mu bize 36 veya 48 ay lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desertcrown -- 10 Nisan 2022; 4:37:58 >
    Hocam kasko değerinin yüzde 70ine kredi çıkar. Satış fiyatından bağımsız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brstgn B kullanıcısına yanıt
    kasko degerini nasil öğreniriz aracın

• 10 yaş üstüne taşıt kredisi verilmez, kasko değerine bakılır. 2.el araçta fatura değerine bakılmaz. Bunlarjn hepsi taşıt kredisi için geçerli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.