2.el bir araç alıcağım ama bu aracı aldıktan sonra neler yapmam gerektiğini bilmiyorum...noter satışı, devir, sigorta, muayene, trafik sigortası, plaka işlemleri vs bir sürü şey var...
bunların neler olduğu, kaç para tuttuğu, ne kadar zamanda halledilebildiğini bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim...
benim bulabildiğim bunlar, burada sormak istediğim bazı sorularda var...
parayı satıcıya ne zaman teslim etmeliyim? plaka hangi hallerde değişir yani 34 plaka alıcam ama istanbulun neresinden alırsam alayım sorun olmaz mı yoksa ilçe farkı varmı? birde aracın çalıntı rehinli olup olmadığını nerden bakabilirim?
-Parayı genelde banka üzerinden transfer oluyor.Veznedeki bayana söylüyorsunuz ( onlar zaten bu işte tecrübeli anlıyorlar hemen) diyorsunuz ki ben araç alacam, arkadaş satacak,sizin hesabınızdan araç ücreti kadar para diğer hesaba bloke oluyor.Aracı noterden satın aldığınız zaman bankayı bilgilendiriyorsunuz veya şubeye gidip noter satışının sorunsuz olduğunu söylüyorsunuz onlarda para üzerindeki blokeyi kaldırıyorlar,böyle para satıcının hesabına geçmiş oluyor.Biraz gittigidiyor daki alış verişe benziyor. -Zaten araç satılırken satıcı vergi dairesinden temiz kağıdı alıyor,ayrıca sizdehttp://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx adresten sorgulayabilirsiniz.