Arkadaşlar aklımı karıştıran bir mevzu var, altımda arabam var satmayı kafaya koydum ve satar satmaz 7-10 gün içerisinde bir araç almam gerekiyor. İstediğim fiyat bandı ile elimdeki nakit arasında 100-200 liralik bir açık olacak bu açığı ise kredi ile kapatmak istiyorum, velevki karşıma fırsat araci cikti hemen kredi alıp isi çözmem gerekiyor ama nasıl olacak adam beni beklicek mi ? Bu isin raconu nedir ? Mesela ziraatden ikinci el için kredi alabilir miyim düşük faizli ? Ya da hızlı ve düşük faizli kredi almamın bir yolu var midir ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2.elde düşük faizli kredi nasıl alınır?
-
-
Düşük faiz işi bitti onu gecelim
Alacaginiz arac finans kurulusu anlasmali(teb cetelem koc finans vb) bir galeri olursa sizin icin daha iyi olur 10 dakikada yuksek faizli kredinizi cikartirlar imzalari atarsiniz aracinizi alip gidersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ziraat maks. 5 yasa kadar kredilendirir. Ama su sıralar kamu bankaları kredi kullandiirmaya pek istekli değil. Önce Aracı bulursun. Sahibine dersin ki kredi kullanacağım. Sonra ruhsat fotokopisi ve gelir belgen ile sabah erken saatlerde bankaya gidersin. Gün içinde kredin sonuçlanır . banka ok derse ertesi gün sabah erkenden satıcı ile bulusur işi halledersin.
Krediye hangi şubeden başvurursan o şubeden kullanman gerekir. Yani İzmirden başvuru yapıp istanbula gidip krediyi kullanamazsın. (Bazi bankalarda bu mümkün olabiliyor. Sorarsın)
Ekleme: faiz oranlarına bankaların kendi web sitesinden rahatca ulaşırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaba -- 7 Ağustos 2022; 23:1:50 > -
arkadaşlar merkez bankası yıllık politika faizini %14 olarak belirledi.
Peki bu krediye kim ulaşıyor?
-
TCMB %14 ile kamu ve özel bankalara borç veriyor. Bu bankalar da kar marjı ile şirketlere ve bireylere kredi veriyor. Fakat şu an bankalar (kamu) kisa ve orta vadede enflasyon üzeri kar edemediği için çoğunlukla Tlref faiz oranını baz alarak +3-+4 kar marjı ile değişken faizle kredi açıyor. Özeller ise TL mevduat toplayamadığı için %30 - %40 ile kredi açıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaba -- 7 Ağustos 2022; 23:9:41 > -
hocam peki sade vatandaş olarak ben nasıl mal mülk sahibi olacağım?
Teknik bilgim olmadığı için soruyorum.
Diyelim bir ev beğendim. fiyatı 700.000
Cebimde de 200.000 peşinatım var.
aradaki 500.000'i nasıl bulacağım?
-
Gelirin yetiyor ise şu an 500e kadar kamu bankaları konut kredisi veriyor.
Bu ortamda %1.5ye kadar herhangi bir konut kredisi alınabilir. 2 yıl sonra taksitler kuş oluyor.
Kamu bankaları çok düşük kredi çıkarıyor, maaş bankası ise veya tanıdık var ise biraz daha yükselebiliyor.
Özel bankalar düzenli gelir var ise ve paraya karşılık bir mala ipotek koyacaksa (konut-taşıt) yüksek faiz ile krediyi kolaylıkla kullandırıyor.
Fikir olması bakımından yakın zamanda hesapladığım rakamları da yazayım. 200bin/36 ay için ziraat 6500 lira, iş bankası 7150 lira aylık ödeme çıkartıyor.
Kamu bankası da teminat alıyor. Kim gelirse gelsin düzenli gelirini beyan edebilen herkese aynı tutarda kredi çıkar. Diğer durumlar istisna; baska banka borçları, genel istihbarat durumu vs.
Kamu bankaları haliyle hükümet güdümünde olduğundan oran düşük fakat zarar ettikleri için iştahları yok.
Hocam çok teşekkür ederim, baya iyi oldu.
sahibi olmadığımız şeye kredi çekerek alma devri bitti.artik eldekine sahip çıkıp bu sisik kredi balonunun sönmesini bekleme zamanı. şu an yapılabilecek en akıllı yatırım bir köyden 1 2 dönüm arsa alıp içine prefabrike ev kondurmak
2. el taşıt kredisi için halkbantan aradılar. daha önce bir başvurum olmuştu bilgilendirme amaçlı konuştuk.
Benim devam eden bir başka kredim olduğundan şuan için alamadım ama durum şu;
140bin TL için konuştuk
1,64 veya 1,67 tam hatırlamıyorum oran verdiler.
7 yaşa kadar kredi kullandırıyorlar (7 yaş dahil)
48 aylık 5bin TL civarında ödemesi oluyordu
4bin TL sigorta + kredi tahsis ücreti var.
dediğim gibi devam eden kredim olduğundan 17bin TL net bordro getirebilirseniz hemen onaylarız dediler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzmarit -- 8 Ağustos 2022; 10:54:5 > -
Cok paran olsa naparsin demişler bir vatandaşa " köye ev yaptırırım" demiş. Hayır ya bayağı çok paran olsa demisler. Bizimkisi "2 katlı bahçeli ev yaptırırım" demiş.
Seninki de o hesaba dönmesin
Sorunun cevabı kamu bankaları ama onlar da frene bastı diye biliyorum kredi konusunda. Kamu bankaları dışında firmaların kendi anlaşmalı olduğu finans kurumları vs olabiliyor ama oranlar yüksek oluyor genelde. Bir şekilde uygun bir şey denk gelirse değerlendirebilirsiniz. Taşıt kredisi ile araç alacaksanız bunu normal kullanıcı kolay kolay kabul etmez. Çünkü satan kişi satışı verdikten sonra kredi hesaba geçiyor. Tamamen güvene dayalı bir ilişki. Bunu normal satıcı kabul etmez, ben deneyimledim ordan biliyorum. Çünkü insanlar para hesabıma geçmeden satışı vermem diyor haklı olarak. Kurumsal firmalar, araç bayileri vs yoluna gitseniz daha iyi olur. Onlar da bankadan teminat yazısı isteyebilir. Süreç şu şekilde ilerliyor: bir araç buldunuz ruhsatın ekran görüntüsünü veya fotokopisini kredi kullanacağınız banka şubesine ulaştırmanız gerekiyor. Banka ruhsat bilgilerini giriyor ve kredinizi tanımlıyor. Kredi genel merkezden onaylanıyor (onaylanmama ihtimali de var). Sonra bankadan alacağınız aracın plaka ve şaşi numarasına özel kredi teminat yazısı alıyorsunuz. X kişi şu plakalı şu şasi no'lu araç için x Türk Lirası taşıt kredisi tanımlanmıştır şeklinde. Bu satıcı için bir nevi güvence. Satıcı ile bu konuda anlaştıysanız ve aracı kesin alacaksanız noter süreci başlar. Noterde satıcı size satışı verir ve siz ruhsatı alırsınız. Sonrasında ruhsat, satış sözleşmesi ve araç kaskosunu (ben satış gerçekleştir gerçekleşmez sigortacıma yaptırdım ama bankalar genelde kendi yaptırmak ister) bankaya iletirsiniz. Banka da krediyi sizin veya alıcının hesabına geçirir. Burada bankanın bu krediyi size kullandırma şekline bağlı. Vakıfta GAS (Güvenli Araç Satış Sistemi) diye bir sistem var, araştıtır sorarsınız, ben bu şekilde almadım, kredi benim hesabıma geçti, ben de satıcının hesabına gönderdim. Ben de kendi aracımı satıp Haziran başında taşıt kredisi ile yetkili bayiden ikinci el araç aldım. Araç bedelinin yarısından fazlasını peşin verdim, kalanı kredi ile oldu. Tamamen kredi ile kurumsal firma bile olsa araç almak çok zor. Vakıf Bankasından kullanmıştım, kullandıran arkadaşım bir hafta sonra kredileri kestik dedi, şu an durum nedir bilmiyorum ama devam etse de eskisi kadar limit çıkmıyor sanırım. Kredi puanınız yüksek olsa bile bu durum devam ediyor olabilir. Almadan önce mutlaka banka ile her konuda görüşün,bilgi alın. Ben kaskoyu dışardan yarı fiyatına yaptırdım ama tanıdık vs yoksa bankalar buna izin vermeyebilir. Bir de almadan önce mutlaka aracın kasko değeri ve modelini gözeterek alın, çünkü krediler ona göre tanımlanıyor. Ben aldığımda 48 ay vade ile aldım ancak bu vade kasko bedeli 400 bin TL ve altında olup en fazla 5 yaşına kadar olan araç için geçerliydi. Bu şartlar bankaların sitesinde yazar. Buna dikkat etmezseniz, şartlar uymazsa hayalleriniz bir anda suya düşer. En önemli husus şartlar uysa bile taşıt kredisini kabul edecek satıcı bulmanız lazım. Bazıları tamam diyor ama işin detayını anlatınca yani önce satış sonra krediden para geçecek diyince hemen vazgeçiyor.
Önemli ekleme: Diyelim ki size tanımlanan krediye rağmen o aracı almaktan vazgeçtiniz. Şubeden krediyi iptal ettirebiliyorsunuz. Başka bir araca niyetlenip tekrar tanımlatabiliyorsunuz. Birkaç kere böyle deneyimim oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 10 Ağustos 2022; 1:3:22 >
-
Gözüm korktu çok karışık ya. Hocam kamu bankalari ile ilerlemek zor gibi ya, sahibinden de 0.99 dan kredi felan goruyorum bunlar kolpa mi yoksa 12 taksit felan acaba neyse cok guze anlatmissiniz hocam tskler
yoo,benim söylediğimi yaparsan bahceli bir evin ve evinin ihtiyacını karşılayacak toprağın olacak
4 teker veya 1+0 için bankaya arkanı dönmek istiyorsan tutan yok seni:)
2017-2020 arası kafasını kullanan ve tabiki imkani olan herkes hem 4 tekerini aldı hem 3+1 ini aldı. Kimseye arkasını dönmeden 👍
tamam işte artık yok 2017 2020
artık 2022 var
100 bin verir anca onun için de bankanın kazık kaskosunu ve arabayı ipoteklemeye değmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O oranlara bakmayın. Detayını sorarsanız görürsünüz, en fazla 6 ay taş çatlasa 1 senedir ve miktar düşüktür.
Benzer içerikler
- dci nedir
- dacia sandero 0.9 tce stepway yorum
- chevrolet aveo otomatik şanzıman nasıl
- insignia 1.6 cdti
- seat ateca mı skoda karoq mu
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- renault arkana fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X