Şimdi Ara

__ 2. ele özel rütbe düzenlemesi __

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
151
Cevap
0
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • __ 2. Ele Özel Rütbe Düzenlemesi Hakkında __

Sevgili dh 2.el kullanıcıları,
    2.el de yeni dönem itibari ile rütbe düzenlemesi,
    bu bölümde atılan mesajlar esas alınarak değiştirilmiştir,
    yalnız bundan sonra gereksiz mesajlar rütbeyi de etkileyeceğinden,
    bu tarz hareketlerde bulunanlar ilgili cezayı alıcaklardır,
    ayrıca bu şekilde hareket eden arkadaşlarımızı diğer üyelermiz şikayet ederlerse,
    denetim mekanizması daha kolay çalışacak ve kimsenin hakkı yenmemiş olacaktır,
    lütfen hepimiz gerekli ilgi ve alakayı göstelim,
    tüm dh 2.el kullanıcılarına hayırlı olsun,,
    istek ve dileklerinzi lütfen burada dile getiriniz.

(herkese iyi forumlar)
    DH forum yönetimi

• Hayırlı olsun,
    böyle bişey gerekiyordu zaten,
    2000 2.el mesajı olup er rütbesiyle gezenler vardı.

yalnız bi anda yarbaylıktan yüzbaşılığa düştüğümü görünce şok oldum.
  • Çok güzel ve yerinde bir uygulama. Umarım daha önceki gibi iptal edilmez.
  • Güzel ve gerçekten ihtiyaç duyduğumuz bir uygulama. Ancak bu uygulama kapsamında bence 2. el bölümüne eklenmesi gereken bir kaç nokta var.

Mesela Güncelle diye bir buton olmalı. Sadece konumuzu yukarıya taşımak için dahi onlarca mesaj atıyoruz ki bu da mesaj sayımızı boş yere şişiriyor. Bu buton mesajı en üste taşıyacak, doğal olarak kullanılmasının bir limiti olacak (8-12 sat gibi, 24 fazla gelebilir). Doğal olarak mesaj sayısına bir etkisi olmayacak. Güncellemek için mesaj atan arkadaşlar şikayet edilecek, konuya ek yapılacaksa ilk mesaja yazılacak flood engellemek için.

Ayrıca iyi alışverişler, merhaba abi, iyi fiyat gibi sadece mesaj sayısı artırmaya yönelik mesajlar da kaldırılmalı. Hatta bunun için forumda mesela belli bir rütbe yada yıl yada herhangi bir belirleyici unsura sahip kişilere mesaj silme hakkı verilebilir. Kriterin sebebi bu hakkın istismar edilmemesidir. Böyle bir hakkın verilme sebebi de öncelikle mod kişilerin sayısının tüm konulara devamlı tek tek bakmaya zamanı olmamasıdır. Bu hak verilen kişiler sivil polis gibi çalışacak, gereksiz gördükleri mesajları çöp diye ayrı bir yere taşıyacaklardır ve forumun daha güzel bir hale gelmesine yardımcı olacaklardır. İstismar durumunda mesaj sahibi kişi kendi mesajına bu çöp kovasından ulaşabilecektir ve mesajını buraya atan kişiyi şikayet edecektir. Biraz karışık ama uygulaması çok yarar getirebilecek bir uygulama :)

Daha bir kaç değişik fikir vardı aklımda ama şu anda hatırlayamıyorum malesef, bilahare eklerim olmazsa. İyi forumlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Miharbi

Güzel ve gerçekten ihtiyaç duyduğumuz bir uygulama. Ancak bu uygulama kapsamında bence 2. el bölümüne eklenmesi gereken bir kaç nokta var.

Mesela Güncelle diye bir buton olmalı. Sadece konumuzu yukarıya taşımak için dahi onlarca mesaj atıyoruz ki bu da mesaj sayımızı boş yere şişiriyor. Bu buton mesajı en üste taşıyacak, doğal olarak kullanılmasının bir limiti olacak (8-12 sat gibi, 24 fazla gelebilir). Doğal olarak mesaj sayısına bir etkisi olmayacak. Güncellemek için mesaj atan arkadaşlar şikayet edilecek, konuya ek yapılacaksa ilk mesaja yazılacak flood engellemek için.

Ayrıca iyi alışverişler, merhaba abi, iyi fiyat gibi sadece mesaj sayısı artırmaya yönelik mesajlar da kaldırılmalı. Hatta bunun için forumda mesela belli bir rütbe yada yıl yada herhangi bir belirleyici unsura sahip kişilere mesaj silme hakkı verilebilir. Kriterin sebebi bu hakkın istismar edilmemesidir. Böyle bir hakkın verilme sebebi de öncelikle mod kişilerin sayısının tüm konulara devamlı tek tek bakmaya zamanı olmamasıdır. Bu hak verilen kişiler sivil polis gibi çalışacak, gereksiz gördükleri mesajları çöp diye ayrı bir yere taşıyacaklardır ve forumun daha güzel bir hale gelmesine yardımcı olacaklardır. İstismar durumunda mesaj sahibi kişi kendi mesajına bu çöp kovasından ulaşabilecektir ve mesajını buraya atan kişiyi şikayet edecektir. Biraz karışık ama uygulaması çok yarar getirebilecek bir uygulama :)

Daha bir kaç değişik fikir vardı aklımda ama şu anda hatırlayamıyorum malesef, bilahare eklerim olmazsa. İyi forumlar

Fikirler güzel ancak son düşüncende belirli bir süre üye olan herkesin flood olduğunu düşündüğü mesajı silme hakkına kavuşması öyle bir imkan olduğunu varsayıp düşündüğümde kaosa yol açar gibi gözüktü bana
    Ayrıca ben de aynı ilanın ısıtılıp ısıtılıp tekrar öne koyulmasının, aynı ürünün aynı fiyata bir sonraki sayfada da ilanının olmasının önüne geçilmeli diye düşünüyorum. Böylece hem daha düzenli bir forum olacak, hem de tek topic altında sorulan sorular, verilen bilgiler tekrarlanmak zorunda olmayacaktır.
    İkinci el rütbe sistemi de gayet güzel düşünülmüş, önceden bir kişinin güvenini belirleyen kriterlerin başında belki de referanslarından önce rütbesi geldiğinden ve alış-veriş yapmayıp atıyorum oyun kısmında post atıp yarbay rütbesine gelip ikinci elde yüzlerce alışveriş yapmış birinden daha fazla güveni kazanması zaten garipti. Artık alım satımda güven için dışarda post atmaya, rütbe kazanmaya gerek olmaması forumun ve alım satım yapanların işine gelecek, yararına olacaktır...

• @miharbi,

[2.9] İkinci el bölümünde gereksiz "hayırlı işler, kolay gelsin, vs." türünde muhabbetler kesinlikle yasaktır. Unutmayınız ki burası konu dışı, gereksiz mesajlar bölümü değildir.

yukarıdaki kural gereği zaten gereksiz mesaj atanlar cezalandırılıyorlar
    ancak bu işlem sizlerin şikayetleri ile daha hızlı ve kolay bir şekilde oluyor
    öteki türlü biz de inanın her ilana bakmaya çalışıyoruz ama takdir edersiniz ki gerçekten zor bir iş,
    özellikle bu yeni rütbe sistemi ile bu konu daha da önem kazanacak zira gereksiz her mesaj rütbeyi etkilediği için
    otokontrolün artacağını düşünüyoruz,

ayrıca 2.el konularında yeni mesaj atıldığında konu üste taşınmaz,
    her ilan ilk açılma saatine göre sıralanır,
    o yüzden teklif ettiğiniz uygulama mümkün gözükmemekte

• quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

__ 2. Ele Özel Rütbe Düzenlemesi Hakkında __

Sevgili dh 2.el kullanıcıları,
    2.el de yeni dönem itibari ile rütbe düzenlemesi,
    bu bölümde atılan mesajlar esas alınarak değiştirilmiştir,
    yalnız bundan sonra gereksiz mesajlar rütbeyi de etkileyeceğinden,
    bu tarz hareketlerde bulunanlar ilgili cezayı alıcaklardır,
    ayrıca bu şekilde hareket eden arkadaşlarımızı diğer üyelermiz şikayet ederlerse,
    denetim mekanizması daha kolay çalışacak ve kimsenin hakkı yenmemiş olacaktır,
    lütfen hepimiz gerekli ilgi ve alakayı göstelim,
    tüm dh 2.el kullanıcılarına hayırlı olsun,,
    istek ve dileklerinzi lütfen burada dile getiriniz.

(herkese iyi forumlar)
    DH forum yönetimi

--------------------------------------------------------------------------------

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün
    __ SaTıLıK PHiLiPs 107 T4 LiGHTFRaMe MoNiTöR __

__ SaTıLıK HYNiX 2*512mb eXTReMe RaM __

__ SaTıLıK CReaTiVe 5.1 ve 7.1 SeS KaRTLaRı-HeSaPLı __

__ HaRiCi eKRaN KaRTLı 64BiT LaPToP __

__ SaTıLıK NoKia 3100 (BLacK) __

__ HaRiCi HaFıZa KaRTı TaKıLaBiLen MiNtoN mP3 pLaYer __

Forum kurallarına aykırı ya da taşınacak mesajları şikayet et ikonu ile bildirebilirsiniz.

Lütfen imzanızı kurallara uygun hale getiriniz. Kurallar için tıklayınız.

Forum Genel Kuralları için Tıklayınız.
    Satılık Sıfır gibi Üst Seviye Laptoplar :http://forum.donanimhaber.com/m_9643955/tm.htm
    Satılık Her Telden Telefonlar:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=10011861

Duyarliliktan, denetim mekanizmasindan, hak yenmemesinden soz ediliyor, hepsine katiliyorum. Ancak boyle bir ust konuda, konuyu acan muhteremin dukkanina son eklenen urunlerle, seviyeli laptoplar ve hertelden telefonlar kimi, neden ilgilendiriyor baglantiyi kurabilmis degilim. Daha duyarli olmaya ozen gostereceksek, lutfen bunun icin hepimiz cabaliyalim.

Gostereceginiz duyarliliga simdiden tesekkurler. Ellerinize saglik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@miharbi,

[2.9] İkinci el bölümünde gereksiz "hayırlı işler, kolay gelsin, vs." türünde muhabbetler kesinlikle yasaktır. Unutmayınız ki burası konu dışı, gereksiz mesajlar bölümü değildir.

öteki türlü biz de inanın her ilana bakmaya çalışıyoruz ama takdir edersiniz ki gerçekten zor bir iş,
    özellikle bu yeni rütbe sistemi ile bu konu daha da önem kazanacak zira gereksiz her mesaj rütbeyi etkilediği için

Anlatmak istediği mantıklı ama sanırım anlatımda bi hata olmuş.
    Arkadaş aynı ilanı 24 saat sonra tekrar vermek yerine güncelle diye bi özellik olsada( bu özellik sayesinde de aynı ilanı tekrar verebilicez )h onu kullansak demek istemiş ki bencede çok iyi olur böyle bi sistem.

• @er9en,

tamam şimdi anlaşıldı,
    güzel fikir üst yönetime iletilicektir ve uygulamaya girmesi için ben de destekçi olucam,

@takipçi,

sevgili arkadaşım malesef onlar bnm dükkanıma eklenen son ürünler ve tıpkı sizlerin yazdığınız postlarda imzanız ve dükkanınıza eklediğiniz son ürünler
    nasıl otomatikmen ekleniyorsa,
    biz yöneticilerde de durum böyle,
    ortada bir haksızlık yok yani,
    ama derseniz ki bu sistem hoşumuza gitmedi ve çoğunluk sağlanırsa,
    dükkan uygulaması askıya alınır ya da bu imzanınn üzerinde dükkan ürünleri gösterimi kaldırılır,
    ama bunlar sizin taleplerinizdi
  • merahaba arkadaslar benim size bi önerim olcak bence esas alinmasi gereken mesajdan ziyade repitution tarzi bişey yapsak mesela alişveriş yaptiğin sorunsuz kişiye rep puan verilse ama tabi herkes uyaniklik yapip birbirine verebilir onun için bu işlemi dh yöneticileri düzenlese mesela her satan yöneticiye şu ürün şu kişiye satilmiştir der ve yöneticide o kişiye bi pm atip size bu ürün satildimi gibisinden okey alirsa ve sorun yoksa dh yönetici puaninida yükseltebilir yada aralarinda birbirlerinede puan verilebilir bu bahsettiğim şey dolayli biraz ama sadece bi öneri
    saygılarımla;
    musti-1907
  • Rütbe kasma nasıl oluo normalde forumda görüyorduk..Artık ikinci eldede görücez bu tip arkadaşları..Bunun önüne gecilemez kolay kolay..

değişik bir uygulama..
  • İyi Bir Uygulama.Teşekkür Ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

Rütbe kasma nasıl oluo normalde forumda görüyorduk..Artık ikinci eldede görücez bu tip arkadaşları..Bunun önüne gecilemez kolay kolay..

değişik bir uygulama..

sevgili pega burada iş sizlere düşüyor,
    şikayet butonunu tıklamanız halinde emin olun boş geçilmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: er9en

quote:

@miharbi,

Anlatmak istediği mantıklı ama sanırım anlatımda bi hata olmuş.
    Arkadaş aynı ilanı 24 saat sonra tekrar vermek yerine güncelle diye bi özellik olsada( bu özellik sayesinde de aynı ilanı tekrar verebilicez )h onu kullansak demek istemiş ki bencede çok iyi olur böyle bi sistem.

@er9en
    Fikriniz güzel ancak ben onu belirtmemiş idim. Bahsini yaptığım sadece konuya yazdığımız güncel, yukarı vs gibi mesajların engellenmesi için bir Güncelle butonu idi.
    @CoMiSeR
    Bir çok kullanıcı ben de dahil olmazk üzere 2. el forumlarını Son Mesaja göre sıralayarak takip ediyoruz. Bu durumda atılan yeni bir mesaj konuyu en üste taşımaktadır.

• bence baya iyi olmuş
  • walla çok güzel bir uygulama ama daha da önemlisi böyle bir uygulamanın gerekli oluşu. emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

belki bu sayede lüzumsuz postların önüne geçilir. birçokları mesaj sayısının güvenilirlik işareti olduğunu kabul ederek alışveriş yapıyordu. ama bazı üyelerin mesaj sayıları boş mesajlarla çoğaltılıyordu. rütbeler ise 2.el topikleri dışındaki topiklerden alınıyordu. o bölümde de çok güzel topikler mevcut olmasına rağmen pek çok topik ve içerisinde yer alan postlar biraz lüzumsuz gibiydi.

düşünce özgürlüğüne karşı değilim. herkes düşüncesini dilediğince yerine getirebilir. ama rütbenin güvenirlik derecesi olarak algılandığı bir ortamda aynı rütbelerin kullanılması bir hata idi.

yeni sistem ile 2.el ve diğer topiklerin rütbelerinin farklı olması, bazı arkadaşların rütbelerinin 2.el de düşmesi söz konusu oldu. ama daha dengeli bir rütbeleme olduğu kanısındayım.

sisteme katkıda bulunmak maksadı ile bir iki öneri eklemek istiyorum.

sistemin işleyişinin, puanlama sisteminin, cezalandırma sisteminin, rütbe karşılıklarının bu topik altında belirtilmesi (kurallar topiği benzeri) sistemin kabulünü ve uygulanmasını kolaylaştıracaktır.

yukarıda "miharbi" arkadaşımızın önerdiği gibi ilanların daha kolay güncellenmesi (tekrar ilk sayfaya getirilmesi) maksadıyla yeni bir sistem getirilmesi hem emekten tasarruf sağlayacak hemde yanlış puanlamanın önüne geçecek post sayısını lüzumsuz yere artırmayacaktır.

"musti-1907" arkadaşımızın önerisi olan alım satımların puanlanması sistemi düşünüldüğünde modlardan bu biçimde bir sorgulama istenmesinin sistemdeki etkinlikler ile katılımcı sayısı değerlendirildiğinde uygulanabilir olmadığı kanaatindeyim. ancak, yeni başlayan "dükkanım" uygulamasında yapılan raporlama sisteminin diğer ilanlarda da uygulamaya konulması alım satım puanlamasının temelini oluşturabileceğini değerlendiriyorum. hem böylece ilandaki mallarının satıldığını veya alındığını ısrarla belirtmeyen bazı üyelerin daha itinalı davranacaklarına inanıyorum.

tüm dh üyelerine hayırlı olsun.

• hayırlı olsun
  • Tebrikler hayırlı olsun
  • evet mantıklı düşünülmüş tebrik ederim. (keza bende çavuş olmuşum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikopol -- 30 Kasım 2006; 21:51:56 >
  • Bölümü kullanan tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Herkese iyi alış verişler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.