Şimdi Ara

__ 2. ele özel rütbe düzenlemesi __ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eger herkes gerekli duyarlılıgı gosterirse sorun olmaz, sikayet butonu var kullanmaya davet ediyorum....
  • Mesaj kasma olayının önüne kolay geçilemeyeceği için katılma tarihi tabanlı bir sistem daha işe yarar diye düşünüyorum. Mesajı da işin içine eklemek istiyorsanız katılma tarihine göre belli bir katsayı ile çarpılıp oluşturulan bir güvenilirlik sistemi yapılabilir.

Her 365 gün için 1x katsayı: 3 senelik üye için 3x, 5 senelik üye için 5x olacak şekilde, ya da 1200 günlük bir üye için 3.28x
    Her 50 mesaj için 1 puan, 1000 mesaja 20 puan eder
    Ve bir notlandırma sistemi:

• 0-20 Forum Üyesi
    • 21-40 Sık Takılan Üye
    • 41-60 Güvenilir Üye
    • 61-80 ....
    • 81-~ ....

2000 mesajlı 3 senelik biri 60 puana sahip olacak ve Güvenilir Üye olacak. Yada 1 senelik 4500 mesajlı biri de Güvenilir Üye olacak mesela. Notlandırma sistemi yada puanlama sistemi duruma göre farklı ağaırlıklandırılabilir. İlk anda aklıma gelenler bunlar, görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...

• uygulama çok güzel ama şikayetleri denetleyenlere daha çok iş çıkacak.Şimdiden kolay gelsin
  • Bir Sorum olacak Öğlen @CoMiSeR' den cevabımı aldım ama...

Başlıklara "pm attım, cevaplandı" vb şeyler yazmak ile çoğalan postlar doğru olacak mı? Mesajlara yazılmalı mı?

@CoMiSeR bu tarz mesajların silineceğini ve zaten pm atıldığında kendisine haber verildiğini söylerken şikayet edilen bir topikte @Relover40 adlı şikayeti cevaplayan yetkili "pm atmış ne oldu" diye mesaj gönderdi.

Bence bu konununda açıklığa kavuşması için yöneticilerden ricam ortak bir açıklama getirilse sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychomic

Bir Sorum olacak Öğlen @CoMiSeR' den cevabımı aldım ama...

Başlıklara "pm attım, cevaplandı" vb şeyler yazmak ile çoğalan postlar doğru olacak mı? Mesajlara yazılmalı mı?

@CoMiSeR bu tarz mesajların silineceğini ve zaten pm atıldığında kendisine haber verildiğini söylerken şikayet edilen bir topikte @Relover40 adlı şikayeti cevaplayan yetkili "pm atmış ne oldu" diye mesaj gönderdi.

Bence bu konununda açıklığa kavuşması için yöneticilerden ricam ortak bir açıklama getirilse sevinirim.

BUNA Bİ YAPTIRIM UYGULANAMAZ BAZEN GELDİGİ ANLAŞILMIYOR.
    ÖRNEGİN 1 SAAT ÖNCE BİR ARKADAŞA PM ATTIM VE HALA OKUMADI VE ŞUANDA FORUMDA AKTİF BİR ARKADAŞ BÜYÜK İHTİMAL GÖRMEDİ GELEN PM Yİ NORMAL OLARAK UYARI MAHİYETİNDE PM ATTIM DEMEK ZORUNDA KALINIYOR.

• ben hiç meraklı olmadım rütbeye

benim için önemli olan herkesin beni tanıması ve işimi rahat yapabilmemdir.
    saygılar.
  • mesaj yazılmasına rağmen neden post sayısı artmıyor lütfen açıklık getirilsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: muho06

mesaj yazılmasına rağmen neden post sayısı artmıyor lütfen açıklık getirilsin

Evet benimde dikkatimi çekti mesaj sayısı artmıyor.
  • Lütfen Dikkat
    İkinci ele yeni rütbe sistemi tamam,
    Başka bir bölüme msj attıktan sonra 2. ele mesaj atarken neden hala 2 dk beklemek zorundayım. Madem bu iki bölüm birbirinden ayrıldı, O halde diğerinin süresini beklemek anlamsız olmazmı?

Ayrıca arkadaşların dediği gibi mesaj sayıları artmıyor
  • Bence çok güzel ve iyi bir uygulama olmuş.
    umarım yanlış davranıp post yapmaya kalkanlarda
    engellenirse(bizlerinde yönetime yardımcı olmamızla)
    sanırım bu uygulama daha iyi sonuçlar verecektir.
    Bu konuda emegi geçen bütün arkadaşlara ve forum yönetimine TEŞEKKÜR ederim.
    Saygılarımla.
  • Mesaj sayıları artmıyor ..
  • Bu arada pm atmak bence gayet güzel bir davranış.bazen ilanı yazan arkadaş pm yi
    dahi görmüyor.bu nedenle uyarı olarak pm armak özellikle benim çok işime yarıyor.
    pm nin benim için ayrı bir degeride daha sonra hangi ilana baktıgımı yada hangi ürünle
    ilgilendiğimi hatırlamamı saglaması.
    Bence atılan pm lerinde mesajlara eklenmesi dogru bir uygulama olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkoyuncu -- 2 Aralık 2006; 19:56:48 >
  • Vaktiyle bu konuda çok şeyler teklif edilmişti bence sadece rütbe sistemi aldatıcı olabilir eskiden yapılmış olan teklif ve tavsiyeler tekrar bir gözden geçirilse iyi olur çok güzel tavsiyeler hatırlıyorum
  • bu sisteme geçilir geçilmez artan post kasma durumlarından dolayı,
    bu sisteme ek olarak gelicek olan yeni sistem devreye girene kadar mesaj sayıları sabitlendi,
    yeni sistemle birlikte hiç kimse post kasmak için uğraşmayacak,
    uğraşamayacak emin olun,
    1-2 gün içerisinde o da uygulamaya girer,

ayrıca pm konusuna açıklık getirmek gerekirse,
    bir kişiye pm attığınızda bir kere mailine uyarı gider,
    daha sonra mesaj geldiğinde yeni bir sayfa açıcak olsa,
    yeni msajın var bakılsın mı tarzında bir uyarı çıkar,
    onun üstüne gelen kutusunun yanında kırmızı fontla yeni yazar,
    sanırım bunlar pm geldiğini anlamak için yeterli unsurlarken,
    tutup da ilan sahibinin sadece ilan sayfasını yenilemek sureti ile görebilceği bir "pm" yazısı,
    ki bu yenileme esnasında gelen pm yi görmek için gerekli olan 2 olanak(kırmızı yeni yazısı ve yeni mesaja bakılsın mı uyarısı) da karşımıza çıkıyorken,
    tamamen gereksiz ve lüzumsuzdur, pm leri cevaplayan arkadaşın da cevaplandı yazması da aynen öyle,
    yeni uygulama ile birlikte bu da kalkıcak,
    @mkoyuncu nun belirttiği gibi hngi ilanlara bakıldığı konusu ise,
    e-mail ile güncelleme şeklnde takip edilebilir,

yeni sistem tamamlanana kadar biraz sabır arkadaşlar,
    bu bir geçiş dönemi ve sona erdiğinde hepimiz rahatlayacağız,
    hayırlı alış-verişler

• Eksikleri olsa da ikinci el rütbe sisteminin getirisi gözardı edilemez. Her sistemin kendine has açıkları ve eksiklikleri mutlaka olacaktır. Zaten dört dörtlük işleyen bir güven ve forum sistemi olsaydı, bunu DH'de şuan görüp kullanıyor olurduk düşüncesindeyim. Ufak tefek problemler yaşanabilir ama ikinci elle alâkasız birinin kullanmış olduğu bir ürünü yarbay rütbesi ile x fiyatına ilân verip satması, aynı ürünü yüzlerce kez satan ve sıfırını yine x fiyatına satmayı hedefleyen, bunu da alnının akıyla yapmış olan başka birinin ise aynı alıcıya güven problemi nedeniyle satış yapamaması yanlıştı. İkinci elle ilgilenen, sık sık alım satım yapan birinin ikinci el ürünlerinin tartışıldığı, yorumların yapıldığı ve haliyle post sayısını yükseltebileceği başka bir konu yok.
    Tabiki İkinci El veya Normal Rütbe güven için önyargı oluşturmamalı ve rütbe güvene eşit değildir ama 2000-3000 msj sayısı ve yüzlerce alışverişi ile er olmak yeni arkadaşların aklında ufak da olsa bulanıklığa sebebiyet verebilir diye düşünüyorum.

• Bazıları oluyor ki-bunların içinde ben de varım, ilanlarının penceresinin simge durumunu küçültüyor ve sayfayı güncelleyip ilana gelen tekliflere bakıyor, altta üçbeş ilanının da penceresi ayrı ayrı duruyor tek tek gözetleme şansına sahip oluyor. Önceden gelen kutusundaki pmleri görmeme durumu olabiliyordu, ya da ilanı açan arkadaşın pmi incelemeyi unutması, gözden kaçırması mevcuttu. Şimdi yeni mesajınız var uyarısı ile bunun bir nebze önüne geçilse de herkesin e-mail ile uyarılmayı tercih ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca pm attım, özel mesaj yolladım, takas için detayları verdim gibi postların mesaj sayısına etki etmemesini düşünmekle beraber silinmesinin ve gereksiz görülmesinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Tabiki hangi mesajın önemli hangisinin önemsiz olup postu etkilemeyeceğini otomatik olarak hesaplayan bir forum olamaz ancak görev yapan birçok mod bunları mesaj sayısından mesajları silermiş gibi düşebilirler bence...

quote:

Orjinalden alıntı: ozgboy

En azından forumun daha iyi olması için çalışıldığını bilmek güzel. Güzel oldu. Ben zaten arkadaşların rütbeye göre değil referanslara ve kişinin güvenilirliğine göre alışveriş yapacaklarına inanıyorum.

Ya hocam zaten satım yapacak birinin rütbesine bakıp körü körüne para yatıran yoktur sanırım. Rütbesi O'nun için ön referans olacaktır elbette ama; referansları ve kişiliği, bir de alım satım yaptığın kişinin seçtiği kelimeler, kullandığı üslûptur aslında tercih sebebiyeti.
    Tabi bir de tanımadıklarıyla konuşurken kekeleyip heyecanlanıp utananlar, konuşamayanlar ama asla dolandırıcılık, düzenbazlık gibi şeyleri aklına getirmiyenler de var. Onun çaresine nasıl bakılır bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Aralık 2006; 23:01:20 >

• Pek mantıklı değil bence, 2. el ayrı bir forum değil ki ? Zaten kimin nasıl alışveriş yaptığı güvenilir olduğu vs vs 2. el mesaj sayısından da belli oluyor rütbe olsa ne olcak ?
  • quote:

ayrıca pm konusuna açıklık getirmek gerekirse,
    bir kişiye pm attığınızda bir kere mailine uyarı gider,
    daha sonra mesaj geldiğinde yeni bir sayfa açıcak olsa,
    yeni msajın var bakılsın mı tarzında bir uyarı çıkar,
    onun üstüne gelen kutusunun yanında kırmızı fontla yeni yazar,
    sanırım bunlar pm geldiğini anlamak için yeterli unsurlarken,
    tutup da ilan sahibinin sadece ilan sayfasını yenilemek sureti ile görebilceği bir "pm" yazısı,
    ki bu yenileme esnasında gelen pm yi görmek için gerekli olan 2 olanak(kırmızı yeni yazısı ve yeni mesaja bakılsın mı uyarısı) da karşımıza çıkıyorken,
    tamamen gereksiz ve lüzumsuzdur, pm leri cevaplayan arkadaşın da cevaplandı yazması da aynen öyle,
    yeni uygulama ile birlikte bu da kalkıcak,

SAdece pm için konuşmadım yukarıda bir arkadaş ilanların altına yazı yazılmasın tarzında bişi yazmış öle bişi olamaz gibilerinden yazmıştım.ama iyi oldu açıklamar çünkü bu unsurlara ragmen pmleri görmeyen bir sürü üye var belki okurda bakmaya akıl ederler.
    pm olayı örnekti belkide yeni üye olmuş bir arkadaş için ilanın altına kendine kefilim sorunsuz alışveriş yapabilirsiniz tarzında bir yazı yazmakta olabilir örnek.

• iyi fikirlere her zaman
    destek var
    benimde bi fikrim var
    ulaşabildiğimiz illerde güvendiğimiz birkaç elemanı sehir sorumlusu şeklinde seçebiliriz
    bi fikir
    güven sorununu ortadan kaldırır iyi bir organizasyon olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkoyuncu
    pm nin benim için ayrı bir degeride daha sonra hangi ilana baktıgımı yada hangi ürünle
    ilgilendiğimi hatırlamamı saglaması.
    Bence atılan pm lerinde mesajlara eklenmesi dogru bir uygulama olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

@mkoyuncu nun belirttiği gibi hngi ilanlara bakıldığı konusu ise,
    e-mail ile güncelleme şeklnde takip edilebilir,

Dükkan konu başlığı altında yapmış olduğum önerimi yeniliyorum, fazla ilgi çekmedi herhalde ki yorum dahi yapılmadı.

quote:

Orjinalden alıntı: Miharbi

Yine konuyla çok alakalı olmayan ancak çok işe yarar bir uygulama olarak düşündüğüm İzleme Listesi diye bir fikrim var.
    Nedir bu diyecek olursak, herhangi bir konuya çok kısa ve hızlı bir şekilde mesela tek bir klikle üye olabileceğimiz ve o konuya mesaj geldiğinde bizi uyaracak bir sistem. Gelen kutusu benzeri bir sistem olabilir, konular oraya eklenir ve üye olunan konulara yeni bir mesaj atıldığında 1-2-... Yeni Mesaj şeklinde bir açıklama belirebilir İzleme Listesi'nin yanında. Bu uygulama halihazırda mail yoluyla mevcut ancak takdir edersiniz ki her seferinde maili açmak ve takip etmek pek kolay değil.
    Yapılması mümkün ve kolay mıdır acaba diye öğrenmek ve faydalı bulup bulmadığınız hakkında görüşlerinizi almak isterim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.