Arkadaşlar 2 hafta önce aşırı silah sesine maruz kaldım. 2 gün işitme kaybı yaşadım ve ardından geçmeyen kulak çınlaması mevcut. O ara taşrada bir hastaneye gitmek zorunda kaldım. Yaklaşık 10 gün kortizon kullandım fakat randıman alamadık. Şuan büyükşehirdeyim fakat randevu alamıyorum. Çınlamadan kurtulamıyorum. Ömür boyu geçmeme ihtimali varmış. Şuan bir işitme kaybım yok. Panik olmuş durumdayım daha önce çevresinde veya kendisi bu tarz bi olay yaşamış kimse var mı? Bir çözümü var mıdır? Van gogh gibi kulağımı kesmek zorunda kalacağım... |
2 HAFTADIR GEÇMEYEN KULAK ÇINLAMASI YAŞAMIŞ OLANLAR ACİL İÇERİ
-
-
Acile git hocam randevu vermezler sanırım koronadan dolayı vermiyorlar.
Benimde kulaklar yüksek sese pek gelemiyorlar. Bende çınlama çok yaşadım fakat 1-2 gün sonra geçiyordu. Sen 2 haftadır geçmiyor diyorsun demekki bi sıkıntı var ki geçmiyor.
-
Akustik travma yaşadıysan geçme ihtimali var
İşitme testi oldun mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Ağustos 2020; 2:47:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionAkustik travma yaşadıysan geçme ihtimali var
İşitme testi oldun mu ?
İşitme testi yapıdlı ilk başta pes seslerde 15,20 desibel düşüş vardı. Kortizon sonrası 2.gün 10,15db iyileşme oldu. Şuan farkedilir bi işitme kaybı yok. En kısa zamanda tekrar muayene olacağım. Çınlama uyurken ve sessiz ortamda çok rahatsız ediyor. Tahammülüm kalmadı artık.
-
Benim ömür boyu geçmeyecek 10 seneden fazladır var. İlk zamanlar baya ağladım çünkü 13 yaşımdaydım ama şuan duyuyorum bir şey hissetmiyorum.
-
Geçmiş olsun inşallah iyileşirsin çınlamadan rahatsız olup uyuyamazsan youtube tinnitus terapi diye aratırsan yardımcı olacak videolar mevcut. -
quote:
Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ koluBenim ömür boyu geçmeyecek 10 seneden fazladır var. İlk zamanlar baya ağladım çünkü 13 yaşımdaydım ama şuan duyuyorum bir şey hissetmiyorum.
Deme usta kafama sıkarım
-
quote:
Orijinalden alıntı: cavexleDeme usta kafama sıkarım
Alıntıları Gösterinsanlar kolsuz bacaksız yaşıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: cavexleİşitme testi yapıdlı ilk başta pes seslerde 15,20 desibel düşüş vardı. Kortizon sonrası 2.gün 10,15db iyileşme oldu. Şuan farkedilir bi işitme kaybı yok. En kısa zamanda tekrar muayene olacağım. Çınlama uyurken ve sessiz ortamda çok rahatsız ediyor. Tahammülüm kalmadı artık.
Alıntıları GösterÇınlamanın nedenleri ve semptomları farklılaşabiliyor.Örneğin işitme kaybı olabilir ya da olmayabilir(akustik travmalarda oluyordu sanki) Mümkün olduğunuzca erken tedavi olun deniliyor.Neden denildiğini tam bilmiyorum.Türkçe doğru düzgün kaynak yok.İşin peşini bırakma bu aralar.Ve çınlamaya sebep olan hastalığın tam ismini öğren
-
Bir arkadaşım da vardı uzun yıllardır ne yaptıysa geçiremedi,bende de çıktı bu çınlama sesi,ilk önce kulaklarımı temizlettim hala devam etti sonra tekrar gittim hap verdiler yine devam etti,sadece çok sessiz ortamda farkettiğim için artık hastanede aramadım çözümünü,alışmak zorunda kalabiliyorsun.
-
Eğer kulak ile sorun değise psikolojik trawma olmuştur.
İnşallah değildir. -
Benim de 2 hafyadır geçmiyor . Akustik travma dedi doktor. Kortizon oldum, %15 işitme kaybı var. Günlük konuşmada duyma sıkıntısı yok ama çınlama devam ediyor . Düzelen var mı ya da bu çınlamanın azaldığı olan oldu mu. -
3-4 tane doktora gittim, bunun tedavisi olmadığı söylendi. Kimi %50 ihtimal geçer dedi, kalır da dedi, kimi kortizon verdi 5doz kortizon oldum kulaktan pek fayda etmedi. 2 hafta sonrasına tekrar işitme testi verdiler. Şu an vastarel MR ve vesaserc kullanıyorum, başka bir ilaç da veren olmadı. Dua edin, gerçekten çok zor bir rahatsızlık. Tüm hayatım değişti .
-
Tinnitusun etkili bir tedavisi yok ama bazı yöntemler var. Önce kulak çınlamasının tonunu tespit edip o sesin aynısını sana dinletiyorlar uzun müddet. Beyin uzun müddet belli bir uyarana maruz kalınca limbik sistem onu ignore edebiliyor. Böylece kulak çınlamasını duymuyorsun. Ne derece etkili bilmiyorum.
-
Bunun için nereye gideceğim dostum. Yani azaltmak İÇİN her şeyi denerim. Çapada Prof a gittim, sadece kortizon uyguladı. Vastarel MR ile vasaserc hap verdi o kadar. 2 hafta sonra işitme testi istedi bir daha ama 2 hafta nasıl geçecek bilmiyorum.
-
-
Özel hastanelerden iyi bir odyolog bul geçmezse.
-
Çok kötü bir rahatsızlık bir gün çektim gerçekten can sıkıcı kulağımı kesmek geldi içimden sonrasında da hiç uğramadı bana hiçbir şeye odaklanamıyorsun berbat bir durum umarım bir daha uğramaz. -
Medicine hastanesi kulak burun boğaz operatör dr Hakan Gülen e gittim. Geçer de kalır da ama kalıcı çınlama dedi . MR çekildim temiz çıktı. Kulak zarında bir şey yok.
medipol esenlerde op dr elvin e gittim geçebilir de kalabilir de dedi. Oksijen tedavisini deneyebilirsiniz dedi.
çapa da Prof dr Yahya Yurdakul - özel muayenehanesine gittim Bakırköy’e . İğne verdi direkt. 5doz kortizon oldum kulaktan. İşitme testinde her hangi bir iyileşme görülmedi 10günde. Bunla yaşamaya alışmalısın gençsin belki biraz daha iyi olur vücut toparlar ama kulak içi sinir hücreleri kendini yenilemiyor, iyi olacak diyip seni ümitlendirnek istemem, 2 hafta daha ilaçları düzenli kullan, tekrar bi işitme testi yapalım bakalım dedi. Durumlar böyle . Son işitme testinde %10 sol kulak çok hafif sagır yazıyor. O işitme kaybı bana çınlamayı yaşatıyor. Ne olacak bilmiyorum acayip moralim bozuk, keyfim kaçtı, uyku düzenim alt üst oldu. İnşallah bunu kaldıracak seviyeye iner. İnmezse ne yaparım bilmiyorum
-
Koç üniversitesi hastanesinde prof dr sarp saraç varmış. Kulak burun boğazcı. Ona da mı görünsem diye düşünüyorum. Ama bunlar odyolog mu oluyor bilmiyorum. Nereye gideceğimi şaşırdım. Bugün 18.gün
Benzer içerikler
- sigarillo içe çekilir mi
- cin redbull içilir mı
- tarihi geçmiş soda içilir mi
- adana"nın en güzel semti
- aşti emanet dolabı
- black friday ne zaman 2024
- bim karavan
- penis nakli
- bim para sayma makinesi
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X