Bildirim
2 kondansatör, 2 potansiyel sorusu yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
1. soruda Knın yükü değişmez çünkü c ve v si sabit ama seri bağlandıklarında yüklerinin eşit olması gerekiyor diye biliyorum hatalı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1. Soru E degil mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet cevap E
rica etsem anlatabilir misiniz -
-----------
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtMorrison -- 28 Mayıs 2014; 21:46:05 > -
ilk soru d artarsa c azalır o zaman eşdeğer c de azalır. v sabit olduğuna göre q azalır.
3. soru potansiyel formülü k.q/d her iki kürenin de merkezi aynı yani noktalara olan uzaklıklar eşit. q lar da birbirinin tam tersi tüm noktalarda potansiyeller sıfır olur. -
çok teşekkürler -
Son soru hatalı sanırım bu yüklerin her ikisi de pozitif değil mi nasıl biri diğerini kendine yaklaştıracak ki uzaklaştırması gerekmiyor mu
W = (Vson-Vilk).q formülünden direk çıkması lazım ama V yi nerden bulacağız bilmiyorum. -
galiba Vilk=0 alıyoruz o zaman k.q1.q2/12 den 120 çıkıyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X